folder Tahribat.com Forumları
linefolder Oyunlar
linefolder Steam Holiday Sale 2013 Başladı

Steam Holiday Sale 2013 Başladı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Subtitle
    Subtitle's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı

steamdan alınca uyumluluk sorunu falan olmuyor mu win8 de win 8.1 de Counter Strike çalışıyor mu mesela tak diye?

edit; hiç steam üyeliğim olmadı, aşırı cahilim cevaplar ona göre lütfen. nedir bu steam ne işe yarar :D ben aldım diyelim krdeşim de kendi pcsinden kurup oynayabilir mi?

Win8 uyumluluğu konusunda bilgim yok.

Steam'in ne olduğuna gelirsek, steam çok geniş bir oyun platformu. Binlerce oyunu steam üzerinden satın alıp(free to play oyunlar da bulunmakta) bilgisayarına indiriyorsun. Fiyatlar normal kutulu oyunlardan daha uygun. Ayrıca steam olan her bilgisayardan kendi hesabına erişip oyunlarını oynayabilirsin. 

Steam'de hesap üzerinden giriş yapılır ve satın aldığın oyunlar hesapta sabitlenir. Yani aldığın bir oyunu kardeşinin hesaptan oynayamazsın. Veya oynadığın bir oyunu takas edemezsin. Fakat kendi hesabına  onun PC'den giriş yapman durumunda az yukarıda da dediğim gibi oyunu indirip o PC'den oyunu oynayabilirsin. Aynı anda farklı PC'lerden bir hesabı kullanmak mümkün değil.

Steam'in diğer bir faydası da multiplayer oyunlarda sağladığı bağlantı kolaylığı. Eğer herhangi bir oyunun multiplayer seçeneği varsa o oyunu yüzlerce hatta binlerce steam kullanıcısıyla beraber oynayabilirsin. Korsan oyunların bir çoğunu single oynayıp bırakmak zorunda kalabilirsin. Ancak steam kendisi oyunlara server sağladığı için multiplayer sayesinde aldığın oyunu daha uzun süre oynayabilirsin.

Steam oyunları yılın belli zamanlarında genellikle %50-%75 oranında indirime girerek forumlarda bol bol konu açılmasına sebep olur. Bu fırsatları değerlendirmek gerekir. Her ne kadar herhangi bir teknoloji mağazasından alacağın oyunlardan daha ucuz olsa da steamde de pahalı oyunlar mevcuttur. Bunun alternatifi ise "oyun key"i satan sitelerdir. Bu "game key" satan sitelerde oyunlar steamin kendi sattığından daha ucuz olur ve biz kullanıcılar oyunlara daha kolay ulaşabiliriz. Örneğin www.kinguin.net

Steam alışverişlerini paypal aracılığıyla yapabilirsin.

Bilindiği gibi oyunlar orjinal satın alındığı takdirde gelişimine katkıda bulunulur ve ülkemiz dillerine çevrilen oyun sayısı da artar. Örneğin Hitman serisinin son oyunu olan "Hitman: Absolution"ı tamamen türkçe menü ve altyazılarla oynadım. Her ne kadar az çok ingilizce bilsem de ana dilimle altyazıları okuyup anlayabildiğimde oyun bir kat daha zevkli olmuştu. 

Steam çeviri konusuna çok önem vermeye başladı. (Eğer ingilizcesi üst seviye olan arkadaşlar var ise türkçe çeviri gruplarına katılıp yaptığı çevirilerden para kazanabilir. Kişi başı 100-500$ arası bir ücret söz konusu. Tabi bu ücret ülke çeviri gruplarının tamamladığı çeviri sayısına göre değiştiği ve çevirilecek çok fazla şey olduğu için çeviri grubunun ortak çalışmasına göre değişiyor. Yakın bir arkadaşım 125$ para aldı daha geçenlerde). Yani birçok oyunda türkçe çalışmalarının olması da ayrı bir güzellik.

Neden Steam? sorusunun bir diğer cevabı ise multiplayeri zevkli oyunları bol kullanıcılı ve problemsiz oynayabilmek olanağıdır. 

Subtitle tarafından 31/Ara/13 03:06 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek
    ,xxkomandoxx1 bunu yazdı
    RockZs bunu yazdı
    xxkomandoxx1 bunu yazdı

arkadaşlar gta4 5$ kadar alsammı ? oynayamamıştım crack sorunları yüzünden iyi bir fırsat gibi bu alayımmı sizce?

bence al hocam, oynamak istiyorsan da rahat rahat oynarsın işte..

aldım bakalım

peki birşey sorucam. Ben oyunları D: ye kursam C: ye format atıp steami kurduğumda direk dosyaların olduğu dizini gösterip oyunları tekrar indirmeden oynıyabilirmiyim ?

oynayabilirsin

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

gta4 için aldıysanız amazonda gta4 + max payne 3  7.5$ dı bence daha iyi paket. onun haricinde yine gta trilogy + gta complete 7.5$ civarı olması lazım

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    Subtitle bunu yazdı
    noname bunu yazdı

steamdan alınca uyumluluk sorunu falan olmuyor mu win8 de win 8.1 de Counter Strike çalışıyor mu mesela tak diye?

edit; hiç steam üyeliğim olmadı, aşırı cahilim cevaplar ona göre lütfen. nedir bu steam ne işe yarar :D ben aldım diyelim krdeşim de kendi pcsinden kurup oynayabilir mi?

cracklisi çalışmak için win7 win8 ve win8.1 de sorun çıkartan cossacks steam ile win 8.1 64 bitte şak diye sorunsuz çalışıyor.

:) 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Subtitle
    Subtitle's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı
    Subtitle bunu yazdı
    noname bunu yazdı

cracklisi çalışmak için win7 win8 ve win8.1 de sorun çıkartan cossacks steam ile win 8.1 64 bitte şak diye sorunsuz çalışıyor.

:) 

Doğrudur. Steam'in herhangi bir oyun için "Win 8 uyumlu değildir" diye birşey belirttiğini görmedim.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    Subtitle bunu yazdı
    noname bunu yazdı

Steam'in ne olduğuna gelirsek, steam çok geniş bir oyun platformu. Binlerce oyunu steam üzerinden satın alıp(free to play oyunlar da bulunmakta) bilgisayarına indiriyorsun. Fiyatlar normal kutulu oyunlardan daha uygun. Ayrıca steam olan her bilgisayardan kendi hesabına erişip oyunlarını oynayabilirsin. 

Steam'de hesap üzerinden giriş yapılır ve satın aldığın oyunlar hesapta sabitlenir. Yani aldığın bir oyunu kardeşinin hesaptan oynayamazsın. Veya oynadığın bir oyunu takas edemezsin. Fakat kendi hesabına  onun PC'den giriş yapman durumunda az yukarıda da dediğim gibi oyunu indirip o PC'den oyunu oynayabilirsin. Aynı anda farklı PC'lerden bir hesabı kullanmak mümkün değil.

Steam'in diğer bir faydası da multiplayer oyunlarda sağladığı bağlantı kolaylığı. Eğer herhangi bir oyunun multiplayer seçeneği varsa o oyunu yüzlerce hatta binlerce steam kullanıcısıyla beraber oynayabilirsin. Korsan oyunların bir çoğunu single oynayıp bırakmak zorunda kalabilirsin. Ancak steam kendisi oyunlara server sağladığı için multiplayer sayesinde aldığın oyunu daha uzun süre oynayabilirsin.

Steam oyunları yılın belli zamanlarında genellikle %50-%75 oranında indirime girerek forumlarda bol bol konu açılmasına sebep olur. Bu fırsatları değerlendirmek gerekir. Her ne kadar herhangi bir teknoloji mağazasından alacağın oyunlardan daha ucuz olsa da steamde de pahalı oyunlar mevcuttur. Bunun alternatifi ise "oyun key"i satan sitelerdir. Bu "game key" satan sitelerde oyunlar steamin kendi sattığından daha ucuz olur ve biz kullanıcılar oyunlara daha kolay ulaşabiliriz. Örneğin www.kinguin.net

Steam alışverişlerini paypal aracılığıyla yapabilirsin.

Bilindiği gibi oyunlar orjinal satın alındığı takdirde gelişimine katkıda bulunulur ve ülkemiz dillerine çevrilen oyun sayısı da artar. Örneğin Hitman serisinin son oyunu olan "Hitman: Absolution"ı tamamen türkçe menü ve altyazılarla oynadım. Her ne kadar az çok ingilizce bilsem de ana dilimle altyazıları okuyup anlayabildiğimde oyun bir kat daha zevkli olmuştu. 

Steam çeviri konusuna çok önem vermeye başladı. (Eğer ingilizcesi üst seviye olan arkadaşlar var ise türkçe çeviri gruplarına katılıp yaptığı çevirilerden para kazanabilir. Kişi başı 100-500$ arası bir ücret söz konusu. Tabi bu ücret ülke çeviri gruplarının tamamladığı çeviri sayısına göre değiştiği ve çevirilecek çok fazla şey olduğu için çeviri grubunun ortak çalışmasına göre değişiyor. Yakın bir arkadaşım 125$ para aldı daha geçenlerde). Yani birçok oyunda türkçe çalışmalarının olması da ayrı bir güzellik.

Neden Steam? sorusunun bir diğer cevabı ise multiplayeri zevkli oyunları bol kullanıcılı ve problemsiz oynayabilmek olanağıdır. 

Süpersin usta, Allah razı olsun. Bi counter strike alayım madem açılış olarak :D Hep cs 1.6 oynardık, steamda 3-4 versiyon var 1.6 diye geçen görmedim. Hangisini almalı?

Bu indirimler ne kadar sürecek?

...said addicted.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

2 gün daha var.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Subtitle
    Subtitle's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı
    Süpersin usta, Allah razı olsun. Bi counter strike alayım madem açılış olarak :D Hep cs 1.6 oynardık, steamda 3-4 versiyon var 1.6 diye geçen görmedim. Hangisini almalı?

Bu indirimler ne kadar sürecek?

Hocam bu 1.6'nın linki:

http://store.steampowered.com/app/10/

Bu da condition zero'nun linki:

http://store.steampowered.com/app/80/

dikkat edersen ikisinde de ilk satın alma seçeneğinde

2 ürün içerir: Counter-Strike, Counter-Strike: Condition Zero

yazmışlar. Yani 1.6, Condition Zero ile satılıyor. Satın alırsan ikisi birlikte. İki link de aynı kapıya çıkıyor yani.

Edit: Bir de 

http://store.steampowered.com/sub/16223/

diye bir paket var. Tüm CS oyunlarının birlikte satıldığı. Source ile GO da oynarım dersen bunu almak tek tek almaktan daha hesaplı olur.

Subtitle tarafından 31/Ara/13 16:24 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    paduwan
    paduwan's avatar
    Erkek

Indirimleri burdan paylasalim bari.

Borderlands 2     --   5.62€

Kod: GMG25-0YUM5-VKMVU 

http://www.greenmangaming.com/s/at/en/pc/games/rpgs/borderlands-2/

Hatta USA proy ile alirsaniz biraz dahada düsebilir.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek
    paduwan bunu yazdı

Indirimleri burdan paylasalim bari.

Borderlands 2     --   5.62€

Kod: GMG25-0YUM5-VKMVU 

http://www.greenmangaming.com/s/at/en/pc/games/rpgs/borderlands-2/

Hatta USA proy ile alirsaniz biraz dahada düsebilir.

Hocam bu niçin?

ride or die..
Toplam Hit: 6767 Toplam Mesaj: 72