Şu Saatin İyi Bir Replikasını Nerden Buluruz?
-
wordros bunu yazdı
@mehmetdiyebiri ya da biri hediye etmiş olabilir mesela.
Kimse kimseye bu saati hediye etmez, eğer yasadışı işler koşturmuyorsa.
-
mehmetdiyebiri bunu yazdıwordros bunu yazdı
Reza zarrab in zafer caglayan a hediye ettigi patek philippe nin nautilus modeli.
-
blackhammer bunu yazdımehmetdiyebiri bunu yazdıwordros bunu yazdı
Reza zarrab in zafer caglayan a hediye ettigi patek philippe nin nautilus modeli.
Yanlışın var,
Patek Philippe 5101G o saat
-
Sahte saat alinmaz, takilmaz.
Assagida para ve iman metaforu yapilmis ama patek & rolex etc icin aynisi soz konusu degil.
Ben Turkiyeye geldigimde Rolex takmiyorum cunki o kadar cok adam da sahtesi varki , kafadan sahte mi sorusu geliyor. E aq yanimizda faturayla mi gezecez. TR`de ozellikle bir gurup zengin ( ferrari ile gezen tipler ) sahte rolex takiyorlar ki nasilsa kimse onlarda sahte oldugu dusunmez diye vs.
Neyse bu konu uzun.
Ben yine de forum kulturu acisindan kaynak birakayim.
https://www.intime06.co/
https://hont.watch/
https://jtime.watch/
https://mirotime.io/ -
mehmetdiyebiri bunu yazdıblackhammer bunu yazdı
Yanlışın var,
Patek Philippe 5101G o saat
240000 Euro icin elden teslim aldigina dair reza nin imzali belgesi vardi sanirsam. millet ne saatler takiyor.
-
Prometheus bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdı
hocam mümkünse eta mekanizmalı bir replikasını alın. onlar daha dakik oluyor, piyasada genelde seikonun mekanizmaları var, bazıları 30-40 saniye civarı günlük sapma yapabiliyor.
ancak eta mekanizmalar genelde 2-5 saniye arası sapma yapar.
aliexpresste satanlar var bu modeli, ancak dediğim gibi mekanizması önemli.
burda eta mekanizma derken önemli bi konu var. ETA bi mekanizma üreticisi. eskiden dışarı mekanizma satıyormuş. şu an sadece kendi grubuna (swatch group) mekanizma veriyor. internette eta saat diye satılan saatler gerçek eta mekanizma değil, o mekanizmalar da çakma. yani kalitelisi denk gelmezse nh35 (seiko) mekanizma daha iyi bile olabilir. veya biraz anlayan kasayı ayrı alıp (aliexpresste bolca var) orjinal ucuz bi eta'lı saatten mekanizma aktarabilir. bu superclone olanlar sanırım mekanizmayı da kopyaladığından pek gerek olmaz, bilmiyorum ama kopya mekanizma da (superclone kopya) herhalde az çok iyi zaman tutuyordur. daha ucuz olsun diye kalitelisi anlattığım şekilde eta mekanizma, daha ucuzu nh35 mekanizma alınabilir. hatta bunların quartz yani pilli kopyaları da var ki en ucuzları onlar. tabi özellikle pilli alırsanız ben sahteyim diye bağırır.
hocam orijinal eta mekanizmalı replika saatler de satılıyor bildiğim kadarıyla. tabi bi dönem hiç dışarıya vermiyorlardı isviçreliler ancak şu an piyasada bulunabiliyor diye biliyorum.
bende tissot gentleman powermatic 80 silicium var mesela, bu da eta mekanizma, günde 1-2 saniye ileri sapması var.
bunun gibi kaliteli bi mekanizmalı replika bulabilirse daha iyi olur anlamında söyledim.
pagani design ın seiko nh35a mekanizmalı saatlerinden de kullanıyorum, bendekiler günlük 5-6 saniye sapma yapıyor. bi tane alıp sattığım modelde günlük 20 saniye civarı sapma yapıyordu.
-
Kaan bunu yazdımehmetdiyebiri bunu yazdı
Alma. etrafındaki herkes (en azından saatten anlayan) o saatin replika olduğunu bilecek.
paranın yettiği kadar bir saat al.
yok illa da alacağım diyorsan adres : muaythaist nickli mürid
Hocam anlama imkanı yok. Çok detaylı sorarsa sen belli edersin o kadar.
İçini söküp damgalı dişlileri incelemeden, zembereğine bakmadan ustası bile anlayamıyor iyi clonu..
Patek ozelinde konusayim,
Orjinal pategine iddaya girerim ki 60 saniye surmez orjinal olup olmadigini anlamak.
$2000-$3000 `lik super super replikalar da dahil.
-
Antikky bunu yazdıKaan bunu yazdımehmetdiyebiri bunu yazdı
Alma. etrafındaki herkes (en azından saatten anlayan) o saatin replika olduğunu bilecek.
paranın yettiği kadar bir saat al.
yok illa da alacağım diyorsan adres : muaythaist nickli mürid
Hocam anlama imkanı yok. Çok detaylı sorarsa sen belli edersin o kadar.
İçini söküp damgalı dişlileri incelemeden, zembereğine bakmadan ustası bile anlayamıyor iyi clonu..
Orjinal pategine iddaya girerim ki 60 saniye surmez orjinal olup olmadigini anlamak.
Bence bu konuda çok iddialı olmamak lazım, sökmeden anlaşılamayan çok model var.
Özellikle çelik serilerde kullanılan materyal, finish zımparaları, zımpara yönlerini bile aynı yapıyorlar.
Çok iddialı bir arkadaşın önüne 2 tane rolex koyduk, bir tanesini seçti bu çakma öbürü orjinal diye tutturdu. İkisi de çakmaydı :)
Altınlı serilerde hemen anlaşılır, ful çelik modellerde dediğim gibi gerçekten zor. Youtube'de scammer videoları izleyince bi hayret ediyorum.
-
"İyi bir replika" derken hangi spesifik özelliğine yakın olmasını istiyorsun hocam. Bu tür markaların üst düzey ve pahalı ayırt edici özellikleri vardır ki markayı üstün kılanda bu zaten. Patek her serisinde birden fazla metalden oluşan özel alaşımı formülize ederek kullanıyor mesela. Saatte amaç zamanı öğrenmek kadar markayı değerli kılan ikonlara da dahil olabilmek aslında. Bakma sen ustaları bile anlayamıyor olayına; onlar en fazla kordon takıp pil değiştiren ustalar.
-
Antikky bunu yazdı
taktiği ne genel kültür olsun bize :/