Şu Saatin İyi Bir Replikasını Nerden Buluruz?
-
Prometheus bunu yazdıAntikky bunu yazdı
Patek ozelinde konusayim,
Orjinal pategine iddaya girerim ki 60 saniye surmez orjinal olup olmadigini anlamak.
$2000-$3000 `lik super super replikalar da dahil.
taktiği ne genel kültür olsun bize :/
abi en temelde parçalar orjinalde kusursuza yakın bir "yumuşlık" taşıyor.
ne kadar iyi finish zımpara yaparsa yapsın, orjinal her zaman sanki bir photosop çizimi gibi dururken replika makinalarda bu kusursuzluk olmuyor.
evet fırça yönleri aynı ama eline orjinal patek almış incelemiş birisi hızlıca anlar, kör değilse.
orjinalini hiç görme fırsatı bulamamış adam da telefonunun magnifier uygulamasını açıp iç bazele baksın, saçma sapan bulaşık süngeri fırçası gibi görünüyorsa sahtedir.
Ayın gününü gösteren rakama da zoom yapılabilir, orjinalde keskinlik retina ekranda çizime bakar gibi görünürken , replika olanda doldurma kartuştan baskı alınmış gibi köşelerde kırıklık göreceksin.
daha çok şey var ama .. en anlaşılırı bu.
Eline aldın ön cam kasaya doğru 0 çıkıntı olması gerek vs ama bu super replikalarda pek yok.
-
Bu ve türevleri saatten çok mücevher olarak geçer ve bunu takan insanın "zamanı göstersin" veya "en kaliteli saat" gibi bir amaçı yoktur. Bu saatler tamamen varlık, statü ve güç göstergesidir... yani gösteriştir.
Klasik şöyle bir örnek vardı; dünyanın en zengin adamı koluna çakma rolex taksa kimse onun çakma olduğunu düşünmez. Ama yolda çöplerden şişe kağıt toplayan bir adamın kolunda orjinal rolex olsa herkes onun çakma olduğunu düşünür...
Eğer amaç sadece kaliteli saat ise; casio, seiko, tisot gurubu(ör;swatch, fossil) vb... çok fazla üretici var. Uygun olanı alırsın. Zaten patek tasarım olarak harika, süper bir görsel tasarımı da yoktur, amaçı da bu değil zaten.Çakmasını koluna takacaksın ve bu markayı bilen herkes çakma olduğunu bilecek ve ezik gözüyle bakacak. Deymez bence.
-
konuda yeterince tavsiyede bulunduk arkadaşa.
Yine de replika alacaksan şu foruma bir göz at o zaman hocam https://forum.replica-watch.info/
-
bir arkadaş dm den 1000 dolara y. dışından getirebileceğini söyledi. öneriler için teşekkürler. 30K para vereceksem orijinal bir saat almayı yeğlerim sanırım.
-
LaNCeLoT bunu yazdı
Zeybekin sorusuna bir tane cevap yok
Niye onu takcan sunu tak tan baska cevap yok.
bu forumda genel sxorun bu . konu açarsın araba alıcam 2si arasında kaldım dersin adam der ki onları alma bunu al. bilgisayar alacaksın filtrelemişsin kendince hemen gelir yorum onu alma bunu al. yani adam filtrelemiş gelmiş. bana önerin dese zaten diyecek ki öner sen de o zaman ne istiyorsan dök önüne. ama yok illa onu alma bunu al.
alma kardeş o saati alma. casio al, seiko al ama kendi aklındakini, kendi istediğini, üzerine düşündüğünü alma.
-
Millet haklı yorumlar yapmış. Yukarıda biri yazmıştı 3milyonluk saat takıyırsan 3 katı arabaya binmen lazım diye. 3m saat takıyorsan aylık 1.5m rahat kazanman lazım ki alabilesin. Yaşın 40 üstüyse ortamda takarsın ama daha düşük yaltaysan çakma olduğu anlaşılır ve varoş gösterir.
Yani yorumlar kişinin iyiliği için ve farklı fikirler olması foruma canlılık katıyor bence
-
Benzer kasa da audemars piguet var hocam bari onun çakmasını alın fiyatı patek'ten azıcık daha aşağıdadır. :)
Şakası bir yana herkesin kolunda bu kasaya sahip saatlerden var. Sahte replika ürüne bu kadar para vereceğinize sırf benzerliğinden dolayı tissot prx powermatic öneririm.
-
aliexpreste 167 lira :d
-
KotomineKirei bunu yazdıLaNCeLoT bunu yazdı
Zeybekin sorusuna bir tane cevap yok
Niye onu takcan sunu tak tan baska cevap yok.
bu forumda genel sxorun bu . konu açarsın araba alıcam 2si arasında kaldım dersin adam der ki onları alma bunu al. bilgisayar alacaksın filtrelemişsin kendince hemen gelir yorum onu alma bunu al. yani adam filtrelemiş gelmiş. bana önerin dese zaten diyecek ki öner sen de o zaman ne istiyorsan dök önüne. ama yok illa onu alma bunu al.
alma kardeş o saati alma. casio al, seiko al ama kendi aklındakini, kendi istediğini, üzerine düşündüğünü alma.
Hoca sen 2 arac arasinda kaldigin zaman o 2 aracin en dogru tercih oldugunu nerden biliyorsun.
Fikirlerine tapiyorsan zaten neden konu aciyorsun.
Tabiki birisi gelip sana soz konusu 2 arac icinde kotu bir seyler belirtip , birader onun yerine git bunu al diyecektir.
Saat bir arzu nesnesi, erkek icin bir mucevher sahtesini taktigini tum alep bilip , bu yuzden esinden dostundan tassak konusu olmaktansa, forumda birilerinin bunu sana soylemesinin nesi yanlis?
Forum bu mantigi bu zaten, 3-5 olumsuz lafi kaldiramayan adam maddeye baslasin.
-
Orjinal alacak gücünüz varsa çakma almanizda bir sakınca yok. Kimse çakma demez, kimse de anlamaz..
Orjinal alacak gücünüz yoksa orjinal de almayın, çakma da almayın. Apple watch alıp geçin.
Benim şahsi olarak hayat felsefem şudur, ya istediğimi alırım ya almam. Ilk arabam bmwydi, elemanlara clio almıştım, ben dolmuşla giderdim. İstediğimi alacak güce erisene kadar düşünmedim bile. Saat konusunda da geçen seneye kadar takmadım sonra istediğimi denk getirip aldım şükür.
Bu konular kendinizle kendiniz arasında meseleler.
