folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder Suçmu İşledim Cidden Beni Savcılığa Verirler Mi ?

Suçmu İşledim Cidden Beni Savcılığa Verirler Mi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jayde
    jayde's avatar
    Erkek

en kötü ihtimalle mahkemede taraf olduğum partinin sitesinin açıklarını bulup kendilerine ileticektim dersin ufak bir ceza ile kurtulursun sıkma canını

bu arada hangi parti pm lermisin

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

hocam kafana takma o kadar ya... türkiyede halen bilişim suçlarının tam anlamıyla tarifinin yapıldığı bir yasa yok... hani farz edelim sana hakikaten savcılıktan celb geldi... o durumda yapman gereken tek şey bilgisayar dan ve bilişimden iyi anlayan bir avukat bulmak olur... iyi anlayan dememin nedeni

hakimler bu gibi konularda genelde bilirkişi isterler bilgisiz oldukları için... türkiyede malesef hakimlerin bilişim konusunda bilgisi sıfıra yakın o nedenle hatta bir ara adalet bakanlığı bilişim suçlarını özel olarak ele alan bir bilişim mahkemesi kurmayı bile düşündü...

şimdi senin bulacağın iyi avukatın senin savunmanı yaparken iyi iş çıkarması lazım... avukatla konuş benim aklıma ilk gelen direkt olarak kullandığın yazılımı bir çeşit white hacker aracı olarak kullanıldığını anlatması yönünde... birde yakayı sıyırmayı kesin olarak garantiye almak istiyorsan geçip geçmemen önemli değil git bir ceh sertifikasyonu sınavlarından bir tanesine gir ve bu sınava ait giriş belgeni sakla... yani sınava girdiğini gösteren bir evrakın olsun delil niteliği taşıyabilecek olan...

o zaman avukatının işi kolaylaşır... çünkü hemen der orada müvekkilimin maddi imkansızlıkları nedeniyle aktif bir sertifika programına katılmak yerine dünyadaki bir çok sertifika sahibinin yaptığı gibi eğitim almadan evde çalışarak kendisi sınava girmeyi tercih etmiştir... bu sınavlara hazırlık aşamasındada bir takım açık tarayıcı yazılımların sınav müfredatından olduğunu görebilirsiniz sayın hakim ( hemen sınav içeriği ve ceh sertifikasyonu ile ilgili bir döküman avukatın tarafından mahkemeye sunulur...) Bu süreç içersinde de elbette sizinde anlayacağınız gibi sıradan bir web sitesi yerine güvenliğin daha yüksek olması gereken daha sıkı korunan bir web sitesini incelemek alınabilecek güvenlik tedbirleri konusunda ve daha az göze çarpan ama en çok can yakan açıkların hangilerinin olduğunu bilmesi gelecekteki kariyerine daha büyük katkı sağlayacağı nedeniyle söz konusu web sitesini taramıştır. ancak bu tarama işleminin akabinde sitenin işleyişine herhangi bir zarar vermemiş site kullanıcılarının herhangi bir bilgisinin müvekkilim tarafından çalındığı gözlemlenmemiştir... ilgili olarak davacı tarafın verdiği rapor incelenebilir...

vs vs vs diye gider... sonra tabi hakim biraz inceler kafası karışır muhtemel olasılıkla bilir kişi istemeye kalkar avukatının ağzı iyi laf yaparsa ama karşı tarafta çok bastırırsa sana ceza vermek zorunda kalır o durumdada avukatının başarısına göre hakim sana para cezası verir ama benim görüşüm birşey vermeyeceğinden yana direk beraat bu şekilde olursa tabi ceh sınavına girmiş olman gerekir ki senin böyle bir çalışma içersinde olman hakimi inandırsın... kuvvetle muhtemel olasılık ise sana kamu hizmeti cezası verebilir...

neyse dostum bununla geçmiş olsun

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Parti PKK partisiyse ÖDÜL bile alabilirsin şilk felan :)) ama siteye zarar vermemişsin birsey olmaz sanırım ..

- Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin.Yaşamaksa ; dilediğim gibi yaşamalıyım, sevmekse; gönlümce sevmeliyim.Kendi elimle yazmalıyım alın yazımı,ölmekse istediğim anda ÖLMELİYİM.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek

Milamber bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam kafana takma o kadar ya... türkiyede halen bilişim suçlarının tam anlamıyla tarifinin yapıldığı bir yasa yok... hani farz edelim sana hakikaten savcılıktan celb geldi... o durumda yapman gereken tek şey bilgisayar dan ve bilişimden iyi anlayan bir avukat bulmak olur... iyi anlayan dememin nedeni

hakimler bu gibi konularda genelde bilirkişi isterler bilgisiz oldukları için... türkiyede malesef hakimlerin bilişim konusunda bilgisi sıfıra yakın o nedenle hatta bir ara adalet bakanlığı bilişim suçlarını özel olarak ele alan bir bilişim mahkemesi kurmayı bile düşündü...

şimdi senin bulacağın iyi avukatın senin savunmanı yaparken iyi iş çıkarması lazım... avukatla konuş benim aklıma ilk gelen direkt olarak kullandığın yazılımı bir çeşit white hacker aracı olarak kullanıldığını anlatması yönünde... birde yakayı sıyırmayı kesin olarak garantiye almak istiyorsan geçip geçmemen önemli değil git bir ceh sertifikasyonu sınavlarından bir tanesine gir ve bu sınava ait giriş belgeni sakla... yani sınava girdiğini gösteren bir evrakın olsun delil niteliği taşıyabilecek olan...

o zaman avukatının işi kolaylaşır... çünkü hemen der orada müvekkilimin maddi imkansızlıkları nedeniyle aktif bir sertifika programına katılmak yerine dünyadaki bir çok sertifika sahibinin yaptığı gibi eğitim almadan evde çalışarak kendisi sınava girmeyi tercih etmiştir... bu sınavlara hazırlık aşamasındada bir takım açık tarayıcı yazılımların sınav müfredatından olduğunu görebilirsiniz sayın hakim ( hemen sınav içeriği ve ceh sertifikasyonu ile ilgili bir döküman avukatın tarafından mahkemeye sunulur...) Bu süreç içersinde de elbette sizinde anlayacağınız gibi sıradan bir web sitesi yerine güvenliğin daha yüksek olması gereken daha sıkı korunan bir web sitesini incelemek alınabilecek güvenlik tedbirleri konusunda ve daha az göze çarpan ama en çok can yakan açıkların hangilerinin olduğunu bilmesi gelecekteki kariyerine daha büyük katkı sağlayacağı nedeniyle söz konusu web sitesini taramıştır. ancak bu tarama işleminin akabinde sitenin işleyişine herhangi bir zarar vermemiş site kullanıcılarının herhangi bir bilgisinin müvekkilim tarafından çalındığı gözlemlenmemiştir... ilgili olarak davacı tarafın verdiği rapor incelenebilir...

vs vs vs diye gider... sonra tabi hakim biraz inceler kafası karışır muhtemel olasılıkla bilir kişi istemeye kalkar avukatının ağzı iyi laf yaparsa ama karşı tarafta çok bastırırsa sana ceza vermek zorunda kalır o durumdada avukatının başarısına göre hakim sana para cezası verir ama benim görüşüm birşey vermeyeceğinden yana direk beraat bu şekilde olursa tabi ceh sınavına girmiş olman gerekir ki senin böyle bir çalışma içersinde olman hakimi inandırsın... kuvvetle muhtemel olasılık ise sana kamu hizmeti cezası verebilir...

neyse dostum bununla geçmiş olsun

Hoca eyvallah verdiğin bilgiler cidden işe yarar şeyler saol ama iş o raddeye gelirse ceza alsamda almasamda çok farketmez 

+

Burası küçük memleket burda iyi bi bilişim suçu avukatı bulmak bence imkansız ki bulsam bile dünyanın parasını ister.... 

Ama bu bilgileri kendim kullanabilirim. 

"Mey biter saki kalır Her renk solar haki kalır Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa,eşeklik baki kalır..."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek

h2run bunu yazdı:

Parti PKK partisiyse ÖDÜL bile alabilirsin şilk felan :)) ama siteye zarar vermemişsin birsey olmaz sanırım ..

Yok be hacı 3 büyüklerden biri. Ki zaten zarar yok....

"Mey biter saki kalır Her renk solar haki kalır Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa,eşeklik baki kalır..."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Milamber avukatsın sanırım :)

- Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin.Yaşamaksa ; dilediğim gibi yaşamalıyım, sevmekse; gönlümce sevmeliyim.Kendi elimle yazmalıyım alın yazımı,ölmekse istediğim anda ÖLMELİYİM.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugax
    bugax's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bir sik olmuyor. zamanında benim başıma da gelmişti. benim de göt yusuf şekilde forumlara falan konu açmıştım. ne zaman posta gelse kalbim hızlanırdı, ama bir bok olmadı. yok dayımın teyzesine geldi şöyle oldu, yok abimin kankasının başına geldi vs.. takma kimseyi. normal hayatına geri dön. korkunun ecele faydası yok zaten bişey olucaksada.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

arkadaşım merak etme , bir şey olmaz.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Erkek

Hahaha haci dert ettigin seye bak zamaninda denedigim 10 siteden 7sinde cikiyordu :)

O ne biliyormusun ;

Hani sitede tbt den bahsedeyim sana tbtde yanlis sayfa girince bu sayfa yok hic olmadi gibisinden seyler cikiyor ya burdada scripti tasarlayan eleman tbt'deki sayfa gibi onu koymus . Sebebide gozunu korkutum eger siteye zarar veresin varsa vermeyesin diye :) Ayrica sana savciliktan kagit gelmesi icin sitenin index yemesi hacklenmesi ve ardindan adamlarin ip'lerden ne yaptiklarina bakip oyle sikayetci oluyorlar korkma hicbirsey olmaz onlar gozunu korkutmak icin bir kac arkadasta abimin basina felan geldi demis ;

Onlar siteyi cokertmislerdir zarar vermislerdir oyledir yani dengbej'in anlattigi sekilde olmasi icin ancak siteye zarar vermen gererkiyor ayrica sen sitenin sonuna ekledigin kod siteye zarar vermedi o sitenin sonuna birde " asfhasfjhf " bunu yapistirmayi dene yine ayni yazi cikicagina %100 eminim sana yine sayfayi yanlis girdigin icin ayni seyi vericek ama hicbirsey olmaycak + olarak birde bunu soyle dusun adam siteye girdi yanlislikla sitenin sonuna " a " isareti koydu ayni hatayi verdi sence bu adami savciliga kadar yorma haklari var mi :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    destanition
    destanition's avatar
    Erkek

cehepe veya mehepeye saldırdıysan mahkemeye verseler de bişey çıkmaz

amaa

Ak Partiye saldırdıysan başına ciddi şeyler gelebilir benden söylemesi

gülme gidenin arkasından. gün gelir, elveda bile diyemezsin giderken... | Hayat fani, Ölüm ani....
Toplam Hit: 20321 Toplam Mesaj: 47