folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder Suçmu İşledim Cidden Beni Savcılığa Verirler Mi ?

Suçmu İşledim Cidden Beni Savcılığa Verirler Mi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Ortada bir suc fln yok,

Normal yapman gereken savunma nası olduğunu bilmiyorum googleda birşey araştırırken haber sitelerinden birinde karşıma bir yazı cıktı linkine tıkladım bunu yazdı bende önemsemedim...

Ha kağıt fln gelecek mi?

Hayır :)

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    destanition
    destanition's avatar
    Erkek

renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

Ortada bir suc fln yok,

Normal yapman gereken savunma nası olduğunu bilmiyorum googleda birşey araştırırken haber sitelerinden birinde karşıma bir yazı cıktı linkine tıkladım bunu yazdı bende önemsemedim...

Ha kağıt fln gelecek mi?

Hayır :)

suç yok ama teşebbüs var. teşebbüs de suçtur

eğer karşısına böyle bir yazı çıktıysa iki ihtimal var

ya kağıt gelecek veya korkutma amacıyla o mesajı gördü

bir de saldırmaya çalıştığı partiye göre değişir bu

iktidar partisi ise elindeki güç itibariyle mutlaka bir yaptırımda bulunacaktır

sanal korsancılığı ve hackerliği önlemek için bu aralar çok göz dağı veriliyor. sanal suçtan dolayı birçok kişinin dava dosyası var

bizim mahallede arkadaşın biri internetten erotik video indirdiği için emniyetle başı belaya girdi mesela zor yırttı bilgisayarını incelemeye aldılar ama bir gün önce format attığı için yırttı :)

ama umarız ki arkadaşa bişey olmaz çünkü çok büyük bir mesele yok ortada. en falza başına geleceği sorgulama sonra serbest

gülme gidenin arkasından. gün gelir, elveda bile diyemezsin giderken... | Hayat fani, Ölüm ani....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Erkek

destanition bunu yazdı:

suç yok ama teşebbüs var. teşebbüs de suçtur

eğer karşısına böyle bir yazı çıktıysa iki ihtimal var

ya kağıt gelecek veya korkutma amacıyla o mesajı gördü

bir de saldırmaya çalıştığı partiye göre değişir bu

iktidar partisi ise elindeki güç itibariyle mutlaka bir yaptırımda bulunacaktır

sanal korsancılığı ve hackerliği önlemek için bu aralar çok göz dağı veriliyor. sanal suçtan dolayı birçok kişinin dava dosyası var

bizim mahallede arkadaşın biri internetten erotik video indirdiği için emniyetle başı belaya girdi mesela zor yırttı bilgisayarını incelemeye aldılar ama bir gün önce format attığı için yırttı :)

ama umarız ki arkadaşa bişey olmaz çünkü çok büyük bir mesele yok ortada. en falza başına geleceği sorgulama sonra serbest

Arkadasinin pc'sini incelemeye aliyorlar ve o arkadasin format attigi icin yirtiyor :| Arkadasiniz sizi iyi keklemis istedigin kadar format at harddiskte kalir polislerde harddiske bakar hic haber izlemiyormusun neden gozaltina alinanlarin harddisklerini aliyorlar .

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    destanition
    destanition's avatar
    Erkek

Arkadasinin pc'sini incelemeye aliyorlar ve o arkadasin format attigi icin yirtiyor :| Arkadasiniz sizi iyi keklemis istedigin kadar format at harddiskte kalir polislerde harddiske bakar hic haber izlemiyormusun neden gozaltina alinanlarin harddisklerini aliyorlar .

suç unsuru olması için indirdiği videoların bilgisayarında kayıtlı ve silinmemiş olması gerekiyormuş

polisler de tespit edilmiş zaten hard diske format atıldığını ama arkadaş sildiği için mahkemeye veremediler

bilmem anlatabildim mi ?

gülme gidenin arkasından. gün gelir, elveda bile diyemezsin giderken... | Hayat fani, Ölüm ani....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

öncelikle avukat değilim ama bende ceh sertifikasyonuna katılmayı planlıyorum... ayrıca arkadaşın pc sini incelemeye alıyorlar demiş bir arkadaş hocam malesef o dediğin olay yemez yani format atmayla kurtulma olayı... nitekim adamlar öyle bir durumda önce arkadaşın pc sine veri kurtarma uygularlar... ayrıca hemen arkadaşın kullandığı isp ye baş vurup arkadaşın loglarını isterler işte ne bileyim static ip kullanıyorsa kolay olur yok dinamik kullanıyorsa hangi ip den ne zaman internete girmiş hangi siteleri kurcalamış vs...

ayrıca avukat değilim ama şimdilerde bir yarışma var ve bu yarışmaya katılmayı planlıyorum katılırken ki konum bilişim suçlarının net tanımının olmayışı bu nedenle internet üzerinden banka sistemleri aracılığı ile yapılan hırsızlıkların nitelikli dolandırıcılık kapsamında sayılıyor oluşu vs... vs ... o nedenle biraz bilgim var bu konularda...

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

destanition bunu yazdı:

suç unsuru olması için indirdiği videoların bilgisayarında kayıtlı ve silinmemiş olması gerekiyormuş

polisler de tespit edilmiş zaten hard diske format atıldığını ama arkadaş sildiği için mahkemeye veremediler

bilmem anlatabildim mi ?

Hocam formatla veriler silinseydi ohooo.... :D

Adamlar kaç format öncesinden veri kurtarıyolar bazen, olay verinin üstüne bişi yazılıp yazılmaması ile alakalı...

Bi formatla olacak iş değil her türlü bulurlar o veriyi :)

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zamazingo
    zamazingo's avatar
    Erkek

Kırmızı bültenle İnterpol arıyodur seni :D:D:D

Yol Güzeldir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asosyal
    Asosyal's avatar
    Erkek

zamanında ne siyasi partilerin ne firmaların ftp, ve serverlarında cirit atardım cok bu uyarılar ile karşılaştım ama bir şey olmadı merak etme bu yazıdaki amaç gözünü korkutmak.

Kurumuş yeşil otları Toprak Olmuş umutları Gökte mazi bulutları Bu mezarda bir garip var... // Ne hayasızca tahaşşüd ki ufuklar kapalı Nerde-gösterdiği vahşetle bu bir Avrupalı
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crematory
    crematory's avatar
    Erkek

sacma bi olay ; 

misal ben bi internet kafedeyim ole bi durum oldu ve ve savci fln filan die bi yazı cikti ? - kime gelcek :D klavyede ki parmk izi ? :)  cok cok sacma , aslinda sacma deilde yusuf yusuf cektirmek icin ideal :D 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek

Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum...

Bu kadar kişi bişey olmaz diyorsa bişey olmaz büyük ihtimalle

Ki zaten site resmi site olmasa bu konuyu bile açmazdım asıl beni tırstıran işin resmi olmasıydı ama artık bişey çıkacağını sanmıyorum. 

+

IronEagle  nin yazdıklarının tamamı şakaymış daha sonra bana PM ile yazdı saolsun, önce beni bi sı*ırttıktan sonra tabi :|

+

Format ile ilgili bişey yazmış arkadaşlar. O konuyla ilgili baya bi araştırma yaptım o işin kesin çözümü bilgileri bazı özel algoritmalı programlarla defalarca sildikten sonra harddisk tamamen dolana kadar dosya yazmak ve bunu bi kaç kez tekrarlamak diye biliyorum başka çözüm yok bildiğim kadarıyla....

Ama bi kısmı yanmış harddiskten bile dosya kurtarıldığı efsanesi dolaşıyor hep ortada o yüzden tamda emin değilim .... 

"Mey biter saki kalır Her renk solar haki kalır Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa,eşeklik baki kalır..."
Toplam Hit: 20326 Toplam Mesaj: 47