Suçmu İşledim Cidden Beni Savcılığa Verirler Mi ?
-
Ortada bir suc fln yok,
Normal yapman gereken savunma nası olduğunu bilmiyorum googleda birşey araştırırken haber sitelerinden birinde karşıma bir yazı cıktı linkine tıkladım bunu yazdı bende önemsemedim...
Ha kağıt fln gelecek mi?
Hayır :)
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
Ortada bir suc fln yok,
Normal yapman gereken savunma nası olduğunu bilmiyorum googleda birşey araştırırken haber sitelerinden birinde karşıma bir yazı cıktı linkine tıkladım bunu yazdı bende önemsemedim...
Ha kağıt fln gelecek mi?
Hayır :)
-----------------------------suç yok ama teşebbüs var. teşebbüs de suçtur
eğer karşısına böyle bir yazı çıktıysa iki ihtimal var
ya kağıt gelecek veya korkutma amacıyla o mesajı gördü
bir de saldırmaya çalıştığı partiye göre değişir bu
iktidar partisi ise elindeki güç itibariyle mutlaka bir yaptırımda bulunacaktır
sanal korsancılığı ve hackerliği önlemek için bu aralar çok göz dağı veriliyor. sanal suçtan dolayı birçok kişinin dava dosyası var
bizim mahallede arkadaşın biri internetten erotik video indirdiği için emniyetle başı belaya girdi mesela zor yırttı bilgisayarını incelemeye aldılar ama bir gün önce format attığı için yırttı :)
ama umarız ki arkadaşa bişey olmaz çünkü çok büyük bir mesele yok ortada. en falza başına geleceği sorgulama sonra serbest
-
destanition bunu yazdı:
-----------------------------suç yok ama teşebbüs var. teşebbüs de suçtur
eğer karşısına böyle bir yazı çıktıysa iki ihtimal var
ya kağıt gelecek veya korkutma amacıyla o mesajı gördü
bir de saldırmaya çalıştığı partiye göre değişir bu
iktidar partisi ise elindeki güç itibariyle mutlaka bir yaptırımda bulunacaktır
sanal korsancılığı ve hackerliği önlemek için bu aralar çok göz dağı veriliyor. sanal suçtan dolayı birçok kişinin dava dosyası var
bizim mahallede arkadaşın biri internetten erotik video indirdiği için emniyetle başı belaya girdi mesela zor yırttı bilgisayarını incelemeye aldılar ama bir gün önce format attığı için yırttı :)
ama umarız ki arkadaşa bişey olmaz çünkü çok büyük bir mesele yok ortada. en falza başına geleceği sorgulama sonra serbest
-----------------------------Arkadasinin pc'sini incelemeye aliyorlar ve o arkadasin format attigi icin yirtiyor :| Arkadasiniz sizi iyi keklemis istedigin kadar format at harddiskte kalir polislerde harddiske bakar hic haber izlemiyormusun neden gozaltina alinanlarin harddisklerini aliyorlar .
-
Arkadasinin pc'sini incelemeye aliyorlar ve o arkadasin format attigi icin yirtiyor :| Arkadasiniz sizi iyi keklemis istedigin kadar format at harddiskte kalir polislerde harddiske bakar hic haber izlemiyormusun neden gozaltina alinanlarin harddisklerini aliyorlar .
-----------------------------suç unsuru olması için indirdiği videoların bilgisayarında kayıtlı ve silinmemiş olması gerekiyormuş
polisler de tespit edilmiş zaten hard diske format atıldığını ama arkadaş sildiği için mahkemeye veremediler
bilmem anlatabildim mi ?
-
öncelikle avukat değilim ama bende ceh sertifikasyonuna katılmayı planlıyorum... ayrıca arkadaşın pc sini incelemeye alıyorlar demiş bir arkadaş hocam malesef o dediğin olay yemez yani format atmayla kurtulma olayı... nitekim adamlar öyle bir durumda önce arkadaşın pc sine veri kurtarma uygularlar... ayrıca hemen arkadaşın kullandığı isp ye baş vurup arkadaşın loglarını isterler işte ne bileyim static ip kullanıyorsa kolay olur yok dinamik kullanıyorsa hangi ip den ne zaman internete girmiş hangi siteleri kurcalamış vs...
ayrıca avukat değilim ama şimdilerde bir yarışma var ve bu yarışmaya katılmayı planlıyorum katılırken ki konum bilişim suçlarının net tanımının olmayışı bu nedenle internet üzerinden banka sistemleri aracılığı ile yapılan hırsızlıkların nitelikli dolandırıcılık kapsamında sayılıyor oluşu vs... vs ... o nedenle biraz bilgim var bu konularda...
-
destanition bunu yazdı:
suç unsuru olması için indirdiği videoların bilgisayarında kayıtlı ve silinmemiş olması gerekiyormuş
polisler de tespit edilmiş zaten hard diske format atıldığını ama arkadaş sildiği için mahkemeye veremediler
bilmem anlatabildim mi ?
-----------------------------Hocam formatla veriler silinseydi ohooo.... :D
Adamlar kaç format öncesinden veri kurtarıyolar bazen, olay verinin üstüne bişi yazılıp yazılmaması ile alakalı...
Bi formatla olacak iş değil her türlü bulurlar o veriyi :)
-
Kırmızı bültenle İnterpol arıyodur seni :D:D:D
-
zamanında ne siyasi partilerin ne firmaların ftp, ve serverlarında cirit atardım cok bu uyarılar ile karşılaştım ama bir şey olmadı merak etme bu yazıdaki amaç gözünü korkutmak.
-
sacma bi olay ;
misal ben bi internet kafedeyim ole bi durum oldu ve ve savci fln filan die bi yazı cikti ? - kime gelcek :D klavyede ki parmk izi ? :) cok cok sacma , aslinda sacma deilde yusuf yusuf cektirmek icin ideal :D
-
Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum...
Bu kadar kişi bişey olmaz diyorsa bişey olmaz büyük ihtimalle
Ki zaten site resmi site olmasa bu konuyu bile açmazdım asıl beni tırstıran işin resmi olmasıydı ama artık bişey çıkacağını sanmıyorum.
+
IronEagle nin yazdıklarının tamamı şakaymış daha sonra bana PM ile yazdı saolsun, önce beni bi sı*ırttıktan sonra tabi :|
+
Format ile ilgili bişey yazmış arkadaşlar. O konuyla ilgili baya bi araştırma yaptım o işin kesin çözümü bilgileri bazı özel algoritmalı programlarla defalarca sildikten sonra harddisk tamamen dolana kadar dosya yazmak ve bunu bi kaç kez tekrarlamak diye biliyorum başka çözüm yok bildiğim kadarıyla....
Ama bi kısmı yanmış harddiskten bile dosya kurtarıldığı efsanesi dolaşıyor hep ortada o yüzden tamda emin değilim ....