folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Tahribat - Üyeler Arası Ödüllü Seo Yarışması (Katılımcı Siteler Ve Güncel Gelişmeler)

Tahribat - Üyeler Arası Ödüllü Seo Yarışması (Katılımcı Siteler Ve Güncel Gelişmeler)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TnGu
    TnGu's avatar
    Erkek

crafty bunu yazdı:
    -----------------------------
    elma şekerim rodos bayağı uzak gözüküyo ne zaman başlican yüzmeye :D

elmasekeri yarışmadan çekildiğinde 1.sıradaydı.Devam etse olurduda.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek
    öncelikle dereceye iren arkadaşları tebrik ederim. 1. ve 2. sıradaki arkadaşlar yarışmadan çekilenlerden backlink alanlar tabi ki bu yüzden kimseye bişey diyemeyiz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

kazanan arkadaşları tebrik ediyorum. Ben pr 0 ve backlinki olmayan bir siteyle katıldım. Sadece ana sayfaya bir link atıp yarışma hakkında biraz bilgi veren bi sayfaya yönlendirdim duyuru şeklinde. sitenin titlesini ve keywordsleri ayarlayıp bıraktım. yaklaşık 5 gün oldu gogıl amcam sitenin her yerine uğramasına karşılık default sayfama ve seoyla hazırladığım yarışma hakkındaki bilgi sayfama uğramadı. gogıl webmaster araçlarından sitemi ekledim. Doğrulama yapmam için ya dosya koymam ya da meta etiketi koymam gerekiyordu. 404 seo olduğu için dosyayı kabul etmedi. defaultta yönlendirme olduğu için de metayı kabul etmedi. ana dizine boş fake index atıp doğrulamayı yaptım ve kaldırdım :D ardından hem sitemin default sayfasını hem de duyuru kısmını sitemapa ekleyip gogıla attım. 1 gün sonra sitemapta default sayfam için hata verdi.

hatanın sebebi şu. bu aptal gogıl bot illaki sitenin ana sayfasının siteadi.com/ ardında olmasını istiyor. hangi çağda yaşıyoruz kardeşim? benim sitem mobil wap sitesi olduğu için ben direk default sayfasından telefona ve pc ye göre yönlendirme atıyorum ve siteadi.com/wap klasörüne yollatıyorum. Gogılda bunu 302 moved şeklinde algıladığı için hata olarak sayıyor hata olduğu için de indexlerken naz yapıyor. Düzeltmedim kaldı öyle. bir kaç gün sonra site içindeki diğer linklerden geri dönüş yaparak indexleyebilmiş anca. gogılda 4. sayfadaydım.

Gün geçtikçe de gerilere düştüm. Sitem wml ve mobil xhtml olduğu için aynı keywords veya içeriğe sahip text/html tabanlı sitelerden sürekli geri kaldı. Gogıl bot wml, mobil xhtml ve html siteler arasında ayrım yapıyor. Bu konuda dikkatimi çeken şu oldu. gogılın web arayüzlü araması, mobil xhtml ara yüzlü araması ve wml arayüzlü araması arasında fark var. web arayüzü html, mobil xhtml arayüzü xhtml wml arayüzü de wml öncelikli. Bir wap xhtml veya wml sitesinin gogıl web aramasında birinci sırada çıkabilmesi için keywords ve içeriğin veya arama yapılan kelimenin benzersiz olması gerekiyor. xhtml ve wmlde seonun bi işe yaramadığını da görmüş oldum böylece. İşe yarayan tek şey title ve keywords sayfa içeriğide bir işe yaramayabiliyor çünkü gerizekalı gogıl bot mobil xhtmlde türkçe karakterleri göremiyor. illaki kodlama utf8 olmalı.

gogıl botun çok eksiği var. bu eksiğide millet seo ve titleyle kendisi kapatıyor gogılda bununla övünüyor. Gogıl botuna inancım kalmadı bu yarışmayla :F aranızda mobil siteyle uğraşan olursa boşuna 404 seo filan kasmasın yapabileceği tek şey default sayfaya yönlendirme atmayıp giriş sayfası gibi kullanması ve title, keywordslere çok çok önem vermesi.

:|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek
    TnGu bunu yazdı:

crafty bunu yazdı:
    elma şekerim rodos bayağı uzak gözüküyo ne zaman başlican yüzmeye :D

elmasekeri yarışmadan çekildiğinde 1.sıradaydı.Devam etse olurduda.

pardon ama avukatı mısın ?

bu 2. postun oldu.

konuya gelirsek, adam kazanamamış ondan yüzer demiyo.

elmasekeri,highnitronun domaini için ilk sayfaya oturması bile zor demişti.

doğal olarak elmasekeri kazansa bile highnitro 2. olurdu ve crafty yine aynı postu atardı. 

screw you guys! i"m goin" hoooome!
Toplam Hit: 15621 Toplam Mesaj: 135