Tanrı Ve Aspirin :)
-
hacktorx bunu yazdı:
-----------------------------ya hajı benim anlamadığım bişey var. sizin inandığınız şeylere inanmayan birisine kendi kaynaklarınızı kanıt olarak neden sunuyorsunuz :) adam inansa kurana inanır zaten:) inanmayan birine kurandan delil getirmek sadece onun küfrünü arttırır. eywallah sorun yok zaten kuranın özelliklerinden bitanesidir. iman edenin imanını küfredenin küfrünü arttırır.. ama iyi de bunu yaparak sadece kendi sabrımızın sınırını bulmaya mı çalışyıoruz sizce? çünkü tahammül etmekten başka seçenek yok ,sizin kuıtsal değerlerinize saygısızlık yapmasını seyrederken:)
he konuyu açan arkadaşım sana gelince: gerçekten çok derin bir kanıt koymussun. denedim gerçekten o resimlerdeki gibi oldu. aspirin çok işe yaradı.. :) şimdi ne deniyelim? bide kanser bi amca vardı, allah dua etti olmadı. doktora yalvardı tüm dertlerindne kurtuldu. şimdi doktora tapıyor.!!
-----------------------------hocam bizim dua etmemizin amacını koymuşuz oraya bizim kaynaklarımıza inanması için değil. biz neden dua ediyoruz onu öğrensin diye... anlatabildim mi? adam inanmıyo o şekilde dinle ilgili bişe söylüyosa, bende dinin kurallarına göre cevap verecem tabiikide...
-
şimdi bu konuyu açan mürid Bizim dine inanmıyor mu yoksa Bu resmi koyarak böle düşünenlerin Zeka seviyesini mi Gösterio
Eğer bizim die inanmıyorsa bunu belli ettirmiş Ha yok zeka seviyesini göstermeye çalışıyorsa onu da belli ettirmiş :)
Edüt:bunu buldum profilinde
FiLoZoF, 18/09/2008 10:23:10 PM Tarihinde
"Konun içerigi böyle olursa her türlü hakarete sesini çıkarmıyacaksın." diyen, en ufak bir eleştiride vitesten atıp karaktersizce hakaretler eden ve neticesinde banlanan şeyin çırağı olmayı gurur vesilesi yapan kişilik arayışındaki üye.
-
hacktorx bunu yazdı:
-----------------------------
ya hajı benim anlamadığım bişey var. sizin inandığınız şeylere inanmayan birisine kendi kaynaklarınızı kanıt olarak neden sunuyorsunuz :) adam inansa kurana inanır zaten:) inanmayan birine kurandan delil getirmek sadece onun küfrünü arttırır. eywallah sorun yok zaten kuranın özelliklerinden bitanesidir. iman edenin imanını küfredenin küfrünü arttırır.. ama iyi de bunu yaparak sadece kendi sabrımızın sınırını bulmaya mı çalışyıoruz sizce? çünkü tahammül etmekten başka seçenek yok ,sizin kuıtsal değerlerinize saygısızlık yapmasını seyrederken:)
eğer birisi kırmızıya, mavi diyorsa, ben de ona derimki o mavi değil, kırmızı ama zorla onu fikrinden çeviremem sadece bana göre olan düzeltmeyi yaparım, herkes herşeyde özgür sonuçta.
-
hiçbir mesajı okumadan ilk mesaja cevaben,
laf cambazlığı yapıyosun, tanrı Allah ne zaman demiş ki dua edin ağrılarınızı geçircem?
-
herkezin görüşü farklı ama bence çok güzel karikatür
-
Materyalizm :)
bkz:
Bilişşsel Davranışçı Terapi
"Durum-Düşünce-Duygu-Davranış" -
xz bunu yazdı:
niye bu kadar alıngan olabiliyorsunuz anlamak mümkün değil. yaranıza mı dokunuldu acaba , kendinizden bu kadar eminseniz en ufak yelden bile nasıl olayı bu kadar büyütecek kadar nem kapıyorsunuz burda bir çelişki yokmu ? sonra çıkıp bazıları saçmalıyo yok asprin duaymış, asprini yapan adam senin dininemi mesup acaba , ama asprin aklın ve emeğin ürettiği çözümlerden biridir, bize yardım edebilecek tekşeyde aklımız ve bileğimizin gücüdür.
-----------------------------kim abartmış hoca? bide bu din kimin yarasına dokunmuşki adamın tek amacı bu tür konular açmak olsun? adam gibi cevap vermişim ben burdaki bildiğim tüm konulara cevap veriyorum.
-
iyide zaten ikisi de baş ağrısına iyi gelmez ki :)
-
Tüm konular ve içerikler bi kenara konuyu açan arkadaşa bişey sormak istiyorum sanırım ateist bi arkadaş .. Ateist lik nedir ?
bkz : vikipeda .
Ateizm veya tanrıtanımazlık, tanrı veya tanrıların varolmadığını kabul eden ve dinsel öğretiyi kabul etmeyen felsefi görüş. Bu fikri savunanlara ateist veya tanrıtanımaz denir. Ateizm, tanrı inancının yanısıra diğer metafizik inançları ve tüm ruhani varlıkları da reddeder.[1]
Ateizm sıklıkla "dinsizlik" ile özdeşleştirilse de, Theravada Budizm'i gibi bazı dinlerde de tanrının varlığına rastlanılmaz. Bu yönüyle ateizm ile dinsizlik örtüşmez. Deist akımlara bakıldığında da, tanrıya inancın olduğu ancak dinlerin kabul edilmediği görülür.
Ateizm, evrenin nasıl oluştuğunu veya işlediğini açıklayan görüş değil, tanrı inancını reddeden görüştür.
Ve blog sitende gözüme çarpan bir yazı
bkz.. "Şükürler olsun, ...." http://benimblog.com/nyuu/204402/Code+Geass+%3A+13.html
peki hocam ateizme göre kime şükredilir ?
-
amk herbir hücren bangır bangır lailahe illallah derken sen inkar etsen ne olacak ? :)