folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Taşeron İşçilere Kadro Verildi!



Taşeron İşçilere Kadro Verildi!

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    airteam
    airteam's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2010
    Erkek

    Taşeron işçiler için büyük müjde! Milyonların merakla beklediği haber az önce geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu kamuda çalışan tüm Taşeron işçilere kadro verildiği açıkladı. İşte taşeron işçileri ilgilendiren o haberle ilgili tüm detaylar...

     

    BAŞBAKAN MÜJDEYİ VERDİ

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti’nin TBMM’deki Grup Toplantısı’nda taşeron işçilerle ilgili açıklama yaptı.

    Başbakan Davutoğlu, kamuda çalışan tüm taşeron işçilerin kadroya alınacağını söyledi.

    Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: 

    "Asıl işlerde çalışan personelimizi kamuya alıyoruz. Ayrıca, yardımcı işlerde çalışan kardeşlerimizi de kamuya almayı kararlaştırdık. Böylece ister asıl iş olsun ister yardımcı iş olsun, dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak inşallah.
    Söz konusu çalışanlarımız, özel sözleşmeli olarak aldıkları ücretle beraber çalıştıkları yerlerde çalışmaya devam edecekler. Bu süre içerisinde herhangi bir suistimale izin vermeyeceğiz.” 

    Taşeron düzenlemesinde asıl iş, yardımcı iş ayrımı yapılmayacak.

    Sözkonusu düzenlemeden yaklaşık 700 bin çalışanın yararlanacağı belirtildi.

    Kadroya alınan tüm işçilerin, diğer işçilere tanınan tüm özlük haklardan yararlanacağı ifade edildi.

    TAŞERON KADRO ASIL İŞÇİ LİSTESİ İÇİN EN SON AÇIKLAMA BAKAN ELVAN'DAN

     

    Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, taşeron kadro düzenlemesiyle ilgili dün açıklama yaptı.

    Elvan, "Taşeronların kamuda istihdam edilmesine yönelik çalışmalarımızı aslında kabaca tamamladık. Maliye Bakanlığımız bu çalışmaları yürüttü, kanun tasarı taslağını tamamladı. Ekonomi Koordinasyon Kurulunda bunu konuştuk.... Önümüzdeki günlerde de bunu netleştireceğiz" dedi.

    Maliye Bakanlığının bu konuda iyi bir çalışma yaptığını vurgulayan Elvan, "Taşeronların bir kısmına kadro verilecek, bir kısmına verilmeyecek. Ciddi şikayetler ortaya çıkabilir."şeklinde eleştiriler getirilebileceğinin anımsatılması üzerine de "Yaklaşımımız adil, insanları kucaklayan, sorunlarını çözen bir yaklaşım olacak. Biz hiçbir zaman vatandaşımızı mağdur etmedik, yanında olduk. O çerçevede bir çalışma yapıldı, çalışmaya son noktayı koymadan da burada bir açıklama yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

    Hükümet, alt işverenlik çerçevesinde asıl işlerde çalışanların kamuda istihdamına yönelik olmak üzere geçiş koşulları, süre ve uygulamaya ilişkin usul ve esasları belirleyecek. Hangi taşeron işçilerin kadroya alınacağı ile ilgili bir liste hazırlandı. Temizlik, güvenlik ve yemekgibi yan işlerin dışındaki asli işleri yapan işçilerin kadroya alınması hedefleniyor. Bu noktada her kurum için ayrı uygulama da yapılması mümkün olacak. Çünkü bazı kurumlarda yardımcı iş olan bir görev diğer bir kurum için asıl iş olabiliyor. Örneğin karayollarında asıl iş olan asfaltlama işi, bahçesindeki yolu düzenleyen bir üniversite için dışarıdan hizmet alımı ile yaptırılabiliyor.

    TAŞERON İŞÇİLER KADROYA NASIL ALINACAK?

    Devlette çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili ilk gelişme 2014 yılının Eylül ayında yapılan düzenlemeyle oldu. O tarihte çıkarılan kanunla kamuda çalışan taşeron işçilerin asıl iş yardımcı iş ayrımına dayanarak kadroya geçirilmeleri bir takım esaslara bağlandı. Bu konuda yetki Bakanlar Kurulu’na tanındı. Ancak bir türlü kanunun öngördüğü asıl iş yardımcı iş ayrımı yapılamadı. Bu konuda yetkili olan Bakanlar Kurulu’ndan da bir karar çıkmadı. Hangi işlerin asıl iş kapsamında olduğu hangi işlerin yardımcı iş olduğu düzenleme yapılamadığı için kafaları karıştırdı. Asıl işler tespit edilemediği için hangi taşeron çalışanlarının kadroya geçeceği de netlik kazanmadı.

    TAŞERON KADRO YASASI İÇİN ÇALIŞMALAR BİTTİ

    Hükümet, alt işverenlik çerçevesinde asıl işlerde çalışanların kamuda istihdamına yönelik olmak üzere geçiş koşulları, süre ve uygulamaya ilişkin usul ve esasları belirleyecek. Hangi taşeron işçilerin kadroya alınacağı ile ilgili bir liste hazırlandı. Temizlik, güvenlik ve yemekgibi yan işlerin dışındaki asli işleri yapan işçilerin kadroya alınması hedefleniyor. Bu noktada her kurum için ayrı uygulama da yapılması mümkün olacak. Çünkü bazı kurumlarda yardımcı iş olan bir görev diğer bir kurum için asıl iş olabiliyor. Örneğin karayollarında asıl iş olan asfaltlama işi, bahçesindeki yolu düzenleyen bir üniversite için dışarıdan hizmet alımı ile yaptırılabiliyor.

    TAŞERON İŞÇİLER EN ÇOK BELEDİYELERDE VAR

    Taşeron işçilerin en çok çalıştığı kurumlar belediyeler. Belediyelerde özellikle tüm memur işleri 'temizlik işçisi' olarak gösterilen taşeron işçilere yaptırılıyor. Taşeron şirketten'temizlik işçisi' ya da 'yemekhanede bulaşıkçı' kadrosuyla alınan personel belediyenin tüm birimlerinde görevlendiriliyor. Bu muvazaalı durumunda ortadan kaldırılması bekleniyor. Çünkü örneğin zabıta olmak için KPSS'ye giren bir kişinin yerine taşeron vasıtasıyla zabıta olanlar, ya da itfaiye eri olanlar kadroya geçmiş olacak.

    TAŞERON KADRO KİMLER NASIL YARARLACAK?

    Taşeronların kadroya geçişlerinde asıl iş kavramı önem kazanıyor. Buna göre örneğin bir hastanenin yemek hanesinde görevli kişinin asıl işi yaptığı düşünülmüyor. Ama hemşire asıl işi yapıyor. Böylece hemşire eğer taşeron ise kadroya geçecek. Bazı belediyelerde ve kurumlarda temizlik işçisi kadrosundan memurlar ve zabıtalar bulunuyor.

    Taşeron kullanımı İş Kanunu hükümleri doğrultusunda belirlenir. Bu çerçevede yalnızca 'yardımcı iş'lerin ve 'teknolojik nedenlerle uzmanlık gerektiren işlerin' taşerona verilmesi mümkündür. İş Kanunu taşerona verilmemesi gereken bir işin taşerona verilmesini'muvazaa' olarak adlandırır ve bu işçinin asıl işçi olduğu hükmüne varır.

    Taşeron işçilerin kadroya geçmesi konusunda bazı hileli yolları önlemek için kıdem şartı gelebileceği de konuşuluyor. Bu çalışmanın duyulmasından sonra başta belediyeler olmak üzere bazı kurumlarda taşeron işçi sayısı artmaya başladı. Tasarıda bunların kadroya geçmesi engelllenecek.

    Kadroya alınacak işçilerin seçim öncesinden itibaren taşeron olarak çalışmış olması gerekiyor. İşçinin herhangi bir sigortalılıktan emekli olmaması gerekiyor.

    Bazı işçiler kamu görevlisi ve geçici personel statüsüne geçirilecek. Memur eliyle yürütülen işlerin neler olduğuna yönelik belirsizlik de ortadan kaldırılacak. Yapılması zorunlu olan atölye, bahçe, bakım işlerinde çalışan taşeronlar kamu işçisi statüsüne kavuşacak.

    Diğer işlerde çalışanlar 657'ye tabi sözleşmeli olacak. Karayolları Genel Müdürlüğü'nde yargı kararı ile kadro hakkı elde eden işçilere öncelik verilecek. Belediyelerde çalışanlar da kadroya geçiş yapabilecek. Adliye, havaalanı, özel güvenlik elemanlarının bir kısmı da ihtiyaca göre kadroya alınacak.

     

    http://www.milliyet.com.tr/taseron-iscilere-kadro-verilecek/ekonomi/detay/2213300/default.htm

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sancaks
    sancaks's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Kasım/2010
    Erkek

    olan kpss'ye hazırlanan binlerce kişiye oldu desene

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek
    sancaks bunu yazdı

    olan kpss'ye hazırlanan binlerce kişiye oldu desene

    aynen oyle oldu hocam ilkokul mezunu olsun  onlisans mezunu olup kpss de 70 puan alamayacak olan insanlari kadoya aliyorlar yazik calisanlarin emegine 


    Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2010
    Erkek

    rui ne oldu lan aldınmı ?


    Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umitomas
    umitomas's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Nisan/2013
    Erkek

    Oldu biz 4 sene boşa okuyalım. Tamam bye 


    Ben mi? Karakalemle çizilmiş gökkuşağı.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanane
    sanane's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2002
    Erkek

    11 yıldır taşeron olarak çalışıyorum altından bi iş çıkmaz umarım..

     


    Naber la?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek

    Hedefi kpss olanların tepkisini merak ediyorum.

    700 bin kişiyi kapsıyorsa bu sene sınav yapmasınlar madem. 

    Ufukta seçim ya da referandum var gibi. Hayırlı olsun.

    Devletin memur sayısını kısması gerekirken iyice artırıyoruz. Şahane.

     

    Austen tarafından 22/Mar/16 15:02 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek

    Memurluk o kadar popüler oldu ki özel sektöre adam bulunmuyor.


    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugrahan45
    bugrahan45's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2007
    Erkek

    eşim 17 yıldır devlet hastanesi tahakkuk bölümünde taşeronda çalışıyor. inş. bekliyoruz.

     

    bugrahan45 tarafından 22/Mar/16 15:15 tarihinde düzenlenmiştir

    .
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vesselam
    vesselam's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2009
    Erkek

    4 yıldır taseron olarak çalısıyorum.emeği geçen herkezten allah razı olsun.


    Telegram @WVesselam
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    la bu nasıl ülke, ⊙_⊙ @_@ belediyede vs dayısı olan yaşıyor. kural, kaide, ilke, ahlak, DİN, DİYANET, İSLAM, TESLİMİYET, vs kalmamış. a.ki. u a mine.


    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 7488 Toplam Mesaj: 52
haber taşeron kadro