folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Tekrar Ekonomi(Uzun Ara Verdik)

Tekrar Ekonomi(Uzun Ara Verdik)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UmutxTR
    UmutxTR's avatar
    Erkek

sevenyourdesires bunu yazdı:
    -----------------------------

* tüpraş için teknik yorumu kendim yaptım bilgisayarımda ancak baglantımın yavaslıgı sebebiyle koyamadım, umarım ileride çok daha detaylı gösterebilirim.

Evet piyasanın hacmi 1 ila 3 trilyon dolar arası ancak o işlemlerin büyük kısmı nasıl gerçekleşiyor biliyor musunuz ?

bankaların alanında en iyi uzmanları saniye dakika analizleriyle ekran başından anında hayal edemeyeceğiniz rakamlarla saniyesinde oynuyorlar.

bizim gibi gariban evinden oturup 3 5 kuruş kazanayım diyen insanlara para yedirmezler.

neden diyeceksiniz ?

temel kural, kazananların olması için kaybedenler olması gerekir.

siz kazanan tarafta olabileceğinizi düşünüyorsanız tabii ki oynayın, ancak bu sandıgınızdan gerçekten çok daha zor bir iş :)

birazda şans lazım adama diye düşünüyorum. 8,90 dan aldığım thy kağıdı. 1 ay geçmeden 10,40 ları gördü hocam. kazanmak çok zevkli :) 

Tbt Haftanın Sözü LynXMaSTeR; Bu cep numaralarını arayıp ben sizin hattınızı almak istiyorum, bana devredin, masrafları benden, üzerine de 100 lira vercem deyim belki satarlar.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sevenyourdesires
    sevenyourdesires's avatar
    Erkek

Baranbcx bunu yazdı:
    Hocam mesela garanti bankasından 1000 TL'ye 3 aylık vadeli hesaba 20 TL faiz geliyor.Başka nasıl degerlendirebiliriz bunu daha çok kazanmak için?

önce bir noktaya değinelim, garanti bankası en son internet bankasında %11 faiz veriyordu. ki piyasada çoğu banka%13 veriyor onu hesaba katmıyorum o yüzden.

enflasyon beklentisi % kaç ? %5.5

%13 - % 5.5 = %7.5 eder ve bu rakam reel olarak çok ciddi bir getiridir.

hala reel faiz olarak rekortmenligimize 1. olarak olmasa da 3. olarak devam ediyoruz.

ancak ispatlanmış bir teoridir.

insanlar reel ücretini değişmeden ücreti nominal ( rakamsal) olarak artınca kendilerini daha zenginlemiş hissediyorlarmış. keynesien politikaların da belkemigini oluşturur bu görüş.

yani aldıgınız parayı sadece 20 tl diye küçümsemeyin, paranızın alım gücü çok ciddi olarak korunmaktadır.

ama hala fazlası fazlası diyorsanız, kesinlikle bu seviyeden borsaya girmeyiniz.

borsa şu an için çok pahalı ve aşırı alımda !

yerinizde olsam borsaya göre çok daha ucuz olan ve kanımca geçtigimiz haftalarda piyasadan 5 milyar $ toplandıgını belirledigim için kesinlikle dolar alır, 3-6 ay arası beklerdim.

borsa ilk adımda 20.000 seviyelerine tekrar gelebilir, sizin de paranız artınca bu sefer borsaya girip girmemelimiyiz onu tartışırız.

steel slaughter
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UmutxTR
    UmutxTR's avatar
    Erkek
    hocam 20,000 seviyesi ciddi anlamda hayalden öte değildir. bu borsa 20,000 i görsün bende adam değilim, bu kadarda iddialıyım. eylülün sonu ekimin başı gibi bende aşağı bi trend bekliyorum ama en en fazla 26,000 ümid ediyorum.

Tbt Haftanın Sözü LynXMaSTeR; Bu cep numaralarını arayıp ben sizin hattınızı almak istiyorum, bana devredin, masrafları benden, üzerine de 100 lira vercem deyim belki satarlar.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamgibi
    adamgibi's avatar
    Erkek
    hoca  herseyı bırakta  krizden ne zaman kurtlcaz onu söle bıktım a.q ya hayattan sogudum acılsın su ısler 

kontra bisiklet
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ilnatsob
    ilnatsob's avatar
    Erkek

peki hocam riskli olarak nitelendirilen A tipi fonların riski nekadar olabilir

yine 1000 TL den hesaplarsak bu risk ne olabilir ortalama olarak 

====>
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sevenyourdesires
    Erkek

düşüşüde hızlı olmaz demişsiniz ama, 20,50 lerden 2 gün içinde en çok kaybedenler sıralamasında ilk 10 da yer alarak 18,50 yi gördü hocam bu kağıt. bende 18,50 den 580 tane aldım.şu an 18,80 -18,90 gibi gidiyor (yaklaşık 20 gündür) bence bu yatay hareketlilik daha fazla sürmez tavanı yakındır.

demek istedigim, bir garan bir zoren bir kchol bir dohol hisselerinin 7 yıllık grafiklerine bir de tupraşın 7 yıllık grafigine bakarsanız tüpraşın trend çizgilerinden neredeyse hiç çıkmadıgını çıkarsa da o yönde çok uzun süre devam ettigini fazla dalgalanma olmadıgını göreceksiniz, ben günlük konuşmamıştım, günlük yorumlar çoğu zaman anlamsız kalır.

steel slaughter
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

iforex'den sürekli arıyorlar mail atıyorlar vs. 100$ yatırarak işleme başlayabileceğimi söylüyorlar ve sürekli olarak paramın artacağına asla 100$ altına düşmeyeceğine garanti bile verebiliyorlar.

Bu garantiyi nasıl veriyorlar?

Başka bir soru olarak elimdeki parayla dolar alıp 3 ay kadar beklemekmi mantıklı yoksa iforex'e yatırmakmı?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sevenyourdesires
    Erkek

Baranbcx bunu yazdı:

peki hocam riskli olarak nitelendirilen A tipi fonların riski nekadar olabilir

yine 1000 TL den hesaplarsak bu risk ne olabilir ortalama olarak 

bence %50 , 500 ytl kadar.

steel slaughter
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sevenyourdesires
    Erkek

UmutxTR bunu yazdı:
    hocam 20,000 seviyesi ciddi anlamda hayalden öte değildir. bu borsa 20,000 i görsün bende adam değilim, bu kadarda iddialıyım. eylülün sonu ekimin başı gibi bende aşağı bi trend bekliyorum ama en en fazla 26,000 ümid ediyorum.

onlar da böyle düşünmeni istiyorlar, sadece senin için dow jonesin 2001 2009 arası ufak bir çalışmayı yolluyorum.

sence 2001  haziranında senin gibi düşünen birisinin sonu ne olmuştur.

eğer internetim hızlı olsaydı sana öyle analizler yollardım ki dow jonesin 4500-5000 aralıgını göreceğinden emin olurdun.

bu analizlere çok ciddi vaktimi ayırdım ve basit yazıyorum.

tabii bunlar benim öngörülerim, lütfen son kararı her zaman kendiniz verin.

http://img38.imageshack.us/img38/6941/dow8.jpg

steel slaughter
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sevenyourdesires
    Erkek

adamgibi bunu yazdı:
    hoca  herseyı bırakta  krizden ne zaman kurtlcaz onu söle bıktım a.q ya hayattan sogudum acılsın su ısler 

çok yüksek bir enflasyon eşliğinde gerçek anlamda 2011 ortaları olarak düşünüyorum. borsalar 2010 sonundan itibaren iyice toparlanmaya geçer, 2010 ocak-şubat-mart aylarında ciddi satışlar ongördüm.

steel slaughter
Toplam Hit: 3773 Toplam Mesaj: 41