Telefonu Camdaki Koruyucu Jelatin Olmadan Kullanmak
-
Bir hakiki cam koruyucu var birde çakma sert plastik olan. Plastik olanıda cam koruyucu olarak satıyorlar. Gerçek cam olanı öyle 5-10 liraya alamazsınız. Aliexpress'te bile tanesi 7-8 dolar falan satılıyor kaliteli olanları.
Plastik olanları zamanla sararıp görüntüyü bozuyor. Cam olan neyse o.
Telefonunuzun ekranı Gorilla Glass ise ve kılıfla kullanıyorsanız ekran koruyucu aslında gereksiz. Kenarları çıkıntılı bir kılıf alın telefon yere düşünce ekran yerle temas etmesin. Birde telefonu cepte tek tutun. Bozuk para veya anahtar temas etmesin kolay kolay bir şey olmaz.
Kılıf konusunda ise önerim UAG. Amerikan askeri testlerine göre test edilip üretiliyor. Her telefon modelini 10 sefer farklı açılardan yere atıp kırılmazsa kılıfı piyasaya sürüyorlar.
O yüzden her model için kılıfları yok. Ama emin olun alıp kullanın kalitesini göreceksiniz. Telefon ile bir bütün oluyor. Sıfır esneme.
Kaba gibi görünüyor ama öyle değil.
-
do_som bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdıdo_som bunu yazdı
çıkardım şimdi jelatini telefon daha büyüdü amk :D
ve görüntüde daha net gözüküyor
2 ekran görüntüsü atsana, biri ekran açıkken, diğeri kapalıyken.
Bakalım ekranda iz,leke, vb var mı?
benim kafa gitti. jelatin derken, şu ekranın üstüne çekilen sert plastiğimsi koruyucu'lar gelmişti. Hangisi la?
Ss den nasil anliyican amk 😂😂😂😂
Düşündüğün şey bu mu. ^^D
Yapacaksan, hemen aklıma bir yöntem geldi. İkinci bir fotoğraf makinesi veya cep telefonu yardımıyla, yüzeyi çekilecek Cep Tel'in ortada kalmak şartıyla, karşıdan beyaz ışık tutarak, tam yansımasından çekersen, ekrana dair bir kalıntı var mı fikir edinebiliriz.
bir tane Tamamen Beyaz, bir tane de Tamamen siyah Ekran aydınlatmasıyla Aşağı yukarı bir fikir edinilebilir.
Gerçi ışık önüne hafif mat selofan(?) yada normal kağıt koyup çekersen, daha iyi olur gibi geliyor. Doğrudan ışık tercih edilmiyor, niye bilmiyorum.
Fotoğrafçılar daha iyi bilir. @DarkSkull 'a sormak lazım.
RitmFarbRacourci tarafından 23/May/19 18:15 tarihinde düzenlenmiştir -
mkyb bunu yazdı
Bir hakiki cam koruyucu var birde çakma sert plastik olan. Plastik olanıda cam koruyucu olarak satıyorlar. Gerçek cam olanı öyle 5-10 liraya alamazsınız. Aliexpress'te bile tanesi 7-8 dolar falan satılıyor kaliteli olanları.
Plastik olanları zamanla sararıp görüntüyü bozuyor. Cam olan neyse o.
Telefonunuzun ekranı Gorilla Glass ise ve kılıfla kullanıyorsanız ekran koruyucu aslında gereksiz. Kenarları çıkıntılı bir kılıf alın telefon yere düşünce ekran yerle temas etmesin. Birde telefonu cepte tek tutun. Bozuk para veya anahtar temas etmesin kolay kolay bir şey olmaz.
Kılıf konusunda ise önerim UAG. Amerikan askeri testlerine göre test edilip üretiliyor. Her telefon modelini 10 sefer farklı açılardan yere atıp kırılmazsa kılıfı piyasaya sürüyorlar.
O yüzden her model için kılıfları yok. Ama emin olun alıp kullanın kalitesini göreceksiniz. Telefon ile bir bütün oluyor. Sıfır esneme.
Kaba gibi görünüyor ama öyle değil.
eyvallah sağol
-
mate20 pro kilif koruyucu yok
-
Nasıl şimdiye kadar dayandın ben onu merak ettim asıl.. :) Kendimi bildim bileli Telefonu koruyucu ile kullanmadım, kullanmakta istemem.. Ekranın önünde bir şey oldumu rahatsız ediyor. :)
-
Benim telefonda gorilla glass yok, panxere sordum çıkarsam çizilirmi diye, çabuk çiziliyormuş ekran 2.5 d şuan dandik plastik koruyucu var rahatsız ediyor, marka; lenovo k6 note
Kılıf olarakta bunun siyah renkli olanını kullanıyorum.
https://tr.aliexpress.com/item/I-in-Lenovo-K6-K-6-G-K33a42-K33-A48-K33a48-K-l-f-5-0/32952686258.html
arka taraf çıkabiliyor bu tarz kılıfları tavsiye ederim.
Aress tarafından 23/May/19 20:45 tarihinde düzenlenmiştir -
Cep telefonlarını cam ekran koruyucu ve güzel bir kılıf olmadan kullanan insanlara uzak durun. Zira bu kişiler emeğe alın terine değer vermeyen insanlardır , yine aynı zamanda bu kişiler telefonları zamanla çizik içinde kalsada rahatsız olmayan insanlardır ki bu çok sinir bozucudur.
Cep telefonunuzun üzerine taktığınız düzgün yapıştırılmış bir cam ekran koruyucu yada zore nano koruyucu dokunmatiği hiç bir şekilde etkilemez. Fakat milyon tane kılcal çizik veya düştüğünde oluşacak kalp yaraları sizi etkiler.
Bu sebeple en sevmediğim 3 insan tipi.
Korumasız telefon kullananlar
Laptop bataryasını sökerek kullananlar
sokağa para atmayı sevenler.
1 Milimlik şey yüzünden hassasiyet sorunu yaşıyorsanız bir daha eminönünden 10 tl lik koruyuculardan almayın.
Not 2 konu açan kişi için. Cihazını seviyorsan alırken alınteri harcadıysan o cihazı en iyi şekilde bakmak kollamak temiz tutmak senin görevin. Eskiyince koruyucusunu kılıfını değiştireceksin. Ki hep temiz kalsın güzel gözüksün satarken para etsin.
-
PanxeR bunu yazdı
Cep telefonlarını cam ekran koruyucu ve güzel bir kılıf olmadan kullanan insanlara uzak durun. Zira bu kişiler emeğe alın terine değer vermeyen insanlardır , yine aynı zamanda bu kişiler telefonları zamanla çizik içinde kalsada rahatsız olmayan insanlardır ki bu çok sinir bozucudur.
Cep telefonunuzun üzerine taktığınız düzgün yapıştırılmış bir cam ekran koruyucu yada zore nano koruyucu dokunmatiği hiç bir şekilde etkilemez. Fakat milyon tane kılcal çizik veya düştüğünde oluşacak kalp yaraları sizi etkiler.
Bu sebeple en sevmediğim 3 insan tipi.
Korumasız telefon kullananlar
Laptop bataryasını sökerek kullananlar
sokağa para atmayı sevenler.
1 Milimlik şey yüzünden hassasiyet sorunu yaşıyorsanız bir daha eminönünden 10 tl lik koruyuculardan almayın.
Not 2 konu açan kişi için. Cihazını seviyorsan alırken alınteri harcadıysan o cihazı en iyi şekilde bakmak kollamak temiz tutmak senin görevin. Eskiyince koruyucusunu kılıfını değiştireceksin. Ki hep temiz kalsın güzel gözüksün satarken para etsin.
Çok güzel yazmışsın hocam, ama tabi kişiden kişiye göre değişir kaldıki ülkede alım gücü aşırı şekilde azalmaya devam ediyor sürekli vergi bindiği için herşeye, bazı şeyleri uzun ömürlü olarak kullanmaya özen göstermeliyiz.
-
@Do_Som, A5 hediye değil miydi öyle hatırlıyor gibiyim. ^^P`
-
Abartmanında lüzumu yok. Eğer telefon aşırı darbeli veya çizikli değilse satarken sağlam cihazla arada 100-200 lira fark olur. Zaten o para telefonu kullandığın zaman kılıfa ve koruyucuya verdiğin para.
Benim taktik şöyle : Sıfır telefon al ilk 2 sene garantisi bitene kadar cam koruma ve kılıfla kullan. 2 yıldan sonra ise kılıftan çıkarıp kullan keyfine bak.
Huawei'nin Lite serisini ve iPhone kullananlar mutlaka ekranları korusun. Huawei Gorilla Glass kullanmıyor. iPhonelar ise Gorilla Glass olmasına rağmen en ufak darbede ekranı çatlatıyor.
Ekran kırılmasında en kötüsü Amoled ekranlarda. Bazen cam sağlam kalıyor iç ekran gidiyor. Amoled ekranlarda doğası gereği sıvı var. O sıvı akınca ekran kararıyor.
Ek olarak Amoled ekrana değinmişken Çinliler Amoled ekranların birebir aynı soketli LCD versiyonlarını üretmiş. Onlar daha ucuz. Görüntü kalitesi berbat ama iş görüyor. Eski telefonlar için birebir.
Mesala Samsung Note 3'ü ele alalım. Amoled ekranı 500 liraya değişiyor. İkinci eli o fiyat zaten ? LCD ekranı ise 30 dolar. Oda 180 lira falan yapıyor. İki katından fazla fark var arada.