Telefonum Gasp Edilip İcindeki Hersey Silinse Bile Guvenilir Özel Bir Yedekleme İle Bilgilere Ulasabilme?
-
Merhaba arkadaslar.
Son zamanlarda kafami kurcalayan birsey var.
Malumunuz hukumet polis, bekci video kaydi almayi yasakladi. Bizde cok heveslisi degiliz milleti kaydetmeye.. ancak hak arama adina yapiliyordu bu. Şimdi su konuda biri yorum.yapmis. bekci istese elimdeki telefonu alip istedigini silebilirmis.
https://eksisozluk.com/hirsizi-doven-a101-magaza-calisani--6937911?p=14
Videoda var konunun icinde. Adam elindekini cekiyor sanirim.
Benim kit teknoloji bilgimle birkac alternatif düşündüm .
1- zaten telefonum gmail ile senkronize cektigim her video ve resim otomatik yukleniyor. Ancak ben telefondan sildigimde oradanda silinmis oluyor. Ve internet sart
2- videoyu hemen, evde hazirda beklettigim kendi telefonumun WhatsApp telegram gibi hesabina atsam benden silinse bile orda olur ancak karsidan indirmeden video telefona gecmeyecegi icin bir anlami yok. Hemde o silinse karsidan da siliniyor.
3- yada telefonda birsey silinmesi şifre yapsak falan
Basimda bizimkiler konusup duruyor beynim durdu. Siz devam edin. Kisaca buna bir cozum istiyorum
-
futurist bunu yazdı
bekci istese elimdeki telefonu alip istedigini silebilirmis.
Bu nasıl bir saçmalık, benim mahremimi alacak eline kurcalayacak öyle mi? Biraz zor yapar o dediğinizi. Ne Bekçi derim ne Allah yarattı derim, onu orda öldürürüm.
Savcı değil ki bu Bekçi. Polis'in bile Savcılıktan imzalı kağıt almadan bu dediğinizi yapabileceğini sanmıyorum. Bunu sadece Savcı yapabilir. -
Telefonu inceleywbilmesi için Sulh Ceza Hakimliğinden dijital materyal inceleme kararı olması gerekli. Kimse öyle kafasına göre kurcalayamaz telefonu.
-
Bekçinin işgüzarlığı. Telefon sahibi şikayetçi olsa hakkında soruşturma açılır. Telefonun incelenebilmesi için savcının özellikle şu isim/soyisime sahip şahsın telefonunu tutanakla teslim alıp bilirkişiye inceletin diye karar çıkarması gerek diye biliyorum.
Bu arada memurların videosunu çekmek eğer gizli çekim yapmıyorsan kanunen yasak değil. Kanunda yasak diye bir maddesi yok. O zaman ülkedeki tüm güvenlik kameralarını sökmek lazım. Sonuçta memurları görev başında elbet bir dükkanın güvenlik kamerası çekiyordur ?
-
rahmandaburda bunu yazdıfuturist bunu yazdı
Bu nasıl bir saçmalık, benim mahremimi alacak eline kurcalayacak öyle mi? Biraz zor yapar o dediğinizi. Ne Bekçi derim ne Allah yarattı derim, onu orda öldürürüm.
Savcı değil ki bu Bekçi. Polis'in bile Savcılıktan imzalı kağıt almadan bu dediğinizi yapabileceğini sanmıyorum. Bunu sadece Savcı yapabilir.Vala polisler benim telefonumun kilidini bana zorla actirip wassap gorusmelerine kadar tamamen tum telefonu galeriyi kurcaladi.
Bunu da sadece arabada buldugu sigara kagidina istinaden yapti.
Herhangi bi sabikam filan yok yani.
Telefonun kilidini ancak mahkeme karariyla acabilicegimi soyledigimde ciddi anlamda ustume yuruduler zor kullanicaklarini sezdim.
Ac su telefonu diyorum sana diyip ustume yurudu ve sallamaz tavirlarla da "bana zorla telefonun kilidini actirdilar diye ifade verirsin " dedi !
Bi cekincem olmadigi icin ugrasmak istemedm açtim telefonu.
ugrassam da ustune bi de dayak yiyip iftiraya ugrardim bence.
Ne olacakti ya?
-
futurist bunu yazdı
Merhaba arkadaslar.
Son zamanlarda kafami kurcalayan birsey var.
Malumunuz hukumet, polis-bekci video kaydi almayi yasakladi. Biz_de cok heveslisi degiliz milleti kaydetmeye.. ancak hak arama adina yapiliyordu bu. Şimdi su konuda biri yorum.yapmis. bekci istese elimdeki telefonu alip istedigini silebilirmis.
https://eksisozluk.com/hirsizi-doven-a101-magaza-calisani--6937911?p=14
Video da var konunun icinde. Adam elindekini cekiyor sanirim.
Benim kit teknoloji bilgimle birkac alternatif düşündüm .
1- zaten telefonum gmail'le senkronize, cektigim her video ve resim otomatik yukleniyor. Ancak ben telefondan sildigimde oradan_da silinmis oluyor. Ve internet sart.
2- videoyu hemen, evde hazirda beklettigim kendi telefonumun WhatsApp-telegram gibi hesabina atsam, benden silinse bile orda olur, ancak karsidan indir(il)meden video telefona gecmeyecegi icin bir anlami yok. Hem(de) o silinse karsidan da siliniyor.
3- yada telefonda(n) birsey silinmesi(n), şifre yapsak falan.,
Basimda bizimkiler konusup duruyor beynim durdu. Siz devam edin. Kisaca buna bir cozum istiyorum.
telefon üstünde,
v'alla, bu xiaomi'lerde benim bildiğim, iki ayrı ekran var, biri açık diğeri gizli, farklı ekran şifresi'yle yada parmak hareketi'yle bölümler arası geçiş var.
lâkin, bunu bilmeyen güvenlik görevlisi de yoktur zâten diye düşünüyorum.
internet'ten, karşıdan onay almadan video kaydını parça parça göndermek için, hazır uygulama-sistem görmedim, yazdırmak lâzım, host-ftp-Server client-telefon, gibi. çok da zor değil.
Sote'den çekmenin yanında da, alenen çekmek için de kullanılabilir, gibi bence. ^^`
tâbî, başlat,duraklat,devam,durdur, yeniden oynat olmalı. bunlar için de uygun, karışmayacak tuş kombinasyon'ları veya telefon hareketi lâzım.
uygulamanın Adı-İkonu(sembolü) değiştirilebilir olmalı, açık olan uygulamalar içinde de görünmemeli, v.s. (yüklü uygulamalar içinde görünmesi sorun olmaz her'âlde.)
-
vakti zamanında 2 kez telefon şifresini yanlış girince gizlice kamera kaydı yapan makro yapmıştım daha sonra bunu google drive hesabına aktarabiliyordu otomatik
-
icloud drive da evdeki bilgisayar açıksa bir foto çeksem evdeki bilgisayara yedekleniyor ve telefondan silsem bile icloud bilgisayara indirdiği için silinmiyor.
android için fotoğraflar uygulaması drive dan ayrı çalışıyor ve sanırım pc için uygulaması sadece webten çalışıyor.
normalde goole drive da o ayar vardı. senkronize ederken pc den yedeği silme gibi ayarı olacak.
tabi evde yedekleme işleri için kullanacağın sürekli çalışacaak laptop filan olması lazım. genelde açık brakıtırım kafasına göre yedekler filan.
-
andorid'te autosync isimli yazılımı kullanıyorum mesela cagri kayıtlarımı drive'a yedeklemek icin. ister iki tarafli ister tek taraflı senkronizasyon ayarlayabiliryorsun.
ben tek taraflı ayarladım. telefondan silsem bile dosyalar drive'da duruyor.
telefon hafizasi ya da hafiza kartındaki istedigin kadar klasoru anlık olarak drive'a yedekletebiliyorsun. verdigin klasorlerde degisiklik oldugu an yuklemeye basliyor.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ttxapps.autosync&hl=tr&gl=US
-
korkarabatak bunu yazdırahmandaburda bunu yazdıfuturist bunu yazdı
Savcı değil ki bu Bekçi. Polis'in bile Savcılıktan imzalı kağıt almadan bu dediğinizi yapabileceğini sanmıyorum. Bunu sadece Savcı yapabilir.Vala polisler benim telefonumun kilidini bana zorla actirip wassap gorusmelerine kadar tamamen tum telefonu galeriyi kurcaladi.
Bunu da sadece arabada buldugu sigara kagidina istinaden yapti.
Herhangi bi sabikam filan yok yani.
Telefonun kilidini ancak mahkeme karariyla acabilicegimi soyledigimde ciddi anlamda ustume yuruduler zor kullanicaklarini sezdim.
Ac su telefonu diyorum sana diyip ustume yurudu ve sallamaz tavirlarla da "bana zorla telefonun kilidini actirdilar diye ifade verirsin " dedi !
Bi cekincem olmadigi icin ugrasmak istemedm açtim telefonu.
ugrassam da ustune bi de dayak yiyip iftiraya ugrardim bence.
Ne olacakti ya?
Uğraşmak istememişsin. Ayrıca adi suçtan veya torbacılıktan sabıkan varsa, dediğini yap zaten. Cebine esrar yerleştirirler, torbacı diye alırlar seni. inandıramazsın da kimseyi.
Sindirebildiğini sindiriyorlar demek ki, Askerde bile öyleydi zaten o.
Ama benim mesela sabıkam falan yok. Sıradan Aile adamıyım, telefonumda da özel mesajlarım, özel fotoğraflarım var. Ne yapabilirler bana, bir darp raporu alsam tutuşa tutuşa gelirler özür dilerler.
Anlaşılan Polisler de yaka kamerasını kanuna geçirtmek için hükümete baskı uygulamalıyız.
-
TheAvenqer bunu yazdı
vakti zamanında 2 kez telefon şifresini yanlış girince gizlice kamera kaydı yapan makro yapmıştım daha sonra bunu google drive hesabına aktarabiliyordu otomatik
hocam hala kullanılabiliyor mu, paylaşsan güzel olur :)