TRT 6"Na Sıçtı!..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mephisto
    mephisto's avatar
    Erkek

trt 6 nın yayın hayatına başlamasında hiç şüphe yok ki yaklaşan yerel secimlerin yani AKP'nin
    bazı bölgeleri kazanmak istemesi bir etmendir.

Dil bir toplumu birbirine baglayan etmenlerin en başında gelir. Turkiye'nin ana dili olan Türkçeyi devlet herkese
    ögretmekle yükümlü olmalıdır.Bugun Türkçe konuşamayan okuma yazma bilmeyen insanlarımız mevcuttur bu eksik
    eğitim sistemimizden öne gelmektedir.
    Nasıl okullarda İngilizce egitim verilmekteyse, televizyon anlamındada milyonlarca yaşayan Kürt oldugunu
    düşünürsek ülkemizde Kürtçe yayın verilmesin sorun teşkil etmez diye düşünüyorum.

Bir anlamda bölücü örgüt yanlılarının özellikle hapiste olmasına ragmen Öcalan'ın bu konuda "Devlet kendi Kürt'ünü
    yaratmaya çalışıyor tarzında" yaklaşımları vardır.
    Aslında buda teror örgutunun ne gibi bir zihniyet içerisinde oldugunun göstergesidir.
    Hak aramak adına terör estirirken o bahsedilen istenen, haklar verildiginde ise anlamsız bir karşı duruş.Burdada
    aslında Kürt kökenli vatandaşlarımızın oyuna gelmeyerek Pkk'nın gerçek amacını artık bir anlamda ögrenmesi, en azından
    mevcut durum karşısında ona tepki vermesi gerekir.

Bu devlette ne kadar gerici,faşist iktidarlar onların destekledigi insanlar olduysa.
    Bu ülkede kürtçe müzik dinliyor diye zarar görenler oldu.
    Sinema filmleri sansüre uğradı.İnsanlar öyle yada böyle nedenler dolayısıyla Türkiyeyi terk etmek zorunda kaldıysa.(sadece Kürt anlamında degil)
    Irkı veya dini inancı nedeniyle katliamlar yaşandıysa."İngiliz" degilde.."Kürt" bir aşagılama sıfatı olarak kullanıldıysa.
    İnsanlar yıllarca yok sayıldıysa.Kürt oldugunu gizlemek zorunda kalan insanlar olduysa.

Bu gibi yüzlerce nedenden dolayı utanmalıyız.Ve bazı şeylerden kaçarak degil onlarla yüzleşerek bugun yeni yapılanmalar var.Trt6
    Dedigim gibi bölücü teror orgutunun yuzude bu acıdan gun ışıgına bir kez daha çıkmıştır.İstenen Kürt hakkı vb degil bölgede kaostur.Turkiye'yi dış güclerin
    destegini alarak güçsüz bırakmaktır.

Cnbc-e 'de Tnt'de alt yazılı İngiliz,Amerikan filmler izlerken iyide..Trt6 da Kürtçe müzik dinlerken bölücümü olucak insanlar?
    Tabi devletin bu konu üzerinde durarak cok kültürlülüge önem vermesi ama aynı zamanda bizi Ulus devlet yapan Türkçe dilimizede önem vermesi.
    Bunu okutması,ögretmesi gerekli özeni göstermesi gerekir, böylede yapıcaktır.

İnsanları bölücek olan,kavga etmesine sebep olucak olaylar hoşgörüden degil..Irk,dil,din olarak yapılacak ayrımcılıklardan,aşagılamalardan,hor görmelerden gelir.
    Turkiyenin bağımsızlığına,kardeşliğine,demokrasisine,büyümesine engel olmayacagını düşünerekten Trt6 yayınını destekliyorum.

R3b3l

Issız kuytu köşelerden and olsun ki döneceğiz !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

iMPaLa bunu yazdı:
    -----------------------------
    anlatmak istediklerimi anlatamadığıma inanıyorum!.. sizce şu yazdıklarımla diyarbakır belediye başkanının söyledikleri aynı anlam ifade etmiyor mu?

Bugün hala devletin otobüsüyle devletin hastanesine gidip muayene olan döndüğünde devletin otobüsüne molotof kokteyliyle saldıran bölücülerin olduğunu düşünürsek bu gibi tavizlerin bölücüler tarafından ''bak eylem yapıyoruz yavaş yavaş sonuç veriyor..demek ki eylemleri daha çok yapmak gerekir.'' diye düşünülmesi son derece normal..

"Topraklarımızı da kabul edecekler. Kefenin yarısını yırttık, yarısı kaldı"

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir DTP'nin tek adayı olarak tanıtıldığı toplantıda "Dilimizi kabul ettiler bunu da direne direne aldık. Yakında topraklarımızı da kabul edecekler. Bu halk özgür olmadan iktidar değiliz" dedi.    kaynak: haberturk.com  link: http://www.haberturk.com/haber.asp?id=119512&cat=110&dt=2009/01/06

İmpala Dostum, Bariz bişeyi Gözden Yitirmeyelim, Oradaki Adam Hayal ile yatıp kalkıyor, Kürdistann Ne Kurabilirler nede, Kurabilinir. Mümkün değil. Ancak Böyle halkı Devleti Kışkırtırlar. Sanki Kışkırtanlar Sadece Faşist Çevrede tekmi var sanılıyor. Elbetteki Kürtçü yada Kürt olan birisinde de vardır.

Tüm buna Rağmende Diyorumki aldırmadan Birbirimizi Kucaklayalım... Bakın Kucaklaştığımızda Bu Gibiler Daha Neler Söyleyecekler, Dikkatleri Bu Anlamda da üzerlerine vermek gerekir. Rahatsız oldular Farketmedinizmi... Pkk yı Bitirecek Bir yoldur bu...

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    phoneix
    phoneix's avatar
    Erkek
    yafff bence toplum diye bi sikim yok birey diye bi mikim varr yani kurt müş kalleşmiş bu iş boş insandan insana fark var birbirinize saygı duyarak yorumlar yapın öülmlü dünya a.q:):):)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

trt 6 nın yayın hayatına başlamasında hiç şüphe yok ki yaklaşan yerel secimlerin yani AKP'nin

---------------

diyen arkadaş , böyle konular hükümet üstü konulardır , Milli Güvenlik Kurulunda tartışıldıkdan sonra kabul edilir.

Bu trt6  nın açılmasına kimler karşı çıkıyor ona bakarsak bile ne kadar faydalı olduğunu anlayabiliriz .

Öncelikle pkk karşı çıkıyor.chp de karşı çıkıyor.Demek ki olumlu bir adım. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

Bölünmüşlüğün resmi hali. kimse bu ülkeyi bölemez filan demesin. aha ortada herşey

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaPTiXX
    CaPTiXX's avatar
    Erkek
    student bunu yazdı:

---------------

diyen arkadaş , böyle konular hükümet üstü konulardır , Milli Güvenlik Kurulunda tartışıldıkdan sonra kabul edilir.

Bu trt6  nın açılmasına kimler karşı çıkıyor ona bakarsak bile ne kadar faydalı olduğunu anlayabiliriz .

pkk nın karşı çıktığı falan yok..chp her şeye muhalefet..

Hakanlar Hakanı, Sultanlar Sultanı Cennetmekan II.Abdulhamid Han..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    CaPTiXX bunu yazdı:
    student bunu yazdı:

---------------

pkk nın karşı çıktığı falan yok..chp her şeye muhalefet..

nasıl yani?

pkk karşı çıkmıyor diyemi biliyorsun? roj tv izlenmesini istiyorlar .dtp lilerde eleştiriyor .

devlet yanlısı bir tv değilmi trt 6 ? o halde karşılar.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaPTiXX
    CaPTiXX's avatar
    Erkek
    abi sadece o anlamda karşılar zaten.

Hakanlar Hakanı, Sultanlar Sultanı Cennetmekan II.Abdulhamid Han..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mephisto
    mephisto's avatar
    Erkek
    student bunu yazdı:

---------------

Sen meclisin genel cogunlugunu olusturucaksın ama ben cıkartmadım diyeceksin hea oldu..MGK konusulur o ayrı konu ama Akp istemese s*ksen böyle bişey olmazdı onu diyorum istemesindeki etmende yerel secimler ve dogudaki oy kapma cabasıdır hoca..

Evet pkk karşı cıkıyor..Chp ise devlet acmamalıydı diyor.Tartısılır ama sen hem akp acmadı diyosun hemde chp,pkk karsı cıkıyo faydalı o zaman dıyosun..Tarafsızca yorum yapalım.

Issız kuytu köşelerden and olsun ki döneceğiz !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

dengesiz bunu yazdı:
    EmiRReiS bunu yazdı:

bence istedikleri topraklarıda verelim, nasıl olsa buna da susacağız, hiç olmazsa oraya harcanan para ile geri kalan topraklarda yaşayan insanlara biraz daha refah sağlanabilir...

bu topraklar kanla alındı ancak kanla verilir  ben bi kürt olarak bole düşünüyorum

ver kurtul bu nasıl mantıktır ya  

Senin kürt yada başka bir ırktan olduğun beni ilgilendirmez hoca, benim orada ne demek istediğimi düşünürsen anlarsın, tüm yorumumu iyi okumanı tavsiye ederim.

Bu topraklar kanla alındı, o zaman çık kanının son damlasına kadar mücadele ver, haberlerini bekliyorum. Bakalım ne kadar seviyorsun topraklarını. Eylemsiz yorumlar sıkmayalım...

.
Toplam Hit: 7342 Toplam Mesaj: 52