folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Tüketici Hakem Heyeti Kararı Sonrası

Tüketici Hakem Heyeti Kararı Sonrası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Pes etme hacım. Trendden de uzak dur. Ucuza ayakkabı aldım terlik yolladılar :D

...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akrepkral53
    akrepkral53's avatar
    Erkek

avukat arkadaşla konuştum dün. satıcı firmayı aradı görüştü.

bir kaç saat sonra satıcı firma aradı beni. kartınızı bulduk tedarik ediyoruz. 2 güne bizde olur kart dediler. bendeki kartı onlara yollamamı istediler önce.

dedim ki avukat arayınca işi ciddiye alıyorsunuz. 10 gün kadar önce aradım bildirdim size. hatta kart stoklarda bitebilir. biterse üst modelini isteyeceğim diye. 10 günden beri şimdimi buldunuz kartı dedim. kart vatan da, hb, n11 de satılıyor dedim. 10 gün öncede vardı şimdi de var.

benim kartım bana gelmeden size elimdeki kartı gönderemem dedim. kartım gelecek kontrolünü yapacağım sonra kartınızı yollayacağım. samimi olsaydınız işi buraya kadar getirmezdiniz dedim. kartı göndermezsem onlarda benim kartı yollayamayacaklarını söyledi yine.

dedim ki ister yollayın ister yollamayın. ben avukat arkadaşımla görüşüyorum. birazdan da vekalet vereceğim ona. bundan sonra muhatabınız odur. 

avukat arkadaşla nasıl yapalım diye konuştuk. vatan rize şubesinden aynı kartı satın aldım. faturasını, thh kararı ile birlikte icraya verelim dedik. bugün icra müdürü ile görüşecek avukat arkadaş. artık karttan da geçtim, paradan da. bunların yaptıklarını yanlarına bırakmamak için elimden geleni yapacağım. kendilerini sütten çıkmış ak kaşık gibi görüp, başkalarına sahtekar gözü ile bakıyorlar. işlerinde samimi olsalardı buralara kadar gelmezdi bu iş.

bu firmayı cimerden de şikayet ettim bir çok yere. bir tanesi hariç hepsi tüketici hakem heyetleri ile ilgili bilgi verdi. o bir yer de firmayı inceleme listemize aldık. incelemer arasında ona da uğrayacağız diye yazdı.

artık onlardan birşey çıkar mı bilmiyorum. bakalım sonu ne olacak.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Twitter'da https://twitter.com/aydinagaoglu bu abiyi etiketliyip sorununu detaylıca anlatırsan o sana yasal prosedürü anlatır hocam. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akrepkral53
    akrepkral53's avatar
    Erkek

son durum.

avukat arkadaş thh kararını icraya vermişti. kararda ürünün tedarik edilip müşteriye gönderilmesi ve yanlış gönderilen kartın alınması yazıyordu.

icraya vermeden önce aynı karttan bir tane daha aldım. onun faturası ile birlikte verdi icraya avukat. kartı yollamamaları durumunda, benim aldığım ürünün fatura tutarı icra yolu ile tahsil edilecekti. 

kartı yollasalardı elimde 2 tane aynı karttan olacaktı. 

avukat icrayı başlattıktan 9 gün kadar sonra karşı taraf beni aradı. kartınızı bize yollamalısınız. önce sizin yollamanız lazım. yollamaz iseniz icra yolu ile alımına gideceğiz bizde diye atıp kesmeye başladı.

dedim muhatabınız avukat arkadaşım. onunla görüşün. benim iyi niyetimi siz suistimal ettiniz. böyle olmasını siz istediniz. icraysa verin icraya dedim, kapattım.

karşı tarafın avukatı olduğunu söyleyen biri avukat arkadaşımı aradı. sizin faturadaki tutarın ödemesini yapacağız (950TL civarı). icra işlemlerini hemen kaldırmanızı istiyoruz. kartımızı da bize yollarsınız dedi ona.  önce kartı isteyen firma kart sizde kalsın yeterki icrayı kaldırın diyecek nerdeyse yada bana öyle geldi.

ödemeyi hemen çıkardılar. icra işlemlerini hemen durdurmamızı istediler. icralık olsalar bunlara acaip birşey olacak demek ki icraya taktılar. paradan da geçtiler yererki icrayı kaldırın hemen diye yalvarıyorlar nerdeyse.

ödemeyi aldık, kartlarını yolladık, icrayı kaldırdık. bu işi bu kadar niye uzattılar anlamadım. olan onlara oldu hep. 

buradan şu dersi çıkardık.

thh ne başvurunca, doğru ürünün gönderilmesini istedik biz. isteğimizi, doğru ürün yollanmaması durumunda güncel fiyatı üzerinden ürünün ödemesini talep etmeliyiz diye yaparsak işimiz daha rahat yürür.

karşı taraf bize olumlu ve samimi yaklaşmıyorsa işi hiç uzatmaya gerek yok. doğrudan işlemlere başlamalıyız.

karşı taraf ile görüşürken ses kayıtlarını almalıyız. karşı taraf ile görüşürken telefonumun görüşmeleri kayıt ettiğini söyledim birkaç yerde. bir kişi bana yasal değil yaptığınız dedi. dedim ki siz kayıt ediyorsunuz. kayıt edileceğini de bildiriyor sekreter. ee ben kaydedince ne değişiyor dedim. yok biz biliriyoruz size falan. dedim, sendeki kaydı istesem bana vereceksin değil mi. kayıt ha sende olmuş ha bende ne fark edecek. ikimizde de var işte dedim.

aynı firma ile sorun yaşarsanız pek uğraşmayın. direk avukata havale edin işi derim. iyi niyetten anlamıyorlar.

iş icra tahsilatına gidince ikide bir avukatı arıyorlar. kaldırın, durdurun diye. bana dönüş yapacağız, arayacağız vs. vs. dediler zamanında o kadar. ne arayan ne dönüş yapan.

eee icralık olup tutuştuğunuzda durmadan arıyorsunuz. esnaflığınız bu kadarmış demek ki.

Rabbim kimsenin başına vermesin böyle olay. kimseyide bu firmaya düşürmesin diyeyim.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

Geçmiş olsun hocam. Bunlara az bile. İnsiyatif ellerinde olduğunda kimse umurlarında olmuyor. Ne iş ahlakları var ne de insani. İşin sonunda para kaybediyorlarsa adam yerine koymazlar. İyi olmuş keşke biraz süründürseydiniz.

İcra duyunca hemen atlamalarının sebebi ekstradan vekalet masraf ödememek için herhalde. Zaten icra başlasa parayı yatırır durdurur senden kartı beklemez illa . 

İcra olaylarını bilmiyorum. Avukat ilamsız icra açınca icraate dökülmediğinde masrafı yok herhalde ama icraya çıkılınca masraflar falan ekleniyor olması lazım. Muhtemel masraf eklenmesin diye yırtındılar.

İmzalamazsam ne olcak?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akrepkral53
    akrepkral53's avatar
    Erkek
    Liquid bunu yazdı

Geçmiş olsun hocam. Bunlara az bile. İnsiyatif ellerinde olduğunda kimse umurlarında olmuyor. Ne iş ahlakları var ne de insani. İşin sonunda para kaybediyorlarsa adam yerine koymazlar. İyi olmuş keşke biraz süründürseydiniz.

İcra duyunca hemen atlamalarının sebebi ekstradan vekalet masraf ödememek için herhalde. Zaten icra başlasa parayı yatırır durdurur senden kartı beklemez illa . 

İcra olaylarını bilmiyorum. Avukat ilamsız icra açınca icraate dökülmediğinde masrafı yok herhalde ama icraya çıkılınca masraflar falan ekleniyor olması lazım. Muhtemel masraf eklenmesin diye yırtındılar.

hocam kimsenin ekmeğiyle, işiyle sorun yaşamasını istemiyorum. avukat arkadaş ödemeyi aldıktan sonra sordu bana. icrayı kaldırayım mı diye. cuma günüydü. karşı tarafta kaldırın diye zırt pırt arıyor avukatı. sorun çözüldüğü için kaldırdık icrayı. 

lakin icra devam etse idi sicilleri bozulup banka işlemlerinde sorun yaşayacaklardı galiba. belkide satış yaptıkları yerlerdeki(trendyol vs.) ödemelerini alamayacaklardı zamanında. onun içinmidir bilmiyorum ama ikide bir icrayı kaldırın diyorlardı.