Tüm Kötülüğün Kökü Tanrı Yanılgısı R.Dawkins
-
scuderia bunu yazdı:
-----------------------------
pante bunu yazdı:
Otistiq bunu yazdı:
-----------------------------Mucize Peygamberlere Has birşeydir.. Sen mucizeleri inkar ediyorsn bişey diyemem fakat Mucizeleri inkar etmek küfüre girer.. Göremediğin herşeyi inkar etmek ise sadece kötü bir inanıştır[Abuk subuk şeyler dışında].. Allah korusun Anneniz siz doğmadan önce ölmüş olsaydı siz büyüdükten sonra Anne diye birine inanmayacakmıydınız ? Bence inanacaktınız nedeni ise herkesin Annesi var. Ama siz yaşamadığınız Dönemdeki olayrı inkar ediyorsunuz belkide çevrenizde bunu inkadar edenler var ve siz onları dinliyorsunuz.. Kuran-ı Kerim'i Okudunuz mu bilmem ama okumanızı tavsiye ederim.
Allah yüzyıllar sonra kanıtlanması mümkün olacak gerçekleri (?!) kitabına neden koymuştur?
-----------------------------yüzyıllar beklemeyelim diye koymuştur.
bide insanlar dine koltuk değneği gibi sarılıyor demişsin yerlerde sürüneceme koltuk değneklerini tercih ederim...
Müminlere kurandaki ayetleri gösterince mecazi anlam,simge,sembol,günün şartlarına göre yorumlama,alegorik anlatım... gibi olgularla kendilerine göre sözü edilen ayeti anlamını açıklıyorlar. Farkında olmadan kuranın zaten işlevsiz bir kitap olduğu gerçeğine ulaştıklarının fakına bile varamıyorlar.
Eleştirilerin gerçekliğini sezdikleri zaman ise kurandaki sözde mucizeleri örnek gösterip kaçış yollarını oluşturuyorlar.Öyle ya bu kadar mucize olan bir kitap ancak geleceği bilen bir varlığın ürünü olabilir diye düşünüyorlar.
Bence gerçeğe ulaşmalarının önündeki en büyük engel bu .Basit anlamlara sahip ayetleri kendilerince yorumlayıp mucize haline getiriyorlar.
Bu kitabın gerçekliği sonradan ortaya çıkacak birtakım bilimsel bulgular içerdiğini varsayalım.İşte burada büyük bir çelişki ortaya çıkıyor.Doğruluğu kanıtlanan bu önermeler kanıtlanmasına şahit olunan toplumlar tarafından hayretle karşılanacaktır sonuç olarak bu onların iman etmesine neden olacaktır ancak onlardan önceki nesiller için bu tamamiyle haksızlık olacaktır çünkü onların iman etmeleri için önlerinde böyle yaratıcının varlığını kanıtlayan deliller olmamıştır.
Peygamber zamanındakiler bile böyle bir kıyağa nail olamamışlardır ve malumunuz zaten muhammede inanmayan da bir çok insan mevcut olmuş ancak öldürülmüş ya da baskı yola getirilmişlerdir.
Müslümanların artık bu gerçeğin ayırdına varmalarını diliyorum. -
pante,
eğer bi mucize görüp inanıyosan o senin aramalarına ve inancına bakar.
inanmamaya şartlanmışsan ne olsa inanmazsın örnekleri Kur'an'da da anlatılır.
inanmak için mucize görme şartı yoktur, bunu talep etme hakkın da yoktur.
İlla birşeyler görmüşsen bu senin bonusun, bir de üstüne şikayet edilir mi?
Daha önceki insanlara haksızlık diyosun,
bu dediğin sırf boş laf ve duygu sömürüsü.
çünkü en basit işlerde bile mesela bi kaza sonrası kendini kurtarmayan güvene almayan başkalarını hiç kurtaramaz.
sen kendin inanmıyosun ki başkalarının inancını düşünesin.
Bir deist, kuşlar böcekler ne güzel demek ki yaratıcı var deyince ne kadar saçmaysa senin son mesajın da öyle olmuş.
-
pante bunu yazdı:
scuderia bunu yazdı:
pante bunu yazdı:
Otistiq bunu yazdı:
-----------------------------Mucize Peygamberlere Has birşeydir.. Sen mucizeleri inkar ediyorsn bişey diyemem fakat Mucizeleri inkar etmek küfüre girer.. Göremediğin herşeyi inkar etmek ise sadece kötü bir inanıştır[Abuk subuk şeyler dışında].. Allah korusun Anneniz siz doğmadan önce ölmüş olsaydı siz büyüdükten sonra Anne diye birine inanmayacakmıydınız ? Bence inanacaktınız nedeni ise herkesin Annesi var. Ama siz yaşamadığınız Dönemdeki olayrı inkar ediyorsunuz belkide çevrenizde bunu inkadar edenler var ve siz onları dinliyorsunuz.. Kuran-ı Kerim'i Okudunuz mu bilmem ama okumanızı tavsiye ederim.
Allah yüzyıllar sonra kanıtlanması mümkün olacak gerçekleri (?!) kitabına neden koymuştur?
-----------------------------yüzyıllar beklemeyelim diye koymuştur.
bide insanlar dine koltuk değneği gibi sarılıyor demişsin yerlerde sürüneceme koltuk değneklerini tercih ederim...
Müminlere kurandaki ayetleri gösterince mecazi anlam,simge,sembol,günün şartlarına göre yorumlama,alegorik anlatım... gibi olgularla kendilerine göre sözü edilen ayeti anlamını açıklıyorlar. Farkında olmadan kuranın zaten işlevsiz bir kitap olduğu gerçeğine ulaştıklarının fakına bile varamıyorlar.
Eleştirilerin gerçekliğini sezdikleri zaman ise kurandaki sözde mucizeleri örnek gösterip kaçış yollarını oluşturuyorlar.Öyle ya bu kadar mucize olan bir kitap ancak geleceği bilen bir varlığın ürünü olabilir diye düşünüyorlar.
Bence gerçeğe ulaşmalarının önündeki en büyük engel bu .Basit anlamlara sahip ayetleri kendilerince yorumlayıp mucize haline getiriyorlar.
Bu kitabın gerçekliği sonradan ortaya çıkacak birtakım bilimsel bulgular içerdiğini varsayalım.İşte burada büyük bir çelişki ortaya çıkıyor.Doğruluğu kanıtlanan bu önermeler kanıtlanmasına şahit olunan toplumlar tarafından hayretle karşılanacaktır sonuç olarak bu onların iman etmesine neden olacaktır ancak onlardan önceki nesiller için bu tamamiyle haksızlık olacaktır çünkü onların iman etmeleri için önlerinde böyle yaratıcının varlığını kanıtlayan deliller olmamıştır.
Peygamber zamanındakiler bile böyle bir kıyağa nail olamamışlardır ve malumunuz zaten muhammede inanmayan da bir çok insan mevcut olmuş ancak öldürülmüş ya da baskı yola getirilmişlerdir.
Müslümanların artık bu gerçeğin ayırdına varmalarını diliyorum.
-----------------------------Hz. Ademden beri Bütün peygamberler Nasihat ve uyarılarda bulunur bir şekilde yol göstericilik, Allah ile kul arasında elçilik görevlerini yerine getirmiş sen kalkmış Peygamber efendimizin zamanından bahsediyorsun, İlk insandan bahsediyorum bende, Konulara başlamadan önce bi google araştır Kurani kerim meali diye veya Hadisi şerif diye biraz bilgi sahibi olurda yazarsın, R.dawkins lerin kiraplarına ayırdığın zamanı bu dediklerime ayırsan zaten böyle konularda boşuna post kastırmazdın..
ve son olarak İstersen binlerce sayfa dökümanla gel ataistliği savun veya İslam ile alakalı kafandaki sorunları paylaş, ama bir konuya girmeden önce hakaret etme, Dandik veya şaşkın diye tabirlerde kullanamazsın bu Küfürdür tekrarını yapma
belliki bi amaca hizmet ediyosun oda ataistliğin anlaşılması, sorun değil istediğin kadar anlat ama amacına göre anlatki biz yazmadan sen kaybedesin, çünkü savunduğun şeyleri ancak saldırarak savunmaktan başka bi çare göremiyorum, çelişkili ayetler, tavuğun kanadı var niye uçmuyor gibi şeyler söyleryerek bizi şaşırtma ne güzel bak millete zeka fışkıran cevaplar veriyosun insan gibi derdini anlatki millette feyz alsın, birazda kendi dininden bahset veya neye inanıyosun o inanışın gerekliikleri nedir ne gibi kuralları var nasıl ibadet edersin v.s sanırım bu kadar düzgün konuşmam hoşuna gitmeyecek yine bişiler sallayacaksın .. -
@pante
------------------------------------------
Bence gerçeğe ulaşmalarının önündeki en büyük engel bu .Basit anlamlara sahip ayetleri kendilerince yorumlayıp mucize haline getiriyorlar....
------------------------------------------bu kadar söz yazmışsın sadece 1 (bir) ayet bu yazdıklarını çürütüyor ben bu ayette mecaz sembol günün şartlarına göre yorumlama görmüyorum gayet net ve açık
Furkan Suresi 53 - Birinin suyu tatlı ve susuzluğu giderici, diğerininki tuzlu ve acı iki denizi salıveren ve aralarına bir engel, aşılmaz bir serhat koyan O'dur.
-
nie banlansınki buda bir inanç türüdür!
-
rapidhacker550 bunu yazdı:
nie banlansınki buda bir inanç türüdür!
-----------------------------pante ve aynı inanca sahip kişiler bilmeden islamiyete aracılık ederler.bilmeden insanları dine dahada yakınlaştırırlar.Rabbim büyüktür ki onların(ateistlerin) bunlardan haberlerini dahi oldurmaz...muhakkakki Allah herşeye gücü yetendir...
nasıl mı? bu iddiaların karşısında netten sürekli yeni ayetler yeni fikirler edindim ve buraya aksettim... buda benim inancıma zarar yerine çok fayda sagladı.. benim gibi diger arkadaşlar da aynı şekilde yazdılar.bu yazıları ben ve diger arkadaşlar da okudu bilgi seli oldu akıyor akıyor:) inanç duvarımıza bir tuğla daha koydun pante :)
işte böyle;Allah muttakilerin yanındadır..inanmayanların çabalarını her zaman boşa çıkartır...
panteyi banlamayın :)
-
boşverin arkadaşlar bu ibnenin ne düşündüğü z.kimde bile değil. İnanan inanır inanmayan inanmaz herkes özgürdür. Kimse kimseyi zorlamıyo. Herkes özgür.
-
Cia senimi kırcam:D Ya bu adamı banlarlar yada beni bidahiki kousunda :F
-
Tanrı yanılgısı güzel kitaptır,okumanızı öneririm.
-
HolySeclorum bunu yazdı:
Tanrı yanılgısı güzel kitaptır,okumanızı öneririm.
Bende sana Kur-anı Kerim i okumanı öneririm.. :(