folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Tüm Kötülüğün Kökü Tanrı Yanılgısı R.Dawkins

Tüm Kötülüğün Kökü Tanrı Yanılgısı R.Dawkins

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    venom88
    venom88's avatar
    Erkek

Otistiq bunu yazdı:
    -----------------------------
    venom88 bunu yazdı:
    Pante kendini çok zeki falan sanıyorsun anlaşılan ego falan almış başını gitmiş sende o egonla siktir olup gitsen bu forumdan nasıl olur ?
    Onu kovmak belki birazdan inanacağı dinden kovmak gibi olr hocam.. YAni yanls anlama ama bir müddet bilgi verelim eğer kasten inkar ediyorsa zaten belli olur ve ozaman gerekeni bende sizin gibi isterim.

Sen bu vatandaşın profiline bir bak daha önçede açmış olduğu konulara bir bakarsan bu adamın ne mal oldunu anlıçaksın.

Venom88 burdaydı.[Cevapını duymak istemeyeçeğin soruları sorma,sormak istemiçeğin sorulara cevap arama]
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

Adam daha comez la :D laf yetistiricem diye kasmayin. obur tarafta 5 boyutlu olarak gorecek ebesininkini...

Shaban Interactive Pro.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

pante bunu yazdı:

Bilimde epeyce yol katedilmiş bir dönemde, göklerin yedi kat olduğunu, direksiz yıkılmadan durabildiğini, güneşin bir balçıkta battığını, kıyamet zamanında yıldızların döküleceğini söyleyen kişi elbette ki cahildir. Bunu tartışmak bile abestir..

Fakat muhammed 'in zeki olduğunu söyleyebiliriz. Zaten cahil olmak zekayı engellemez..

gökte 7 katman olduğunu keşfeden bugünkü bilim =D cahil kim çıkıyo ortaya 

http://tr.wikipedia.org/wiki/Atmosferin_katmanları (ki göğün 7 kat olduğu Kur'an'da yazar)

Sizin için yerde olanların tümünü yaratan O'dur. Sonra göğe istiva edip de onları yedi gök olarak düzenleyen O'dur. Ve O, herşeyi bilendir.

(Bakara Suresi, 29)

neyin direksiz yıkılmadığını söylersen ona da cevap vericem. güneşin bakçıkta battığını söylediğini sana bir uydurmuş fena uydurmuş.

eminim birçok uydurma hadis duymuşsundur. bugün en güvenilir hadisler bile benim aramalarıma göre 20den fazla değil. doğruluğu kesin olmayan birçok hadis olduğu gibi senin duydukların gibi uydurma hadisler de var. 

diğer sözlerine cevap almışsın.

@xz

ben bir müslümanım, kimseyi başı açık diye tehdit etmedim suçlamadım, ailemde herkesin başı açık.

kimseye ateist diye saldırmadım. dini kullanan cemaatlere örgütlere demediğimi bırakmadım.

neye göre 1.5 milyar müslümanı suçluyosun anlamadım. terbiyesizlik yapma.

gel dini kullanarak terör yapanları beraber eleştirelim ama terbiyesizlik yapma. 

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek

Prometheus konuyu çok güzel analiz etmişsin..bunun gibi bir çok ayet var sen yeter ki kalbinle görmek iste :)

parte bütün iddiaların çürütüldü yeni iddialar bekliyorum :) 

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek
    size ne ? sizin dininiz size , bizim dinimiz bize değil mi ? herkes seninle aynı şeyi düşünüp aynı şeye inanmak zorunda mı ? .. gayet kaliteli bir paylaşım despot yorumlarınızdan önce paylaşımı değerlendirin ; teşekkürler.

dont think twice its all right
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

24 - 27. dakikalarda ki hristiyanın konuşmasını dinlemeniz ve hatta hepsini geçin şu resmi görmeniz video nun ne kadar saçma olduğunu anlamanız için yeterlidir :

http://img15.imageshack.us/my.php?image=salaks.png

başından sonuna kadar adam kanıt kanıt diyor kendi bi skim bilmiyor.bi darvin teorisidir konuşup duruyor ki bu konu hala tartışılıyor.hatta ve hatta evrim teorisiyle ilgili yazıtların kuran-i kerim de olduğundan bile habersiz...

bilim, insanların çağa ayak uydurabilmesi için gereken update olayıdır.herhangi bir din'e gönülden bağlı birisi buna karşı değildir.çağa uydurmak diyorum ve vurguluyorum.bu dememde ki amaca uygun olarak örnek vermem gerekirse bilimin kendi içinde de sürekli update içerisinde olduğudur.dünyanın düz olduğundan sonra elips şeklinde olduğu ya da newton dan önce ki kanun neydi hatırlamıyorum ondan sonra newtonun ortaya çıkışı vs.. vs.. vs... bilimin de kesin kanıtlara dayanmadığının kanıtıdır.hepsini geçtim adam kendi tezini 13.dakika da çürütüyor.bir profesörün 15 sene destekçisi olduğu konu da yanıldığını söylüyor.

11 Eylül'ü müslümanların kendi inanışlarına göre Allah için yaptığını söylüyor gerzek.oysa kuran-i kerim de açıkca belirtilmiştir ki Allah'ın verdiği canı ancak Allah alır.kendini geçtim masum bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmek olarak günah sayılıyor.
    dine bağlı olan insanlarda nefret olduğunu söylüyor.fakat 24.dakikada ki hristiyanın verdiği vaaz da "komşunuzu kendiniz gibi sevin" diyor.
    cevabını bilmediği konularda yorum yapıyor : http://img266.imageshack.us/my.php?image=salak2.png

vs.. vs.. vs.. kıssadan hisse burada düşünülmesi gereken konu Allah'ın varlığı değil bu kuş beyinlinin nasıl diploma aldığıdır...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

pante bunu yazdı:
    peki kadını dövün diyen bir allah nasıl bir allahdır.  yada muhammedin 4 kadın la evlenmesi ve bir sürü cariye edinmesi ayşe ile 9 yaşında evlenmesi. evlatlığı ile evlenmesi. köle liği kaldırmaması bunlarda islamın güzellikleri olsa gerek.

bana kadını dövün diyen bir tane ayet göster ?? bilmiyorsan yazıpta gerzeklik yapma.

Allah katında her insanın eşit olduğunu söyleyen bir çok ayet, hadis vs.. dururken ve islamda kadın-erkek eşitliği sürekli vurgulanırken sen nasıl kalkıp burda köleliğin kaldırılmadığından bahsediyorsun? 

Anladık islamla ilgili hiçbir şey bilmiyorsun ama açıp google ıda mı sorgulamıyorsun? Hadi tamam araştırmak istemiyorsun veya google a düşmansın diyelim islamla ilgili en bilindik "Çağrı" filmini de mi izlemeyemedin? izleseydin bu saydıklarının ne kadar saçma olduğunu anlardın..

bilgisi olmayan konuda yorum yapana gerzek derler.

Hz.Muhammed'in evliliklerine gelince bu linki al OKU : http://www.muhakeme.net/hz-muhammed-sav-evlilikleri-ve-hz-aise-nin-yasinin-kucuklugu-t935.html

Hz.Ayşe evlendiği zaman 9 yaşında değil 17 yaşındaydı.
    ha şimdi diceksin ki 17 yaş da erken değil mi...Türkiye'de ki ergenlik yaşı 13 ken ortalama kadın evlilik yaşı 22.o bölgelerde ise ergenlik yaşı 7-8 iken Hz.Ayşe'nin evlenme yaşı 17.okul ya da bir kariyer söz konusu değilken sence bu yaş erken mi?

bilgin olmadığı konular da yorum yapıpta üst üste göt olma istersen?Hadi yürü de ense traşını görelim...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek

attackatak bunu yazdı:

pante bunu yazdı:
    peki kadını dövün diyen bir allah nasıl bir allahdır.  yada muhammedin 4 kadın la evlenmesi ve bir sürü cariye edinmesi ayşe ile 9 yaşında evlenmesi. evlatlığı ile evlenmesi. köle liği kaldırmaması bunlarda islamın güzellikleri olsa gerek.

bana kadını dövün diyen bir tane ayet göster ?? bilmiyorsan yazıpta gerzeklik yapma.

Allah katında her insanın eşit olduğunu söyleyen bir çok ayet, hadis vs.. dururken ve islamda kadın-erkek eşitliği sürekli vurgulanırken sen nasıl kalkıp burda köleliğin kaldırılmadığından bahsediyorsun? 

Anladık islamla ilgili hiçbir şey bilmiyorsun ama açıp google ıda mı sorgulamıyorsun? Hadi tamam araştırmak istemiyorsun veya google a düşmansın diyelim islamla ilgili en bilindik "Çağrı" filmini de mi izlemeyemedin? izleseydin bu saydıklarının ne kadar saçma olduğunu anlardın..

bilgisi olmayan konuda yorum yapana gerzek derler.

Hz.Muhammed'in evliliklerine gelince bu linki al OKU : http://www.muhakeme.net/hz-muhammed-sav-evlilikleri-ve-hz-aise-nin-yasinin-kucuklugu-t935.html

Hz.Ayşe evlendiği zaman 9 yaşında değil 17 yaşındaydı.
    ha şimdi diceksin ki 17 yaş da erken değil mi...Türkiye'de ki ergenlik yaşı 13 ken ortalama kadın evlilik yaşı 22.o bölgelerde ise ergenlik yaşı 7-8 iken Hz.Ayşe'nin evlenme yaşı 17.okul ya da bir kariyer söz konusu değilken sence bu yaş erken mi?

bilgin olmadığı konular da yorum yapıpta üst üste göt olma istersen?Hadi yürü de ense traşını görelim...

Nisâ(*) Sûresinin 34 . Ayetinde
    Erkekler, kadinlarin koruyup kollayicilaridirlar.12 Çünkü Allah insanlarin kimini kiminden üstün kilmistir. Bir de erkekler kendi mallarindan harcamakta (ve ailenin geçimini saglamakta)dirlar. Iyi kadinlar, itaatkârdirlar. Allah’in (kendilerini) korumasi sayesinde onlar da “gayb”i13 korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) baskaldirdiklarini gördügünüz kadinlara ögüt verin, onlari yataklarinda yalniz birakin. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalirsaniz) onlari (hafifçe) dövün.14 Eger itaat ederlerse artik onlarin aleyhine baska bir yol aramayin. Süphesiz Allah çok yücedir, çok büyüktür.

kadın ve erkek arasında harikulade bir eşitlik görüyorum süreyi okuyunca.

(nede olsa kitabı yazan erkekti)

bassinyourface
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

@bilimadamı

sence nasıl? izlemeye gerek varmı böylesine salak bi konuyu ? 

sen bu çocuğun daha önceki açtığı konuyu biliyormusn? yaratıcının tasarımıyla dalga geçiyodu banlayın artık şunu :/ 

bence bu adamı banlayın işi gücü milleti provake etmek, ne olmuş yani senin gibi düşünmüyorsa  senin gibi düşünmeyen herkesi banlayın hatta kollarını çapraz kesip kazıkta yakın değil mi ?

yukarıda anlatılmak istenilen konuda tam olarak bu, iyiki bir şeye inanmışın ... geri kalan herkes ölmeli bu yüzden, neden hazretleri öyle inanmış çünkü.

zayıf karakterli, kişiliği oturmamış ya da cahil insanların kafasındaki inanç herneolursa olsun diğer herkese doğrultulmuş bir silahtır.  kimliğini ve varlık nedenini başka birilerinin söylediği yazdığı iddialarda arayanlar yüzünden, cennete ulaştırması beklenen dinler cehennemi dünyaya getirdi sonunda. insanlar yüz yüze bakamaz iki kelime konuşamaz  , fikir sahibi olamaz çünkü hazreti X öyle inanmış ... 

din herneyse , bir takım sorulara yanıt bulması beklenirken , kendisi içinden çıkılamaz  ölümcül bir soruna dönüşmüş durumda.

herşeyin bir şeyi vardır
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

Leonidas bunu yazdı:
    şintoizme hinduizme kimse ses çıkarmaz güzel ahlak olan islama sosyal yapının bozulmamasını amac eden islama dil uzatılır yazık çok yazık

peki dünyada islamiyet kadar çevresiyle sorunlu beraber yaşadığı insanları linç etmek isteyen başka bir din var mı ? budistlerin ayaklanıp da kimseyi canlı canlı yaktıkları oldumu mesela , ya şintoistler (artık her neyse) içki içiyor diye komşusuna saldırır mı, hindular mesela kaç tane kadını başını örtmedi diye kezzapla yakmaya kalkmış ? dadaistlerin örgütlenipde devleti kanlımı kansızmı devirsek dedikleri oldumu, yada ne bileyim senin için kutsal sayılan bir günde yemek yedi su içti  diye hangi paganist mahalle arkadaşını hastanelik edene kadar dövmüş, futuristleri ele alalım mesela birisiyle cinsel münasebet kurdu diye masum bir kadını taşlayarak öldürürler mi arada bir ?   - eh işte belki satanistler bu kadar agresif olabiliyor çevresine karşı ama onlarda ihmal edilebilir bir azınlık olduklarından ve sorunlu insanlar kabul edildiklerinden çaktımı tokatı oturturlar yerlerine . yukarıdaki sakallı diyor mesela islamdan olmayanları bu topraklarda "yaşatmayacaz" diye, belki islam adına konuşması küstahlık ama yapıyor işte .  şindi diyecen bunlar münferit olaylar islamı bağlamaz - islamla beraber yaşamaya çalışanları bağlıyor hatta ürkütüyor ama -  , e güzel kardeşim münferit olmayan bir olay göster islama dair son 1500 senedir , 5 kıta , 80 coğrafyada ? 

dünyaya bir bak nerede islam ve islamcılık var , komple terörize olmuş , üretemez duruma gelmiş aç ve sefil dünyanın geri kalanına (komşusundan, sınıf arkadaşından başlayarak ) nefretle bakan bir toplum var - örneğin kısmen Türkiye  -  acaba bunun bir nedeni de bu dindeki belki yanlış anlaşılma , yanlış yönlendirmeler olabilir mi ?

dinin ve dindarlığın iki parametresi vardır : sefalet ve cehalet . hangisinin hangisinden çıktığı meçhul bu kavramlar insanı ve medeniyetini ahlakını yok etmekte insanı hayvandan bile düşük bir yaşam noktasına atmakta. çıplak gözle bunu görebilirsiniz , nispeten uygar çevresiyle barışık, üretebilen - yaşamayı bilen toplumsallaşabilmiş kesimlerin islam yada hristiyanlık gibi dinlerden nispeten uzaklaşmış , günlük yaşamından dini soyutlamış eğitim seviyesi yüksek insan grupları olduğunu. iş meslek eğitim ve gelecek sahibi olduklarını. Ancak sefil ve cahil insanların hayattan almak istedikleri intikam haline gelmiş dinler ve dindarlık hiçbir şekilde insanlığa yol gösteriyor olamaz

herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 8997 Toplam Mesaj: 62