folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Tuncelide Ki Ali Boğazı Mevzusu Nedir ?

Tuncelide Ki Ali Boğazı Mevzusu Nedir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

http://static.panoramio.com/photos/original/13787898.jpghttp://galeri.uludagsozluk.com/22/alibo%C4%9Faz%C4%B1_3706.jpg

Askerdeyken Çok duymuştum nedir bu ali boğazı olayı Tuncelide yaşayan veya o bölgede askerlik yapanlar varsa anlatabilir mi ?

her yapılan operasyonda büyük kayıplar verilen ve Askeriyenin giremediği diye anlatılan bu yerin sırrı nedir gerçekten buraya girilmiyor mu buradaki pkk mağraları basılamıyormu?

Aponun bile ali boğazı gibi boğazım diyarbakır gibi halkım olduktan sonra benim sırtım yere gelmez dediği bu yer neresidir nasıl bir yerdir çok fazla sayıda pkklı barındığı söyleniyor bu bölgede f16 ve kobra füzeleri bir işe yaramadığı filanda söyleniyordu basınçtan havada patladığı filan heriflerin kalesi gibi bir yer

bir çok efsaneler anlatıldı dinlendi burası ile ilgili ama bir türlü tam bir bilgi edinemedim aranızda bu konu hakkında bilgisi olan var mı??

Bir çok kez kuşatıldığı ve bir sonuç alınamadığı filan söyleniyor

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dark_Lord
    Dark_Lord's avatar
    Erkek

Bende de merak oldu şimdi:up

"biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük ama olamayacağız... hepimiz heba oluyoruz... bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor ya da beyaz yakalı köle olmuş... reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşindeyiz... nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek

bordobereliler girmedi heralde henüz oraya

All is well
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

awgk

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Tunceli dağlık ve ormanlık sayılabilecek bi' coğrafyaya sahip. Karakolların mevkiilerini görseniz gülersiniz. Yani o garibim askerleri tam böyle gelin roketatarla vurun denecek yerlere koymuşlar. Bir iki karakol değil hepsi öyle. Teröristler vurmak isteseler vururlar ama vurmuyorlar çünkü stratejik öneme sahip noktalar sadece dağın zirveleri e o zaman da aşağılar boşta kalıyor. Asker zaten aşağıda eğlensin biz işimize bakalım diyorlar bence. Yani askeri birlik bakımından nedense yetersiz. Dediğim gibi dağlık ve ormanlık bölge ve dağlar mağaralarla dolu. İrili ufaklı olsun çok mağara var. Arazi taraması sıkıyorsa yapın. :) pusuya düşme ihtimali çok yüksek eğer acemiyseniz. Yani acemi olmasanızda tehlikeli ancak işinin ehli denecek kıvamda olmalı bölgeyi çok iyi bilmeli ki mücadele edilsin. Bölgeyi bildiğimdem açıklama yapma gereği duydum. Ancak helikopterle vurarım kaçarım yaparsınız. En âla timleri bile yollayın doğa şartlarından dolayı kayıp çok olur.

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

ah orayı bana vercekler bi set çekerim mis gibi su dolar orası setin oraya da sağlam bi karakol koydun mu mis

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

glaurung bunu yazdı:
    -----------------------------

ah orayı bana vercekler bi set çekerim mis gibi su dolar orası setin oraya da sağlam bi karakol koydun mu mis

Oraya bölgenin yerlisi olsan bile korkarak girersin hatta giremezsin sen gelmiş set çekerim diyorsun. Ormanlık alanın içinde kaldık 3-4 sene evvel tatil amaçlı gitmiştik manyağız ya *mk ne işimiz varsa oradaki tanıdıklar geceleyin dışarı çıkmayın uyarısını yapmıştı bize. Saat 7'de uyumuştuk. :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuRaT55
    MuRaT55's avatar
    Erkek

simdi brainstorming yapalim hele.

konuyu dagitmadan, sorry serdar, atiyorum f16larin birinden, veya apachi den napalm düstü suraya, yandi bitti kül oldu, kim cakacak davayi? pilot olsam cinnet geciriyor numarasi yapip sallardim herhalde... ki egerki orasi pkk yatagi ise..

bizi bundan ali koyan ney?

politik cevap vermeyin, tayyip mayyip diyip konun aq lütfen.!

benim piskopat bir halaoglu var, o buralarda jöh mü neymis :D  biseyler anlatiyordu.. sormak gerek. gercekten ilginc.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek

beyler basit bişeyi bizim beyinsiz yöneticilerimiz nedense imkansız gibi gösteriyorlar. belki de gerçekten imkansız olduğunu düşünecek kadar gerçektende bu adamlarda 1 gram beyin yok. atın kimyasal gazları bakın bakalım 15 dakika içinde  1 adet terörist kalıyormu o ali boğazımıdır, götümün ağzımıdır o yerde. bizdekiler beyinsiz harbiden beyinsiz. ahhh ahhh ben başbakan olcamki orda ertesi gün ızgara yapmazsam bana da balik_ demesinler.

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

balik_ bunu yazdı:

beyler basit bişeyi bizim beyinsiz yöneticilerimiz nedense imkansız gibi gösteriyorlar. belki de gerçekten imkansız olduğunu düşünecek kadar gerçektende bu adamlarda 1 gram beyin yok. atın kimyasal gazları bakın bakalım 15 dakika içinde  1 adet terörist kalıyormu o ali boğazımıdır, götümün ağzımıdır o yerde. bizdekiler beyinsiz harbiden beyinsiz. ahhh ahhh ben başbakan olcamki orda ertesi gün ızgara yapmazsam bana da balik_ demesinler.

Ek olarak şunu da belirteyim aynen katılıyorum sana. Sivil halk diyecek birazdan birileri. Arkadaş zaten yardım eden sivil halk! Bizzati görmüşlüğüm var ya adam kalaşnikoflu fotoğrafını çerçevelemiş asmış duvara. Gayet ciddiyim. Eğer o bölgede terör bitmiyorsa senelerdir demek ki oradakiler de bitmesini istemiyordur. Bu adamlara erzak giyecek filan helikopterlen mi geliyor? Yok oradakiler veriyor. Askerliğe gider gibi sırası gelen hadi yavrum dağa!

Bizimkileri eğitmedikten sonra çözülmez bu sorun. Gerçi kafa yok ki neyi eğiteceksin kasları mı?

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

Caliber bunu yazdı:

glaurung bunu yazdı:

Oraya bölgenin yerlisi olsan bile korkarak girersin hatta giremezsin sen gelmiş set çekerim diyorsun. Ormanlık alanın içinde kaldık 3-4 sene evvel tatil amaçlı gitmiştik manyağız ya *mk ne işimiz varsa oradaki tanıdıklar geceleyin dışarı çıkmayın uyarısını yapmıştı bize. Saat 7'de uyumuştuk. :)

Bizimkiler yapmak istese yapardı, ihaleyi verirsin mafya kılıklı iş adamlarına alttan silah istihbarat destegi verirsin bak gör o adamlar nasıl yapıyor, neticede ırakta abdli petrol şirketlerinin kendi silahlı birimleri var

Toplam Hit: 32808 Toplam Mesaj: 39