Tuncelide Ki Ali Boğazı Mevzusu Nedir ?
-
@balik_:Kimyasal silah olayı sandığın kadar kolay değil bunun gdip ispatlayıp bir şekilde kalıntılardan Türkiyeye binlerce dolarlık tazminat davası açıyorlar adamlar g3 e insan hakları ihlali derken tutmuş kimyasaldan bahsediyorsun
@Murat55: O işler o kadar kolay değil pilotlar bir kere bir çok testten geçerek o koltuğa oturuyorlar ve her defasında bu prkolojik testlere tabi tutularak sürüyorlar o uçakları diye duymuştum bu kadar basit olsa suç yine o pilotun üstüne kalmaz genel kurmaya kadar gider birleşmiş milletlerle ciddi sorunar yaşanır sanırırm sebebp bu
-
Ilginç yermiş. Araştırmak lazım :]
-
kimyasal silah kullanmak insan hakkı ihlali değildir. 500 teröristin dağlık arazide hangi noktada olduğunu bileceğim, elimde kimyasal silah olacak veya kimyasal silah teknolojisi olacak, o teröristler babamı rehin almış olsa bile gözümü kırpmadan üzerlerine gazı basarım !
-
kardeşim siz orayı biliyormusunuz kimyasal bommba atmaktan bahsediyorsunuz benim babamın bana anlatıklarına dayalı olarak konuşuyorum o dağların birbirine bağlı mağraları var ve farklı şeklde farklı yerlere çıkan yerleri var ayrıca dersim olaylarında oraya türk askerinin giremediğini devletin özel yerleri çok iyi bilir kimyasal atığın an o dağın dip köşelerine kimyasal işlemiyor kendi kendine temizleme özeliği var havasını temizliyor doğal filitre gibi birşey ayrıca mağralarda kaybulma ihtimalinde varmış hata günlerce yolunu aradığında olurmuş bağzı duyumlara dayalı olarak diyorum çünkü oraya kimyasal atılmış daha önce işe yaramadığı kanıtlanmış =)) orayı anca bir itirafçıı yada çok iyi bilen dağ kadrosundan sağlam birisi itrafçı olacaki orayı ele alsınlar ayrıca 500 pkk lı diyorsun borumu bu adamların o dağlarda kurduğu oyunu oynayamaz eğitimli olan asker bile adam gecesi gündüzü dağda o çukuru senden benden daha iyi biliyor oranın tek çaresi oraya girş ve çıkışları yasaklamasıdır.. ancak ozaman açlıktan öldürebilirsin ibineleri....
-
Aha bizim köy :) Bende Tuncelliyim iyi bilirim Tunceliyi Bahsedilen bölgeye maalesefki öyle askeri harekat yapmak kolay değildir .
Kışın kar yağdığı zaman bile vadi tabanına inmeden erir yani o kadar derin boğazlar düşünün .
Ve maalesef helikopter giremiyor buraya kara operasyonuda riskli bölgeyi bilen adamlar lazım .
Yıllardır bu bölgede hayvancılık vs olmadığı için orman aşırı gelişmiştir yani saklanmak için ideal ortamlar .
Eskiden dedem anlatırdı çokbüyük bir çatışma çıkmış burada .
2 farklı taburdan askerler gelmiş teröristleri sıkıştırıp çembere almışlar 2-3 gün sürmüş
En sonunda vadiye sis çökmüş . Teröristler iki grubun arasından geçip gitmişler .
Görenler olsa bile karşı taburdan deyip ses çıkarmamışlar sis içinde .
Öylece kaçıp kurtulmuşlar.
Yılan dağı vs etrafında var . Genelde gördüklerim kadarıyla operasyona buraya jöh gelirdi
Hozat , ovacık , pülümür gibi dağlık ilçeleride bulundurur içinde .
Birbiriyle bağlantılı mağaralar vardır coğrafya çok uygundur
Maalesef kimyasalda pek işlemez çünkü içerideki hava değişimi bi nevi doğal klima görevi görüyor
Basınç değerleri helikopterleri vs engelliyor
Yani orayı kışlada yatan asker biraz zor ele geçirir ancak oraları çok iyi bilen adam olacakki o çukurdan çıkasın
Genelde köylüler bile hayvanlarını götürmez o taraflara ...
Kara operasyonu zor gibi gözüküyor ancak nükleer temizler bu gidişle
Bunlarda kendi çektiğim fotoğraflar...

Buda yağmur yağarken yakaladığım bi an
-
Twitter bunu yazdı:
-----------------------------
Bunlarda kendi çektiğim fotoğraflar...

Buda yağmur yağarken yakaladığım bi an
bu fotolar cok iyi :)
----------------------------- -
şu dersimin dağları vay lele vay
-
-mış -miş -muş -müş
-
burayı bilmiyorumda benim mahalleden bi abim vardı 2 3 kişi bereber askere gittiler ama tam pictiler adamların hepsi manyak olarak geri döndü gecen bi tanesi sahnak yagmur altında yürüyordu ayagında postal şunu diyebilir doguda askerlik yapıp akıllı dönen yok hepsi manyak olarak geri döndü hatta gecen sene 1 tanesi kendini vurdu silahıyla ama ne hikmetse ne tv geldi nede bi tane gazeteci yazık .burdan yazmakla olmuyor gercekten neyse fazla uzatmayam. iyi geceler.
-
UzatmaNaciye bunu yazdı:
-----------------------------
burayı bilmiyorumda benim mahalleden bi abim vardı 2 3 kişi bereber askere gittiler ama tam pictiler adamların hepsi manyak olarak geri döndü gecen bi tanesi sahnak yagmur altında yürüyordu ayagında postal şunu diyebilir doguda askerlik yapıp akıllı dönen yok hepsi manyak olarak geri döndü hatta gecen sene 1 tanesi kendini vurdu silahıyla ama ne hikmetse ne tv geldi nede bi tane gazeteci yazık .burdan yazmakla olmuyor gercekten neyse fazla uzatmayam. iyi geceler.
-----------------------------sıyıran çok kişi gördüm.