Turan Dursun

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    BAAL bunu yazdı:
    -----------------------------

Din olmasaydı tartısılıcak bir şeyde olmazdı.Binlerce sayfalık yazılar tartısmalar konusmalar vs.hepsi dogmatik bir felsefenin yorumlanması..Bu yüzden tartısıcagımız zaman dilimi tüm insalar için + deger olarak baska alanlara kaydırılıcaktı.Din olmasaydı evet ilim ve fenin ısıgınde ilerlerme en az 20-30 kat daha hızlı olucaktı.Belkide 200 yıl yasıyacaktık belkide akar yakıta çoktan çözüm bulunmus olucaktık ve bu sebeple yaşanan savaşlar hiç yasanmıyacaktı.Küresel ısınmamı o da ne ?

Toplumların tüm ahlaki sosyal yasamı yapılıcak olanlar ve onların sebep sonuc ilişkilerine dayandırılarak çözülücek topluma sekli bu yönde verilicekti.Günah/sevap diye bir sınırlamı ile dayatma bir çözüm hiç olmıyacaktı.Bu yüzden insanlar bu günah bu sevap diye ayrılmıyacak birbirlerinin kalbini kırmıyacaktı.Bilimle gelişen düşünce insanı şimdi oldugundan çok daha zeki bir hale getireceginden çözüm bilimsel sonuclar ile halledilip kavranılıcak ve uyulacaktı.Evet bundan belki 1000-2000 sene önce insanın dine ihityacı vardı ama artık yok bunu kabul edin.

çokmantıksız bir açıklama olmuş gereçkten din teknolojiningelişmesine engel olmamaıştır asla  sadece islamı ele almışsın sanırım din deyince islam gelemsin aklına diğer tümdinler gayet güzel teknolojik gelişmelere açık günümüde islamda açıktır insanların dine ihtiyac olmasa şu kaç milyarlık dünyada ateistlerin sayısı bu kadar az olmazdı sanırım

din sadece dayatmadan ibaret değildir heri nsanın içersinde olan manevi boşluğu doldurmaktadır ayrıca hangi insan felsefik sözleri kendine bir yaşam tarzı olarak kabul ediyor ki bence dini daha çok kabul ediyor ona göre yaşıyor dinin olmadığı yerde kötülüklerin doğmasına daha müsaitbir ortam oluşur bunu unutmayın din insanoğlunun biri htiyacıdır yüzyıllardan beri bu böyle devam etmiştir. ayrıca saçma bir giri yapmmışsın hak verenlerbilmiorumolurmu dinolmasaydı tartışmada olmayacaktı yahu tüm tartışmaların sebebidinmidir ilimifeni savunuyorsun bende savunuyorum pekiinsalar bilimsel tartışmalar yapmıyormu diniinsalar böyle lanse ettiğin için gerçekten kınıyorum seni 

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Turan Dursun yasadigi surece surekli dile getirmisti su mevzuyu "Ben bunlari bunlari soyluyor yaziyorum , bana karsi kufur edecekleri yere , buyursunlar bir tv programina ckalim orada tartisalim , herkes elindekini doksun ortaya" yillarca soylemesine ragmen boyle bir tartisma platformuna kimse yanasmamistir...Yani kendi dogrularini sonuna kadar savnmustur.

*Haci kulleteyn i once oku dememin nedeni , orada cocuklugunu analtiyor , kendisini anlatiyor.Turan Dursun'u tanidiktan sonra "din Bu" serisine baslarsan daha iyi olur.Banada bunu Turan Dursun'un cok yakin arkadaslarindan gazeteci bir abi soylemisti 6-7 yil once :)

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

@SeRDaR

Açıklama yapma derdinde degilim,sadece kendi görüşümü belirttim.Ne islam ulemasıyım nede Hrisiyan bir aziz nede Musevi bir haham.Sadece görüştür ve görüşlerim sahsım adına eleştirlere açıktır.İslamdan söz etmiyorum tüm dinleri kastediyorum.Taktir edin ki Ülkede ki insların çogu müslüman ve din hakkında bir görüş bilidirilmişse bundan ilk nasibini alıcak olanda heryerde tahlil edebilcegimiz islamdır.

Benim görüşüm şudur ki ;

Din,sosyolojik düzen,birlik,beraberlik ve bir çok tutarlıglıgı içinde barındıp bunu geniş kitlerere yaymayı amaclayan bir olgudur.Tanrı bu dogrultuda hedeftir.Evet din Tanrı tarafından gönderilmşse bunun sebebi yine insanın kendi yolunu bulmayısıdır.Aradan 1000 sene geçiyor ve bir çok felsefi olgu din dısında doguyor.Buda bize artık dinin basta belirttigim olgular için geçerliliginin kalmamıs oldugunu gösteriyor.Hedefte otomatik olarak degişiyor.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

jayde bunu yazdı:
    okuyun okuyun:) cehennemi doldurmak lazım

bu düşünceyle birlikte cehennem ateşine odun atarız herhalde. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

peki baal sana bir soru insanoğlu yolunu günümüzde buldumu ki gereksizleşiyor din

cevabın evet insanoğlu yolunu buldu diyorsan bir cevabım yok senin görüşndür hee yok insan oğlu yolunu bulamadı haladiyorsan demekki gereklilik varmış

ayrıca brçok felsefi olgular dinden alınmıştır bana göre  ve harmanlanmıştır  her şeyi sadece felesefi olgu deyip dini tamamen saf dışı bırakmak yanlıştır  din işlevini yitirmez asla hep devam eder edecektirdi milyarlarca insan var şuan herhangibir dine mensup

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek
    İnsanların yolunu bulmuş olması gerekmiyo,yol için çözüm önerisi yaratmaları yeterli.Yaratıkkları çözümlere uymak yada uymamak yine insanın kendi sorunu.Belkide o çözümlere uymama yine alıskanlık olarak insanın üzerinde kalan din baskısıdır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    Günümüzde herşey bukadar gelişmişse günümüzde insanların fikirleride gelişmiştir. belirttiğin felsefi olguları yalayıp yutan inalarında baktığımızda hala inanaçları mevcut o yüzden ben bir baskı altında kalarak inanadıkalarını düşünmüyorum neden derseniz baskı sayıca bu kadar fazlaya hükmedemez demek ki maneviyat ve iç boşluğun doldurulması öenmli bir husus dolayısıyla buradada öenmli olan bu boşluğu dolduran din oluyor insalar gerek duydukları içinde inanıyor

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desiqner
    Desiqner's avatar
    Erkek
    bkz.
    Turan Dursun'un Söylediklerine karşı en mantıklı cevaplar....

http://www.harunyahya.net/V2/Lang/tr/Pg/WorkDetail/Number/2458 

Yorumsuz...
    Tartışmaya gerek yok Turan DURSUN Gereksiz Bir Adam....

Anladım işi, sanat Allah'ı aramakmış; Marifet bu, gerisi yalnız çelik-çomakmış...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek
    Ben farklı bir şey demedim zaten.Dinin ön görüdügü ve amacladıgı seyler vardır birde insanın içindeki sıgınma iç güdüsünü oksar o kadar.Zaman içinde bu iç güdü ilk inslardan yagmurdan şimsekten kormak ile tenazu etti ardından toplumların olusması ile yerini din aldı.Korunma ve sıgınma iç güdümüz dinin gerekliligini degil sadece atalamızdan kalan bir mirası işaret eder.Belkide hiç şimsek çakmasaydı ve hiç yagmur yagıp gök gürlemeseydi şuanda dini bir gereklilik olarak görmiyecektik.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

BURAK_X bunu yazdı:
    siz siz olun, bu herifden(afedersiniz) uzak durun. amacım kavga vs çıkartmak değil, yardım amaçlı diyorum...

denyoluyorduk dimi (:

kapatabilmişmiydik?

...said addicted.
Toplam Hit: 8801 Toplam Mesaj: 40