Turan Dursun
-
En basit mantikla en az harun yahya kadar gereklidir :D
-
BURAK_X bunu yazdı:
-----------------------------
siz siz olun, bu herifden(afedersiniz) uzak durun. amacım kavga vs çıkartmak değil, yardım amaçlı diyorum...
-----------------------------zaten işine gelenin yanında durun işinize gelmeyeni de atın gitsin.Arkadaşım yorum yapıcaksan yapıcı yorumlar yap bu eleştiri olabilir vs.Ama yok şundan uzak durun yok şunu okumayın diyerek hiçbiyere varamazsınız.Azcık olaylara geniş bakın at gözlüğü takmış gibi tek yöne doğru bakmayın.
-
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=53437
ek olarak;
Din Bu 1 den başlamanı tavsiye ederim okumaya
-
Hz. Muhammed ümmiydi, evet ama ümmi, okuma yazma bilmeyen demek degil, okuyup tabi olmak üzere kendilerine indirilmis bir kitabi olmayan topluma deniliyor Kuranda.. Arablar ümmi bir toplumdu.. Ticaretle ugrasan, bu kadar büyük isler basaran bir yetimin okuma yazma bilmemesi ancak efsaneyi daha da efsanelestirme iyi niyetiyle ortaya atilmis bir seyden baskasi degildir.. Hz. Muhammedin mürekkep yalamis olmasi Onun Kitabi kendi yazdigi handikapini olusturmaz, zaten bilen biliyor ki o cagda böyle bir kitab olusturacak hic bir insan yoktu.. Ilk inen ayet, "Oku!" iken, ALLAH'in kulundan bihaber mi yoksa tam tersine okumaya mi vurgu yapmak istemis olduguna dair kafa yormak lazim ;)
turan dursuna karsi neyi savundugunuzu biliyorsaniz gercekten 1400 yildir kimsenin yikamadigi 1.5 milyarlik dini yikan ciplak uyarici modundan bir zavalliya cevirebilirsiniz.. neyi savundugunuzu, hatta neye inandiginizi bile bilmiyorsaniz bu adama verecek cevabiniz yoktur..
okumanin öneminin farkinda olan arkadaslarimin nasil ki din konusunda anti tez olarak farkli aykiri kitablari okumaya merakli olduklari kadar, günümüz geleneksel din anlayisi konusunda da aykiri kitablara merakli olmalarini temenni ederdim..
yillarca din adamligi yapmis, akil ve mantigini kullanmak istedigi zaman o din sandigi dünyanin icinden mantigi bloke etmek ile toptan firlatip atmak arasindan ikincisini tercih etmis birisidir.. dilerdim ki zaten kitabinda konu etmis oldugu seylerin öz saf dinin de problemi olan seyler oldugunu görseydi ve ateist peygamber olmak yerine hurafelerden siyrilmis dinin özüne cagiran bir kahraman olsaydi, ama demek ki inanmanin bir anlami kalmamis onun icin..
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?Sayfa=7&folderid=72317
su basliktaki son mesajim belki cok karmasik geldi o konuda ama iste demek istedigim vurgulamak istedigim durum tamamen bu..
turan dursunu da, elestirdigi seyleri de yeterince bilgi sahibi biri olarak size kisaca bir cümleyle özetlemek istiyorum, turan dursun; yillarca samimi bir hristiyan rahipken icindeki mantiksiz teolojik kuramda, isanin Allahin oglu olmadigini görünce, "Isa ALLAH'in oglu degil elcisidir! Gercek hristiyanlik budur.." demek yerine, "Isa ALLAH'in oglu degilse bu din de yoktur bir hurafedir" demeyi tercih etmis saf bir uyaricidir, cok büyük bir kahraman görünüyor kimilerinin gözüne cok iyi biliyorum ama su cümledeki durumun farkinda olanlar olarak biyik altindan kis kis gülmek kaliyor geriye, bir de (cahil) cesaretini tebrik etmek.. bilmem anlatabildim mi :)
inanin inanmak isteyene de bahane cok, inanmak istemeyene de.. siz bahanelerle degil gördükleriniz ve hissettiklerinizle bir seylere inanin..
Ben turan dursunla ciktigim ayni yolda karsilastigim kesin ayirimda ilkini tercih ettim, hala ALLAH'a ve Elçisine indirdigi Kutsala inananlardanim, bir yigin sacmaliktan baska bir seye inanmadigimi ispatlayacak bir yigit göremiyorum daha yeryüzünde..
"Onlar ağızlarıyla Allah'ın aydinligini söndürmek istiyorlar. Halbuki inkarda diretenler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır. 61/8"
-
rahat bulabilmek için spam mesaj !
-
concon önceden imamlık felan yapmış. sonra diyo akıllandım felan.
küçükken az beynimizi yıkamadı ipnetor. bide bi sitesi vardı bunun şimdilerde kapalı. yeğeni mi ne açmıştı. sorulan sorulara sürekli.
düşünmeye sevk ediyorum sizi azcık düşünün felan derlerdi.
neyse bigün aldık sevki gidiyoz...
aman saçma salak şeyler.Xd -
torpedo_XL bunu yazdı:
-----------------------------BURAK_X bunu yazdı:
-----------------------------
siz siz olun, bu herifden(afedersiniz) uzak durun. amacım kavga vs çıkartmak değil, yardım amaçlı diyorum...
-----------------------------zaten işine gelenin yanında durun işinize gelmeyeni de atın gitsin.Arkadaşım yorum yapıcaksan yapıcı yorumlar yap bu eleştiri olabilir vs.Ama yok şundan uzak durun yok şunu okumayın diyerek hiçbiyere varamazsınız.Azcık olaylara geniş bakın at gözlüğü takmış gibi tek yöne doğru bakmayın.
-----------------------------bu adamla bi zamanlar çok uğraştım ben, söyledikleri saçmalıktan başka bişey değil. ayrıca işimize yaramayanı ne yapalım süs diye saklayalım mı? tabii ki atacaz.
-
filozofun yazısı altına bi imzada ben atıyorum..
ayrıca kompü haklı.. şu yönden adam hakkında gercekden sadece kulakdan dolma bilgilerle sadece muhalefet yapılıo.. okuyun adamı adam sunları sunları soyluor onn gerceği şöle şöledir diyin bi kerede.. direk yok abi o adam gereksiz demek bence gereksizliktir..
-
Şu sıralar, dinlerin insanlara "büyük resmi" çizmesini sağladığı, böylece "ego" da takılıp kalmadıklarını iddia eden bir kitap okumaktayım. (Savaş - Doğan Cüceloğlu)
Not: Kitapta `çakma` dindarların psikolojisi de gayet güzel ele alınıyor. İlgili zihinlere duyurulur.