Türban Takacaklar Arabistana Gitsin!!
-
Ya hacilar Anti hoca turban takanlar musluman takmayanlar dinsiz ayrimi olacak demis ama insanin sekline bakarak kafasinin icindekini anlayamazsin...Asil ateist-musluman ayrimini turbana yasak getirilmesiyle korukluyorlar...Turban neden sorun olsun ki ?...Karapece sorundur ama orumcek gibi burunuyorsun insanlik disi birsey insana eziyettir...bunun icin yasaktir....ve yasak olmasi gerek sonucta belli basli kılık kiyafet yasasi vardir...sonra cuppe ile dolasmak yasaktir nedeni sadece ibadet haneler icinde giyilebilir olmasi....Sonucta bugun goruluyor islami tarikatlar adi altinda amerikan usaklari memleketin anasini aglatiyor bu adamlar turbanda takmiyor...ama kafalarinin icinde o karsi devrimci dusunceyi besliyorlar......sonucta devlet yurttasinin gereksinimini karsilamalili yurttasi itaat etmeyi bilsin...aksi takdirde ben suan fetocu olsam turban yasak diye yapmadigim yikici faliyet kalmazdi.....cunku bir sebebim var eylemlilik surecinde....ama turban sorunumuz olmasa yikici faaliyet gosterecek bir sebebin olmaz elbette hizbullah falan cikar ama turban ı kendilerine malzeme edip destek bulamazlar...bugun turkiyedeki islami orgutler kaydedeger bir guce sahip bu gucun %99 unun turban olayindan kazaniyorlar...bunun icin turban serbest olmalidir....Sekle takilip kalmamak gerek....yoksa millet inadina arap kulturune kayiyor....
-
açıkcası türban bnm hoşuma gitmio!bakın eski fotolara şöle türban die bişey görmiceksiniz(saolsun 80 darbecileri sayesinde oldu).hadi onuda geçtik!bakın 28 şubata kadar bu ülkede türbanla üniye giriliodu.Noldu?işte o türbanlılar ülkeyi şeriata götürüodu.bu yüzden hiç bence bunu istemeye hakları yok!bide bu hakkı verdikten sonra bu işlere girişmeyecekleri ne malum?siz hiç size arkadan vuran kişiye bi daha güvenebilir misiniz?ayrıca üniye türbanla giriş olmalı çünkü demokrasi için şart diyenler nden kendileri demokrasi uygulamıyorlar!baktıklarımızda demokrasiyi en az uygulayan kesim bu kesim.illede takacaklarsa eğitim alanlarında çıkarsınlar.bilim çindede olsa gidiniz diyen bi peygamberin dininde isek bu gayet normal.sanki bütün günahlarından arındılarda tek üniye türbanla giriş sorunları kaldı!şimdi o küpeli uzun saçlı kişiler noluo diyenler olcaktır?biz türküz bizim kökenimizde uzun saç ve küpe gibi şeyler hep wardı!osmanlıdada göktürklerdede!!geçenlerde bi öğretim üyesini bu yüzden döven sağcı gençlik bunları unutnuş!ümmet die die kökenlerini unutmuş
-
student demiski
heralde senin okudugun Kuran degil .malesef senin dedigin kisimlari ben bulamadim Kuranda sokakta takmasin , namaz kilarken taksin gibi bi ceviride yok , yazinin devaminda yukarda yazdigini belki yemezler diye devam etmissin neden arab adetini alalim diye , dogru hatta neden arab peygambere inanalim di mi ?
yok mu Turk , soyle milliyetci bi peygamber ona inanalim ,
Sen bana kuran da kadinlar heryerde basina turban taksin yazan yeri gosterir misin ? bi de dogru oku istersen, ne yazmisim, Sokakta taksin demiyor, namaz kilarken taksin diyor, sokakta takmasinin da Arap kulturunden baska bi nedeni yok... -
1 deli kuyua tas atti 1000 akilli cikaramadi...cozulmuyor iste iki karsi taraf birbirine dusmanca yaklastigi surecede cozulmez....once yoktu boyle sorunlar amk....isteyen takar isteyen takmaz....anayasada yasaklanan cumhuriyet doneminde turban degil karapeceydi......turbanla cuval gibi olan karapeceyi ayirmak gerek....neyse tencere yuvarlandi seninki benden kara meselesi...
-
Dini din yapan insanın içindeki inançtır ki din zaten inanma meselesidir.Ama sizin gibi "gericiler" dinin mua koydukları için adamda din iman kalmıyor.
Bakın anlayamadığınız ve anlamamakta direttiğiniz şey şu.
Karşındaki ALLAHSIZIN,Putperestin önce gideni olabilir,SEN BUNA KARIŞAMAZSIN!
Eğer sen kadına dönüp bakarsa kadında bunu anlarsa ağzına geleni sölemekte haklı...Adam namaz kılıyor,oruç tutuyor hatta o kadar müslümanki bunları yapmayanlara karşı geliyor ama göl gör kadın biraz dekolte giyinince bakıyor,bakmaklada baklıyor öküz oğlu öküz laf atıyor sonra bu kadın tahrik etmiş oluyr...
zaten dinin bu aptal kuralları aptal insanların aptallıkları yüzünden oluyor.Sizin gibi zihnine,aklına,düşüne ve bunu uygulama kapasitesine sahip olmayabn insanlar yüzünden kadınalr "ay elini sıkamam abdestim bozulur" dior.
Dinin mua koydunuz,cayır cayır yanacaksınızda farkında deilsiniz... -
Antikky
dinle biraz alakan olsa dinimizin kadınları başının örtüleceğini kuran da yazdığını bilirdin. Sizin gibi düşünenler sayesinde bu ülke geri gitti. Benim vatandaşım burda okumak varken niye dışarda okusun sırf bu söz içim demiyorum başı kapalı binlece kızımız dışarlarda okuyor. Asıl yenilik olduğunu savunan zihniyet insanlara At gözlüğü taktırmakta sağdan soldak duyduğun la gelme bi yere odaklanma geniş düşün birazda bi bakalım bu çocuklar gibi düşüneyim de illede diretme
Sen burda adama küfür ediyorsun adam sakin birşey demiyor yaptığın ayıp değilmi karşındaki herşeyden önce bir insan baş örtüsünü kişilik haklarını red ederek savunan zihniyet bu kişinin kişilik haklarını tabiki elinin tersiyle iter. -
Simdı arkadas lar.ALLAH (c.c) ın kuran da sunu soyluyor."örtünün" ve peygamber efendımız Hz.Muhammed (s.a.v) de bu ortunmenın nasıl bır sey olacagını kendı hanımına gosterıyorkı o da dıger hanım lara gostersın dıye.Bu Peygamber efendımız zamanın dan berı boyledır.Dın ınanma meselesıdır demıs bır arkadasımız.Evet cok haklısın dın ınanma meselesıdır ama sen sadece "ben allah a ınanıyorum" dersen ve baska hıc bır sey yapmazsan bunun bır anlamı kalmaz.Ben de ınanıyorum ben de muslumanım.Bunu soylemek marıfet degıl,allahın emırlerını ve yasaklarını yerıne getırmek meseledır.He dersın ne kadar namaz kılıyosunda bana boyle deme hakkını kendın de buluyosun.Yıne haklısınız.
Sımdı hepımız ınsanlık nedenıyle kardes sayılırız ve aynı dınden oldugumuz ıcın de kardesız tabıkı.Hıc bır ınsan kardesının kotu yolda yada yanlıs yolda gıtmesını ıstemez.Allah ın emır ve yasaklarını baskalarına teblıg etmek bızım gorevımız.
Turban meselesıde baslı basına buyuk bır problem dır.Okullarda uygulanan bu yasak degerlı ınsanlarımızın umutlarını kırıyor onları adeta bu ulke ve bu rajim e dusman edıyor.Sebebını merak edıyormusunuz ?
Sebebı sudur arkadas lar.O okulun onunde bası turbanlı dıye tartaklanırken dogru bıldıgı ve gercekten de dogru olan yolda ılerlemeye calısırken yanından basını kıcını acmıs her bır yerınde ayrıbır kepazelık olan,okulda dersten cok erkeklerlen ılgılenen,kım en cok erkeklen yatacak ıddıasına gıren kız okula gırıpde o namusuyla edebıyle ılım ı arayan kız gecemeyınce bır dusmanlık hıssıne kapılıyor.Cunku sız onun en dogal hakkını,ogrenme ve okuma hakkını elınden alıyorsunuz.Onu cehalete mahkum bırakıyorsunuz.Onun tek ıstedıgı dınını yasaya bılmek.Neden okula kapalı gırmek yasak da cıplak gırmek yasak degıl.Duzgun bır sekılde gırılsın herkez esıt olsun.Varmı atalarımız arasında kollarında dovme,upuzun saclar kupeler sıyah sıyah gıysıler modernlesmenın adını batılılazma koymus ınsan lar varmı ?Bız kımın torunuyuz ?Bır evlıya celebının bır yunus emrenın torunları degılmıyız.Onlar yıllardır ne ıcın cabalamıslar.Ne ugruna hayatlarını adamıslar?
Sımdı bazı arkadas larımız da eger bas ortusu serbest olursa guruplasma cıkacak falan demıs.Kendısıne soruyorum bu kadar emın nasıl olabılıyorsun ?Kuran da da bunlar yazmak ta"Senın dının sana benım dınım bana".Sen ınanmıyorsan yada namaz kılmıyorsan benı ılgılendırmez,aslında ılgılendırır de,ılgılendırmez.Cunku bız kardesız.Sen yanlıs yapıyorsan ben senı uyarmam gerekır ama bu gunku dunyada boyle yapan serıatcı gerıcı yobaz olarak nıtelendırıldıgı ıcın,dının adını kotulememek amacıyla benı ılgılendırmez.
Bazı arkadas larda sunu demısler."Sadece namaz kılarken ortunsun,sokakta acılsın tekrar".Bu kelıme cok sacma bır kelıme dır.Kuran da ortunun denıyo,Hz.Peygamber de nasıl ortunulecegını gosterıyo.Bu ortunme nın sınırlarını gosterıyo ve sız bunlara zıt kelımeler kura bılıyorsunuz.Cok cesursunuz!Adeta bır hafız gıbı dın konusunda okumadık kıtap bırakmamıs engın ve derın bır bılgıye sahıp bır kısı gıbı yorum yapıyorsunuz.Ben asla boyle bır sey yapmazdım.Cunku dını yanlıs yorumlamak cok tehlıkelıdır.Dınden cıkmaya kadar gıdebılır.Onun ıcın dıkkatlı kelımelerlen konusmak gerekır.Hukum vermek cok tehlıkelı dır.Yanlıs hukum verdıgınız de o hukum den etkılenen kısı nın vebalını de almıs olursunuz.
Ben bıldıgım kadarıyla yorumladım.Yorumlarınızı beklıyorum,saygılı ve ahlaklı bır sekılde! -
Şunu gördüm ve şunu söylüyorum..Uğraşmayacaksın abicim bu türban muhabeti yapan türbanı savunanlarla..Almışlar sağ eline Kuranı sol eline özgürlük,demokrasi boyuna herkese bok atarlar.Ulan Türbanın neyini savunuyonuz a.q Baş örtüsü deseniz anlayacağım..Madem böyle düşünüyorsunuz sonuna kadar karşıyım.Antikky ye kadar okudum çoğunun Süleyman Demirel'in konuşmasını izlemediğni gördüm..Biri yazmış böyle böyle dedi diye herkes ona bakarak yorum yapıyor..Neyse hadi çok tartıştım böyleleriyle bereket burada az var bu ninjalardan da dellenmiyorum..Biride demiş Atatürk zamanında yasaklamadı şimdi yasak! offf bee abicim buna cevap bile yazılmazz.Hele bu cahillerle hiç uğraşılmaz..
-
Anti hacim haklisin bahsettigin uygulamalar normal yurdum insani inancinda yok fetocularda falan var bu noktada kurunun yaninda yasda yaniyor....Bahsettigin gerici kisim cemaat isinde var ...
-
selam kardeşim
Açtığın konunun en başından sonuna kadar arkandayım güzel bir konuya parmak basmışsın sana teşekkürlerimi fışkırtıyorum
Toplam Hit: 8290 Toplam Mesaj: 68