folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Türban Takacaklar Arabistana Gitsin!!

Türban Takacaklar Arabistana Gitsin!!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Sevgili Musket arkadasim , insallah ogrenmek icin soruyorsundur
    Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
    (Mümin kadınlara söyle: [Yabancı erkeklere bakmaktan] sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, [el, yüz gibi] görünen kısmı hariç, ziynetlerini [Saç ve gerdan gibi ziynet takılan yerleri] göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar [saç, kulak ve gerdanlarını] örtsünler!) [Nur 31]

simdi sen bana sadece namaz kilarken taksinlar dedigin ayeti gosterirsen !!! ben de birseyler ogrenmis olurum

zyrex1453 arkadasimizda yazmis turbanin nesini savunuyorssunuz basortusu deseniz anlayacagim diye , turban kafini sonradan cikardilar yasaklamak icin guya univeritelerde okuyan ogrencilerin taktugu turban , sokaktaki vatandasin taktigi basortusu , akillari sira biz kimsenin basortusune karsi degiliz universitelerde ki turbana karsiyiz diyecekler , iksi de ayni sey basorusu ile turbanin ne farki var ,

Computerwolfun da dedigi gibi Turban tartismasiyla oyaliyorlar memleketi , serbest birakinca kime ne zarar gelir bi dusunun, daha onceden girilebiliniyordu universitelere , kimin neyi eksildi , yok efendim siyasi simgesi varmis . ben siyasi simge kullanmak istedikten sonra istedigim seyi kullanirim niye basortusu gibi dinimin emrettigi birseyi kullanayim ki, kaldi ki bunlar universite ogrencisi oy kullanan insanlar tabi ki siyasi bu gorusu olacak , siyasi ayrimcilik yapmadiktan sonra bi zarari da yok . siyasi ayrimcilik yapacak kisi istedigi sekilde de yapar , kendi siyasi gorusunde olan kisiyi sadece basortusu ilemi taniyor , tuh simdi basorusuz universiteye giremeyecek ben nasil ayird edecem onu mu diyecek
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aZaPp
    aZaPp's avatar
    Erkek
    ZyreX1453 evet ugrasmıcaksın basortusuydu turban dı.Cunku yanlıs seylen ugrasıyosun.
    Kac tane basortulu yada turbanlı bırının bası acık bırıne laf soyledıgını.Bılmedıgınız konular uzerınde tartısıyosunuz yazık sıze acıyorum.Savundugunuz gorus aslında sızındegılde bır baska sının sadıst dusuncelerıdır.Sızler beynı yıkanmıs dıye nıtelendırdıgınız kesıme bır fırsat verdınızmı ?

Özgurluk ıstıyorlar,devrım degıl,bu ulkeyı bolmek ıstemıyorlar,herkezın esıt oldugu bır dunya ıstıyorlar.

Hayat bir oyun olmuş sokaklar sahne,herşey sahte...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bonzo
    bonzo's avatar
    Erkek
    Türbanla başörtüsünün arasındaki farkı ve ince siyasi sembolü algılarsanız tartışmanız bitecek.Bu konuyu 3 ayda bir kamunun önüne çıkaranlara dikkat etmek lazım.Olayı dinle değil siyasetle çözün
    Çözüm karşınızda.

Dünyayı güzellik kurtaracak .Bir insanı sevmekle başlayacak herşey/Gerçekçi ol imkansızı gerçekleştir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    devasa24
    devasa24's avatar
    Erkek
    milet türbana kim yasak diyor isim verin
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    devasa24
    devasa24's avatar
    Erkek
    insanlar yasak diyor da kimin soyledıgı belı degil inanın ben o kadar televizyoın ziliyorum insanlar cıkıyor hakını savunuyor dogru ama be daha bır gun kimin turbanı yasakladıgını daha gormedım biri bu konuda benı aydınlata bilirmi yanı ısım vererek kimin yasak ladıgını ve yasaklayan kişinin bu ülkede hangı yetkıye sahip oldugunu soyleyebilirmi bende bileyim bir cevap beklıyorum
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    teodos
    teodos's avatar
    Erkek
    Öncelikle şunu söyleyeyim. Kuran'da türban yada sizin anladığınız manada kapanma ile ilgili bir ayet varsa gösterin. Böyle bir ayet yok!!! Sadece peygamber isteği üzerine eşlerinin örtünmesini istemiş. Bu da İslamiyet ortaya çıktıktan yaklaşık 10 yıl sonra olmuş. İslamiyet ortaya çıkmadan arap yarımadasında kadınlar bel üstü çıplak dolaşırmış. Peygamberde nihayetinde bir insan. Kadınlarının (hatta özellikle 1 tanesinin) kapanmasını istemesinin özel bir sebebi olamazmı? Eğer Allah tüm kadınların kapanmasını isteseydi İslam gelmeden önce neden bunu emretmedi? Ayrıca İslamdan sonra kapanmalarını istediyse neden Kuran'da bundan bahsetmedi?
    Kapanma olayı İslam ile ilgili değildir. Abbasiler zamanında ortaya çıkmış bir mevzudur. Ayrıca modern giyinen kadınlara bir arkadaş laf atılırsa kızmayacaksın demiş. Bence bu devirde türbanlı kadınlar daha seksi geliyor insana. Hele de kadının vücudu güzelse daha farklı duruyor. Ayrıca yaptıkları makyajla seksiliklerine daha da artırıyorlar. Ama genelde kapanan kadınların büyük çoğunluğu çirkinler. O yüzden onlara pek laf atılmaz. Ben İrana gittim. Yaklaşık 2 ay kaldım. Orada da özellikle Tahran'da güzel kadınların hemen hemen hepsinin örtüsü yarım. Sanki yokmuş gibi. Her kadın beğenilmek ister. Beğenilmek istemese neden türbanlılar makyaj yapsın! Güzel bir kadın olsun ülkemin abazanı türbanlıymış, bikiniliymiş dinlemez basar lafını!!

? z ı n ı s ı m a d n ı k r a f __ n i n e k i l h e T
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    teodos daha once Nur Suresi 31 ayeti yazmistim anlasilan kim ne cevap vermis diye veya acaba birseyler ogrenebilirmiyim diye bir caban yok , yoksa yazdigim ayeti okusan Kur an da barortusu vyok diye birsey soylemezdi
    bir de peygamber eslerinden ozellikle bir tanesinin basini kapamasini istemis olabilir seklinde bir seyi nerden duydun , islam tarihinde boyle bir seyi ilk kez senden duyuyorum . anlasilan din dusmanlarinin yazdiklarini hiz arastirmadan buraya aktariyorsun ( veya sen kendin uyduruyorsun diyecegim ama bu agir bi suclama olur )
    bu da ortunme ile ilgili baska bir ayet (ardadamizin biri ozellikle sokaga cikarken takmayin , namaz kilarken takin diye ayet var diye iddia ediyordu , oysa durum tam tersi )

(Ey Nebi, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına [dışarı çıkarken] cilbablarını [dış kıyafetlerini] giymelerini söyle! Bu, onların tanınıp, eza görmemelerine daha uygundur.) [Ahzab 59]

burada ayet varken sen nasil olurda peygamber istemis diye bir iddia ortaya atarsin , kaldi ki peygamber efendimiz bile emretmis olsa muslumanlar icin yapilmasi gereken bir emirdir.

Allahü teâlâ, Resulüne uymayı, kendine uymak olarak bildirmekte ve Resulün emri ile kendi emrini ayıranlara kâfir demektedir. İşte âyet-i kerime mealleri:
    (Resule itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur.) [Nisa 80]
    (Allah ve Resulüne itaat eden, en büyük kurtuluşa ermiştir.) [Ahzab 71]

(Peygamberin verdiğini alın, yasak ettiğinden sakının!) [Haşr 7]
    (Resulüm de ki: “Bana uyun ki, Allah da sizi sevsin!”) [Al-i İmran 31]

(O, kendisine vahyedilenden başkasını söylemez.) [Necm 3,4]
    (Ona uyun ki, doğru yolu bulasınız!) [Araf 158]

(De ki, “Allah’a ve Peygambere itaat edin! Eğer [uymayıp] yüz çevirirlerse, [kâfir olurlar] Elbette Allah kâfirleri sevmez.) [Âl-i İmran 32]

(Allah’ın yolu ile, resullerin yolunu farklı göstermek isteyenler kâfirdir.) [Nisa 150,151]

ortada bu kadar delil varken . ayet varken hala basortusu Kuran da yok demek , baotusu dusmanlari icin bahanedir , kimse size zorla basortuu takin demiyor , ister takin isterseniz takmayin. gunahkar olmak baskadir Allah in emirlerini , ayetlerini reddetmek baskadir ,

tekrar soyluyorum dini konularda bilginiz yoksa sirf tartismak olmak icin yazi yazmayin, yok illa da cevap verecem diyosaniz bari biraz arastirin , (bu arada dinimizi de ogrenmis olursunuz )

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Zaten buülkede bi başı kapalılar dini biliyor;

59 Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, dış giysilerini üzerlerine alsınlar. Bu, onların tanınmaları ve incitilmemeleri için çok daha uygun bir yoldur. Allah Gafûr'dur, Rahîm'dir.[AHZÂB SURESİ ]

Şimdi siz buna dayanarakmı kadınların TÜRBAN? takmaları gerektiğini savunuyorsunuz? hadi açık açık konuşun...

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Erkek
    Şu araplarla ilgli şeye gelince;

Kara çarşafın islam örfünün malı olmadı kesindir,Bizans-Rum kökenli olduğu söylenir.Zaten siyah renk islamda kabul görmemiştir.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Erkek
    Bak güzel kardeşim takikat müridim ozaman ben ilmi ve bilmi kurallara kanunlara göre alırım.Dinde böyledir ve her işin bir kitabı vardır.O kitap ne derse o doğrudur din budur.Peygamber efendinizin ne yaptığını bilemem hiç bir şekilde bana şöle böle yapardı diyede kanıt edilemez.Fakat Kuran böyle değil değiştirilmedi kesin...

Din alimlerininde kusura bakma ama götüne koyim.Çoğunluk sikimde olsaydı bugün hristiyan olurdum.Seninde öyle olman gerekir nede olsa bunca insan yanılmış olamaz değilmi???

Bir şeyin çoğunluğunun onu yaptığı onun doğru olduğu manasına gelmez,bunu idda eden ahmaktır!

Toplam Hit: 8945 Toplam Mesaj: 68