folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Türeyiş Destanı

Türeyiş Destanı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aybey
    Aybey's avatar
    Erkek

Türeyiş Destanı

Asya Büyük Hun Devleti ile Kök Türk Devleti arasındaki dönemde Orta Asya'da yaşayan Türkler'e Çinliler, Kao-çı derlerdi. "Kao-çı" sözü Çince'de "yüksek tekerlekli arabası olan" demektir. Kao-çı'lara Çinliler, T'ieh-le adını da verirlerdi. T'ieh-le kelimesi, Türkçe Töles sözünün Çin ağzına uydurulmuş biçimidir. Töles Türkleri, Kök Türk Devleti'nin çekirdeğini oluşturan Türk boyudur. Çin kaynaklarına göre, Tölesler'in (ve öteki Türkler'in) türküleri kurt ulumasını andırırdı; çünkü yine aynı kaynaklara göre onların ataları kurt idi. Çinlilerin sözünü ettikleri kurt ulumasına benzeyen türküler, Türkler'in zamanımızda da söylemekte olduğu "uzun hava, bozlak, maya" türündeki halk ezgileri olsa gerektir.

Kimi kaynaklar Töles ve Kao-çı kelimelerini yalnızca Uygur Türkleri ile özdeşleştirirler. Ama yukarıda da belirtildiği gibi Töles adı, Büyük Hun Devleti ile Kök Türk Devleti arasındaki dönemde Türkler'e verilmiş ortak bir addır. Dolayısıyla Tölesler, Uygur Türkleri'nin ataları olduğu gibi Oguz, Karluk, Kıpçak vs bütün Türk boylarının da atalarıdır. Ayrıca, tarihi araştırmalara göre, Uygurlar ile Oguzlar aynı boy kökeninden gelirler. İleriki dönemlerde Uygur ve Oguz diye ikiye ayrılmışlardır. Zaten, Türk topluluklarına bir bakıldığında tip bakımından Oguzlar (bugünkü Türkmenler, dolayısıyla Azeriler, Anadolu Türkleri ve öteki Ön Asya Türkleri) ile Uygurlar'ın birbirlerine çok yakın oldukları görülür. Ayrıca eski tarihi kayıtlarda Oguz ve Uygur adlarının hep birlikte yer aldığı görülür (Tokuz Oguz-On Uygur).

Bunun yanında, Eski Türkler'in boy adları sistemi ile bizim zihnimizdeki ad kavramını birbirine karıştırmamak gerekir. Eski Türkler'de boy adları geleneksel ve kalıcı değildi; izafi bir nitelik taşırdı. Türk boyları tek bir boy çatısı altında bir bodun olarak birleşirler ve yeni bir adla ortaya çıkarak bir devlet ya da siyasi bir oluşum kurarlardı. Zamanla bu siyasi oluşum dağılır ve oluşumu oluşturan boylar yeni bir adla ortaya çıkarak, bir başka siyasi oluşum kurarlardı. Bu hal, böylece devam ederdi. Yani boy adları geçici ve izafi idi. Zaten, bunun aksi iddia edilecek olursa her Türk devletinin yıkılışında ve her boy oluşumunun dağılışında, bu halkların ortadan yok olduklarını kabul etmek gerekir. E bu adamları uzaylılar da kaçırmadığına göre, tarihte rastlanan Ting-Ling, Töles, Türgiş, Usun, Hun, Abar, Sabar.....vs gibi Türk boyları nereye gittiler. Yanıtı çok basit; uğradıkları bir yıkım (savaş, baskın, kıyım, göç vb) ya da siyasi dağılmadan sonra yeni bir ad ve yeni bir oluşumla yeniden tarih sahnesine çıktılar.

Sonradan Kök Türk ve Uygur devletlerini kuracak olan Töles adındaki bu Türk topluluklarının en yakın komşuları olan Çinlilerin kaynakları, onların kökenlerini kurda bağlayan bir efsane Saptamış ve tarih kayıtlarına geçirmişlerdir. Şimdi bu efsaneyi, yukarıdaki bilgilerin ışığında gözden geçirelim:

Hun kaganlarından birinin çok akıllı iki kızı vardı. Bu kızlar çok akılı ve çok güzel idiler. Kızlar o denli akıllı, o denli iyilerdi ki, babaları şöyle bir karara vardı:

"Ben bu kızları kendim evlendiremem. Bunlar o denli iyiler ki, o denli akıllılar ki, bu kızları ancak Tanrı evlendirir."

Kagan, kızlarını ülkesinin en kuzey ucunda, kişi ayağı değmeyen bir yere götürüp yüksek bir dağın başına koydu. Kızlar bu tepede bekleye durdular. Aradan epey zaman geçti. Bir zaman sonra, tepenin çevresinde yaşlı ve erkek bir Bozkurt göründü. Kurt, tepenin çevresinde dolaşmağa başladı ama kızların yanına gitmedi. Kızlardan küçük olanı bu durumu görünce kardeşine:

"İşte bu kurdu, ikimizden birinin evlenmesi için Tanrı gönderdi" dedi ve kurdun yanına doğru gitti. Kardeşi gitme dedi ise de onu dinlemedi. Tepeden inerek kurtla evlendi. Bu evlenmeden birçok çocuk doğdu. Bunlara Tokuz Oguz-On Uygur (Dokuz Oğuz-On Uygur) denildi. Bu çocukların sesi, Bozkurt sesine benzerdi. Çocuklar, birer Bozkurt ruhu taşıyarak çoğaldılar. Ve Tölesler, bu kız ile kurdun soyundan türediler...

Dikkat edilirse buradaki kurt, erkektir. Öteki Kök Türk efsanelerinde ise kurt, dişidir. Bununla birlikte, Oguz Kagan Destanı'ndaki kurt da erkektir. Çin kaynakları, hükümdarın kızlarını bıraktığı yerden "tepe" diye bahsetmektedir. Eski Türkler'de "Kutsal Dağ" ve "Gök Dağı" inancı büyük bir yer tutardı. Ergenekon da böyle kutsal bir dağın ardındaki yurdun adıdır.

El etek öpmeyi hiç tanımadı Zindanlar,sürgünler hiç yıldırmadı Kurşunlar yağdı da hiç aldırmadı Ocağı Türk, çeliği Türk, suyu Türk!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

"Türeyiş Terör Örgütü"  Coming Soon ...

Bkz : Ergenekon Terör Örgütü v2.0

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    Tuhaf bir hikaye, Kurtlar ve Kızlar Çiftleşmişler Gibi algıladım Doğrumu..? Bence Gerçek dışı bir masal bu.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RuzgaR
    RuzgaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Destanlar zamanla o kadar abartılır ki artık gerçekliğini kaybeder ve sürrealleşir.Ama yanılmamak gereken nokta destanların özelliğinin bu olduğu.Yoksa hikaye veya masal yönünden incelenirdi.Hepimiz insanlarla kurtların çiftleşemeyeceğini biliriz.O sadece mecazi ve semboliktir.

Not:Okumadım destanı.

Aşk,Tanrı"nın Nefesini Hissetmektir!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aybey
    Aybey's avatar
    Erkek
    Arabın koca kayayı havada asılı tutmasına şaşırmayan  , arabın ölüyü diriltmesine şaşırmayan benim Türk destanıma niye şaşırıyor ki ? Adı üzerinde Türk Mitolojisi bu ve Türk mitolojisinde de Kurt her zaman için sağlam ve karakterli bir Türk erkeğini sembol eder ve yine dişi Kurt'ta cesur ve sadık Türk Kadınını sembol eder.

El etek öpmeyi hiç tanımadı Zindanlar,sürgünler hiç yıldırmadı Kurşunlar yağdı da hiç aldırmadı Ocağı Türk, çeliği Türk, suyu Türk!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek

Dönemin insanları karakterlere umdukları özellikleri abartılı bir şekilde yüklerler.Korkular üzüntüler sevnçler çok abartılı bir dille işlenir.İş olandan çıkıp olması istenilene kadar.

oguz kaan destanındada doğar doğmaz şarap istedi,çiğ et istedi

1 aylıkken at üstünden inmezdi gibi ifadeler geçer.Bir başka destandada bir bakraç yogurdun çeşmeye dökülerek ayran yapıldıgı ve ayranla koca bir ordunun susuzlugunun giderildiği yazılır.şimdi bunları niye yazdım bilmiyorum ama bu kadar yazıyı silmekte i,stemiyorum :D

Konumu silenlere inat kürdüm
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cepni
    cepni's avatar
    Erkek

Aybey bunu yazdı:
    -----------------------------
    Arabın koca kayayı havada asılı tutmasına şaşırmayan  , arabın ölüyü diriltmesine şaşırmayan benim Türk destanıma niye şaşırıyor ki ? Adı üzerinde Türk Mitolojisi bu ve Türk mitolojisinde de Kurt her zaman için sağlam ve karakterli bir Türk erkeğini sembol eder ve yine dişi Kurt'ta cesur ve sadık Türk Kadınını sembol eder.
    O Arap dediğin Peygamber! Ağzını topla! İslamiyet ruhumuz Türklük bedenimizdir ki ruhsuz beden ceset olur çürür gider. Salt Türklüğü alıp İslamiyeti inkar eden her zihniyet en az PKK illeti kadar zararlıdır bu millet için. Türk milleti her daim dinine hürmetkar olmuştur ve şu anda milletimizin çoğunluğunun dini İslamdır! Maksadın misyonerlik yapmak ise başka bir kılıf seç kendine Türk milliyetçilerinin adına leke sürme!

Bizim oralarda VATAN SATSA BİR KİŞİ ANINDA BİTER İŞİ! / "Türkçe"m, ana dilim, ata sesim, ses bayrağım, Bu koskoca dünyada beni sen Türk edensin." / Benim bozkurt yurdumda çakalların işi ne!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek
    cepni bunu yazdı:

Aybey bunu yazdı:
    O Arap dediğin Peygamber! Ağzını topla! İslamiyet ruhumuz Türklük bedenimizdir ki ruhsuz beden ceset olur çürür gider. Salt Türklüğü alıp İslamiyeti inkar eden her zihniyet en az PKK illeti kadar zararlıdır bu millet için. Türk milleti her daim dinine hürmetkar olmuştur ve şu anda milletimizin çoğunluğunun dini İslamdır! Maksadın misyonerlik yapmak ise başka bir kılıf seç kendine Türk milliyetçilerinin adına leke sürme!

O Arap senin peygamberin,her Türk onu kutsal saymak zorunda değil,ayrıca islam benim Ruh'um filanda değil,Atilla'nın Kürşad'ın ruh'uda değildi,önce kendi tarihini bil,kendi töreni bil,ön Türk'lerin ve Türk'lüğün Türk'ün Ata'larının inanç sistemlerini bil,onlar Müslüman değillerdi,Türk milletinin bekaa'sı ve Hürriyet'i için gözü kapalı Çin sarayına saldıran 40 akıncı müslüman değillerdi..İslamiyet hiçbir zaman'da biz Türklerin yaradışına fıtratına hitap etmedi aşşağı yukarı 1000 senedir müslüman bir millet olan Türk'lerin haala arap'lar,güney asya'lılar ve pers'ler gibi islamiyeti benimseyemediğide aşikar,hem zaten bir müslüman'ın ırkçılık milliyetçilik yapması günah'dır,bırak'ta bizlere kalsın bu şeref,lekelemeyin!

dont think twice its all right
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mosquit0
    mosquit0's avatar
    Erkek

O Arap senin peygamberin,her Türk onu kutsal saymak zorunda değil,ayrıca islam benim Ruh'um filanda değil

---------

arkadas hislerıme tercuman olmuss 8)

adaletin bu suçu önleyemiyecek olduğunu düşünüyorsan yargıçda sen ol cellad da
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Artek
    Artek's avatar
    Erkek

Aybey bunu yazdı:

Arkadaşım sen Ülkücümüsün ?!

ne dediğinin farkındamısın ?

Bizim Ülkümüz ne ?

Türk - İslam Ülküsü ..

Sen nediyosun ?? Senin arap diye bahsettiğin Allah'ın Peygamberi 7 Cihan sultanı.Haddini bil.

http://www.indirbe.com - Hep indir Full indir - - 2010
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Artek
    Artek's avatar
    Erkek
    mosquit0 bunu yazdı:

O Arap senin peygamberin,her Türk onu kutsal saymak zorunda değil,ayrıca islam benim Ruh'um filanda değil

---------

arkadas hislerıme tercuman olmuss 8)

Senin peygamberin olmasada , en kral ateist olsanda , inanmasanda Hakaret etmeye hakkın yok ;).

Sende haddini bil.

http://www.indirbe.com - Hep indir Full indir - - 2010
Toplam Hit: 3283 Toplam Mesaj: 33