folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Türeyiş Destanı

Türeyiş Destanı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nihat
    nihat's avatar
    Erkek

Aybey bunu yazdı:
    -----------------------------

Türk'üm de müslüman olmak gibi bir zorunluluğum yoktur.Ülkücüde değilim.Ülkücülük nedir ? Benim ülküm milletimin ilerlemesi , hakettiği yere gelmesidir.İnsanların neye inanıp inanmadığı beni alakadar etmez.Ama benim kültürümü aşağılayan zihniyet arabın ayı yarıp , denizi ortadan ikiye ayırmasına tapabiliyor ve sonrada gelip cahilce dalga geçiyor kendince.Ben kültürel bir destanımızı dile getirmişim , hatırlanması için konu açmışım gelip burada dini tartışma ortamı yaratılmış.Beyni körelmiş adamlar Türk'ün illaki Müslüman dinine mensup olacağını sanmaktadır.

usta konuyu baştan buraya kadar okudum sana katıldığım yerler var. dini tartışma ortamı yaratılmış demişsin o ortamı yaratan sensin.Bir gerzeğin lafından çıkıp olayı bir dinin peygamberine önderine hakarete kadar getirmişsin.bir destanın gerçekçiliğinin ne derece olduğunu bilmeyen bir kişiye sinirlenip araba inanıyorsun yok öyle yok böyle deyip insanların sinirlerini gererek koparma noktasına getirmene hiç gerek yok...Arapları her ne kadar sevmesemde senin burda işaret ettiğin "kişi"ler bir dine bir topluluğa önder olmuş ve örnek alınan kimselerdir ve bu dinler ulusal değillerdir..seninle uzlaştığım nokta evet bir Türk Müslüman olmak zorunda değildir ve her "ülkü"cü Türk İslam ülküsünü esas almaz çünkü dünyadaki tek ülkü bu değildir..

bir arkadaşın sorusu dikkatimi çekti araplığın ne kötülüğünü gördün diye

o arkadaşa tarihten örnek vererek hazar bölgesine gelen müslüman arap birliklerinin oralarda yerleşik hayata geçen " MÜSLÜMAN TÜRK"lere yaptığı eziyeti zulmü ve katli örnek vermeyeceğim ya da dünya harbinde bizlerce gavur olarak hitab edilen hristiyan bir ingilize kanarak bizleri arkamızdan vuruşlarını Türk trenlerine saldırdıklarını hatırlatmayacağım..çünkü adamların arabistan yönetiminde adı geçen bir adamın yakınlarda bir konuşmasından örnek vereceğim..kimdi neydi hatırlamıyorum muhtemelen vahhabi idi.. çümleyi tam toparlayamamakla birlikte anlam olarak şu çıkıyordu "bizler Türkiye ve İranın gelişmesini elbette istemiyoruz çünkü onlar bizler için en büyük tehdittir.."...

şimdi bana savunan çıkar e vahhabiler tabi öyle der Osmanlı düşmanı falan diye e arkadaş vermediğim örneklerdede sadece vahhabilermi vardı

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aybey
    Aybey's avatar
    Erkek

nihat , kurtla çiftleşmemi olur vs gibi cümleler kurulduğunda bizim sinirlerimiz gerilmiyor mu ? Ben müslümanların peygamberine hakaretmi ettim nerede etmişim.Arabın ayı ortadan ikiye yarmasına inanlar benim Türk destanıma gelince neden mantık abidesi kesilebiliyor dedim.Buda hakaret değil .

cepni , sana gelince etme cahille muhabbet diye güzel bir sözü hatırlatmak istiyorum.Muhattabım değilsin ,cahilliğinle kal.Git Türk tarihini oku öğren ondan sonra gel tartışalım birşeyleri. Sen kendi toplumunu çözememişsin ki , Türkler kaç yüzyıldır islamiyeti benimsemiş(!) .Eğer sen Türkler islamiyeti benimsemiş dersen islamiyetten bir habersin demektir.Türk'ü geçtim Arabın kendisi bile islamiyeti kabullenememiştir.Neyse konu dini çizgiye iyice kaymasın.

Ayrıca tartışmada hiç hakaret yokken "kurt görünümlü sansar" diye bana hakaret etmenide yöneticilere bildireceğim.Senden başkası vatansever , milliyetçi olamaz herhalde.

El etek öpmeyi hiç tanımadı Zindanlar,sürgünler hiç yıldırmadı Kurşunlar yağdı da hiç aldırmadı Ocağı Türk, çeliği Türk, suyu Türk!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Aybey bunu yazdı:

nihat , kurtla çiftleşmemi olur vs gibi cümleler kurulduğunda bizim sinirlerimiz gerilmiyor mu ? Ben müslümanların peygamberine hakaretmi ettim nerede etmişim.Arabın ayı ortadan ikiye yarmasına inanlar benim Türk destanıma gelince neden mantık abidesi kesilebiliyor dedim.Buda hakaret değil .

cepni , sana gelince etme cahille muhabbet diye güzel bir sözü hatırlatmak istiyorum.Muhattabım değilsin ,cahilliğinle kal.Git Türk tarihini oku öğren ondan sonra gel tartışalım birşeyleri. Sen kendi toplumunu çözememişsin ki , Türkler kaç yüzyıldır islamiyeti benimsemiş(!) .Eğer sen Türkler islamiyeti benimsemiş dersen islamiyetten bir habersin demektir.Türk'ü geçtim Arabın kendisi bile islamiyeti kabullenememiştir.Neyse konu dini çizgiye iyice kaymasın.

Ayrıca tartışmada hiç hakaret yokken "kurt görünümlü sansar" diye bana hakaret etmenide yöneticilere bildireceğim.Senden başkası vatansever , milliyetçi olamaz herhalde.

Yahu Aybey senin neyin var yahu, Az Sakin ol be Kardeşim, Alt Tarafı Forum ortamı Bişeyler Paylaşıyoruz, Hem O Kurtlar Çiftleşme felan Diyende benim, Oldum olası Fantezi Türü Hikayeleri Sevmem, İnsanı Olduğundan Daha İlginç Gösteren her şeyden nefret ederim.....

Hepimiz İnsanlarız, Kurdu Seviyosan sev yahu, Kimse Senin Kurt yada Köpek Sevgine bişey diyemez.... İstersen Tavşanı sev neyi Seviyorsan sev yahu, Ama Forumda Lütfen Kişiliklere Hakaret seviyesine Varacak yada Polemik Oluşturacak Tarzda Fikir ve Söz Beyan etmeyelim... Rica ediyorum.

Sevgili Kardeşim bide bişey rica edecem Şu Ergenekon Destanınının Tarih Olarak Paylaşımını Yaparmısın, Bence O Zaman Konu Daha İyi olabilir....?

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aybey
    Aybey's avatar
    Erkek
    Shockman, hakaret eden kim konuyu baştan aşağıya okursan görürsün öyle direk beni suçlarcasına yorum yapma , herşey yazıldığı şekilde ortada.Ben oldukçada sakinim.Bana hakaret ediliyorsa bunuda gerekli kişilere bildiririm.Ayrıca Kurtları sevmem ayrı bir olay burada Kurt sevgisinden bahsetmiyoruz burada bir Türk destanından bahsediyoruz.Hayvan sevgisini nerden çıkardın? Biz bir Türk Destanını konuşuyoruz sen kalkmışsın kurt , tavşan hayvan sevgisinden bahsediyorsun. Ergenekon Destanı içinde forumda daha önce konu açılmış arayıp okuyabilirsin.

El etek öpmeyi hiç tanımadı Zindanlar,sürgünler hiç yıldırmadı Kurşunlar yağdı da hiç aldırmadı Ocağı Türk, çeliği Türk, suyu Türk!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Aybey bunu yazdı:
    Shockman, hakaret eden kim konuyu baştan aşağıya okursan görürsün öyle direk beni suçlarcasına yorum yapma , herşey yazıldığı şekilde ortada.Ben oldukçada sakinim.Bana hakaret ediliyorsa bunuda gerekli kişilere bildiririm.Ayrıca Kurtları sevmem ayrı bir olay burada Kurt sevgisinden bahsetmiyoruz burada bir Türk destanından bahsediyoruz.Hayvan sevgisini nerden çıkardın? Biz bir Türk Destanını konuşuyoruz sen kalkmışsın kurt , tavşan hayvan sevgisinden bahsediyorsun. Ergenekon Destanı içinde forumda daha önce konu açılmış arayıp okuyabilirsin.

Of Aman Koptum ama yanlış anlamayasın, Tamam Sanırım anladım Türkleri Sevmekle ilgili bişeyler yazmışsın, Yada neyse Sanırım deyimler le aram pek iyi değil...

Gördüğüm Kadarıyla İslamiyet ile ilgili Nahoş Sözlerin olmuş, O Hususta az bi tepki çekmişsin, Ben diyorumki Tırmandırmaya gerek yok... İzah edersin olur biter, Her kesin Farklı bir Hayata bakış Şekli vardır, Kızmaya bence gerek yok...  

Konunun Hayvan Sevgisi olmadığını biliyorum Dişim ağrıyo zaten Allah Cezanı verecek Güldürdün beni. :) Sanırım Ortalık Biraz karıştı Toparlayalım bence.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Erkek

Bozzkurt bunu yazdı:

Sen benim Peygamberime o arabın diye hitap edemessin.Tamam ırkı arap olabilir.Ama o seviyedeki bi insana karsı yanlış bi hitap tarzı bunu söylemeye calısıyorum.

Birde neden sevmiyosun Arap'ları ? insan deilmi onlar ? Irkçılığa gerek yok dmi ?

Peygamberimizle olan kısımlarına katılıyorum hakaret edilemez tabi ki.

Fakat bende sevmem arapları her zaman iki yüzlülük yapmışlar ve her zaman satmışlardır bizi.nefret ederim hatta araplardan.

insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Artek
    Artek's avatar
    Erkek
    Kaligula bunu yazdı:
    Bozzkurt bunu yazdı:

Sen benim Peygamberime o arabın diye hitap edemessin.Tamam ırkı arap olabilir.Ama o seviyedeki bi insana karsı yanlış bi hitap tarzı bunu söylemeye calısıyorum.

Birde neden sevmiyosun Arap'ları ? insan deilmi onlar ? Irkçılığa gerek yok dmi ?

Peygamberimizle olan kısımlarına katılıyorum hakaret edilemez tabi ki.

Fakat bende sevmem arapları her zaman iki yüzlülük yapmışlar ve her zaman satmışlardır bizi.nefret ederim hatta araplardan.

Tamam hacım saol.benim takıldığım nokta buydu işte.Peygamberimize hakaret edilemez.

Demişsin araplardan nefret ederim herzaman ikiyüzlülük yaptılar.Tamam buda doğru.Satıldık.Ama orada iki kişinin yaptığı hata bütün araplara mal edilemez.

Mesela günümüzden örnek verelim ..

pkk denildiği zaman aklımıza kürtler gelir direk dmi ?? simdi iki tane densizin yaptıgı isler yzünden bütün kürtleri kötülüyelim mi ? Siz karar verin ?

http://www.indirbe.com - Hep indir Full indir - - 2010
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cepni
    cepni's avatar
    Erkek

Bu konuyu hortlatıp size prim yaptırmak istemiyorum ama meydanı boş bırakmamak adına cevap verme gereği hissediyorum. Öncelikle şunu iyi bilin ki ben Arap veya Araplaşmış değilim, Türk oğlu Türküm ki burada kullandığım mahlasım da bağlı olduğum boydan gelmektedir. Çepni adını bir araştırın bakalım manası neymiş! Tekrar kere tekrar söylüyorum ki bu sözlerim size değil bu konuyu takip eden diğer arkadaşlarıdır, çünkü onların sizin gibi kurt görünümlü sansarlar yüzünden Türk milliyetçileri hakkında yanlış fikirlere kapılmasını istemiyorum. Gerek İslamiyetten önce gerekse İslamiyetten sonra yaşayan atalarımızın her biri öncelikle bir Yaratıcının varlığına inanıyordu. İslamiyet gelmeden önce bunu kendilerince yorumlayıp Yaratıcının gökte yaşadığına inanıyor ve bu sebeple ona Göktanrı diyorlardı. Çünkü onların nazarında Tanrı ulaşılmaz erişilmez olmalıydı. Son ve Hak din İslamiyet geldikten sonra İslam daki yaratıcı inancı ile kendi yaratıcı inançlarını çok yakın bulan ve İslamiyetin kendi inandıkları Göktanrı dinine göre daha üstün bulan atalarımız büyük gruplar halinde İslamiyete geçmişlerdir. Kaldı ki kılıç zoruyla Türk'e bir şey yaptırmak mümkün değildir. Atalarımız tamamen kendi hür iradeleri ile İslam olmuşlardır. İslamiyet Türklerdeki '' cenk '' anlayışının yanına '' cihat '' anlayışınıda katarak onların daha yaman bir millet olmasını sağlamıştır.

Gelelim Arap meselesine.. Kendi adıma Araplara bende güvenmem, daha dün İngilizlerin gazıyla bize yaptıklarını unutmuş değiliz. Ancak bizim Peygamberimiz (sav) bütün insanlığa gönderilmiş olmasına rağmen Arap milletinden gelmektedir. Bu sebeple Arap adı altında ona hakaret edilmesine asla müsade edemem.

Herkes istediği dine inanır. İstediği gibi yaşar. Benim derdim Türk milliyetçisi kisvesi altından dinsizlik propagandası yapanlarladır! Türk tarih boyunca dinsiz olmamıştır! Son din İslam olduğuna göre Türk'ün dini elbette İslam olacaktır.

Milliyetçilik -ki millet olmak için gereken şartların biride din birliğidir- fikri dinden ayrıştırıldığı zaman bunun adı ırkçılık olur! Ben Oğuzların Üçok kolunun Gökhanoğullarından Çepni boyuna mensup, etimle kanımla Türk biri olarak şunu söylüyorum ki salt kişilerin kanına etine kökenine bakılarak yapılan milliyetçilik -yani ırkçılık- en büyük bölücülüktür! Milliyetçileri ırkçı yapan en büyük etken de dinden uzaklaşmaktır. Bugün Türk milliyetçilerin gücünü kırmak isteyen iç ve dış mihraklar ırkçılığı bir silah olarak kullanmakta, milliyetçi gençlerimizin beyinleri göktanrı, şamanizm v.s ata dinimizdir bunlar öz be öz Türk inanışıdır diyerek yıkanmakta ve Türk milliyetçileri bölünmek istenmektedir. Bilinçli bir Türk milliyetçisi bu oyuna alet olmaz ve bu oyunun sahnelenmek istendiği her yerde karşısında durur!

Bizim oralarda VATAN SATSA BİR KİŞİ ANINDA BİTER İŞİ! / "Türkçe"m, ana dilim, ata sesim, ses bayrağım, Bu koskoca dünyada beni sen Türk edensin." / Benim bozkurt yurdumda çakalların işi ne!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Artek
    Artek's avatar
    Erkek

cepni gerekeni söylemişsin dostum ?.

hala itirazı olan senin yazdığını iyi okusun benim bi önceki postuma cevap versin ve T.C Anayasası'nın 66.Maddesini buraya yazsın :) Ha eger yazamassanız bende yazarım !

http://www.indirbe.com - Hep indir Full indir - - 2010
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

ShockMan bunu yazdı:
    Tuhaf bir hikaye, Kurtlar ve Kızlar Çiftleşmişler Gibi algıladım Doğrumu..? Bence Gerçek dışı bir masal bu.

mitoloji sembolik anlatıma dayanır, Türk ya da iskandinav mitolojisi olduğu farketmez, bu anlatılanlar zamanın toplumlarının yaşadıkları deneyimlere kendi hayal pencerelerinden bakışıdır, ve nesillerden nesillere geçerken içlerine güncel olaylar karışır bazı şeyler kaybolur , önemini yitirir ve mitoloji böyle oluşur. Örneğin Moğol mitolojisinde moğol ırkının ortaya çıkışı, sarı geyik ve gök kurt un çiftleşmesi sonucu olduğu anlatılır. Burada sarı geyik çinlileri ve gök kurt Türkleri sembolize etmektedir , moğollarda gerçek olarak çinliler ve Türklerin karışması sonucu ortaya çıkmış bir toplumdur. Fizik olarak çinliye , gelenek, yaşam tarzı ve inanç olarak eski Türklere benzerler.

vay be hoca , bunun gerçek dışı bir hikaye olduğunu idrak edecek kadar zekiymişin , taktir ettim doğrusu :) :) 

Türk ırkı kurtlara insanlar kadar değer vermiştir, eski Türkler kendilerini bozkurt un boyun eğmez ruhu ile bütünleştirmiştir. Ama beni soğuk mantık yani düz mantıkla hareket etmekle eleştiren birisinin kurtla insanın çiftleşmeyeceğine bunun sembolik bir anlatım olup, eski Türklerin inançlarındaki doğanın ruhları ve doğanın güçlerindeki , savaşçılık ve boyun eğmezlik ruhunu  kurt ile ifade ettiğini bu masalın gelecek nesillerin bilinçaltına yönelik olduğunu düşünmesi gerekirdi, ne de olsa kendisi benim gibi robotik düşünmüyor. Dokuz kızın dağ başında bırakıldığı bir göndermedir,  oğuz kağanın eşlerinden birinin dişi kurt -Asena- olduğu gibi, burada reel bir cinsel temas olduğunu sanmıyorum, oğuz kağan otağından ayrı düşüp dağlarda kurt gibi yaşarken kurt gibi olmayı - kurtlar gibi hayatta kalmayı öğrenmiş ve otağna döndüğünde başta babası teoman olmak üzere tüm ailesini öldürmüş. Dişi kurt ona üç oğul vermiş(!) ve bu oğulları da kurtlar gibi yetiştirmiş , oğulları muhtemelen insan bir anadan doğsada kurt gibi olmuş. 

bumin kağan, çaresiz ve tutsak iken rastladığı bir erkek kurda yol sormuş ve kurt ( börüçene ) ona eğer kendisini izlerse yenilgi görmeyeceğini anlatmış, savaşları başı olana baş eğdirip dizi olana diz vurdurana kadar  sürmüş ki bu Göktürk devletinin destansı kuruluş hikayesidir. hem masaldır hem değildir ...

@Aybey : teşekkür ediyorum kardeşim,  anladığım kadarıyla zaten araplar göklere uçup , kıçından fırtınalar çıkarması normal bir insan türü, muhammet hatta ay denen dünya uydusunu elleriyle ekmek gibi bölüyormuş. musa denen yahudi denizi yarmış , emretmiş gökler ateş yağdırmış  bunlar olan şeyler tabi . Sıra Türklere, Türk destanlarına  gelince herkesin biranda mantıklı olası tutar...

herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 3581 Toplam Mesaj: 33