Türk İnsanı Bu Kadar Mı Cahil?
-
Az önce atv haberde bi video yayınladılar, vidoeyu bulamadığım için koyamadım ama size kısaca anlatacağım:
Yerel kanallardan birisi bir anket yapıyor, soru şu: " DP'nin başına Adnan Menderes mi gelirse başarılı olur yoksa Tansu Çiller gelince mi başarılı olur?" Bu arada kanalın amacı DP ile ilgili değil, acı bir gerçeği yansıtmaya çalışıyor.
Cevapları görünce şok oldum.. "Adnan Menderes çok iyi o gelsin" diyen adamdan tut, "Herkesin bir ideolojisi var bende Tansu Çilleri kendime daha yakın görüyorum" diyen "çok bilmiş bir şekilde konuşan" kadına kadar herkes var..
Bir Allah'ın kulu çıkıp da Adnan Menderes toprağın altında, Tansu Çiller sıcak evinde demedi gitti !.. Sözde kendi liderimizi, bizi yönetecek adamı seçiyoruz. Kendi güvenliğimizi, dış ülkelerdeki itibarımızı onlara emanet ediyoruz. (!).
Acilen birşeyler yapılmalı, eğitim kalitesi yükselmeli arkadaş bu ne iş böyle? Bugün böyle olduysak yarın ne olur acaba.. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz ?!?!
NOT: Siyasi amaçla açılmadı bu konu herhangi bir ideoloji de gütmüyor. Siyasi bi mesaj atıp konunun içine sıçmayın.
-
Hayır hocam Türk insanı belirttiğin gibi cahil değil daha da cahil!
-
DrKill bunu yazdı:
-----------------------------Hayır hocam Türk insanı belirttiğin gibi cahil değil daha da cahil!
-----------------------------
-
@DrKill
Hocam oturup ağlayasım geldi ya..
-
hocam çok abartılacak bişey değil. Birçok doğruyu söyleyen kişiyi montaj ile çıkarıyolar seçmece salakları yayınlıyolar. sonrada cahil damgası vuruyolar :)
-
BosphorusPasha bunu yazdı:
hocam çok abartılacak bişey değil. Birçok doğruyu söyleyen kişiyi montaj ile çıkarıyolar seçmece salakları yayınlıyolar. sonrada cahil damgası vuruyolar :)
O kadar salak çıkıyorsa yine sorun var adamlar en az 10 kişi koydu amq.. -
mortyr bunu yazdı:
-----------------------------Acilen birşeyler yapılmalı, eğitim kalitesi yükselmeli arkadaş bu ne iş böyle? Bugün böyle olduysak yarın ne olur acaba.. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz ?!?!
-----------------------------Eğitim 10 dakikalık birşey değil ki acilen birşey yapınca herşey düzelsin, ülke cennete dönsün. Lisede kopya çek, dersi dinleme, dinleyene engel ol, matematiğe 'ama hocam bu hayatta nerde karşımıza çıkacak ki?' zihniyetiyle yaklaş; üniversitede devam zorunluluğu olmayan derslere girme, olanlarda da dersle ilgilenme, karı-kız peşinde koş; kamu kurumlarında işe girince yatarak para kazanmaya bak, sorumluluktan kaç; kitap okuma, okuyanla dalga geç; sanatı boş iş olarak gör...
'Daha sonra halk neden böyle, nasıl düzelir?' de. Düzelmez canım düzelmez boşa uğraşma.
pi es: Konuyu açan üstüne alınmasın, genel konuştum. Etrafımda çok var 'ülke neden böyle, halk neden cahil?' deyip kendi cehaletini görmeyen.
-
Her toplumda var böyle insanlarda bizim ülkede daha ağır basıyor.
-
bende izledim gercekten yerimde sinirimden duramadım , birde o kadar kendinden emin bir sekilde ifade ediyolar ki sormayın :-)))))))))
-
hocam deişim insanın kendinden başlar we herkes bunu kendine uygulayabilse ortada deiştirilcek bişede kalmaz çünkü herşey istenildiği gibi olur..
ama ne genci ne çocuğu herkes sadece klawyeden bişiler yapıo artık lise çağındaki kızlar erkekler sonrasında gelen üniyi önemsemeden sadece aklı 5 karış hawada gezerse saçma sapan eğitim sistemi yerine de insanların becerisine göre eğitim werilse ki onu benim torunum görürmü Türkiyede o da bi soru işareti ama anca öle bişiler olur
-
Geçende internette star tv nin haberini izlemiştim. Türkiyenin ilk cumhurbaşkanını bilmeyen 20 civarında insan çıktı. Gerisini siz düşünün.