Türk Milleti Mi Türk Irkı Mı?
-
ikiside onceliklidir lakin zamanı geldiginde milletinden baska kimsen yoktur. bugun herhangi bir turk devletinin basına bisey gelse Allah gostermesin bir savasa girse kosa kosa gideriz lakin soyle birseyde var ornegin kül tigin köktürkleri diger turklerin elinde yok olmaktan kurtarmıstır basta bahsettigim bunun gibi durumlardı muhtac oldugunda milletinden baskası olmaz. daha yakın bir zamanda ise osmanlı teymürlu savası buna ornektir. ırk ornegi ise Atatürk baküye nerimanov"a bir mektup yazıyor ve kuvvai milliyenin techizat ve silah ihtiyacı icin 1milyon altın borc istiyor, Nerimanov hemen 2 gün içinde 1 milyon küsür altın toplatıp Ankaraya gönderiyor.Ve bir mesaj ekleyerek: Gardaş Gardaşa borc vermez,el tutar! diyor. 2sinide butun olarak almalıyız 2side onceliklidir ayırt edemeyiz.
-
Türk millet mi ırk mı neyse ne fikrimi söyliyim kendi sonunu hazırlayan bir millet.Hemde 200 milyondan fazla nufusumuzun olduğuna eminim dünyanın 4 bir yanında Türk var (Türk derken işte anne türk baba başka yada baba türk anne başka yada kendini türk gibi hisseden [bi gız vardı çinli mi ne şarkı söylüyordu o gibi]).
-
bana göre millet.
bu arada aranızdan birisi saf kan bi tane Türk bulsun (safkan olacak ama) ona göre değerlendirelim biz ne kadar türküz ne kadar türk değiliz.
Ata demiş ki:
ne mutlu türküm diyene. "Türküm diyene" demiş. "Türk olana" dememiş. Bu durumda atatürk milliyetçiliğini ön plana çıkartmıştır. Tersi durum olsaydı yani "türk olana" demiş olsaydı ırkçı olurdu. -
Türk ırkı sağoslun ;)
-
Atamın dediği gibi kendini Türk hisseden herkez Türkdür. Arada faili mechul picler çıkıyor kendilerini Türk diye nitelendiren ama biz kimin ne mal olduğunu biliyoruz.
-
Bnce Türk Irkı fakat biryerlere gelincekse Türk Milleti olarak hareket edilmeli, bunun sebebide Türk Milletinin içinde sadece Türk Irkından olanlar olmamasıdır, ama sonuçta Atamızında dediği gibi Ben Türk'üm Diyen herkez Türk'tür
-
Arkadaşlar , Atatürk'ün de belirttiği gibi , Ne Mutlu Türküm Diyene
.Yani T.C ye vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türktür,Laz olsun, Ermeni olsun , Kürt olsun, vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türktür, onu Türk ırkına dahil etmemektedir.
Bir örnek verecek olursak,diyelimki bizler Almanya'ya gideceğiz, bz artık alman vatandaşı olmuş oluruz,aslımız Türk olup fakat Alman vatandaşı ( Alman ) olmuş oluruz.Bu benim görüşümdür.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE -
Irk
-
koko, osmanlı bir türk devleti değildir adı üstünde imparatorluktur. pek çok milletten oluşur. kuruluş aşamasında türkmenler ön plandadır ancak daha sonra yönetim kadroları devşirme denilen usülle yetiştirilen kişilerce yönetilmiştir. Osmanlıda türkçülük akımının ortaya çıkması ise 19. yy ın sonlarına rastlar.. Türkiye doğal olarak Osmanlı'nın devamı sayar kendini. ancak Osmanlı sadece Türk devleti değildir.
kesinlikle millet olduğuna inanıyorum. zaten yaşadığımız yüzyılda kimsenin ırkının saf olduğunu sanmam. Türk'üm diyen herkes Türk'tür..
ayrıca bi arkadaş Almanlar devletlerini ırkçılık üstüne kurmuş demiş. sanırım nazi almanyası'nı karıştırmış. Nazi almanyasının(3. reich) almanyanın kurulmasıyla alakası yok. Alman imparatorluğu ondan önce mevcuttu.. -
ikiside aslında bir bütün , bi milleti oluşturan ya bir ırktır, yada ırklar topluluğudur.
türk milleti bize atamızın mirasıdır.
bana göre türk ırkıncan önce türk milleti gelir.
....
Toplam Hit: 3942 Toplam Mesaj: 35