folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Türk Milleti Mi Türk Irkı Mı?

Türk Milleti Mi Türk Irkı Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mysterious_tr
    mysterious_tr's avatar
    Erkek
    Bence millet oalrak bakmamız lazım bi arkadaşın da dediği gibi ne kadar saf Türk kanı var ki toplumda. Artık herkese bir yerlerden bi ırk karışmış. Mesela benim kanımda en az 3-4 ırk kanı var. Ama ben kendime Türk diyebiliyorsam olay bitmiştir.
    Ne mutlu Türk'üm diyene...

Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AgiL3
    AgiL3's avatar
    Erkek
    ırkta da bozukluklar çıkıor tabi ama en azından kendi içimizdekiler bizi yakmış olsun, dıştan koynumuzda beslediimiz yılanlar deil

"bir gün öldürmediğim her bir yahudi için bana sitem edeceksiniz." GosteResim.Net kullanın hocalar.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Erkek
    Fistandantilus demişki:

koko, osmanlı bir türk devleti değildir adı üstünde imparatorluktur. pek çok milletten oluşur. kuruluş aşamasında türkmenler ön plandadır ancak daha sonra yönetim kadroları devşirme denilen usülle yetiştirilen kişilerce yönetilmiştir. Osmanlıda türkçülük akımının ortaya çıkması ise 19. yy ın sonlarına rastlar.. Türkiye doğal olarak Osmanlı"nın devamı sayar kendini. ancak Osmanlı sadece Türk devleti değildir.

kesinlikle millet olduğuna inanıyorum. zaten yaşadığımız yüzyılda kimsenin ırkının saf olduğunu sanmam. Türk"üm diyen herkes Türk"tür..

ayrıca bi arkadaş Almanlar devletlerini ırkçılık üstüne kurmuş demiş. sanırım nazi almanyası"nı karıştırmış. Nazi almanyasının(3. reich) almanyanın kurulmasıyla alakası yok. Alman imparatorluğu ondan önce mevcuttu..
    -----------------------------------------------------------------------------
    evet bunların hepsini biliyorum.Ancak Osmanlı ne kadar imparatorlukta olsa en azından hanedanı Türk.yani özü Türk
    Osmanlı"nın yıkılış sebeplerine baktığında zaten Türk ırkının önceliklere sahip olmaması hemen göze batıyor.
    mesela.adamın biri devşiriliyo.yükseliyo yükseliyo sadrazamlığa kadar geliyo.ad olarak da bir türk adı veriliyo.
    yani kendisi tamamiyle Türk milletinden oluyo.ama adam devşirme kökünü unutmuyo ve kökünün faidesine işler yapıyor.
    örnek olarak verirsek celali isyanları.celali isyanlarında özbe öz türk ırkı ayaklanmıştır.neden ayaklanmıştır ?
    çünkü yönetimde ve üst düzeyde asla özbeöz türklere yer verilmediği için.ve bu insanları kuyular kazdırıp gömende türk milletinden birisi:kuyucu murat paşa...ama devşirme, kökeni başka.millet olarak türk milletinden ancak ırk olarak apayrı bi ırktan.
    başka örneklerde var.mesela hürrem sultan.millet olarak kanuni ile evlendikten sonra kendisi türk oluyor.ama ırkı ukraynalı.ve devletin zararına yüzlerce iş yapıyor.mesela şehzade mustafa gibi halkın ve yeniçerilerin çk sevdiği insanı boğdurtup, yerine salağın teki olan sarı selimi geçirmesi gibi.ve en önemlisi.kendisi gibi hristiyan olan fransızlara kapitulasyonların verilmesindeki payı da çok büyüktür.Osmanlı"nın yıkılışında kapitulasyonların payını anlatmama gerekk yok sanırım.
    demek istediğim şudur ki.ırk bence çok daha önemlidir.çünkü herkes eninde sonunda köküne döner ve kökünün faydasına göre işler yapar.onun için ırk olarak Türk ırkına mensuplara bu ülkede önemli görevler verilmelidir bence.

... sorcerer & musket ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IRF
    IRF's avatar
    Erkek
    Abi Atatürk'ün ilkelerinden biride Milliyetçiliktir ! ( Ama suanki ulku ocaklarının sawundugu tarzda değil tabiki )

en ama en basitinden Türkiye vs. İngiltere maçında hangi takımı tutarsınız ??

Hem kendi ırkına öncelik bence farzdır...Diğer ırkları yok saymakmata aynı sekilde farzdır ama....

...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    su osmanlı ile ilgili konu yanlıs. osmanlı bir türk devletidir. ancak osmanlıyı olusturan etnik yapı turk deildir. bir devletin türk devleti olmaması icin onu kuranın yonetenin yonetim seklinin dilinin kulturunun turk olmaması gerekir.(bozkır kavimlerinin gelenekleri buyuk oranda ortaktır) osmanlıyı kuranlarda turklerdir yonetenlerde turklerdir dilide turkcedir(alfabesini kast etmiyorum) son zamanlarda islam kulturune kayılmasına karsın ozaman zarfına kadar gerek yonetimde gerek orduda turk-bozkır gelenekleri gorulur. ordu bozkır kavimlerinin uyguladıgı taktiklere dayalı yonetilir ancak ordunun tamamı turk deildir. osmanlı turk devleti deildir demek tarih faciasından baska birsey deildir.

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Erkek
    Osmanlı tabiiki Türk devletidir.bi kere hanedan özbeöz Türktür.ama Osmanlı devleti klasik bir imparatorluk gibi davranmadığı için Türk devleti deil gibi bi düşünceyle karşı karşıya kalabiliyo bazı çevreler tarafından.
    bunun sebebide şudur.Osmanlı devleti himayesi altındaki hiç bir millete asla zorla kendi kültürünü empoze etmeye çalışmamıştır.dolayısıyla 10 larca kültürün karıştığı ancak özü Türk olan bir imparatorluk haline gelmiştir.gidip himayesi altındakileri zorla Türkleştirse o zaman mı Türk devleti olacaktı bunu merak ediyorum ?
    +
    bununla beraber Osmanlı devletinde yüksek mevkiiler asla türklere verilmemiştir.burdaki amaç merkezi otoriteyi sağlamaktır.
    aslında türklerde geleneksel olan 'ben güçlendim artık kendi devletimi kurmalıyım' düşüncesine göre bu çok doğru bi uygulama o zamana göre.
    ancak yıkılışında en büyük sebebi budur.ki bu sebebi tabiki anca yıllar sonraki nesiller çözebilir.o zamanın nesilleri deil

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    senin değindiğin konu bizim türklerin 3 kişi bir araya gelince devletleşme çabasıdır.
    Hakikaten tarihe bakın kaç tane irili ufaklı türk devleti vardır. Çünkü yönetici milletiz. Liderlik var. Savaşçıyız, boyun eğmez bir karakter hasıl olmuş e öyle olunca kur anasını satayım bi devlet battı balık yan gider diyoruz hep :D

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fcuk
    Fcuk's avatar
    Erkek
    Tugrulbaba abi deli yazmışsın bi ara buluşalım etlekmek ısmarlayacam wallaha :)

Hoop.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    tarihe bakarsanız dediginiz gibi olay ole deil. bozkır kavimlerinde gocebe ve kabile yasam anlayısı vardı. devlet anlayısı yoktu. yani 3kisi olduk ayrılalım gibi bir kavram yok cunku devlet kavramı yok ulus kavramı yok. herkez baglı bulundugu boyun boyundurugunda yasardı. lakin aralarından bir boy,kavim goc ederse veya savasa girerse digerleride onlara katılırdı bu goc veya savas sonrasında yerlesilen toprakta bir butun olarak devlet olmaktansa yine eskisi gibi ayrı yasarlardıki buda insanlarda canı sıkılan devlet kuruyo dusuncesine yol acar.

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Erkek
    ben Osmanlı"nın yüksek kademelerinde her zaman devşirmelere yer verilmesini, devşirmek için alınan çocukların arasında asla Türklerin bulunmamasını başka bişeye bağlayamıyorum şahsen.tabiki olay illada devlet kurmayla sonuçlanmayabilir.ama türktür bu yani padişahın otoritesini bozacak bi manyaklık yapabilir (:

Toplam Hit: 3948 Toplam Mesaj: 35