Türk Milleti Zekimidir
-
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------Dikkatlice Okuyunuz:
Bilidiğiniz gibi ttnet çağrı merkezinde çalısıyorum. Günde ortalama 150 kişi ile konuşuyorum. 9 ayda 35 000 kişi ile konuşmuşumdur ortalama.
Doktorundan, genaraline, işçisinden, emeklisine, mühendisine, milletvekiline, avukatına, sanatçısına vs vs vs... kişiler ile konuştum. Ve mevkisi, işi ne olursa olsun konuştuklarımın % 15 i sadece zekidir diyebilirim. Mühendis olup modemin ne olduğunu bilmeyen, doktor olup fareyi kullanamayan, ben avukatım deyip @ işaretini yaptırtmak için komşuya giden, beni sanki emiri altındaki askeri sanıp bu hızıma bak diye emir veren, ama sorunu kendi pc sinden olduğunu anlayınca suratıma kapatan albaylar gördüm. Bi sanatçı ablamız geldi evinde hat yok neden internete giremediğini soruyor :)
İnsanlarla konuşmaya başladıktan 1 dk sonra anlayabiliyorsunuz zeka seviyesini artık bu işte.
Büyük üstadın dediği gibi Türk halkının % 70 i aptaldır. En azından benim tanıdıklarımın % 80 i bu katagoriye girer...
Bu arada bence Atam Türk insanı zeki olduğu için değil, böyle inanmaları için zekidir demiştir. O insanlarla nasıl konuşmasını çok iyi biliyor. Türk insanı zekidir, sözü ile övünmek bile ne kadar aciz olduğunu gösterir milletin. Zira zeki insan bundan bahsetmez hep daha iyisi için çabalar, biz ise bırakın yerinde saymayı sürekli geriliyoruz. Sorsalar hep atalarımız ile övünüyoruz ama gelecek için hiç bir şey yapan yok. Bu da tembelliğin en somut göstergesidir...
-----------------------------Mühendis olup modemin ne olduğunu bilmemiz zeki olduğumuzu mu gösteriyor, ya da doktor olup fareyi kullanmamız ? Yansıttığın düşünce bana pek mantıklı gelmedi.
-
Qin bunu yazdı:
-----------------------------hepimiz kendimizi sorgulamalıyız bence bilmeyenleri uyarmalıyız ama kürt türk tayip baykalcılık yaparak değil gercekden bir birimizi kucaklayarak doğruları empoze etmemiz gerek arkadaşlar cidden belki bizi bulur bulmaz bilmiyorum ama yarınlarımızı cocuklarımızın kardeşlerimizin geleceği cidden büyük feaketler görecek gibi
SU KISIR DÖNGÜDEN KURTULABİLİRSEK COK ŞEYİ BASARCAZ ASLAN BİR UYANIRSA AH Bİ YANIRSA DİCEM AMA ETRFIMIZI ÖYLE SARMIŞLARKİ BİZİ ÖYLE BİR DÜŞMAN ETMİŞLERKİ BİR BİRİMİZE BÜGÜN SAVAŞA GEREK YOK TÜRKİYEDEKİ İNSANLARA SİLAH VERSELER SEN KÜRT SEN TÜRK SEN İMANLI SEN İMANSI Z DİYEREK ÜLKENİN YARISI BİRBİRİNİ ÖLDÜRÜR İÇİMİZDE OLUŞTURULAN KUTUPLAŞMA NEFRET DUYGULARI BİZİ ZATEN GÜNDEN GÜNE ERİTİP BİTİRİYO BNCE
-----------------------------%100 katılıyorum hoca ama düşünsene kıış uykusuna yatmış bi AYI'yı uyandırırsan ne olur? ya kaçabilirsen canını kurtarırsın ya da kaçamayıp parçalanırsın..
Türkiye'de o durumda uyanırsak parçalarız ama uyandırabilecek kimsyide tanımıyorum dediğinz gibi çok fazla tembelliğe alışmış rahatı sever hale gelmişiz uyanamayız..
-
şüphesi olan aynada gözlerine baksın...
-
Swool bunu yazdı:
-----------------------------
EmiRReiS bunu yazdı:
Bilidiğiniz gibi ttnet çağrı merkezinde çalısıyorum. Günde ortalama 150 kişi ile konuşuyorum. 9 ayda 35 000 kişi ile konuşmuşumdur ortalama.
Doktorundan, genaraline, işçisinden, emeklisine, mühendisine, milletvekiline, avukatına, sanatçısına vs vs vs... kişiler ile konuştum. Ve mevkisi, işi ne olursa olsun konuştuklarımın % 15 i sadece zekidir diyebilirim. Mühendis olup modemin ne olduğunu bilmeyen, doktor olup fareyi kullanamayan, ben avukatım deyip @ işaretini yaptırtmak için komşuya giden, beni sanki emiri altındaki askeri sanıp bu hızıma bak diye emir veren, ama sorunu kendi pc sinden olduğunu anlayınca suratıma kapatan albaylar gördüm. Bi sanatçı ablamız geldi evinde hat yok neden internete giremediğini soruyor :)
İnsanlarla konuşmaya başladıktan 1 dk sonra anlayabiliyorsunuz zeka seviyesini artık bu işte.
Büyük üstadın dediği gibi Türk halkının % 70 i aptaldır. En azından benim tanıdıklarımın % 80 i bu katagoriye girer...
Bu arada bence Atam Türk insanı zeki olduğu için değil, böyle inanmaları için zekidir demiştir. O insanlarla nasıl konuşmasını çok iyi biliyor. Türk insanı zekidir, sözü ile övünmek bile ne kadar aciz olduğunu gösterir milletin. Zira zeki insan bundan bahsetmez hep daha iyisi için çabalar, biz ise bırakın yerinde saymayı sürekli geriliyoruz. Sorsalar hep atalarımız ile övünüyoruz ama gelecek için hiç bir şey yapan yok. Bu da tembelliğin en somut göstergesidir...
-----------------------------Mühendis olup modemin ne olduğunu bilmemiz zeki olduğumuzu mu gösteriyor, ya da doktor olup fareyi kullanmamız ? Yansıttığın düşünce bana pek mantıklı gelmedi.
-----------------------------mühendis dediğin adam bu devirde 4 yıllık üniversitesini bitirmiş tahsilini yapmış okumuş bilgili adam klasmanında olan şahsiyettir değilmi? bu adam bilmiyorsa afedersin yanlış anlaşılmasın doğuda veya batıda çok fazla köy var daha elektriğin yeni gittiği oradakiler hiç bilemez heralde?
-
Qin bunu yazdı:
-----------------------------hepimiz kendimizi sorgulamalıyız bence bilmeyenleri uyarmalıyız ama kürt türk tayip baykalcılık yaparak değil gercekden bir birimizi kucaklayarak doğruları empoze etmemiz gerek arkadaşlar cidden belki bizi bulur bulmaz bilmiyorum ama yarınlarımızı cocuklarımızın kardeşlerimizin geleceği cidden büyük feaketler görecek gibi
SU KISIR DÖNGÜDEN KURTULABİLİRSEK COK ŞEYİ BASARCAZ ASLAN BİR UYANIRSA AH Bİ YANIRSA DİCEM AMA ETRFIMIZI ÖYLE SARMIŞLARKİ BİZİ ÖYLE BİR DÜŞMAN ETMİŞLERKİ BİR BİRİMİZE BÜGÜN SAVAŞA GEREK YOK TÜRKİYEDEKİ İNSANLARA SİLAH VERSELER SEN KÜRT SEN TÜRK SEN İMANLI SEN İMANSI Z DİYEREK ÜLKENİN YARISI BİRBİRİNİ ÖLDÜRÜR İÇİMİZDE OLUŞTURULAN KUTUPLAŞMA NEFRET DUYGULARI BİZİ ZATEN GÜNDEN GÜNE ERİTİP BİTİRİYO BNCE
-----------------------------bide şöyle bişey var:
bence bize ortak bi düşman lazım.farklı kutuplar anca karşılarında daha büyük bi kutup gelince aynı kutba geçer.
Türkiye Cumhuriyeti birlik beraberlik ortamı arıyorsa kendini bi ortak düşmana odaklasın.şahsen ben başbakan olsam ilk işim buydu.
Bakın A.B.D ne yaptı 12 Eylül sonrası kendine international terorisme odakladı işi götürdü.
edit: öncesinde de bakın sovyetlere odaklandıydı.ayakta kalcaksan kendine zıt bulacaksın.
-
CellyM bunu yazdı:
Swool bunu yazdı:
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------mühendis dediğin adam bu devirde 4 yıllık üniversitesini bitirmiş tahsilini yapmış okumuş bilgili adam klasmanında olan şahsiyettir değilmi? bu adam bilmiyorsa afedersin yanlış anlaşılmasın doğuda veya batıda çok fazla köy var daha elektriğin yeni gittiği oradakiler hiç bilemez heralde?
-----------------------------Zeki olmak için 4 yıllık üniversite de okumak gerekmiyor...
4 yıllık üniversite mezunu adamlar tanıdım fakat iki cümleyi bir araya getirip konuşamayanlar vardı. Aksi bir durum ise, gördüğüm ilkokul mezunu adamların seninle karşılıklı beyin fırtımaları yapabilmeleriydi. Zeki olmak için gerekli olan ilkokul ya da üniversite eğitimi değil.
Atatürk'ün ''Türk Milleti Zekidir'' sözü, 4 yıllık üniversite okumuş mühendislere ya da doktorlara değil, zeki olduğuna inanmış Türk milletinedir.
-
bazen okuyorumda söyle ydın görünen yazarlarımız vs öğretim görevlilerimiz amerika iki varil için petroliçin bunları ıraka girdi hadi ıraka iki varil için girtdi suriyeye nedne girmek istiyo lübnanı neden bombaladı hayır ETRAFIMIZDAKİ TÜM ÜLKELERE BİRR YAMA BULUP SÖMÜRGELERİ ALTINA ALMAK İKİ VARİL PETROL İÇİN DEĞİL arkadaşlar temelde türkiye var
aman kalkıpda türkiyeye bişey yapamazlar işde biz canakkalede bunu sunu yaptık demeyin arkadaşlar bügün silah sanayımızın %60 onlara bağlı en basit asprini (örnek) bile yurtdısından getirtiyoruz onlara mahkum olmusuz
bazen görüyormda lan niye amerikaya rest ckmiyoruz lan dövelim gözlerini şişirelim diye yorumlar köşe yazıları falan okuyorum ne kadar komik geliyor bügün onlar en basitinden ilaç vermee hastanelerimizde binlerce insan ölür ki bırakın bunun bin örneği daha cıkar yazmaya kalkarsak bügün tankımız topumuz var ama mühimmatı onlardan alıyoruz mühimmatsız tank tüfek bir işe yaramaz bir birimizi yemekden mühimmatı tankı tüfeği yapacak zamanımız olmadı o zekamız ola bile bizi bask yone cekip zayıf brıakdılar
bügün kuru güç hiç bir işe yaramaz mantık en sağlam silahdır ve bu senaryoları ülkemizde oynatanlar en büyük en sağlam silahla YANİ mantıkla ilerleiyolar
yanlıs duymadıysam İSRAİLİN İNANCINA GÖRE İSTANBUL BASKENT OLDUĞU GÜN HZ İSA YERYÜZÜNE İNCEK VE İSRAİLLİLER CENNETE GİDİCEK DİYE
-
zeki olmasina zekide aynı zamanda kendisine bu kadar hakaret eden, hor gören millette tanımıyorum. öyle laflar duyuyorumki; mesela otelde çalışırken çalışan arkadaşlar müşteri ayırd ediyordu. türkleri hor görüyordu. sanki kendisi yunanlı veya aristokrat :) çok gördüm karısını barmene bırakıp giden belçikalı, içtiği 2 biraya itiraz eden hollandalı. adamlar 1 bira parasi vermemek için resmen arıza arıyor. seni kesiyor çalışırken. ama türk müsterilere acık sözlü ol durumu izah et çok anlayışlı karşılıyorlar. telekom çağrı merkezinde çalışan arkadaşta insanlarla bayağı muhattab olmuş. onu işi gereği hattıyla ve bilgisayarıyla problemi olan insanlar ariyor, bilmemeleri veya yanliş bilmeleri istisnalar dışında o kadar abes değil. mesela modeme reset at diye tarif ediyor telekomdakiler. benim babamin ingilizcesi olmadığı için bilmez mesela reset ne demek diye. ram ingilizce bir kelimedir. rasgele ulaşılabilir bellek. ama bilgisayarla hiç tanişmamiş bir ingilize sorun bilmez. ama o ingiliz. normal ona :) 10 senedir turizmdeyim avrupalıların her halini gördüm ayakta yatakta ayık sarhoş hesap öderken vs.. :) 28 senedirde tükiyede yaşıyorum. kıyaslama yapacak olursak biz daha zekiyiz. insanlık tarihinden buyana bulunduğumuz coğrafya kaç uygarlığa mezar olmuş hepimiz çok iyi biliyoruz. biz hala ayaktaysak atatürk'ünde dediği gibi zekiyiz çalışkaniz....
-
Swoo, mühendis dediğin adam ismini sorduğumda bana mühendis a.... diye kendisini tanıtıyorsa ve modemin üstündeki ışıkları sorduğumda o da nedir suradaki kutudan mı bahsediyorsun diyorsa ve sen bunu bilmeyebilir diyorsan ben sana söyleyecek bir söz bulamam. Doktor dediğimiz şahsiyetler ortalama 6 sene okuyorlarsa ve bunun en az 1 yılında köpek gibi ingilizce eğitimi alıyor ve derslerinde de ingilizce görüyorlarsa ben ona Home butonu dediğimde bana ben ingilizceden anlamam ama çok iyi ameliyat yaparım diyorsa bu adamın zekasını gösterir. Emin ol zeki insan bir cümlesinden bile belli olur, senin hiç bir şey bilmeyip suan bililyormuş gibi bana yanıt vermen gibi...
-
Senin de, anlatmaya çalıştığın şeyin mantıksız olduğunu söyledimde, bilmediğimi ima eden cümleler kurarak kurmaya çalıştığın üstünlük çabası gibi.