folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Türk Milleti Zekimidir

Türk Milleti Zekimidir

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Qin
    Qin's avatar
    Erkek

bence zeki değiliz sadece kendimizi zeki zannediyoruz yanlıs anlasılmayayım aptalız demek anlamınada gelmiyor

zeki oanlar bügün dünyaya hükmedenler bence biz sdece kendimzii kandırıyouz

Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz. (Hz. Ali (r.a)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek
    Qin bunu yazdı:
    -----------------------------

bence zeki değiliz sadece kendimizi zeki zannediyoruz yanlıs anlasılmayayım aptalız demek anlamınada gelmiyor

zeki oanlar bügün dünyaya hükmedenler bence biz sdece kendimzii kandırıyouz

Evet,okullarımızda ki müfredat dısa baglı davsirme son derece dayatma bir sistem içinde ezbere yönelik oldugu müddetce..insaların çeşitli özelliklerini yok sayıp herkesi tek düzlem içersinde bir kaba sıgdırmayı egitim sanan ögretmenler oldugu surece..okullarda bireyin düşüncelerinden cok kıyafetin kötu siktir git sacın uzun velini cagır gibi abuk subuk nedenlerle degerlendirildigi surece var olan zekası bireyin zımparalanarak aptal,dusunmeyen var olan zekasını kulanamayan idoitler olarak yetişrildiginden söylediklerde dogruluk payı yok degil.Azda olsa iyi egitim veren kuruluslarımız var oldugu için sanslı olanlarıda beyin göçü ile kaybediyoruz devam devam durmak yok...

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CellyM
    CellyM's avatar
    Erkek
    Swool bunu yazdı:
    CellyM bunu yazdı:
    Swool bunu yazdı:
    EmiRReiS bunu yazdı:

Dikkatlice Okuyunuz:

Bilidiğiniz gibi ttnet çağrı merkezinde çalısıyorum. Günde ortalama 150 kişi ile konuşuyorum. 9 ayda 35 000 kişi ile konuşmuşumdur ortalama.

Doktorundan, genaraline, işçisinden, emeklisine, mühendisine, milletvekiline, avukatına, sanatçısına vs vs vs... kişiler ile konuştum. Ve mevkisi, işi ne olursa olsun konuştuklarımın % 15 i sadece zekidir diyebilirim. Mühendis olup modemin ne olduğunu bilmeyen, doktor olup fareyi kullanamayan, ben avukatım deyip @ işaretini yaptırtmak için komşuya giden, beni sanki emiri altındaki askeri sanıp bu hızıma bak diye emir veren, ama sorunu kendi pc sinden olduğunu anlayınca suratıma kapatan albaylar gördüm. Bi sanatçı ablamız geldi evinde hat yok neden internete giremediğini soruyor :)

İnsanlarla konuşmaya başladıktan 1 dk sonra anlayabiliyorsunuz zeka seviyesini artık bu işte.

Büyük üstadın dediği gibi Türk halkının % 70 i aptaldır. En azından benim tanıdıklarımın % 80 i bu katagoriye girer...

Bu arada bence Atam Türk insanı zeki olduğu için değil, böyle inanmaları için zekidir demiştir. O insanlarla nasıl konuşmasını çok iyi biliyor. Türk insanı zekidir, sözü ile övünmek bile ne kadar aciz olduğunu gösterir milletin. Zira zeki insan bundan bahsetmez hep daha iyisi için çabalar, biz ise bırakın yerinde saymayı sürekli geriliyoruz. Sorsalar hep atalarımız ile övünüyoruz ama gelecek için hiç bir şey yapan yok. Bu da tembelliğin en somut göstergesidir...

Mühendis olup modemin ne olduğunu bilmemiz zeki olduğumuzu mu gösteriyor, ya da doktor olup fareyi kullanmamız ? Yansıttığın düşünce bana pek mantıklı gelmedi.

mühendis dediğin adam bu devirde 4 yıllık üniversitesini bitirmiş tahsilini yapmış okumuş bilgili adam klasmanında olan şahsiyettir değilmi? bu adam bilmiyorsa afedersin yanlış anlaşılmasın doğuda veya batıda çok fazla köy var daha elektriğin yeni gittiği oradakiler hiç bilemez heralde?

Zeki olmak için 4 yıllık üniversite de okumak gerekmiyor...

4 yıllık üniversite mezunu adamlar tanıdım fakat iki cümleyi bir araya getirip konuşamayanlar vardı. Aksi bir durum ise, gördüğüm ilkokul mezunu adamların seninle karşılıklı beyin fırtımaları yapabilmeleriydi. Zeki olmak için gerekli olan ilkokul ya da üniversite eğitimi değil.

Atatürk'ün ''Türk Milleti Zekidir'' sözü, 4 yıllık üniversite okumuş mühendislere ya da doktorlara değil, zeki olduğuna inanmış Türk milletinedir.

sende yanlış anlıyosn benim de EmiRReiS inde demek istediğini..

biz 4 yıllık okuyp mühendis olan adamlar zeki dir ilkokul mezunu veya okumamış olanlar gerizekalı aptal demiyorz.. 4 yıllık okuyup mühendis lik sertifikasını alan bi insan 4 yıllık üniversite hayatı boyunca en az 2 sene bilgisayarla mutlaka uğraşmıştr ki bende üniveriste okuyorm bilgisayar derslerinide görüyoruz.. ha dediğine katılıyorum belkide master yapıp doktorasını yapıp iki kelimeyi biraraya getirip konuşamayanlar var doğru söylüyosun onlarada gerizekalı demiyorz..

ayrıca sende iki cümleyi biraraya getirip düzgün bi cümle kuramamışsın ben hiçbi ilkokul mezunu ile beyin fırtınası yapmadım.. yapamazlarda demiyorum.. 

http://www.tahribat.com/Murit-CellyM/
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    G-Turk
    G-Turk's avatar
    Erkek

EmiRReiS bunu yazdı:

Dikkatlice Okuyunuz:

Bilidiğiniz gibi ttnet çağrı merkezinde çalısıyorum. Günde ortalama 150 kişi ile konuşuyorum. 9 ayda 35 000 kişi ile konuşmuşumdur ortalama.

Doktorundan, genaraline, işçisinden, emeklisine, mühendisine, milletvekiline, avukatına, sanatçısına vs vs vs... kişiler ile konuştum. Ve mevkisi, işi ne olursa olsun konuştuklarımın % 15 i sadece zekidir diyebilirim. Mühendis olup modemin ne olduğunu bilmeyen, doktor olup fareyi kullanamayan, ben avukatım deyip @ işaretini yaptırtmak için komşuya giden, beni sanki emiri altındaki askeri sanıp bu hızıma bak diye emir veren, ama sorunu kendi pc sinden olduğunu anlayınca suratıma kapatan albaylar gördüm. Bi sanatçı ablamız geldi evinde hat yok neden internete giremediğini soruyor :)

İnsanlarla konuşmaya başladıktan 1 dk sonra anlayabiliyorsunuz zeka seviyesini artık bu işte.

Büyük üstadın dediği gibi Türk halkının % 70 i aptaldır. En azından benim tanıdıklarımın % 80 i bu katagoriye girer...

Bu arada bence Atam Türk insanı zeki olduğu için değil, böyle inanmaları için zekidir demiştir. O insanlarla nasıl konuşmasını çok iyi biliyor. Türk insanı zekidir, sözü ile övünmek bile ne kadar aciz olduğunu gösterir milletin. Zira zeki insan bundan bahsetmez hep daha iyisi için çabalar, biz ise bırakın yerinde saymayı sürekli geriliyoruz. Sorsalar hep atalarımız ile övünüyoruz ama gelecek için hiç bir şey yapan yok. Bu da tembelliğin en somut göstergesidir...

Bence buna göre degerlendirme yaparsak yanlis olur. Daha Türkiye de Bilgisayar denen seyin ömrü ne kadar ki?
    Avrupa da yaklasik her 2. veya 3. bir bilgisayar var. Peki bu Türkiye de nasil?

Adam Doktor veya Albay. Albay'in bilgisayar ile isi ne? Oglu istedi diye, veya oglunun veya kizinin okulu icin bir bilgisayar ve internete ihtiyagci oldu ama sonra sorunlar yasadi ve tabiki seni aradi.

Simdi düsün, adam 80 veya 90li yillarda üniversite okudu. Varmiydi o zamanlar bilgisayar veya internet?

Sen hergün bilgisayar ile ugrastigin icin, millete anlatmaktan bikmissin, usanmissin. Seni cok iyi anliyorum, aynisini bende yasiyorum arada ve bunalima girecek gibi oluyorum.

# Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek
    G-Turk bunu yazdı:

EmiRReiS bunu yazdı:

Dikkatlice Okuyunuz:

Büyük üstadın dediği gibi Türk halkının % 70 i aptaldır. En azından benim tanıdıklarımın % 80 i bu katagoriye girer.

Bence buna göre degerlendirme yaparsak yanlis olur. Daha Türkiye de Bilgisayar denen seyin ömrü ne kadar ki?
    Avrupa da yaklasik her 2. veya 3. bir bilgisayar var. Peki bu Türkiye de nasil?

Adam Doktor veya Albay. Albay'in bilgisayar ile isi ne? Oglu istedi diye, veya oglunun veya kizinin okulu icin bir bilgisayar ve internete ihtiyagci oldu ama sonra sorunlar yasadi ve tabiki seni aradi.

Simdi düsün, adam 80 veya 90li yillarda üniversite okudu. Varmiydi o zamanlar bilgisayar veya internet?

Sen hergün bilgisayar ile ugrastigin icin, millete anlatmaktan bikmissin, usanmissin. Seni cok iyi anliyorum, aynisini bende yasiyorum arada ve bunalima girecek gibi oluyorum.

Öncelikle şuan Türkiyede ki tüm üniversitelerde bilgisayar eğitimi verilmektedir. Bu konuyu abartmayalım. Bildiğim tüm mühendislik bölümlerinde programlama eğitimi bile veriliyor. Ben burada program kodlamadan yada mikro işlemcilerden bahsetmedim. Söylediğim söz gayet basit, modemin ışıklarını görüyor musun ? Modemin ne olduğunu bilmeyen fakat evine adsl alan bir insan söylermisin neyin bilincindedir?  Ben zekanın bir kesime bağlı olduğunu kastetmiyorum. Sen konuyu Türkiyedeki bilgisayar kullanım süresine  bağlıyorsun, ki alakası yok. 

Bakıyorumda zeka üzerine baya ihtisas yapan kardeşlerimiz var. O zaman açıklayalım. Yüzlerce zeka çeşidi vardır. Yalnız günümüzde bunlardan sadece 3 ü zeka kategorisinde kullanılmaktadır.  Mantıksal zeka, ruhsal zeka ve duygusal zeka. Benim şuan bahsettiğim mantıksal zekadır. Eğer insan elindeki fırsatlardan en iyi şekilde yararlanamıyorsa bu adamda bir kere mantık yoktur ve mantık zeki insanlarda olur.

En basitinden evine adsl bağlatan bir insan modemin ne olduğunu bilmiyor ve evinde bunu bulamıyorsa bu adam salaktır. Eğer bilmiyorsa telefon açıp lan ben neden internete giremiyorum diyemez. Bilen birisi arar...

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Günümüz için fikrimi belirtiyim Robotlaştırılmış bir Toplum. Sadece Yemen gereken miktar kadar yiyeceksin, Daha fazla kazanmak için çokmu çalıştın Engellenirsin Sınırı aştınmıda engellenemedinmi Tehdit yer oturursun yerine, Asla Barajı aşamayacak hale getirilmiş bir Halk Ekonomisi, Ve Sınırlandırılmış bir zihin kapasitesi olan bir Toplum.

Her ne kadar Aselsan dan teknisyenler felan bişiler dedik Öldüler yada Öldürtüldüler isede Nihayetinde Sınırı Zorlama diyen sistemimiz dışındada bir sisteme bağımlı olduğumuz çift Korumalı bir Sınırlandırılmış Robotik bir halk. Birinci Sınır Katmanı kendi kendimizi Çekemememizle başlayan Sınırlamalar, ikincisi ise Emperyalist Güçlerin Çizdiği Akıl ve Ekonomik Sınırı Aşamayan bir halk, Bu durumda Nasıl Zeki olabiliriz Zeki olmamız engelleniyorken.

Program Kodlama Mikro işlemci mimarisi dersleri felan Hocalar bunların olması neyi değiştirirki, iş icraat aşamasına Geldimi Sınırlandırmaları Acı acı çekenler ve engellenenler bilir, Vede Öldürülen beyinlerimizin Aileleri bilir. Fazla Söze gerek yok kanaatimce, Ören ama Uygulama Sistemide diyebilirsiniz. Yada Ören ama Unut Bildiklerini Sadece Yazılını geç, Diplomalı Robot ol Resmen denilmektedir, yada dedirtilmektedir, Yada deme yada dedirtme yok Gizli bir vesvese ile Önün kapalıdır, Yada Kapatılmıştır. 

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Qin
    Qin's avatar
    Erkek
    Odysseus bunu yazdı:
    ben zekiyim,gerisi s.klemez
    hocam ortada kişi konusmuyoruz toplum konusuluyor sen böyle düşünürsen ben böyle düşürsem bir adım ilerleyemeyiz

Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz. (Hz. Ali (r.a)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

daha önce paylaşmıştım. fakat kimse önemsememişti. yalnız video girişinde Türk milleti zekimidir yoktu.

2015 yılını bekliyorum. 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek
    Zeka'nın tanımı bile bilim dünyasında tartışılırken zekanın ölçütünü insan sarraflığıyla ölçmek ne kadar doğrudur arkadaşlar? Zeki olmak yetkin olmak kadar yetkin olduğuna inanmakla ilgilidir. Ata, Türk milletinin zeka potansiyeline inandığını göstermiştir. Atamız tabiki bir araştırma sonucu böyle bir sonuç elde etmedi. Ancak iyi biliyor ki "inanç" enerjidir, güçtür. Yüzde bilmem kaçımız aptalız diyerek bunu ispatlama çabalarını bizi aşağılık duygusuyla zeki olmaya mı teşvik edecek acaba? eğer öyle olsaydı Atamız da "Türk milleti çoğunlukla tembel ve aptaldır. Bundan mütevellit bu karakterimizi geliştirmeliyiz." derdi herhalde. Ama o ne dediğini iyi biliyor bence.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    G-Turk
    G-Turk's avatar
    Erkek

mayrip bunu yazdı:

daha önce paylaşmıştım. fakat kimse önemsememişti. yalnız video girişinde Türk milleti zekimidir yoktu.

2015 yılını bekliyorum. 

@mayrip, neden 2015?

# Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir
Toplam Hit: 5377 Toplam Mesaj: 45