Türk Milliyetçiliği Kakamıdır ? İnsanlara Neden Batar ?
-
ats30 bunu yazdı:
-----------------------------
mortyr bunu yazdı:
SOnuna kadar Atatürkçüyüm ama işte sizin yanlışınız burda başlıyor...
Atatürk' ün zamanındaki kürt ve laz nüfusuyla günümüzdeki nüfus bir mi??
Adamlar bile bilmiyor kürt mü olduklarını.. Atatürk zamanında Kürtler AŞİRETTİ !!
Daha sonra dış ülkelerin kışkırtmalarıyla ve güçleriyle ırk yaptılar kendilerini...
Hadi diyelim ki ırktılar...
Atatürk peygamber mi Tanrı mı?? O da bizim gibi insan hata yaptığı bi tarafı olamaz mı???
-----------------------------kürtlerin bir Türk aşireti/parçası olduğu yıllardır söylenen birşeydir.Zamanla psikolojik operasyonlarla kendi insanına yabancılaştırıldığı ve kendilerini ayrı bir etnik topluluk olarak gördükleri söylenir.
bu aynı şeye benzer.okullarda şube zıtlaşmaları olur hani rekabet gibi..ama sınıf kavgaları da çıkar..kardeşler birbirlerine yabancılaştırılınca tabi...
bende onu demeye calışıyorum Atatürk zamanında adamlar biz Türküz die gezior... Ayrıca Bütün kürt isyanlarını dinci isyanlar izler o da ayrı bir konu :)) -
YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
mortyr bunu yazdı:
-----------------------------mortyr bunu yazdı:
Türk halkı dersen tek bir ırktan söz edersin sadece Türkleri anlatırsın kürtleri, lazları, çerkezleri yok sayarsın
Ama Türkiye halkı dediğinde topraktaki herkesi kastedersin...
-----------------------------Türk Halkı deyince kürtler, araplar, lazlar vs. neden yok sayılıyor ?
O zaman Atatürk'ün Türklük kavramı faşizan bir yaklaşımdır.
TÜRK'lük anayasada açıkca belirtilmiştir.
Etnik kökenlere inersek zaten TÜRK'lük diye bir kavram kalmaz.
TÜRK'lük ortak paydamızdır.
-----------------------------SOnuna kadar Atatürkçüyüm ama işte sizin yanlışınız burda başlıyor...
Atatürk' ün zamanındaki kürt ve laz nüfusuyla günümüzdeki nüfus bir mi??
Adamlar bile bilmiyor kürt mü olduklarını.. Atatürk zamanında Kürtler AŞİRETTİ !!
Daha sonra dış ülkelerin kışkırtmalarıyla ve güçleriyle ırk yaptılar kendilerini...
Hadi diyelim ki ırktılar...
Atatürk peygamber mi Tanrı mı?? O da bizim gibi insan hata yaptığı bi tarafı olamaz mı???
-----------------------------Ne yani nüfus çoğaldıkça daha fazla mı arkamızı dönelim?
Dün aşiretdiler, bugün ırk oldular, yarında verelim güneydoğuyu iyice millet olsunlar?
Almanyada türkler dün neydiler ? Zor işleri yapmaları için ithal edilen işçi parçaları. Nüfusları 1000 lerle ifade ediliyordu.
Bugün milyonlarla. Dün işçi parçaları bugün aşiret / ırk'mı oldular?
Atatürk hata felan yapmadı ileri görüşlülüğü sayesinde ileri zamanlarda böyle saçma sapan yorumlar yapılmasın diye böyle bir TÜRK'lük kavramı ortaya çıkardı.
Arkadaşım şimdi Almanyadaki Türkleri diyorsun okuma güçlüğün mü var? Ben orda dış güçlerin etkisiyle dedim Almanyadaki Türkleri kim destekliyor? Hangi güç destekliyor ayrıca onlar hiçbir zaman kendilerine biz alman bozmasıyız mı dedi? Hep Biz Türküz die kaldılar ayrıca şu anda ALmanya ve Avrupa ülkeleri Türk işçilerini bir tehlike olarak görmekte. Atatürk senin dediğin gibi TÜRK çülük kavramını cıkarttıysa -ki ben buna inanmıyorum- bölünmenin ilk adımını kendisi atmıştır çünkü kürtleri lazları çerkezleri yok saymaktır ve daha sonra bunlar nüfuslarını çoağltacaktır.. Atatürk' te hataya düşebilir insandır ama ileri görüşlülüğü sayesinde bu hataya düşmemiştir.. Ayrıca Türkçülük değil Milliyetçilik diyoruz biz ona hani sizin tanımladığınız kelime hatırladın mı? Şu 7 ilkeden biri...Ayrıca ben nüfus çoağldıkça arkamızı dönelim diye bişi demeyi kastetmedim 5 duyu organımz var bizim ama hangisiyle algıladın anlayamadım...
-
mortyr bunu yazdı:
Arkadaşım şimdi Almanyadaki Türkleri diyorsun okuma güçlüğün mü var? Ben orda dış güçlerin etkisiyle dedim Almanyadaki Türkleri kim destekliyor? Hangi güç destekliyor ayrıca onlar hiçbir zaman kendilerine biz alman bozmasıyız mı dedi? Hep Biz Türküz die kaldılar ayrıca şu anda ALmanya ve Avrupa ülkeleri Türk işçilerini bir tehlike olarak görmekte. Atatürk senin dediğin gibi TÜRK çülük kavramını cıkarttıysa -ki ben buna inanmıyorum- bölünmenin ilk adımını kendisi atmıştır çünkü kürtleri lazları çerkezleri yok saymaktır ve daha sonra bunlar nüfuslarını çoağltacaktır.. Atatürk' te hataya düşebilir insandır ama ileri görüşlülüğü sayesinde bu hataya düşmemiştir.. Ayrıca Türkçülük değil Milliyetçilik diyoruz biz ona hani sizin tanımladığınız kelime hatırladın mı? Şu 7 ilkeden biri...Ayrıca ben nüfus çoağldıkça arkamızı dönelim diye bişi demeyi kastetmedim 5 duyu organımz var bizim ama hangisiyle algıladın anlayamadım...
-----------------------------Öncelikle edebini takın öyle konuş,
Sen yazdıklarının nereye gittiğini bilmiyorsun, cevap alıncada celalleniyorsun.
Bugün 3-4. kuşak türklerden türkçe konuşmayı bilmeyenler var, dış güçlerin kışkırtması değil tabiki, bu alman hükümetinin bir kültür asimile politikasıdır. Türkler bugün almanyada milyonlarla ifade edilen nüfusları ile ne bölünmeden nede saçma sapan haklardan dem vurmaktalar bunun farkındasındır.
Sen ergen beyninle düşünüyorsun fakat Atatürk düşünemiyor vay anasını ? Bölücü, pis, kaka atatürk!
-
mortyr bunu yazdı:
-----------------------------Öncelikle edebini takın öyle konuş,
Sen yazdıklarının nereye gittiğini bilmiyorsun, cevap alıncada celalleniyorsun.
Bugün 3-4. kuşak türklerden türkçe konuşmayı bilmeyenler var, dış güçlerin kışkırtması değil tabiki, bu alman hükümetinin bir kültür asimile politikasıdır. Türkler bugün almanyada milyonlarla ifade edilen nüfusları ile ne bölünmeden nede saçma sapan haklardan dem vurmaktalar bunun farkındasındır.
Sen ergen beyninle düşünüyorsun fakat Atatürk düşünemiyor vay anasını ? Bölücü, pis, kaka atatürk!
Asıl sen şu anda yazdıklarının nereye gittiğini bilmiyorsun..3-4. kuşakta türkçeyi bilmeyenler varsa bu bizim sorunumuz onlara sahip çıkamamışız...
Ve Alman hükümetine bravo.. Bizde bu politikayı uyguladık ama daha sonra (Atatürk' ten sonra) rafa kaldırıldı peki neden? Yine dış güçler vay anasını !! Peki o zaman neler oldu? Sİyasi çatışma cıkardılar Sağ-Sol Türk-Kürt... Köy Enstitüleri ve bazı önemli eğitim kuruluşlarını kapattırdılar yani halkın cahil kalmasını istediler. İlginç...
Herneyse oraya gireresek bi daha cıkamayız.. Almanyadaki eğitim iyi ayrıca adamlar iyi para veriyor ekonomisi güçlü ordaki Türkler kralla gibi yaşıyor niye ülkeyi bölmek gibi bi dertleri olsun ki...
Ayrıca Atatürk' e niye öyle dedin anlamadım fakat Atatürk TÜRKÇÜLÜK değil MİLLYETÇİLİK politikasını izlemiştir... Aralarında kocaman bir fark var...
-
mortyr bunu yazdı:
Asıl sen şu anda yazdıklarının nereye gittiğini bilmiyorsun..3-4. kuşakta türkçeyi bilmeyenler varsa bu bizim sorunumuz onlara sahip çıkamamışız...
Ve Alman hükümetine bravo.. Bizde bu politikayı uyguladık ama daha sonra (Atatürk' ten sonra) rafa kaldırıldı peki neden? Yine dış güçler vay anasını !! Peki o zaman neler oldu? Sİyasi çatışma cıkardılar Sağ-Sol Türk-Kürt... Köy Enstitüleri ve bazı önemli eğitim kuruluşlarını kapattırdılar yani halkın cahil kalmasını istediler. İlginç...
Herneyse oraya gireresek bi daha cıkamayız.. Almanyadaki eğitim iyi ayrıca adamlar iyi para veriyor ekonomisi güçlü ordaki Türkler kralla gibi yaşıyor niye ülkeyi bölmek gibi bi dertleri olsun ki...
Ayrıca Atatürk' e niye öyle dedin anlamadım fakat Atatürk TÜRKÇÜLÜK değil MİLLYETÇİLİK politikasını izlemiştir... Aralarında kocaman bir fark var...
-----------------------------Atatürk'ün milliyetçiliği ermeni milliyetçiliği miydi ?
Kardeş kusuruma bakma saçmalıyorsun,
http://www.yasevyaterket.com/index.php/en-buyuk-turk-milliyetcisi-ataturk.html
-
mortyr bunu yazdı:
-----------------------------Atatürk'ün milliyetçiliği ermeni milliyetçiliği miydi ?
Kardeş kusuruma bakma saçmalıyorsun,
http://www.yasevyaterket.com/index.php/en-buyuk-turk-milliyetcisi-ataturk.html
-----------------------------Atatürk milliyetçiliği, milliyet, dil ve kültürde; üzüntüde ve sevinçte birlik ve beraberliği ifade eder. Bu anlayış, dünya milletlerini bir aile sayan, her milletin hakkına saygılı olan, haklarını ve onurunu koruma konusunda bilinçli ve barışçı bir milliyetçiliktir. Millet hayatı tehlikeye girmedikçe, çıkarılan savaş, savaş değil, cinayettir, öyleyse esas olan barıştır. İnsanları mutlu edeceğim diye onları birbirine boğazlatmak, insanlık dışı ve son derece üzücü bir sistemdir. İnsanları mutlu edecek tek vasıta onları birbirine yaklaştırmak, onlara birbirlerini sevdirmek, karşılıklı maddi ve manevi ihtiyaçlarını temine yarayan hareket ve enerjidir. sözleri; Atatürk ün savaş yanlısı ve ırkçı bir devlet adamı olmadığının göstergesidir...
Burda gördüğün gibi Atatürk hiçbirzaman TÜRKÇÜLÜK KÜRTÇÜLÜK politikası değil MİLLİYETÇİLİK politikası izlemiştir
Atatürk' ün yaptığı Türkiye Milliyetçiliğiydi kardeş dediklerimi anlamamk için diretiyorsun sonra bana saçmalıyorsun diyorsun ...
-
Milletçilik; yaşadığı topraklara sahip çıkan, kültürel değerlerini korumayı bilen, tamamen bir bütün içinde diğer dillere ve ırklara farklı bir gözle bakmayandır. Birisi karşımda milliyetçilik adı altında ırkçı düşüncelerle bakarsa; ben o milliyetçiliği alırım.. ona bi daha geri vermem.
-
Kendi ırkçılık anlayışını içinden yaşasan kimseye batmaz. Bu ülkede bir sürü ırktan insan yaşıyor senin dediğin türde milliyetçilik yani ırkçılık eskide kaldı.
Hedef Atatürkün milliyetçilik anlayışı olmalı. Özünde çerkes arap kürt ve rum olabiiriz ama hepimiz türküz. Orkun kitabeleri yok bozkurt bilmemne bunlara gerek yok.
-
kalemlik bunu yazdı:
Kendi ırkçılık anlayışını içinden yaşasan kimseye batmaz. Bu ülkede bir sürü ırktan insan yaşıyor senin dediğin türde milliyetçilik yani ırkçılık eskide kaldı.
Hedef Atatürkün milliyetçilik anlayışı olmalı. Özünde çerkes arap kürt ve rum olabiiriz ama hepimiz türküz. Orkun kitabeleri yok bozkurt bilmemne bunlara gerek yok.
-----------------------------yani alt kimlik-üst kimlik konusunu iyice bi tartışalım mı ?
-
Atatürk'ün Cumhuriyet'i kurduğu ortamı ve zamanı şimdiyle birmiş gibi düşünüp yorum yapmanın saçmalığı hala keşfedilememiş. Hangi devlet olursa olsun, kuruluşunda bariz bir hoşgörü politikası görürsünüz. Ateist devlet liderlerinin dini yaklaşımlarını, Faşizanların halkçı yaklaşımları vb.. Bu arada milliyetçiliğin tanımını yapan arkadaşa da kısa bir düzeltmem olucak. Milliyetçilik : MİLLETE AİT OLAN DEĞERLERİ KORUYUP KOLLAYAN KİŞİ değil, MİLLETE AİT OLAN DEĞERLERİ KORUYUP KOLLAMA DÜŞÜNCESİ 'dir. Bahsettiğin Türk Milliyetçiliğinin kimseye bir batarı çıkarı da yoktur.. Tabi bahsettiğin Milliyetçilik, Atatürk'ün düşünce yapısını oluşturan Milliyetçilik olduğu sürece. Bu düşüncenin senin 'reislerin, abilerin vs.' tarafından yorumlanarak oluşturulmuş haline biz halk arasında ırkçılık ve faşizanlık diyoruz. HaYVaN'ın başta dediği gibi Milli değer bütünlüğünü korumak yerine ayrıma giden bir yaklaşım Milliyetçilik değildir. Ayrıca mademki tartışmadasın kaynak gösteriyorsun bari o konuda objektif ol. Al sana sağın solun yorumu katılmamış objektif Atatürk Milliyetçiliği : http://tr.wikipedia.org/wiki/Atat%C3%BCrk_milliyet%C3%A7ili%C4%9Fi
Atatürk Milliyetçiliği, 1924 Anayasası'nın 88. maddesinde ve Atatürk İlkelerinde de belirtilmiş olan, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin,ulus tanımını dil, kültür ve siyasi birliktelik gibi değerlere dayandıran milliyetperverlik anlayışı.
Etnikçiliğe karşıdır
Atatürk'e göre Misak-ı Milli sınırlarındaki etnik ayrılığı öne çıkarmak birkaç düşman aleti beyinsiz, mürteciden başka hiçbir millet ferdi üzerinde üzüntüden başka bir tesir bırakmamıştır ve bunlar geçmişteki baskı devirlerinin kalıntısı yanlış adlandırmalardır. Ortak mazi, tarih, ahlak ve hukuk Türk milletini biraraya getiren değerlerdir.
Afet İnan'ın Medeni Bilgiler isimli kitabında Atatürk millet tanımını vermiş ve bu tanımın içine ırk ve etnik köken, din gibi husuları katmamıştır.
Atatürk milliyetçiliği bir etnik şoven milliyetçilik değildir. Ziya Gökalp'in belirttiği has (kültür) milliyetçiliğidir. Osmanlı aydınlarının ümmetçilik fikirlerini öne çıkarması ve milliyetçiliği dışlaması Türk ulusunun zararına sonuçlar vermişti. Atatürk milli benliği bulunmayan milletlerin diğer milletlerin avı olduğunu belirtmiştir.
Irkçılığı reddeder
Avrupa menşeili üstün ırk, aşağı ırk nazariyeleri 19. yüzyıl Avrupasında yaygındı. Atatürkçü görüşe göre Türk milleti 1924 anayasası'nda tanımlıdır. Bu tanımda ırk ve din reddedilir. Bu tanımda Türk ahalisine, din ve ırk farkı olmaksızın vatandaşlık itibariyle Türk denir denmektedir. Aynı tanım 1961 ve 1982 anayasalarında da korunmuştur.
1931 ve 1941 yılları arasında liselerde okutulan dört ciltlik Türk Tarih Tezi kitabında Türk toplumunun ırkçı, dinci, etnik ayrımcı ve benzeri farklılıkların öne çıkarılarak tanımlanmasına karşı çıkar. Onun yerine Ne mutlu Türküm diyene anlayışını ortaya koyar.
Medeniyetçidir
Sömürgeci devletlerin tesiri altındaki Asya ve Afrika ülkelerindeki milliyetçilik özellikle batı ve değerlerine karşı bir tepki olarak kendini ifade etmişti. Atatürk milliyetçiliğinde batı kökenli çağdaş ilkeler, milliyetçilikten ayrı olarak faydalanılması gereken değerlerdir. Sadri Maksudi Arsal, toplumların mazide yaşadığı felaketlere ve sevinçlere olan bağlılıklarının milleti oluşturan en önemli değerlerden biri olarak görür. Turan Feyzioğlu çağdaşlaşmak, ışığa, aydınlığa, uygarlığa doğru ilerlemek milli benliğimizden uzaklaşmak değildir. şeklinde bu görüşü ifade etmiştir.
Atatürk’e göre Avrupa uluslar topluluğunun fiziki sınırlar dışında, bu sistemin üstünlüğüne karşı mücadeleler mutlaka ulusçu nitelikte olmalıydı. Atatürk’ün amacı ulusal ve savunulabilir sınırlar dahilinde, bir Türk ulus-devletini kurmak için Türk milliyetçiliğini öne çıkarmaktı. Atatürk milliyetçiliği din ve ırk ayrımından uzak, ortak yurttaşlık temelindedir. Kemalistlerin anlayışına göre milliyetçilik temelde Türkiye Cumhuriyeti'nin bütünlüğünü korumayı ve ülkenin birliğini tehdit edebilecek ayrılıkçı akımları engellemeyi amaçlıyordu. Recep Peker 1931 yılında bu sorunu şöyle anlatıyordu:
- "Bizim aramızda yaşayan, politik ve sosyal bağlarla Türk milletine ait olan tüm vatandaşlarımızı biz kendi insanlarımız olarak düşünürüz: aralarında 'Kürtçülük', 'Çerkezlik' ve hatta 'Lazlık' gibi fikirler ve duygular yerleşmiş olsa bile, onlar bize aittir. Mevcut yanlış anlayışlar ancak mutlakiyet yönetimlerinin ve uzun süren tarihsel baskıların ürünüdür ve biz en içten çabalarımızla bunları ortadan kaldırmayı görev sayıyoruz."
- "Bizim aramızda yaşayan, politik ve sosyal bağlarla Türk milletine ait olan tüm vatandaşlarımızı biz kendi insanlarımız olarak düşünürüz: aralarında 'Kürtçülük', 'Çerkezlik' ve hatta 'Lazlık' gibi fikirler ve duygular yerleşmiş olsa bile, onlar bize aittir. Mevcut yanlış anlayışlar ancak mutlakiyet yönetimlerinin ve uzun süren tarihsel baskıların ürünüdür ve biz en içten çabalarımızla bunları ortadan kaldırmayı görev sayıyoruz."