folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Türk Milliyetçiliği Kakamıdır ? İnsanlara Neden Batar ?

Türk Milliyetçiliği Kakamıdır ? İnsanlara Neden Batar ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

S-E-R-H-A-T bunu yazdı:
    -----------------------------

milliyetçilik kılıfında ırkçılık yapanlar neden hep çerkez arnavut boşnak kafkas arap vs. kökenli?

Türk milliyetçiliğini sizden mi öğreneceğiz?

götünüzden element uydurur gibi vatan millet sevme stili geliştirip ırkçılıkla harmanladığınız için , vatan millet sevmekten , milliyetçi olmaktan utanır olduk.

ya diger etnik kökene ait kardeşlerimizi bize küstürüp ülkemizi bölünme noktasına getirdiniz

ya iti çakalı tetikçiyi kahraman ve idol olarak görüp, gösterip, asil milletimi çete seviyesine indirdiniz

ya liselerde üniversitelerde takım elbise giyip ona buna nutuk atıp kavga kalabalıgı yaparak Türk milliyetçiliğini tiksindirici seviyeye indirdiniz..

vs. vs. vs. yemediginiz bok yok.

şimdi  soruyorum o Türk olmayıpta bize Türk milliyetçiliği satmaya kalkan it eniklerine..

derdiniz nedir? nedir Türklerin sizlerden çektiği?

Yeter ulan siz egolarınızı tatmin edip sahibinize (Türklere) yaranacaksınız diye , olan bize oluyor.

Gögsümü gere gere vatanımı milletimi sevmek ve milliyetçi olmak istiyorum.

Düşün yakamızdan nereye s.. olup giderseniz gidin..

gençlerimiz sizin götünüzden uydurdugunuz milliyetçiliğe ergenligin verdigi heyecanla kanıp işte böyle heba oluyorlar.

yeter lan..

Kişiliğine yakışan bir açıklama,

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek

S-E-R-H-A-T bunu yazdı:

milliyetçilik kılıfında ırkçılık yapanlar neden hep çerkez arnavut boşnak kafkas arap vs. kökenli?

Türk milliyetçiliğini sizden mi öğreneceğiz?

götünüzden element uydurur gibi vatan millet sevme stili geliştirip ırkçılıkla harmanladığınız için , vatan millet sevmekten , milliyetçi olmaktan utanır olduk.

ya diger etnik kökene ait kardeşlerimizi bize küstürüp ülkemizi bölünme noktasına getirdiniz

ya iti çakalı tetikçiyi kahraman ve idol olarak görüp, gösterip, asil milletimi çete seviyesine indirdiniz

ya liselerde üniversitelerde takım elbise giyip ona buna nutuk atıp kavga kalabalıgı yaparak Türk milliyetçiliğini tiksindirici seviyeye indirdiniz..

vs. vs. vs. yemediginiz bok yok.

şimdi  soruyorum o Türk olmayıpta bize Türk milliyetçiliği satmaya kalkan it eniklerine..

derdiniz nedir? nedir Türklerin sizlerden çektiği?

Yeter ulan siz egolarınızı tatmin edip sahibinize (Türklere) yaranacaksınız diye , olan bize oluyor.

Gögsümü gere gere vatanımı milletimi sevmek ve milliyetçi olmak istiyorum.

Düşün yakamızdan nereye s.. olup giderseniz gidin..

gençlerimiz sizin götünüzden uydurdugunuz milliyetçiliğe ergenligin verdigi heyecanla kanıp işte böyle heba oluyorlar.

yeter lan..

hastayım hocam sana ..:D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

mortyr bunu yazdı:

Arkadaşım şimdi Almanyadaki Türkleri diyorsun okuma güçlüğün mü var? Ben orda dış güçlerin etkisiyle dedim Almanyadaki Türkleri kim destekliyor? Hangi güç destekliyor ayrıca onlar hiçbir zaman kendilerine biz alman bozmasıyız mı dedi? Hep Biz Türküz die kaldılar ayrıca şu anda ALmanya ve Avrupa ülkeleri Türk işçilerini bir tehlike olarak görmekte. Atatürk senin dediğin gibi TÜRK çülük kavramını cıkarttıysa -ki ben buna inanmıyorum- bölünmenin ilk adımını kendisi atmıştır çünkü kürtleri lazları çerkezleri yok saymaktır ve daha sonra bunlar nüfuslarını çoağltacaktır.. Atatürk' te hataya düşebilir insandır ama ileri görüşlülüğü sayesinde bu hataya düşmemiştir.. Ayrıca Türkçülük değil Milliyetçilik diyoruz biz ona hani sizin tanımladığınız kelime hatırladın mı? Şu 7 ilkeden biri...

Ayrıca ben nüfus çoağldıkça arkamızı dönelim diye bişi demeyi kastetmedim 5 duyu organımz var bizim ama hangisiyle algıladın anlayamadım...

Hangi 7 ilke?

Ayrıca Atatürk'ün millet tanımına göre: ( Afet İnan'ın kitabındaki Atatürk'ün el yazısı* )

%3c3cad

Bu tanıma göre Laz, Çerkez, Abhaz, Türk, Arnavut vs... kökenli Türkiye Halkı, Türk Milletini temsil etmektedir.

Tanımın açıklarını bulmaya çalışan, acaba bir yerinden bir şeyler çıkarabilir miyiz diye düşünenler olabilir.

Yukarıda yorumda bulunan arkadaş kusura bakmasın tanımlamasını gözden geçirsin...

ATATÜRK ve "bölücülük" kelimelerini bir arada söylemeden önce Ben bu sözü doğru anlıyor muyum diye 40 kere düşünsün.

Klişe olucak da bu söz kesinlikle "ırkçılık" barındırmamaktadır ama "milliyetçilik" kavramını bünyesinde barındırmaktadır. İkisi çok farklı şeyler.

Aslında sırf bu sözle "milliyetçilik" kavramını açıklayamazsın, ama Atatürk şüphen olmasın TÜRK MİLLİYETÇİSİDİR, ( Senin Türkçülük kavramını kastediyorum ).

Yukarıda yer alan tanıma göre " (Irkçı olmayan ) TÜRKÇÜLÜK = TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ = TÜRKİYE MİLLİYETÇİLİĞİ ( Bunu da ben uydurdum!) = TÜRKİYE HALKININ GELECEĞİNİ DÜŞÜNME ) sonucunu çıkarmak çok zor olmasa gerek.

Sözü Çarpıtmak isteyenler daha güzel örnekler bulabilirler aslında.

Mesela Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda yer almayan unsurlar Türk Milletini temsil edemez mi? ( Azerbaycan vs.. )

"Türkiye Halkı kimdir?"  sorusuna cevap arayıp Türkiye halkını birçok halk temsil etmektedir sonucunu çıkarıp ... "Türkiye halkları" kavramını oluşturmak gibi vs..

Bunlar hep kavram karmaşası yaratmak içindir. Yoksa sözün ne anlatmak istediği anlayan için açıktır.

Ama bazı kişiler öyle laflar ederler ki kavram karmaşasını dikkat etmeyen anlamaz, fark etmez. Bir örnekle hemen açıklayım: ( Mutlaka duymuşsunuzdur aşağıdaki sözü )

" Ben Kürt'üm. Ben Türk değilim, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım [Aslında daha çok T.C vatandaşıyım derler, Türkiye Cumhuriyeti demezler çoğu zaman] . Biz sadece eşitlik ve demokrasi istiyoruz. "

a) Bunu diyen kişi Atatürk'ün tanımını benimsememiştir. O kendi kafasındaki tanımı benimsemiştir ve bu tanımın "bölücülük" içerdiği aşikardır.

b) Diyelim ki kişi Kürt kökenli, masumca böyle söylüyor. O durum için de kendiyle nasıl çeliştiği "Türkiye" lafında gizli.

Türkiye kelimesi " Türk " ve " iye " kelimelerinden oluşmuştur, Türkçe anlamı: "Türk Sahipliğinde" ya da " Türk'e Ait" demektir.

"Ben Kürt'üm. Ben Türk* değilim, Türk Sahipliğindeki Cumhuriyetin vatandaşıyım, sadece eşitlik ve demokrasi istiyoruz."

a ve b durumlarının ne kadar tezatlık ve komiklik içerdiğini umarım anlayabiliyorsunuzdur.

O yüzden yukarıda bahsettiğim durumlardaki kişiler farkındalar ya da değiller Türk lafı edildiğinde " İbne dersin alınır da g..ünden s..ersin ses etmez" tipine bürünmektedir...

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cran_s
    cran_s's avatar
    Erkek

türk türktür, kürt kürttür neden kürdü türk milleti kavramı içine sokmaya çalışırızki 

bikere ben milliyetçiyim diyen adamın en başta bu ayrımı yapması gerekirken neden kürde ,türksün diye üstelerki

Atatürk osmanlıcılık kavramıyla milliyetçiliği sentezleyerek yapmış sanırım bu ilkesini yada esinlenmiş tabiki devletin selameti için en iyisini düşünmüş devletin herkezi eşit görmesi bakımından ayrımcılık kavgalarının çıkmamsı için çok doğru bi yaklaşım ama buna dayanarakbir kürde yada laza çerkeze türk milletine mensup olduğunu idda etmek saçma aslına bakarsanız Türk milliyetçisinin bu girşimi saçma başta deiğim gibi ayrımı ilk yapan kişinin milliyetçiler olması lazım

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcellencE
    ExcellencE's avatar
    Erkek

milletini sevene milliyetçi denir

milletini millet yapanı/yapanları sevene milliyetçi denir

milletini millet yapanın/yapanların çıkarlarını koruyana milliyetçi denir

ne olursa olsun gözü kapalı bu çıkarlar uğruna ölmeye taassup denir

çıkarların kime ne kazandırdığını bilmeyene saf denir

çıkarların kime ne kazandırdığını bilmeden ölene enayi denir

her işin ardını görmeye çalışmak lazım

bildiğimiz her şey bize bilmemiz gerektiği için bildirilir.

bilmediklerimizdir önemli olan

Yapay zeka, zeka değildir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    66albay
    66albay's avatar
    Erkek

öncelikle bu her lafa maydanoz olan arkadaşın yaşını hakkaten merak ediyorum.

konuya gelecek olursak:

biyolojik genler önemlidir , ama bence  kültür genleri de çok önemlidir. şimdi mesela bi türk atıyorum fransaya yerleşse dili, dini ve yaşam tarzı ile bi fransızdan ayırt edilemez hale gelse, bu türkten bir nesil sonrası için ne kadar türk denibilir.

şimdi dini ile dili ile örf adet görenekleri ile aynı özellikleri taşıdığımız yurdum insanını(kürt laz çerkes vs vs) ırkına göre ayırmak, farklıymış gibi göstermek pek mantıklı gelmiyor bana açıkçası. 

benim milliyetçiliğim daha çok kültürümün, tarihimin milliyetçiliğidir...

c farz , java sünnet, msdn kutsal kitaptır, f1 yardımcın olsun. Cumaya gittim dahada gelmem
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    66albay
    66albay's avatar
    Erkek

FistikciSahap bunu yazdı:

66albay bunu yazdı:

öncelikle bu her lafa maydanoz olan arkadaşın yaşını hakkaten merak ediyorum.

konuya gelecek olursak:

biyolojik genler önemlidir , ama bence  kültür genleri de çok önemlidir. şimdi mesela bi türk atıyorum fransaya yerleşse dili, dini ve yaşam tarzı ile bi fransızdan ayırt edilemez hale gelse, bu türkten bir nesil sonrası için ne kadar türk denibilir.

şimdi dini ile dili ile örf adet görenekleri ile aynı özellikleri taşıdığımız yurdum insanını(kürt laz çerkes vs vs) ırkına göre ayırmak, farklıymış gibi göstermek pek mantıklı gelmiyor bana açıkçası. 

benim milliyetçiliğim daha çok kültürümün, tarihimin milliyetçiliğidir...

Artist :D Hemen yaş mevzusunu diyen mal olmasa şaşardım

adminlerin böyle bi profil açıp milletin sabır sınırları hakkında bilgi topladığını düşünmeye başladım. hadi hayırlısı bakalım

c farz , java sünnet, msdn kutsal kitaptır, f1 yardımcın olsun. Cumaya gittim dahada gelmem
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Razorback
    Razorback's avatar
    Erkek

YaSevYaTerkEt bunu yazdı:

mortyr bunu yazdı:

YaSevYaTerkEt bunu yazdı:

mortyr bunu yazdı:

Türk halkı dersen tek bir ırktan söz edersin sadece Türkleri anlatırsın kürtleri, lazları, çerkezleri yok sayarsın

Ama Türkiye halkı dediğinde topraktaki herkesi kastedersin...

Türk Halkı deyince kürtler, araplar, lazlar vs. neden yok sayılıyor ?

O zaman Atatürk'ün Türklük kavramı faşizan bir yaklaşımdır.

TÜRK'lük anayasada açıkca belirtilmiştir.

Etnik kökenlere inersek zaten TÜRK'lük diye bir kavram kalmaz.

TÜRK'lük ortak paydamızdır.

SOnuna kadar Atatürkçüyüm ama işte sizin yanlışınız burda başlıyor...

Atatürk' ün zamanındaki kürt ve laz nüfusuyla günümüzdeki nüfus bir mi??

Adamlar bile bilmiyor kürt mü olduklarını.. Atatürk zamanında Kürtler AŞİRETTİ !!

Daha sonra dış ülkelerin kışkırtmalarıyla ve güçleriyle ırk yaptılar kendilerini...

Hadi diyelim ki ırktılar...

Atatürk peygamber mi Tanrı mı?? O da bizim gibi insan hata yaptığı bi tarafı olamaz mı???

Ne yani nüfus çoğaldıkça daha fazla mı arkamızı dönelim?

Dün aşiretdiler, bugün ırk oldular, yarında verelim güneydoğuyu iyice millet olsunlar?

Almanyada türkler dün neydiler ? Zor işleri yapmaları için ithal edilen işçi parçaları. Nüfusları 1000 lerle ifade ediliyordu.

Bugün milyonlarla. Dün işçi parçaları bugün aşiret / ırk'mı oldular?

Atatürk hata felan yapmadı ileri görüşlülüğü sayesinde ileri zamanlarda böyle saçma sapan  yorumlar yapılmasın diye böyle bir TÜRK'lük kavramı ortaya çıkardı.

"Bugün milyonlarla. Dün işçi parçaları bugün aşiret / ırk'mı oldular?"

Merak etme ibo başkan yıkıcaz sınıfları gün gelicek işçi parçası diye aşağılayabilecekleri sınıflarda kalmıyacak.Kürtler malazgirtten önce de  5000 yıldır oradalardı zaten otorite veya devletin tavizsizliğini savunmak adına neden subjektif verilerle gerçek olan bişeyi reddediyosunuz ki.Sana tarih derslerinde gerçek olan bişey anlatmadıkları için mi ,Türklerin zaferlerinden başka bu topraklarda yaşayan medeniyetleri anlatmadıkları için mi sende bir milliyetçi kompleksi oluşuyor? Türk diye bir ırk var ama Amerika diye bir ırk yok mesela.İşte tam burada eleştirilecek çok ciddi noktalar var .Evet başkan kürt halkının malesef ki ne maalesef etnik duyguları sömürülüyor israil abd bilmemne şeklinde hikaye devam ediyor.Sizin parti çıkmış 1000 yıllık kardeşliği yaşat diyor.Bir düşman sizmiydinizde şimdi kardeş olma çabalamaları ile uğraşıyosunuz.Ya da kardeşlik sizin deyiminizle herkes ben Türk oğluyum deyince mi süregelicek.İşte benim bu ülkede algıladığım Milliyetçilik böle bariz sert ve faşistçe bir kardeş kavgasına zemin hazırlayan akım herhalde bilemiyorum.Eminim sivil anayasa asker ideallerinden arındırılmış bi anayasa çok daha güzel ve özgür olacak.

Faşizmi açıklamışsın çok kapalı dar bi açıklamayla ırk üstünlüğüne dayalı bi düşünce demişsin.Doğrudur eyvallah.Ancak faşist demek kural koyan ve kendi kurallarından başka bi düşünceye tahammülü olmayan ikrah ve şiddet yolu ile muhalif düşünceyi yok etme anlamındadır.

Ama muhalefete devam.Venceremos... =)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

Anlama kapasitesi yeterli olmayan saf insanlar için,

Anlamamakda direten yobazlar için,

Şahsi kahbe emellerine ulaşmalarında engel gören bayraksızlar için,

Kelime - kelime açıklamakda fayda var diye düşünüyorum.

MİLLİ - YET - Çİ - LİK ( Görüldüğü üzere 4 heceye ayırma imkanımız var : )

kapasitene gurban olam senin.

Amphetamine Logic.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

fenerist07 bunu yazdı:

Anlama kapasitesi yeterli olmayan saf insanlar için,

Anlamamakda direten yobazlar için,

Şahsi kahbe emellerine ulaşmalarında engel gören bayraksızlar için,

Kelime - kelime açıklamakda fayda var diye düşünüyorum.

MİLLİ - YET - Çİ - LİK ( Görüldüğü üzere 4 heceye ayırma imkanımız var : )

kapasitene gurban olam senin.

Bilmukabele, kapasitesi 300 tb gücünde insan!

Toplam Hit: 9560 Toplam Mesaj: 76