Türk Milliyetçiliği Kakamıdır ? İnsanlara Neden Batar ?
-
Razorback bunu yazdı:
-----------------------------
"Bugün milyonlarla. Dün işçi parçaları bugün aşiret / ırk'mı oldular?"
Merak etme ibo başkan yıkıcaz sınıfları gün gelicek işçi parçası diye aşağılayabilecekleri sınıflarda kalmıyacak.Kürtler malazgirtten önce de 5000 yıldır oradalardı zaten otorite veya devletin tavizsizliğini savunmak adına neden subjektif verilerle gerçek olan bişeyi reddediyosunuz ki.Sana tarih derslerinde gerçek olan bişey anlatmadıkları için mi ,Türklerin zaferlerinden başka bu topraklarda yaşayan medeniyetleri anlatmadıkları için mi sende bir milliyetçi kompleksi oluşuyor? Türk diye bir ırk var ama Amerika diye bir ırk yok mesela.İşte tam burada eleştirilecek çok ciddi noktalar var .Evet başkan kürt halkının malesef ki ne maalesef etnik duyguları sömürülüyor israil abd bilmemne şeklinde hikaye devam ediyor.Sizin parti çıkmış 1000 yıllık kardeşliği yaşat diyor.Bir düşman sizmiydinizde şimdi kardeş olma çabalamaları ile uğraşıyosunuz.Ya da kardeşlik sizin deyiminizle herkes ben Türk oğluyum deyince mi süregelicek.İşte benim bu ülkede algıladığım Milliyetçilik böle bariz sert ve faşistçe bir kardeş kavgasına zemin hazırlayan akım herhalde bilemiyorum.Eminim sivil anayasa asker ideallerinden arındırılmış bi anayasa çok daha güzel ve özgür olacak.
Faşizmi açıklamışsın çok kapalı dar bi açıklamayla ırk üstünlüğüne dayalı bi düşünce demişsin.Doğrudur eyvallah.Ancak faşist demek kural koyan ve kendi kurallarından başka bi düşünceye tahammülü olmayan ikrah ve şiddet yolu ile muhalif düşünceyi yok etme anlamındadır.
Ama muhalefete devam.Venceremos... =)
-----------------------------Hoca ben onu merak etmiyorumda,
Asıl merak ettiğim:
Öncelikle toplumu sınıflara ayırıyorsunuz, " İşçi Sınıfı, Köylü Sınıfı, Patron Sınıfı, Amele Sınıfı, Kızlar Sınıfı, Erkekler Sınıfı, Transeksüeller Sınıfı, v.s. " sonra bu sınıf ayırımını ortadan kaldıracağız diyorsunuz ?
+
Devlet Bahçelinin "1000 Yıllık Kardeşliği Yaşat " sloganından senin anladığın düşmanlık ise gerçekten yazık, gerçi mhp ne yapsa suç oluyor,
( Mhp ile dtp'yi mecliste kavga ettirmeye çalışanda sizlersiniz, herkes mhp'li bazı milletvekillerinin birkaç dtp li eziği döveceğine kesin gözüyle bakıyordu, kamuoyunda böyle bir kanı oluşturulmuştu, mhp'nin dtp'yi meclisten dışlayacağı söyleniyoırdu, faşist bir partiden bu beklenir diyordu, ee ne oldu ? kim kimi dışladı "hasip kaplanla tokalaştı, oturumun birinde yer gösterdi " akp faşistçe dışlamadımı ? Hani mhp faşistti ? tokalaşmadan sonra b seferde mhp'ye dönek denmedimi ? )
Devlet Bahçelinin " 1000 Yıllık Kardeşliği Yaşat " sloganı akepe'nin türk milletini parçalama, insanların etnik kökenlerini kaşıma yoluyla bölücülük yapma planına karşı milleti bilinçlendirmek, kardeşlik duygularını yeniden canlandırmakdı.
MHP bugüne kadar asla kürtleri, arapları, lazları vs. etnik kökenlli insanları dışlamadı, sol medyanın hakim olduğu basında gerek görsel ve gerekse basılı medya aracılığı sürekli ırkçı, faşist gösterildi. İnsanlara öyle lanse edildi.
-
safi Türk ırkının milliyetçiliği 21.yüzyılda gereksizdir.sadece tek bir etnik topluluğun milliyetçiliği bu ülkeye hiç birşey kazandırmaz.
ama milliyetçilik olarak Atatürk'ün ilkelerindeki milliyetçiliği kastediyorsak, son derece gereklidir ve ülkemizi çok daha ileri götüreceği aşikardır.bu tam olarak nedir ? Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan Türk, Kürt, Çerkes, Ermeni vs.vs. hepsinin ortak bir payda'da yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında birleşip onun milliyetçiliğini yapmaları, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı kavramını ileri götürmeye uğraşmaları...bugün Amerika'ya baktığımızda, yerli amerikan halkı olarak adlandırılan halkın dışında, ispanyol'u, italyan'ı, türk'ü, latin'i vs.vs. hepsinin Amerikan milliyetçiliğinde buluştuğunu görebiliriz.Amerika için emperyalist diyebiliriz.kan emici diyebiliriz.ama Amerika'ya gidip göreniniz var mı bilmiyorum.orada insanlar gerçekten mutlu.ve tek dertleri kendi gelecekleri, ülkelerinin geleceği.
Amerika'yı geçelim.Osmanlı'ya bakalım.başarısının en büyük sırrı belki de Türk milliyetçiliği yapmamış olması.ecdadın en güzel zamanlarına baktığımızda tüm milletlerin vatan toprağı içinde eşit olduğu görülmektedir.tek bir milliyetçilik vardır.o da Osmanlı Vatandaşlığı.ve başarılı olduğu da aşikar.son dönemlerde ittihatçıların güttüğü Türk Milliyetçiliğinin Osmanlı'ya ne gibi zararlar verdiği zaten ortada.
-
İyilerim ve kötülerimi, tıpkı benim gibi iki gözlü iki kulaklı ve dünyayı yanlış görme potansiyeline sahip insanlar olan "atalarım"ın belirleyemeyeceği,
Kendi hayatlarında her türlü ikiyüzlülük ve ahlaksızlık olabilen bir toplumun bana doğruyu öğretecek otoritede kendini göremeyeceği,
Bu dünyada hiçbir toprağın, hiçbir liderin ya da ülkenin malı olamayacağı, herkesin bir süre konaklayıp gittiğini bildiğim için, gereksiz toprak sahiplenme tartışmalarına girmeyi anlamsız buluşum, (hepiniz şurda elli atmış yıl yaşayıp gidecek misafirlersiniz işte, neyin kavgasını yapıyosunuz)
Ortalıkta bağıra çağıra "Ben Türküm Ben Türküm" diye gezen (sanki sana öyle değilsin diyen var) adamların genelde Türk doğmaktan başka hiçbir övünecek şeyi olmayan, kişisel bir başarıdan yoksun, kompleksli arkadaşlarımız oluşu gerçeği..
..gibi sebeplerden ötürü, ben kendimi milliyetçi olarak tanımlamıyorum.
Buradan çıkarman gereken sonuçlar var:
Gördüğün gibi milliyetçi olmamak, Türk Milliyetçiliğine ya da Türklere özel bir garez beslemek, bu ülkeden nefret etmek falan değildir. Biz de hakkımıza tecavüz edene haddini bildirmeyi doğru buluyoruz. Karşı olunan şey, hayatın doğru ve yanlışlarını akıl ve vicdan ile değil de kendinden öncekilerin söyledikleri ile belirleyen, kime ait olursa olsun, genel olarak "milliyetçilik" olgusudur.
Ben kendimi Türk olarak görmüyor muyum? Bu soru bile anlamsız, burada doğmuşsan Türksündür. Bizim saçma bulduğumuz bundan sonrası. Ee ne olmuş yani Türksek? Bunun Arap, Fransız, bilmemne olmaktan farklı bir yanı olduğunu düşünmüyorsan zaten milliyetçiliğin bir anlamı kalmaz gözünde. O yüzden şu anlamsız Milliyetçilik / Irkçılık ayrıştırmalarını bırakın bence, birbirinden bu kadar uzak şeyler değil bunlar. Kendini diğer milletlerden üstün görmeyen, neden kendi milletinin hayat görüşünü daha üstün görsün ve ona uymayan görüş ve yaşantıları reddetsin ki?
Milliyetçi olmayanlar, kim olduğunu bayrak ya da sınırlar gibi suni insan saçması kavramların belirleyemeyeceğini düşünüyor ve sadece insan gibi yaşamak istiyorlar. Ayrıca kendi seçimleri olmayan bir coğrafyada doğmak ve doğal olarak kendi seçimleri olmayan bir ırka mensup olmaktan daha iyi övünecek şeyleri var.
Sanırım açıklayıcı olmuştur hocam.
-
YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
fenerist07 bunu yazdı:
Anlama kapasitesi yeterli olmayan saf insanlar için,
Anlamamakda direten yobazlar için,
Şahsi kahbe emellerine ulaşmalarında engel gören bayraksızlar için,
Kelime - kelime açıklamakda fayda var diye düşünüyorum.
MİLLİ - YET - Çİ - LİK ( Görüldüğü üzere 4 heceye ayırma imkanımız var : )
kapasitene gurban olam senin.
-----------------------------Bilmukabele, kapasitesi 300 tb gücünde insan!
-----------------------------önemli değil, bahsettiğin kelimenin önce mil-li-yet-çi-lik olmak üzere 5 heceden oluştuğunu öğren, kendi dilini düzgün öğrenki başkalarının kapasitelerine laf sokabilesin.
ama kılavuzu karga olanın diye boşuna dememişler vesselam.
http://www.youtube.com/watch?v=HIDzYydg4ls
-
fenerist07 bunu yazdı:
önemli değil, bahsettiğin kelimenin önce mil-li-yet-çi-lik olmak üzere 5 heceden oluştuğunu öğren, kendi dilini düzgün öğrenki başkalarının kapasitelerine laf sokabilesin.
ama kılavuzu karga olanın diye boşuna dememişler vesselam.
http://www.youtube.com/watch?v=HIDzYydg4ls
-----------------------------Milli kelimesini mil'den mi türettin edebiyat hocası görünümlü zoytarı, ordaki hece sözcüğünü ben mecazi olarak kullandım, illa ukalalık yapacaksın,
O bahsettiğin kargayı, senin gibi leş kargalarına tercih ederim.
Biraz insan olmaya çalış, olamıyorsanda rol yap,
-
Kafa tası milliyetçiliği yapanların ak....
Kemalistim
-
dikkatimi çekti günümüzde türk milliyetçiliğini paravan olarak kullanıp şovenizm yapanların bir çoğu ırk olarak türk kökenli değil. alayı cahil kahve köşelerinde işittikleri herşeyi o an kendilerine empoze edip sağda solda kendilerinden türemiş fikirleri beyan ediyormuşçasına kullanan risaleleri daim karga olup boku gül koklarmışçasına koklayanlar... biz size gül uzatırız siz o güldeki dikenleri bize fırlatırsınız sizin kısır döngünüz bu. yani devran döndükçe bu zihniyette farklı beyinlerde dönüp dolaşacaktır. şunu da ilave edeyim millet ayda su ararken biz evin çevresinde sontajla su aramaya devam ediyoruz bunu mecazi anlamda kullandım ama bizim durumumuzu gayet güzel özetliyor vesselam.
-
Asosyal bunu yazdı:
dikkatimi çekti günümüzde türk milliyetçiliğini paravan olarak kullanıp şovenizm yapanların bir çoğu ırk olarak türk kökenli değil. alayı cahil kahve köşelerinde işittikleri herşeyi o an kendilerine empoze edip sağda solda kendilerinden türemiş fikirleri beyan ediyormuşçasına kullanan risaleleri daim karga olup boku gül koklarmışçasına koklayanlar... biz size gül uzatırız siz o güldeki dikenleri bize fırlatırsınız sizin kısır döngünüz bu. yani devran döndükçe bu zihniyette farklı beyinlerde dönüp dolaşacaktır. şunu da ilave edeyim millet ayda su ararken biz evin çevresinde sontajla su aramaya devam ediyoruz bunu mecazi anlamda kullandım ama bizim durumumuzu gayet güzel özetliyor vesselam.
-----------------------------Aferim mecazi anlamda cümleler türetebiliyorsun, zeki insansınız vesselam,
Milliyetçilik kavramını ırkçı kavramına yama yaparsınız, etnik kökeni farklı olanların, milliyetçiliklerine söz söylersiniz?
Bazı kürtlerin samimi duygular ile milliyetçilik yapmaları bile batar nedense ? Milliyetçi kürt size göre dönektir, milliyetçi arap haindir, milliyetçi laz dönektir vs.
Siz önce içinizdeki çelişkiye son verin,
-
1903 bunu yazdı:
safi Türk ırkının milliyetçiliği 21.yüzyılda gereksizdir.sadece tek bir etnik topluluğun milliyetçiliği bu ülkeye hiç birşey kazandırmaz.
ama milliyetçilik olarak Atatürk'ün ilkelerindeki milliyetçiliği kastediyorsak, son derece gereklidir ve ülkemizi çok daha ileri götüreceği aşikardır.bu tam olarak nedir ? Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan Türk, Kürt, Çerkes, Ermeni vs.vs. hepsinin ortak bir payda'da yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında birleşip onun milliyetçiliğini yapmaları, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı kavramını ileri götürmeye uğraşmaları...bugün Amerika'ya baktığımızda, yerli amerikan halkı olarak adlandırılan halkın dışında, ispanyol'u, italyan'ı, türk'ü, latin'i vs.vs. hepsinin Amerikan milliyetçiliğinde buluştuğunu görebiliriz.Amerika için emperyalist diyebiliriz.kan emici diyebiliriz.ama Amerika'ya gidip göreniniz var mı bilmiyorum.orada insanlar gerçekten mutlu.ve tek dertleri kendi gelecekleri, ülkelerinin geleceği.
Amerika'yı geçelim.Osmanlı'ya bakalım.başarısının en büyük sırrı belki de Türk milliyetçiliği yapmamış olması.ecdadın en güzel zamanlarına baktığımızda tüm milletlerin vatan toprağı içinde eşit olduğu görülmektedir.tek bir milliyetçilik vardır.o da Osmanlı Vatandaşlığı.ve başarılı olduğu da aşikar.son dönemlerde ittihatçıların güttüğü Türk Milliyetçiliğinin Osmanlı'ya ne gibi zararlar verdiği zaten ortada.
-----------------------------Oturup ağlıcam şimdi ya :( Israrla söylüyorum "KAVRAM" karmaşası yaşıyorsunuz:
ABD---ABD vatandaşı ---- Amerikan >>>>> Türkiye Cumhuriyeti ----- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı --- Türk
" Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olan Amerikan,İtalyan,İspanyol,Türk,Latin vs" hepsinin ortak paydasının Amerikan milliyetçiliği diyosun. Bu olur diyosun.
"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Türk, Kürt, Çerkes, Ermeni vs.vs." hepsinin ortak paydasınının Türk miliyetçiliği diyemiyorsun. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Milliyetçiliği diye türetme mecburiyeti hissediyorsun?
Üstteki cümle ile alttaki cümlenin farkı ne? Alttaki cümlenin yanlış yeri neresi???
**
Aynı kavram muhabbetini yasevyaterket ile fenerist07 tartışması için de geçerli.
"Hece" kelimesine takılıyorlar.
Fenerist şu açıdan doğru diyor gerek gerçek anlamı gerek mecazi anlam olarak hece kelimesi doğru kullanılmamış,ama hepimiz anlıyoruz ki yasevyaterket "hece" diyerek "milli"+"milli-yet"+"milliyet-çi"+"milliyetçi-lik" diye birbirinden türetilmiş kelimelerden bahsediyor. O kadar önemli bir problem yok yani.
Bu durumu "kavramdan nasıl bir açık çıkarabiliriz mantalitesi" "Haklı olduğunu karşıdakine gösterme hevesi" olarak tanımlıyorum.
Herhangi bir kelime olan "hece" den "köprü üstünde karşılaşan iki inatçı keçi" misali yanlış anlamalar oluyor.
O yüzden özel değerleri içinde barındıran "Milliyetçilik" kelimesini düşündüğünüzde tartışmaların olması doğal. (Aslında doğal olmaması lazım da biz alıştığımızdan doğal diyelim)
Bil ki kelimeyi bir yere çekmek isteyenler olduğundan o kelime bir yerlere çekiliyordur.
Bu kelimenin bir yerlere çekilmesi hiç kimsenin işine yaramasaydı bu kelime bir yerlere çekilmemiş olurdu. ( Bir yerlere çekilen kelimeler listesi demokrasi,özgürlük,adalet olarak devam etmektedir. Daha çok demokrasi, Daha çok özgürlük, Daha çok adalet diye çarpıtılırlar. Herhalde demokrasi yok,özgürlük yok,adalet yok olarak ima ediyorlar. Çünkü bu tür kelimelerin ancak yokluğundan bahsedilebilir, misal: Bütçe dengesi vardır, denge bozulursa dengesiz olur, dengeli bir bütçe daha dengeli yapılamaz, böyle bir kavram yoktur. Dengesizliğin çokluğundan belki bahsedilebilir. )
**
@n2n2
Hoca senin düşünceler şu şartlar altında geçerli olamaz. Daha oraya çok var gelmeye. Seninki düşman saldırırken ve savaşın tam ortasındayken yahu niye biz öldürüyoruz insanları, halbuki bizim sizden farkımız yok gelin anlaşalım; biz herkesi, her şeyi seviyoruz aslında demek gibi bir şey.
-
AnaMuhalefet hocam,
İnsanlık hali belki bilmeyerek belkide cahillikden o hece kelimesini kullanmış olabilirim,
Burda adamın amacı farklı, amaç saldırmak, kendi haline bırakmak lazım
Bu cevap yazdığın adamların içinde Atatürk'ü anayasaya kattığı " TÜRKLÜK" kavramından dolayı bölücü görecek kadar, bölücü diyecek kadar cüretkar ve ergen beyinli insanlar var.
Sen tdk'dan bulup yazsan da bu adamlar anlamamakda diretiyorlar, çünkü kişisel siyasi düşüncülerine göre ters, bu yüzden kabullenmek zor geliyor.