folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Türk Telekom Port Açmadığı İçin İnternet Bağlatamıyorum Fikir Önerisi Olan?

Türk Telekom Port Açmadığı İçin İnternet Bağlatamıyorum Fikir Önerisi Olan?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branimir
    Branimir's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık olarak 4 ay önce yeni taşındığım evime internet bağlatmak için TTNET'e gittim fakat mahallemde boş port olmadığı gerekçesi ile talebimi geri çevirdiler ve Türk Telekom'a mahallemde port açılması için dilekçe vermemi önerdiler. TT Kartal Genel Müdürlüğü'ne gittim ve dilekçemi verdim bana 10 gün içinde tarafıma olumlu yada olumsuz geri dönüş sağlanacağı belirtildi. Aradan 4 ay geçmesine rağmen hiçbir aksiyon yok bu 4 aylık süreçte yaklaşık olarak 5-6 kere genel müdürlüğe gittim ve durumu sordum, hiçbir haber olmadığını beklemek zorunda olduğumu belirttiler.

BTK'ya Türk Telekom'u şikayet ettim tarafıma dönüş sağladı TT ve dediki TTNET kendisi yapsın port başvurusunu bakalım. TTNET'e durumu bildirdim oda bizim böyle bir girişimimiz söz konusu olamaz TT'un kendi sorumluluğundadır bu işlem dedi (ki bence de haklılar). Anlıycağınız herkes topu birbirine atıp duruyor. Alt komşumun interneti var nasıl oluyor anlamış değilim benim bildiğim port binadaki daire sayısına göre zaten açılıyor.

• Komşu ile ortak kullanmak istemiyorum.
    • TT altyapısı kullanmayan alternatif firma arayışına girdim fakat bulunduğum bölgede fiber altyapı yok ve ADSL altyapısındada tüm firmalar TT altyapısı kullanıyor.
    • Uydunet altyapısı yok.
    • Turkcell Vınn Wifi gibi çözümler düşünmüyorum benim gözümde dünyanın en pahalı internet seçeneği.

Sizce ne yapabilirim?

Başvurmadığım yer kalmadı usandım vallahi..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ari41
    ari41's avatar
    Homo

telekom müdürüne direk git kardeş

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branimir
    Branimir's avatar
    Erkek
    ari41 bunu yazdı

telekom müdürüne direk git kardeş

Kimdir, kimin nesidir, nerededir, nasıl ulaşırız. Vallahi gidicem ya usandım :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek
    Ozden bunu yazdı

Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık olarak 4 ay önce yeni taşındığım evime internet bağlatmak için TTNET'e gittim fakat mahallemde boş port olmadığı gerekçesi ile talebimi geri çevirdiler ve Türk Telekom'a mahallemde port açılması için dilekçe vermemi önerdiler. TT Kartal Genel Müdürlüğü'ne gittim ve dilekçemi verdim bana 10 gün içinde tarafıma olumlu yada olumsuz geri dönüş sağlanacağı belirtildi. Aradan 4 ay geçmesine rağmen hiçbir aksiyon yok bu 4 aylık süreçte yaklaşık olarak 5-6 kere genel müdürlüğe gittim ve durumu sordum, hiçbir haber olmadığını beklemek zorunda olduğumu belirttiler.

BTK'ya Türk Telekom'u şikayet ettim tarafıma dönüş sağladı TT ve dediki TTNET kendisi yapsın port başvurusunu bakalım. TTNET'e durumu bildirdim oda bizim böyle bir girişimimiz söz konusu olamaz TT'un kendi sorumluluğundadır bu işlem dedi (ki bence de haklılar). Anlıycağınız herkes topu birbirine atıp duruyor. Alt komşumun interneti var nasıl oluyor anlamış değilim benim bildiğim port binadaki daire sayısına göre zaten açılıyor.

• TT altyapısı kullanmayan alternatif firma arayışına girdim fakat bulunduğum bölgede fiber altyapı yok ve ADSL altyapısındada tüm firmalar TT altyapısı kullanıyor.
    • Uydunet altyapısı yok.
    • Turkcell Vınn Wifi gibi çözümler düşünmüyorum benim gözümde dünyanın en pahalı internet seçeneği.

Sizce ne yapabilirim?

Mahallende kullanılan internet cihazı dışarıda mı? yoksa santraldemi. önce onu öğren. eğer içerideyse, port yok gibi bişey söz konusu değildir. başka bir durum olma ihtimali var.

eğer dışarıdaki cihazlardan (outdoor) ise, cihazlara takılabilecek belli bir kart sayısı var. ve o kartlar üzerindeki aboneler dolu ise  ve yeni kart takılamıyorsa, yeni outdoor kurulması gerekir.

yeni cihaz kurulumuda sıkıntılı iş. telekomun ana merkezinin onay vermesi gerekli ve oradaki talebe göre kuruluyor cihazlar.

eğer sadece sen adsl müracaatında bulunuyosan o bölgede, 1 abone için okadar masrafa girmezler, biri internetini iptal ettirirse sana o portu tahsis ederler.

sıkıntılı durum aslında. allah yardımcın olsun.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branimir
    Branimir's avatar
    Erkek
    crimeangel bunu yazdı
    Ozden bunu yazdı

Merhaba arkadaşlar,

• Uydunet altyapısı yok.

Sizce ne yapabilirim?

Mahallende kullanılan internet cihazı dışarıda mı? yoksa santraldemi. önce onu öğren. eğer içerideyse, port yok gibi bişey söz konusu değildir. başka bir durum olma ihtimali var.

eğer dışarıdaki cihazlardan (outdoor) ise, cihazlara takılabilecek belli bir kart sayısı var. ve o kartlar üzerindeki aboneler dolu ise  ve yeni kart takılamıyorsa, yeni outdoor kurulması gerekir.

yeni cihaz kurulumuda sıkıntılı iş. telekomun ana merkezinin onay vermesi gerekli ve oradaki talebe göre kuruluyor cihazlar.

eğer sadece sen adsl müracaatında bulunuyosan o bölgede, 1 abone için okadar masrafa girmezler, biri internetini iptal ettirirse sana o portu tahsis ederler.

sıkıntılı durum aslında. allah yardımcın olsun.

Ya sorma imza toplamamı istediler, ulan daha yeni taşınmışım kapı kapı gezip kimseyi tanımam etmem imzamı toplıycam arkadaş? Abi saçmalık ya bunlar adam olmaz hacı..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Dağıtım kutusunu buluyorsun, imha ediyorsun. Superonline da yaptım işe yaradı, TTNET de yaptım işe yaradı. Fiber için... parmak izi bırakma kameralara dikkat et.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsanemeric
    efsanemeric's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı

Dağıtım kutusunu buluyorsun, imha ediyorsun. Superonline da yaptım işe yaradı, TTNET de yaptım işe yaradı. Fiber için... parmak izi bırakma kameralara dikkat et.

yemin ederim senin kadar tehlikeli bir mürid tanımadım hocam :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branimir
    Branimir's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı

Çok mantıklı! Çözüm 1 varmı daha ılımlı önerileri olan bunu son çözüm olarak yazdım :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

3 çaren var ( telekoma baskı yapmak dışında ) 

komşu ile ortaka gireceksin istemeye istemeye.

vınn wifi alacaksın kendi internetini adsl den kat kat daha hızlı rahat rahat kullanacaksın.

uydu taktıracaksın tüm türkiye de internete girebilirsin vınn wıfı alternatifidir tr.tooway.com/uydu-interneti-kesfedin

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek
    Ozden bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı

Çok mantıklı! Çözüm 1 varmı daha ılımlı önerileri olan bunu son çözüm olarak yazdım :)

RETRET ile konuşup uygun tarifi alıyorsun en ince ayrıntısına dikkat ederek tarifi hazırlıyorsun sonra santral dedikleri gerizekalı yapıya gidip işlemi hallediyorsun temizi bu şekilde işe yarıyor bu zaman zarfında bi 10 15 gun mahallendeki kimsenin neti olmayacak ve yapana sövecekler bunu göz önünde bulundur :D

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mutubilir
    Mutubilir's avatar
    Erkek

Aydın nazillide bulunuyorum. Aynı sorunu yaşadım. 4 hafta salladılar port yok diye. Yurtların apartların kullandığı internetler var. Nazillide NazNet diye geçer. Kendi alıcıları var ttnet'ten bağımsız. Bunlardan bulmaya bak usta. Hem adil kullanım kotası da yok onlarda. Ben onları kullanıyordum. Ama sonra evde sorun çıkınca taşındım. Şimdi ki evimde port var kafam rahat. Ama portsuzlukta candır öyle servisler

Aslan bile atı görünce götünü saklar
Toplam Hit: 6781 Toplam Mesaj: 40
ttnet şikayet türk telekom internet bağlantısı