folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Türkiye CERN‘E Ortak Üye Oldu

Türkiye CERN‘E Ortak Üye Oldu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

selamlar,

konuya doğru dürüst adamlar yazmaya başlamış sevindim :)

ama birileri sanırım yanlış anlıyor olayı, imam hatiplileri dolduracak gibi bir kavram var. Arkadaşlar içeriğini anlamadınız olayın. Devlet sizi cern'e yerleştiremez, sizin başvuru yapmanız gerekiyor ve bunun türkiye ile bir alakası yok, cern in kariyer ilanlarına bakarsanız oraya başvurma şansınız olacak, araştırma şansınız olacak.. Eskiden kapalı olan bazı kapılar şimdi açılıyor. 

Yani "isteyen bilim adamı" cern e başvurup gidebilir kriterlerini taşıyorsa, oradaki araştırmalara katılabilir, seminerlere katılabilir, bilgi alışverişinde bulunabilir. Cern' dışardan elbette destek verilebilir isteyen ülke olursa kendi araştırmalarını yapıp cern ile paylaşabilir ama bizim böyle bir teknolojimiz yok ki zaten :) O yüzden bu tarz yerlerde gerçekten değerli adamların gidip bir şeyler öğreneceğini düşünüyorum. Adamlar yıllardır bu olayı araştırıyor, türkiye bilim sahasında çok geri.. Hatırlıyorum türkiye gözlemci üye statütüsündeyken çok eleştirilmişti, şimdi ortak üye yine eleştiriliyor, tam üye olunca yine eleştiriliyor

Anladım ki kimseyi tatmin etmek mümkün değil, herkesin beyni bir değil, herkes farklı görüyor, bu olayın iyi bir şey olduğunu anlayamayan adama zaten bir şey anlatmak mümkün değil:) Bu parayı sadece türkiye mi veriyor, tüm üye ülkeler veriyor, işin maliyeti var, adamlar seninle kaynak paylaşımı yapacak, sonuçları paylaşacak, para vermeden maliyete katılmadan neden versinler? 

Biz bir sürü şeyde geri kaldık, üniversitelerimiz içler acısı, eğitim yok doğru dürüst, bilim yok doğru dürüst.. Bari bırakın da katkı sunmak isteyenler sunsunlar, bir şeyler öğrenirler en azından..  Dediğim gibi bu olayın imam hatiplilerle alakası yok... Tam araştırmadım ama ben artık daha önce başvuramadığım iş alanlarına başvurabilme şansım var. Çok hatırlayamıyorum ama bazı işlere/bölümlere üye olmayan ülkelerin vatandaşları başvuramıyordu ya da o tarz şeyler vardı ama şimdi bunun yolu açıldı. 

Bir arkadaş beyin göç demiş, bu olay uluslararası bir olay hocam, giden orada kalmayacak elbette, değişiyor her şey. Maksat ortak bilim üretmek.. Ben bilim adamlarımızın yurtdışına gidip bilim öğrenmesini ve sonra geri dönüp ülkede uygulamasından yanayım. Zamanında avrupaya gönderilenler bilimi almak yerine adamların kültürünü aldılar, şapkalarını aldılar, kılık kıyafetini aldılar ama bilimi almadılar..  Ben neden dönmem? Bu hatayı bir kere yaptım, bir daha yapmam ama ne olursa olsun ülkem benim için değerildir, dediğim gibi yurtdışında asla toz kondurmam ülkeme..

@unbalanced hocam imam hatiplileri dolduracaklar derken şunu söylemek istedim. 

Bu ülkede aselsanlı bilim adamları 'dünyanın canına okuyacak' bir takım bilgilere eriştiklerinde ne hikmetse ya intihar etti ya da uçakları düştü.

Şimdi bu noktada sen kendi bilim adamlarına sahip çıkamıyorsun,
    içeriden yahut dışarıdan ülkenin bu değerlerini yok eden oluşumlara müdahale edemiyorsun,
    Dönem itibariyle dost ülken kalmamış,
    Vatandaşların birbirine düşmüş birbirini yiyorken,
    Cehalet devrindeki hacı hocalar gün yüzüne çıkmışken,

Pardon hocam ama cern destekli araştırmayı kime yaptırmayı planlıyorsun? Bu ülkede bu gün kara maddeyi bul işte budur de onu adamın makadına sokmazlarsa benim nickim de rappermcs değil. 

"Benim başörtülü bacımı cerne almıyorlarmış" diye başlayan siyasi parti mitinglerine hazırlayın kendinizi.

Gerçekten yurtdışındaki gurbetçilerimiz fiziksel olarak burada olmadıkları için yanlış yorumlayabiliyor Türkiye'yi. 

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piskopatix
    piskopatix's avatar
    Erkek

konuya neyaptnizla

http://galeri8.uludagsozluk.com/497/insan-ger%C3%A7ekten-hayret-ediyor_550171.png

instagram.com/macrlz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

güzelim konuyu siyasileştirmenin ne lüzumu vardı?

alpin banlanması iyi oldu her konuda sürekli ikili tartışmaya sürükleyen biriydi zaten

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

Haber icin sagol.

Konunun canina okunmus.

Bu konuya cook uzagim . cern nedir dersen  onu bile aciklayamam.

Ama bilimsel arastirmaya her zamam destegim

Cernde staja giden vardi ne oldu o çocuga

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insaf
    insaf's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Şu foruma girince tek gördüğüm şey; yarın Türkiye sınırları içerisine yabancı askerler yığılsa ve harp çıksa sırf ak parti iktidar, rte cumhurbaşkanı diye ülkenin işgal altına alınması için sözüm ona "deist" ya da "ateist" olduğu halde ellerini semaya kaldırıp hatim indirecek adamlar. Bunlar sözde diplomalı, aydınlanmış, anadolu halkını cahil gören ama kendi sığ düşüncelerinden başka düşüncelere, fikirlere tahammül bile gösteremeyen, bunun yanında Türkiye'nin her başarısını övmek yerine yeren, ağzından köpükler saçan kuduz köpekler gibi sağa sola saldıran egoist, bedenen belki on sekizini çoktan doldurmuş ama beyin olarak on altının altında, minimal dimağı ile, 2x2-2=? sorusunu bile cevaplayabilecek düzeyde değilken cern haberini değerlendirip sağa sola parmak sallayarak "ya aga orada kim çalışacak hede hödö" "hökümet imam hatip açiyir, bunlar yobaz efenim" tarzı yorumlar yapan solcu maskeli, ırkçı, kafatasçı, islamafobi gençleri görüyorum.

Şimdi bu yazıyı admin görünce büyük ihtimal silecek. Benim postlarım genelde adminler/admin tarafından siliniyor. Çok kere başıma geldi. Hiçbir şekilde hakaret, argo olmayan ve tamamen ortamın sakinleşmesi için, buzların erimesi için yazdığım post silindi bir kere ve ben bunu fark ettim, hatta aynı başlık altında başka bir arkadaşın postuda siliniyor. Ben neden benim postum silindi deyince admin telaşa kapılıp başlık altında bulunan faşist ve nefret suçu işleyen postlara 24 saat süre ile ban çakıyor.

Bu forumu çok çok çok uzun süredir takip ediyorum, savsak mavsak dönemlerinden keşif etmiştim, aslında ergenlik yıllarımda benim de görüşlerim bu forumda bulunan çoğu arkadaş gibiydi, türkçü, tayyib düşmanı, minimal düşünen, her şeyi kendinin bildiğini sanan, diğerlerinin fikirlerini dinlemek yerine kendi fikirlerini ona empoze olarak aktarmaya çalışan ve ona sırf muhalefet olmak için bile beyaza "siyah" diyen, karşımda bulunan insana olmadık iftiralarda bulunup kulplar takan insandım. Bir arkadaşdan kefil olmasını isteyip kendi fikirlerimi yazmak istedim, birkaç siyaset tartışılan yerde birkaç post yazdım ama ben yazmadan önce hiçbir şekilde müdehale edilmeyen başlığa ben yazdıktan sonra müdehale edilerek komple silinmesi ağrıma gitti ve bu birkaç kere tekrarlandı. Tamam sitenin kurallarını biliyoruz, siyaset yasak ama atıyorum bir başlık altında İslam dini ayaklar altına alınıp eziliyor, mesela bir arkadaş uçakla yurtdışına giderken müslümanların yaptığı ibadeti eleştiriyor ve onlarca kişi bu arkadaşı destekler şeyler yazıyor, hatta çoğu, bunlar pis, uçakta kokuyorlar, bizi rezil ediyorlar diyor, o zamana kadar başlığa dokunan yok, ama ben muhalif bir şey yazarak herkesi egale edince tak diye başlık uçuyor.. Belki bu son yazdığım post, hatta birkaç kişi ya okur ya da okumaz, kafamda şu sorular var gençler; kendi kendime diyorum ki o kadar sene geçti, dünya değişti, fikirlerim değişti, bedenim değişti, çocukken üzerine çıkıp erik topladığım ağaç bile yaşlandı ama burada bulunan bazı arkadaşların fikirleri hâlâ olgunlaşamadı. Adama bakıyorum mesela foruma kayıt olma tarihi 2004, 2003 falan, bu arkadaş on beş yaşında foruma üye olmuş olsa bugün çoktan ergenliğini aşmış olması gerek. Ama adamın yazdıklarına bakıyorsun, içi boş.

Her neyse ben boşa yazıyorum ama sağlık olsun. Büyük ihtimal bu başlık komple silinir ya da bana okkalı bir ban çakılır ki gerçekleri insanların yüzüne vurmayayım. Admin ya da adminler de aynı mantalitede çünkü. Nato kafa nato mermer. Ama son olarak buradan o minimal dimağlı "keşke iç savaş çıksa, keşke kriz çıksa" diye Türkiye'nin içinde bulunduğu vasat durumun iyice kötü olması için yazıp duran klavye devrimcilerine sesleniyorum; çok komiksiniz be kardeşim. Hadi bakalım yazmaya devam, Türkiye batıyor, ak parti yıkılıyor, cumhurbaşkanı yarın ölecekmiş, sokaklar yeniden karışacakmış, yarın sabah devrim olacakmış, bütün bunları fethullah gülen rüyasında görmüş. Yersen...

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    insaf bunu yazdı

Şu foruma girince tek gördüğüm şey; yarın Türkiye sınırları içerisine yabancı askerler yığılsa ve harp çıksa sırf ak parti iktidar, rte cumhurbaşkanı diye ülkenin işgal altına alınması için sözüm ona "deist" ya da "ateist" olduğu halde ellerini semaya kaldırıp hatim indirecek adamlar. Bunlar sözde diplomalı, aydınlanmış, anadolu halkını cahil gören ama kendi sığ düşüncelerinden başka düşüncelere, fikirlere tahammül bile gösteremeyen, bunun yanında Türkiye'nin her başarısını övmek yerine yeren, ağzından köpükler saçan kuduz köpekler gibi sağa sola saldıran egoist, bedenen belki on sekizini çoktan doldurmuş ama beyin olarak on altının altında, minimal dimağı ile, 2x2-2=? sorusunu bile cevaplayabilecek düzeyde değilken cern haberini değerlendirip sağa sola parmak sallayarak "ya aga orada kim çalışacak hede hödö" "hökümet imam hatip açiyir, bunlar yobaz efenim" tarzı yorumlar yapan solcu maskeli, ırkçı, kafatasçı, islamafobi gençleri görüyorum.

Şimdi bu yazıyı admin görünce büyük ihtimal silecek. Benim postlarım genelde adminler/admin tarafından siliniyor. Çok kere başıma geldi. Hiçbir şekilde hakaret, argo olmayan ve tamamen ortamın sakinleşmesi için, buzların erimesi için yazdığım post silindi bir kere ve ben bunu fark ettim, hatta aynı başlık altında başka bir arkadaşın postuda siliniyor. Ben neden benim postum silindi deyince admin telaşa kapılıp başlık altında bulunan faşist ve nefret suçu işleyen postlara 24 saat süre ile ban çakıyor.

Bu forumu çok çok çok uzun süredir takip ediyorum, savsak mavsak dönemlerinden keşif etmiştim, aslında ergenlik yıllarımda benim de görüşlerim bu forumda bulunan çoğu arkadaş gibiydi, türkçü, tayyib düşmanı, minimal düşünen, her şeyi kendinin bildiğini sanan, diğerlerinin fikirlerini dinlemek yerine kendi fikirlerini ona empoze olarak aktarmaya çalışan ve ona sırf muhalefet olmak için bile beyaza "siyah" diyen, karşımda bulunan insana olmadık iftiralarda bulunup kulplar takan insandım. Bir arkadaşdan kefil olmasını isteyip kendi fikirlerimi yazmak istedim, birkaç siyaset tartışılan yerde birkaç post yazdım ama ben yazmadan önce hiçbir şekilde müdehale edilmeyen başlığa ben yazdıktan sonra müdehale edilerek komple silinmesi ağrıma gitti ve bu birkaç kere tekrarlandı. Tamam sitenin kurallarını biliyoruz, siyaset yasak ama atıyorum bir başlık altında İslam dini ayaklar altına alınıp eziliyor, mesela bir arkadaş uçakla yurtdışına giderken müslümanların yaptığı ibadeti eleştiriyor ve onlarca kişi bu arkadaşı destekler şeyler yazıyor, hatta çoğu, bunlar pis, uçakta kokuyorlar, bizi rezil ediyorlar diyor, o zamana kadar başlığa dokunan yok, ama ben muhalif bir şey yazarak herkesi egale edince tak diye başlık uçuyor.. Belki bu son yazdığım post, hatta birkaç kişi ya okur ya da okumaz, kafamda şu sorular var gençler; kendi kendime diyorum ki o kadar sene geçti, dünya değişti, fikirlerim değişti, bedenim değişti, çocukken üzerine çıkıp erik topladığım ağaç bile yaşlandı ama burada bulunan bazı arkadaşların fikirleri hâlâ olgunlaşamadı. Adama bakıyorum mesela foruma kayıt olma tarihi 2004, 2003 falan, bu arkadaş on beş yaşında foruma üye olmuş olsa bugün çoktan ergenliğini aşmış olması gerek. Ama adamın yazdıklarına bakıyorsun, içi boş.

Her neyse ben boşa yazıyorum ama sağlık olsun. Büyük ihtimal bu başlık komple silinir ya da bana okkalı bir ban çakılır ki gerçekleri insanların yüzüne vurmayayım. Admin ya da adminler de aynı mantalitede çünkü. Nato kafa nato mermer. Ama son olarak buradan o minimal dimağlı "keşke iç savaş çıksa, keşke kriz çıksa" diye Türkiye'nin içinde bulunduğu vasat durumun iyice kötü olması için yazıp duran klavye devrimcilerine sesleniyorum; çok komiksiniz be kardeşim. Hadi bakalım yazmaya devam, Türkiye batıyor, ak parti yıkılıyor, cumhurbaşkanı yarın ölecekmiş, sokaklar yeniden karışacakmış, yarın sabah devrim olacakmış, bütün bunları fethullah gülen rüyasında görmüş. Yersen...

biraz daha detaylandırır mısın ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

CERN'de staj yapmis ve hala calisan bir muhendislik ogrencisi olarak fikrimi az cok belirtmemde fayda olacagini dusunuyorum: 

1- CERN Tubitak degil, orada calismaya niyetli olan biliminsanlarinin belli bir kapasitede calismalarinin olmasi gerekli, ve belli bir konuyu arastirmak uzere oraya gitmeliler. Kimsenin hadi seni de CERN'e gonderelim diye peskes cekmek amaciyla oraya adam gonderebilecegini pek sanmiyorum. Bircok ulustan biliminsaniyla ayni ofislerde, ayni toplantilarda calismasi gerekecek. Teknik bilgi gerekecek yani.

2- Bu anlasma sayesinde Turkiye'deki sirketlerin CERN'den ihale almasi mumkun olacak ve bilgi transferi gerceklestirilebilecek. Bu Turkiye icin gercekten onemli bir gelisim sayet, orada ihtiyac duyulan ciplerin, kablolarin, her ne olursa olsun muhendislik ihalelerinin icinde yeralabiliyor olabilmek bile gelistirdigin teknolojinin dunya standardlarinda veya uzerinde oldugunun bir gostergesi demek. Umarim bundan iyi bir sekilde yararlanilabilir. Bu sanayi programini TOBB ustleniyor ayrica.

Haberin Ingilizcesi su sekilde  faydalari da yaziyor, altta Turkce'ye ceviriyorum: 

http://home.web.cern.ch/about/updates/2015/05/turkey-becomes-associate-member-state-cern

a. Turkiye CERN konseyindeki toplantilara katilabilecek.

b. Turk biliminsanlari kalici olarak CERN calisani olabilecekler, ayrica egitim ve kariyer gelisimi uzerine proramlara katilabilecekler.

c. Gelismis teknoloji alaninda CERN'deki ihalelere girilebilecek.

http://yigitdemirag.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    anubisx bunu yazdı

CERN'de staj yapmis ve hala calisan bir muhendislik ogrencisi olarak fikrimi az cok belirtmemde fayda olacagini dusunuyorum: 

1- CERN Tubitak degil, orada calismaya niyetli olan biliminsanlarinin belli bir kapasitede calismalarinin olmasi gerekli, ve belli bir konuyu arastirmak uzere oraya gitmeliler. Kimsenin hadi seni de CERN'e gonderelim diye peskes cekmek amaciyla oraya adam gonderebilecegini pek sanmiyorum. Bircok ulustan biliminsaniyla ayni ofislerde, ayni toplantilarda calismasi gerekecek. Teknik bilgi gerekecek yani.

2- Bu anlasma sayesinde Turkiye'deki sirketlerin CERN'den ihale almasi mumkun olacak ve bilgi transferi gerceklestirilebilecek. Bu Turkiye icin gercekten onemli bir gelisim sayet, orada ihtiyac duyulan ciplerin, kablolarin, her ne olursa olsun muhendislik ihalelerinin icinde yeralabiliyor olabilmek bile gelistirdigin teknolojinin dunya standardlarinda veya uzerinde oldugunun bir gostergesi demek. Umarim bundan iyi bir sekilde yararlanilabilir. Bu sanayi programini TOBB ustleniyor ayrica.

Haberin Ingilizcesi su sekilde  faydalari da yaziyor, altta Turkce'ye ceviriyorum: 

http://home.web.cern.ch/about/updates/2015/05/turkey-becomes-associate-member-state-cern

a. Turkiye CERN konseyindeki toplantilara katilabilecek.

b. Turk biliminsanlari kalici olarak CERN calisani olabilecekler, ayrica egitim ve kariyer gelisimi uzerine proramlara katilabilecekler.

c. Gelismis teknoloji alaninda CERN'deki ihalelere girilebilecek.

tamda  yukarıdaki mesajda seni soruyordum:)

açıklamala için teşekkür ederim

benim gibi bilgisi olmayanlar için 2011 haberi:

Cern Nedir? - Cern Laboratuarı Neden Kurulmuştur?

Cenevre’deki CERN laboratuarını, 1954’de 12 Avrupa ülkesi (Almanya, Belçika, Danimarka, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsviçre, İsveç, İtalya, Norveç, Yugoslavya, Yunanistan) bir araya gelerek kurmuşlardır. Yugoslavya daha sonra ayrılmıştır. Yarım asır önce, ABD karşısında güçlü olabilmek için kurulan bu Avrupa bilimsel birliğine bugün üye olan 20 Avrupa ülkesi (yukardaki ülkelere ek olarak:

İspanya, Avusturya, Portekiz, Finlandiya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Slovak Cumhuriyeti, Bulgaristan), bilimsel araştırmalara ayırdıkları kaynaklarla ortak araştırmalar yapmaktadırlar . Üye ülkeler CERN bütçesine GSMH’ları oranında katkıda bulunurlar.Türkiye CERN üyesi olursa, katkı payı 10 milyon dolar civarında olacaktır.Türkiye 1961'den bu yana gözlemci statüsünü sürdürmektedir. Gözlemci olan ülkelerin hak ve yetkileri, konseyin açık toplantılarına katılmak, bu toplantıların gündem ve dokümanlarını temin edebilmek, ve Başkan'ın daveti ile müzakerelere katılabilmektir. Gözlemci ülkenin oy hakkı yoktur.

Name:%20cern.png %20%20Views:%202487 %20%20Size:%20342,4%20KB%20%28Kilobyte%29 %20%20ID:%2023544

Üye ülkelerin yanında ABD, Rusya, Japonya, İsrail, Çin gibi ülkelerden de projeler bazında büyük katkılar alınmaktadır. Son yıllarda Hindistan, Pakistan, İran gibi ülkeler de CERN ile üst düzey bilimsel işbirliği anlaşması imzalamış ve burada yapılan araştırmalara etkin bir şekilde katılmaktadırlar. Atomları oluşturan parçacıkların bölünmesi ve yepyeni parçacıkların yaratılmasını konu alan deneysel Yüksek Enerji Fiziği araştırmalarının, nükleer tıp ve radyoterapi, tıpta görüntüleme, nükleer enerji ve yeni enerji kaynakları, telekomünikasyon, işaret algılama ve işleme, görüntü algılama ve işleme, otomatik kontrol ve kumanda, lazer fiziği, plazma fiziği, nanobilim, malzeme bilimi, moleküler biyoloji, bilişim teknolojisi (yazılım geliştirme, bilgisayar mimarisi, bilgisayar ağ bilimi ve saire), istatistik, savunma sanayi, elektronik, inşaat, makine ve deprem mühendisliği gibi çeşitli dallardaki yeni gelişmelerin lokomotifi olması, bu bilim dalının Türkiye’nin geleceği için de ne derece önemli ve stratejik olduğunun bir göstergesidir.

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalenes
    kartalenes's avatar
    Erkek

@İnsaf Hocam ağızına sağlık

Forumda ne idüğü belirsiz insanlar sırf kendi düşüncelerine uymuyor diye karşısındaki insanları aşağılayacak kadar ilere giderek düşünce özgürlüğünü kısıtlıyorlar ve admin eşrafı buna göz yumuyor.Bunları yapanlar görünüşte özgürlük yanlısı çağdaş ve medeni insanlar ama karşıt görüşün bir kelimesini dinlemeden , saygı duymadan saldırıya geçen cahiller ordusundan başka birşey değiller.

@Unbalanced hocam kusura bakma dayanamadım böyle insanları görünce sinirlenmemek elde değil.

Olduğu kadar , Olmadığı kader ...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuzlu Kahve
    EricNorthman
    EricNorthman's avatar
    Erkek

Dedim dedim alp'e dinletemedim bak ne oldu şimdi 

Bu plandan niye profil resmi değişmiyor
Toplam Hit: 12547 Toplam Mesaj: 92