folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Turkiye "İ Neden Seviyorsunuz ?

Turkiye "İ Neden Seviyorsunuz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dipLoit
    dipLoit's avatar
    Erkek

ilk asyali atalarimizdan gelip osmanlidan cumhuriyetten gecen ihtisamli kulturumuz icin seviyorum. bilmiyorum sadece bana mi oyle geliyor ama cok karizmatik bir milletiz -) tip olarak felan degil anlayan anlamistir destanlar kahramanliklar kultur mimari sanat sehirler insanlar sozler atalarimiz vs. ama objektifim sanirim cunku iskandinav kulturunu de cok begeniyorum. irkcilik degildir bu. allah var eiyiz -)

bir imzam bile yok
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

bende yazim dedim.

Nesini mi seviyorum Türkiye de gençleri görüyorum ne kadar dışa bağımlı ne kadar özenti??!!, siyasetçileri görüyorum milliyetçilik ilkesinle siyaset yapan mı istersiniz yoksa din ile siyaset yapan mı?, Atatürk ü hiçe sayan mı istersiniz var, Atatürk üzerinden sömürümü istersinzi (herşeyde olduğu gibi) var ama Atatürk ü seven daha fazla var.

Doğuya bakın batıya bakın, zengine bakın fakire bakın, okumuşa bakın cahile bakın ....örnekler verile bilir.Maalesef bu ülkede uçurum var.Ya çok zengin ya çok fakir, ya çok okumuş (üniverste) yada hiç okuyamamış (ilkokul, orta okul maalesef çünkü ailesini geçindirmek zorunda).

Bir kişi başlıyor hatırlayın devlet memurları ilk görev yıllarınızı nasılda Türkiye için çalışmaya hevesli işini seven, çalıştığı yeri sevne kişilerdiniz.Sonra birileri sizi bezdirdi iştekiler çekemedi sizin bu azminizi sizde sıkıldınız.İşte Türkiyenin heryeri böyle seviyoruz fakat maalesef belirli süre sonra bıktırıyorlar.

Türkiye de her çeşit insan var.Sürekli hayalle geçmişi bilmeden Türk olunmaz diyenler hala kılıç-kalkanlı savaşlar dünyasında yaşayanlar var.Israrla günümüze bakmıyorlar tamam geçmişi bilde hatalardan ders çıkar her seferinde hayal dünyasında biz şöyel yaptık demenin anlamı yok.İsterseniz başkalarıda var bunun gibi hayal alemi.

NEden böyleyiz neden osmanlının yaptıklarıyla grur duyuyoruz (duymalıyızda;) fakat neden onlarla gurur duyuyoruz şu anda kendimizden Türkiyenin yaptığı büyük işlerden gurur duyamıyoruz.İşte sorun tam bu noktada bence.Bir şekilde koşuda dünya 1.si oluruz bütün gözler orda ertesi gün o konuşulur, futbolda öyle, başarılı bir işte öyle.Buda bence başarı özlemimizden gelir.

Ben Türkiye yi sevmenin nedenini tek kelimeyle anlatacak kadar büyük, Türkçesi iyi olan biri değilim.Fakat yukarda saydığım nedenlerle bu ülkeyi seviyorsak bu öyle sıradan ben suyundan havasından gibi bir saçmalıkla açıklanamaz bence.Bende ki duygu yoğunluğu, Türkiye de atalarımızın oluşu şu bu ... bir çok şey dene bilir ama ben diyemyior.Bir çok olaya ramen askerlerimizde canını feda ediyorsa , bende zamanı gelince edeceksem askerik için hevesleniyorsam işte Türkiye sevgisi budur hiç bir yabancı anlayamaz bu ülkenin nesini seviyorsunzu diye bilirler fakat bizim bağlılığımız sevgimiz bambaşkadır.

edit:--------------------------------

Kahraman bunu yazdı:
    -----------------------------

YA SEV ! YA TERKET!

bu sözün nazilere ait olduğunu nazizm için söylendiğini bileniniz varmı ?Neden ısrarla nazi dönemine ait birşeyi taşıyorsunuz ki bırakın onu almanlar taşısın dünya kültüründen size ne ?Türkiye için bulalım bir tane her işyte kopyacı, çalıcı olmak zorunda mıyız?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NighT-7
    NighT-7's avatar
    Erkek
    havasını, suyunu, taşını toprağını, şanlı tarihini, bayrağını, ordusunu, adını, şanını, şöhretini herşeyini...

sanılanın aksine...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    Lemuria bunu yazdı:

valla under hocam kusura bakma istediğin gibi bi cvp veremiicem yapmacık olamiicam ; hiç sewmiorm ülkemi,ama Türk'lük güzel bi duygu çok kaliteli ve gurur verici bi geçmişimiz var o ayrı mesele , ama benim ve benm jenerasyonumun 10 yıl sonraki hali kesinlikle belirli deil , hiç bi şekilkde iş garantimiz yok , sosyal haklarımız yok , şu anda çok kalitesiz bi eğitim ve  sağlık hizmeti alıyoruz , maddi durumum ülke geneline bakarsak orta derece'li sımıfına giriyor kendi yağımızla kavruluyoruz hesabı :) ama dış ülkelerde kolayca giyilen veya kolayca yiyilen şeylere biz çok zor sahip oluyoruz kaliteli bi ayakkabı alabilmem için babamın maaşının ortalama 10 da 1'ini vermek zorundayım,eğer istediğim ülkede doğma olanağım olsaydı almanya,amerika yada kanada'yı seçerdim TR'yi aklımdan bile geçirmezdim : ) bıktım okuldaki aptal ve alakasız disiplin kurallarından bıktım sokakta sırf taşşak geçmek için çeviri yapan ve 2 lafın belini kıramayan doğru dürüst Türkçe kullanamayan polislerden,menfaatçi liderlerden.. vs.vs.vs......

bir şeylerden şikayet etmek o şeyleri düzeltmekten veya düzeltmek için birşeyler yapmaktan her zaman daha kolaydır..

"Bu gök, bu deniz nerede var. Nerede bu dağlar taşlar. Bu ağaçlar, güzel kuşlar. Yürüyelim arkadaşlar."

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

medeniyetin eşiği beşiği her bişeyi olduu için
    mükenmel bir osmanlı imparatorluğunun doğduğu topraklar olduu için
    hoş görü olduğu için (kısmen)
    v.s v.s  için seiyorum ama ben gidiyom zaten sewilmeyecek olan kısmı ile kalanlar uraşsın

tahribat.com a can feda
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    retrem
    retrem's avatar
    Erkek

En pahalı interneti kullansakta..Dünyada tek ÖSS sınavı bizde olsada..

Hayatımız 3 saate bağlı olsada..

bu istisanalara dayanmadan Dünya Tarihini oluşturduğumuz için,Türk olduğum için,Atatürk gibi bir önderimiz bulunduğu için ve kanımız bayrağımız olduğu için Türkiye yi seviyorum :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kiNki
    kiNki's avatar
    Erkek
    damarlarım da TÜRK kanı dolaştığı için ve TÜRK olmaktan GURUR DUYDUĞUM için

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BadMad
    BadMad's avatar
    Erkek

Bütün Soyumu Bu Vatan İçin Şehit Düştükleri İçin Seviyorum Her Yerini Seviyorum Özellikle Bursayı Seviyorum

To Be Or Not To Be
Toplam Hit: 6514 Toplam Mesaj: 49