Türkiye Savaşa Mı Giriyor ?
-
arkadaşlar barzani bir takım işlerle laf söyledi.Türkler ardından ırak sınırına asker yığdı.Irakta yığıyormuş sanırım.Sizce savaş mı olacak;
Doğu çok önemli bildiğiniz gibi 5 bin asker doğuha yollanmıştı aylar öncesi geir geldiği söylenmedi aksiyen 1.500 asker daha yollandı.Şimdide tammaen ırak sınırına yoğunlaşıyor.Büyük ihtimalle sızma operasyonu olup büyük birşey yapılacak.
Bizim jandarma hocamız anlatıyordu suriyeye falan girilecekmiş bir ara 3 ayrı bölgede konumlanmışlar.apo içindi sanırım.
Yine Türkiye pkk yı hedef gösterip doğuya 6.500 den fazla asker yığdı.Şimdi askerler ırak tarafına yığılıyor.Sizde hatırlıyorsunuzdur o doğuya yollanan askerleri.
http://www.turkdirilisi.org/haber_detay.asp?id=247
http://www.devletim.com/gundem.asp?konu=49
ne olacak sizce?Fikirleriniz nelerdir.
not: dünde asuman krause hakkında konu açtım bu saatlerde aklıma geldi silen olursa lütfen nedenini belirtsin pm de asuman krause hakkında fikirleri sordum silinmişti.
-
Kesinlikle savaştan yanayım.Vereceği zararında farkındayım.Fakat ortam şartları buna zorlamakta.Yavaş yavaş kürdistan olayı kendi kabul ettirmeye ve büyüme başladı.Eskiden kürdistan diye birşeyin adı geçmezken şimdi bazı internet sitelerinde bile kürdistan diye ülke ismine rastlar hale geldim.Demekki iş ciddiye binmiş.İlerlemeden duruma el koymak gerek.
-
FireX bunu yazdı:
-----------------------------
Kesinlikle savaştan yanayım.Vereceği zararında farkındayım.Fakat ortam şartları buna zorlamakta.Yavaş yavaş kürdistan olayı kendi kabul ettirmeye ve büyüme başladı.Eskiden kürdistan diye birşeyin adı geçmezken şimdi bazı internet sitelerinde bile kürdistan diye ülke ismine rastlar hale geldim.Demekki iş ciddiye binmiş.İlerlemeden duruma el koymak gerek.
eet şartları düşşününce katılıyorum böyle bir ülke olmadı olamazda -
firex hocam tabi ki savaşa girilmesi şart yoksa doğu gidecek.Bak yine devlet işini beceremedi, doğuya eğitim veremedi, doğuyu batıyla birleştiremedi yine askerlerin işe müdahile etmesi gerekiyor.
Şunu düşünüyorum fikir ya.Biz ırağa gireriz, amerika karışır bize karşı tavır alırsa bu sefer bize girmeye başlayacaktır.Türkiye çok stratejiktir.Zaten bizim çevremizin alınmasının amacı pkkya destke ve ilerki zamanda girebilmektir.Bu durumda amerika fırsat kaçırmaz ya bize saldırır yada dostumuz gibi gözükür.
Ancak ben amerikanın pkklılara gaz verip bize karşı tavır alacağına inanıyorum.bize saldıracaklar çok çetin olacak bu savaş öyle böyle değil.Türkiye ye eğer zarar gelirse (ki amerika teknoljosi, kürtlerin büyük kısmı ve ıraklılar var geleceğini çekileceğimiz dşünüyorum çünkü direk doğuyu sil) daha sornabütün millet vatan elden gidiyor diye iyice yükleniriz.Çanakkaleye bile benzeye bilir.
Fakat o kadar büyümeden avrupa bilriği ve rusyanın orta doğuda 1 numaralı düşmanlarının büyüceğini istemeyeceğini düşünüp müdahile edeceklerini savunuyorum.Tabi bu arada maalesef doğunun bir kısmı gitmiş olabilir.Tazminat ödeye biliriz bu bizi mahfedecektir.
Zaten Türkiyenin karışık olduu şu dönemde ne olur ne olmaz bilemem ama eğer amerika pkklılar bu ülkeye bize karşı hareket yaptığı zaman askere gitmiş olmamam ramen gerekirse ölürüm mantığında elimden geleni yapıcam.Bu ülke kolay kazanılmadı.Biz çanakalede kurtuluş savaşlarında destanlar yazan dedelerin torunuyuz.Bu yüzden 3-5 şerefsize pabuç bırakmamalıyız.Birlik şart.
Biz birlik olduğumuz sürece amerika zaten diyor savaşarak almak Türkiyeyi imkansıza yakın çünkü inanç var.Bu yüzden içten oyunlar oynanıyor.Fakat içtende sağlam olrusak birlik olrusakbu iş bizimdir.Amerika 1-0 yenik başlar.İnanç fark etmez Allah, a bilgisayara, kazanacağımıza.. biz inanıyoruz birşeylere o inanc uğruna ölmeyi göze aldık.Bu yüzden bizi savaşarak almak çok zor ancak içten zaten bölük durumundayız.İşimiz zor Allah Türkiye ye yardım etsin.Bunca şehidimiz boş yere ölmediğini göstermek için elimizden geleni yapmalıyız.
-
Türkiye Cumhuriyetin'de tayyeap başbakan olduğu sürece savaş olacağını sanmıyorum neden diye sorulacak olursa bu adam kadar yalak, şerefsiz. üç kuruşa vatanı satacak birini tanımıyorum (cem uzan dahil)
-
üzerimize bombalar yagarken nasil kazaniriz savasi mantikli olun ya
-
Şimdi olayı biraz daha mantıklı düşünmek gerek. kürtler hava saldırısı gibi bir tehdit taşımıyorlar.Oldu ki ABD ile karşı karşıya geldik.ABD bildiğiniz üzere çok uzak bir ülke.Buraya taşıma asker getirmek zorunda. 3-5 uçak gemisi ve sağda solda müttefik diye geçindiği ülkelerdeki üsleri var.Bunlarla Türkiye Cumhriyetiyle baş edemez.Buranın halkı Irağa benzemez.Bunu eşşek gibi kendileride biliyorlar.Bu ülke senelerdir pkkya karşı mücadele veriyor.Tatbikatın gerçeğini doğuda yapıyor.Dünyanın en iyi ordularından birine sahibiz.Şimdi sen ABD olsan iki götüboklu kürdün yanında olmak adına koskoca Türkiye Cumhuriyetini karşına alırmısın? Bunun cevabı reklamlardan sonra..
-
GrayWolf bunu yazdı:
-----------------------------savaşı Türkiye tek başına kazanamaz zaten.Rusya dolayısıyla çin, avrupa bilriği ve karışmalarında %25 gibi bir düşüncem olan Türk devletlerinin araya girmesiyle savaş sadece bitecektir.
Maalesef Türkiye yi güçlü gören insanların unuttuğu 2 nokta var.Birincisi biz kılıç kalkanlı dönemde değiliz.2. si teknolojimizabdye göre düşük.Başka herhangi bir devlete karşı dururuz ancak abd çok zor.
Ancak şu var abd Türkiye ye içten karışmasa, pkklılara destek vermese, ırağı almış olmasa sadece bombalar la mı girecek o kadar mı?Hayır işte o zaman birşey yapamaz.
Ayrıca şu var teknolojimiz abdye göre kötü olsa dahi Türkiye de askerler çok büyük teknolojide işler çeviriyor.Tahminimce çok farklı bomba tipleri çok farlı şeyler geliştiriyorlar.Büyük zarar veren ancak nükleer olmayan birşeyler yapıyorsa olabilir.Amerikanın da geri kalmayacağını düşünürsek ama ırakta yolladığı bombaları biliyorsun çok teknolojik değildi fakat ameirkanın direk girmeye gözü yemez.
Türkiye yi basit askeri yapıda ülke olarak görmedin.Türkiye askeri yapısınla çok güçlüdür.Bordo bereliyi bilmiyorsanız hele ki konuşmayın bile.Hani acemi birlik mi ne var ya orda gördüğünüz şeyler 20 de 1 bile değil.Bordo bereliler, komandolar, özel harekat timleri gerçek anlamda çok sağlamdır.
Yeri gelir amerikanın bile teknolojisi bordo berelilere yetmez.Bir kaç birşey verim
http://www.frihost.com/forums/vt-12235.html
http://www.itukampus.com/k.aspx/tsk_nin_gururu_bordo_bereliler
içerik güzel: http://komandotheleooo.blogcu.com/2604818
http://www.baktabul.com/off-topic/2477-ozel-kuvvetler-%22bordo-bereliler%22.html
http://www.megaturka.com/forum/showthread.php?t=5126&page=2
arada benzerleri var :D hepsini okuyamadım 1-2 gördüm idare edin.
Bakarsanız göreceksiniz ki bordo bereliler gerçekten sağlam.
http://turkishsoldierboy.blogcu.com/ the end.
-
Yav o kadar Büyütmeyin arkadaşlar, Zumsuk kardeşimizin de dediği gibi, inanç olduktan sonra, Teknoloji Vız gelir, Amerikaymış, Kuzey Irak Sözde Kürtleriymiş, Bunlar Hava Civa, Arkadaşlar bu konuyu tartışıyoruz tartışıyoruz nedense yine aynı noktada kilitleniyoruz, Bence Paşa He desin Tam gaz girilsin, ama Kurtuluş savaşındaki kadar ciddi girmek şartıyla yoksa valla sonu kötü biter bu harbin baştan demiş oliyim.
Bu arada Akan Kan Zarar Ziyanın Büyük olacağını dememe gerek yoktur sanırım, O Barzani iti ile bu durumda Pkk Arasında bir fark yoktur, Türkiye haklı gerekçe ile Müdahale etme hakkına sahiptir, Dünya buna karşı çıksada Gerçek budur. Arkadaşlar Yıllardır bitirecez bitirecez denilip duruldu Her gelen siyasinin Show Oyuncağı oldu Bu konu Şayet bitirilecekse bundan iyi fırsat yoktur derim, ne güzel şartlarda Savaş Şartları kokuyor Güçlü bir biçimde Vuralım derim. Selametle.
DipNot= Bu arada Firex Kardeşim O Adiler için mümkün mertebe Kürt Demezsen sevinirim.
-
GrayWolf bunu yazdı:
İyide abla savaşların tarihine bi bak göreceksin ki;Savaşlar asker,teknoloji vs. üstünlüğüyle kazanılmaz.Bunların bir savaştaki rolu olsa olsa %30-40 kadardır.Savaşların kaderini belirleyen asıl etmenler İnanç,Azim ve askeri dehalardır. Örnek: Çanakkale Savaşı ... -
BöyLe Devam Ederse Savaşın oLmasına %80 ihtimaL Veriyorum