Türkiyede Balıkcılığın Bitişi.Resimlerle
-
Yazı dizisinde yanlış avlanmayla 1 haftalık yavru balığın bile denizin dibinden acımasızca nasıl çıkarıldığını anlatıyor.250 metre derine inen ağlarla ne kadar vahşice ve açgözlüce avlanıldığının resimleri.Denizlerle çevrili bir ülkemiz bu gidişde balık ithalatına başlayacak.Son 15 senedir hamsinin boyunun bile ne kadar değiştiğini,eskiden 50 kuruşa kadar düşen hamsi fiyatının ne kadar yükseldiğini sanırım bizde görebiliyoruz.
Senelerce yakalanan tonla balığın satılmayınca denize dökülüp israf edilmesinden bahsediyor bu yazıda.
Yukardaki balık türü olan,eskiden Marmarada az bulunan ve halkımız tarafından yenmeyen orkinos balığının Japonlar için nasıl peşkeş çekilerek 0 edildiğini anlatıyor.Öyle ki şuan numune olarak 1 tane orkinos balığı bile bulmak mümkün değil ..
10 kilometre ilerdeki balığı bile yakalamak için kullanılan radarlar.
http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=65615&rid=4369&p=1
Resimlerin hepsi burda
-
ihracat değilde ithalat diyecektin sanırım hocam.
-
Her nesili bir oncekinden daha beyinsiz yetistiren bu memlekete mustehak.
-
Cesnist bunu yazdı
ihracat değilde ithalat diyecektin sanırım hocam.
Evet onu ve resimleri düzelttim.
-
çünkü bizim milletimiz değer bilmez, çünkü bizim milletimiz ucuza satacağına denize döker balığı.
-
LizardKing bunu yazdı
çünkü bizim milletimiz değer bilmez, çünkü bizim milletimiz ucuza satacağına denize döker balığı.
Ya bizim millet zaten gerzek burasi su goturmez de, temel bilimlere deger vermeyen bir hukumetimiz var. Temel bilimlere dusmanligina devam etsin. Kapatsin butun biyoloji bolumlerini. Bak gor 50 seneye bu ulke daha ne hallere dusuyor.
Temel bilimlere yatirim yapmayan ulkenin uzun vadede sonu her zaman en adi yer olacaktir.
krypt tarafından 04/Şub/13 18:17 tarihinde düzenlenmiştir -
KrypT bunu yazdıLizardKing bunu yazdı
Ya bizim millet zaten gerzek burasi su goturmez de. Temel bilimlere deger vermeyen bir hukumetimiz var. Temel bilimlere dusmanligina devam etsin. Kapatsin butun biyoloji bolumlerini. Bak gor 50 seneye bu ulke daha ne hallere dusuyor.
Bazen anlayamıyorum aga yani toprağında ot çıkmayan ülkeler bişekilde gelişiyor kaptırıyor gidiyor biz böyle bir toprağı denizi resmen harcıyoruz,kullanamıyoruz.
Bizim yerimize Almanlar yada Japonlar olsaydı bu topraklarda şuan toplumda ne işsizlik olurdu ne bu kadar gelir azlığı olurdu.
-
Balık kıtlığı mı var anlayamadım ben. Biraz buradaki konuya ters benim düşüncelerim. Yanlış olabilir ancak o diğer büyük balık Ton Balığı olarak bildiğimiz Orkinos değil mi? Velhasıl demek istediğim şu : Diğer resimler için, adamlar okyanusa açılıyor. Biz Karadeniz, Ege, Akdeniz... böyle gereksiz bir karşılaştırmayı yapmanızda pek iç açıcı bir durum değil...
Ayrıca bu balık bitirilme olayıda bana saçma geldi. Elinizde kanıt var mı acaba? :)
Düzeltme: Zaten orkinos yazıyormuş görmemişim alttaki yazıyı...
palakan229 tarafından 04/Şub/13 18:23 tarihinde düzenlenmiştir -
palakan229 bunu yazdı
Balık kıtlığı mı var anlayamadım ben. Biraz buradaki konuya ters benim düşüncelerim. Yanlış olabilir ancak o diğer büyük balık Ton Balığı olarak bildiğimiz Orkinos değil mi? Velhasıl demek istediğim şu : Diğer resimler için, adamlar okyanusa açılıyor. Biz Karadeniz, Ege, Akdeniz... böyle gereksiz bir karşılaştırmayı yapmanızda pek iç açıcı bir durum değil...
Ayrıca bu balık bitirilme olayıda bana saçma geldi. Elinizde kanıt var mı acaba? :)
Düzeltme: Zaten orkinos yazıyormuş görmemişim alttaki yazıyı...
Hacı 1970 den beri aynı sekilde avlanılır.Böyle avlananlar 3 kişi 4 kişi değil.Hemen hemen herkes aynı şeyi yapıyor.15 ton balık çıkarmışlar bunların 8 ton civarı yavru balıkmış.3 yavru balığın bir yetişkin balık kadar ağırlık ettiğini düşünürsen tane hesabıyla çıkarılan balıkların yaklaşık %75 i yavru balık ediyor.
Deniz sonsuz bişey değil hocam avlanmaya ve çevre şartlarına göre nesli tükenen kara hayvanlarının olduğu gibi bunlarında avlanarak neslinin bitmesi gayet normal.
Sen üreyecek yavruyu öldürürsen gökden yeni yavrular düşmez ya denize.
Adam denizin dibindeki çakıl taşını bile alıyor çıkarıyor.Googlede "trolle avlanma" diye arat bi hocam anlarsın ne demek istediğimi.
-
Bunca tecrübeme,gördüğüme dayanarak şunu söyleyebilirim;trol ve sezon dışında avlanma yüzünden denizlerimiz gitgide kuruyor.Bizden küçük deniz kıyısı ülkeleri bile kurallara riayet ederek bizden kat bekat fazla balık çekerken önümüzdeki bir kaç on yıl sonra sadece seyretmek ve zamanında şu kadar balık alırdık denizlerden demek kalacak bizlere.
-
KrypT bunu yazdıLizardKing bunu yazdı
Ya bizim millet zaten gerzek burasi su goturmez de, temel bilimlere deger vermeyen bir hukumetimiz var. Temel bilimlere dusmanligina devam etsin. Kapatsin butun biyoloji bolumlerini. Bak gor 50 seneye bu ulke daha ne hallere dusuyor.
Temel bilimlere yatirim yapmayan ulkenin uzun vadede sonu her zaman en adi yer olacaktir.
http://www.kocaeligazetesi.com.tr/root.vol?title=-39universiteler-fizikci-degil-pastaci-yetistirsin-39&exec=page&nid=492384