folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Türkiyede Balıkcılığın Bitişi.Resimlerle

Türkiyede Balıkcılığın Bitişi.Resimlerle

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

şu ülkenin yurtdışına pazarlayacağı tek şey ; dolandırıcılık. Kopyadır, dolandırıcılıktır vs..

Okulda başlıyor daha kopya çekmeye. Bu adam yarın öbürgün iş hayatında "kopya" çekmeden durur mu ? Astlarının, başkalarının yaptıklarını kopyalar. He bizdeki olay Çin gibi değil. Adamlar kopyalamanın bile hakkını veriyor.

Bizde direkt olduğu gibi al. Emeğe saygı yok.

---

Emeğe saygıı olmayan bir milletin kendisine; başkalarına, canlılara saygısı olur mu hiç ?

yazık günah vallahi.

edit:

sadece buda değil.

Bugün İstanbul'a baktımda (Beylikdüzüne) ; sıfır abicim. Yeşillik yok birşey yok. Şehirler arası yollar resmen çöl. Bulgarista gibi dandik bir ülkenin bir şehirleri, bir yolları var...

Diğer Avrupa ülkelerine gidemedim ama Avrupaya son giren boktan ülkenin durumu böyleyse....

Şehirler arası yolların sağı solu hep ağaçlık. Gölge yapar yazın. Herşey mis. 

Kardeşim yazıktır günahtır ya. Doğanın anasını sikiyoruz başka birşey değil.

Ayro tarafından 05/Şub/13 01:15 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Erkek
    Tsunami ve deprem felaketinde dahi ihtiyacı kadar gıda maddesini alıp yetinmesini bilen japonlara nasıl gıpta etmeyeyim amk. Afet amk afet, o durumda bile adamlar birbirine saygılılar ve açgözlülük, bencillik edip sığır gibi saldırmıyorlar raflara. Bizi kotulemeyi sevmiyorum ama açgözlülükte ve saygisizlikta çok uclardayiz amk. Utanıyorum yeminle.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    palakan229
    palakan229's avatar
    Erkek

Haklısınız aslında beyler. Yani elbette yanlış avlanma var yok değil. Bizim insanımız düşünmeden iş yapıyor. Düşünüyor dersek de yalan olur. Ama bizim insanımız karnını doyursun para kazansın derdinde... Bunu sınırlayan, uygulamaya çeki düzen veren yokki başta. İpi kopuk dana gibi herkes her yerde sap sap iş yapıyor. Bizim nesile bir halt kalmayacak bu gidişle zaten... Eski kafa yapısında insan çok. Örnek benim çevremde. Umarım yazdıklarım çok yanlış anlaşılmaz...

Sevgi, insanın şeyleri en olmadıkları gibi gördüğü durumdur. / -Nietzsche
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Erkek

kurumlar istedikleri kadar önlem alsınlar insanlık avcılık toplayıcılık dönemine dönmeden ekosistem kendini yenilemeye başlamayacak ultiyi cast eden eden rylai a stun atarsan ultisini tamamlayabilir mi ?

insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    palakan229 bunu yazdı

Haklısınız aslında beyler. Yani elbette yanlış avlanma var yok değil. Bizim insanımız düşünmeden iş yapıyor. Düşünüyor dersek de yalan olur. Ama bizim insanımız karnını doyursun para kazansın derdinde... Bunu sınırlayan, uygulamaya çeki düzen veren yokki başta. İpi kopuk dana gibi herkes her yerde sap sap iş yapıyor. Bizim nesile bir halt kalmayacak bu gidişle zaten... Eski kafa yapısında insan çok. Örnek benim çevremde. Umarım yazdıklarım çok yanlış anlaşılmaz...

dedigi dogru arkadasin.Milletin geliri,egitim seviyesi yukseltilmedikce bu sahneler hep yasanir.40 yil once neden yokmus bu tur olaylar cunku insanlar bir sekilde gecinebiliyormus ya da huzurlu mutluymus.

Dedigi gibi arkadasin ilk basta insanlarin refahi yukselmeli ki psikolojileri duzelsin.Diger canliyi da dusunsun.Tabi yine de bebek baliklarin sucu yok bunda.

Cok japonlari ya da diger milletleri goz onune almayin.Onlarin keyifleri hep yerinde.Adamlarin egitim ve gelirleri hep yuksek.O yuzden cok turist goruyosunuz etrafta.

cordelian tarafından 05/Şub/13 03:18 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    cordelian bunu yazdı
    palakan229 bunu yazdı

dedigi dogru arkadasin.Milletin geliri,egitim seviyesi yukseltilmedikce bu sahneler hep yasanir.40 yil once neden yokmus bu tur olaylar cunku insanlar bir sekilde gecinebiliyormus ya da huzurlu mutluymus.

Dedigi gibi arkadasin ilk basta insanlarin refahi yukselmeli ki psikolojileri duzelsin.Diger canliyi da dusunsun.Tabi yine de bebek baliklarin sucu yok bunda.

Cok japonlari ya da diger milletleri goz onune almayin.Onlarin keyifleri hep yerinde.Adamlarin egitim ve gelirleri hep yuksek.O yuzden cok turist goruyosunuz etrafta.

Bu konuma gelmesi için adamın karnını doyuramayacak kadar aç olması lazım.Ama o seviyedeki Afrikalılar bile yardımı alırken sıraya giriyorlar.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sivil
    sivil's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı

edit:

sadece buda değil.

Bugün İstanbul'a baktımda (Beylikdüzüne) ; sıfır abicim. Yeşillik yok birşey yok. Şehirler arası yollar resmen çöl. Bulgarista gibi dandik bir ülkenin bir şehirleri, bir yolları var...

Diğer Avrupa ülkelerine gidemedim ama Avrupaya son giren boktan ülkenin durumu böyleyse....

beylikdüzünde nasıl yeşillik yok? betonarme yüksek binalar olabilir ama o kadar çamlık, yeşillik alan var. b.düzü kişi başına düşen yeşil alanda avrupa standartlarının üstünde. o avrupayı ne olarak görüyorsunuz bilmiyorum

çok daha kurak yerler var istanbulda ama bırakın artık ya her sikimde şu ülkeyi karalamayı bırakın artık. kahvehanede elinde iskambil kağıtlarıyla ülkeyi kurtaran adamlardan bir farkınız yok. o zaman birşeyler üretin bu ülkeyi siz kurtarın. hep boş laf salatası. üretemiyorsanız birşeyler yapmıyorsanız  konuşmayada hakkınız yok. ne faydanız olduda arkadaş sizin bu ülkeye bu kadar çok konuşabiliyorsunuz. ben şahsen böyle konuşmaya utanırım, çünkü kahvehanedeki 70lik dede'den bir farkım kalmaz.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    sivil bunu yazdı
    zumsuk bunu yazdı

edit:

sadece buda değil.

beylikdüzünde nasıl yeşillik yok? betonarme yüksek binalar olabilir ama o kadar çamlık, yeşillik alan var. b.düzü kişi başına düşen yeşil alanda avrupa standartlarının üstünde. o avrupayı ne olarak görüyorsunuz bilmiyorum

çok daha kurak yerler var istanbulda ama bırakın artık ya her sikimde şu ülkeyi karalamayı bırakın artık. kahvehanede elinde iskambil kağıtlarıyla ülkeyi kurtaran adamlardan bir farkınız yok. o zaman birşeyler üretin bu ülkeyi siz kurtarın. hep boş laf salatası. üretemiyorsanız birşeyler yapmıyorsanız  konuşmayada hakkınız yok. ne faydanız olduda arkadaş sizin bu ülkeye bu kadar çok konuşabiliyorsunuz. ben şahsen böyle konuşmaya utanırım, çünkü kahvehanedeki 70lik dede'den bir farkım kalmaz.

Ben gözüme mi inanacağım sana mı inanacağım be ? SEn saçma saçma konuşma. Bilgisiz, cahil cahil konuşup ülken için ne yaptı diyor. Bak bakalım istanbul'un orman haritasına

Beylikdüzü'nün hangi kesimde kaldığını bilyior musun ??? Belliki bilmiyorsun.

http://www.turkcebilgi.org/images/haberler/istanbul-yeni-harita.jpg

Ülkenin saçmalıkları var; hala devam ediyorsa (ki 70'lerdekiyle şimdiki orman arazisi arasında dağlar kadar fark var , yok oldu) o zaman insanlar konuşur.

Ülke büyümüş, gelişmişte ; kral olmuşta... Nereye kral oldu ? Tam yobaz zihniyeti. 3. köprü için yine orman katliamı yapacaklar. git 2B yasalarında incele.

Ormanları katlettik diyoruz ; adam devleti kötülemeyin diyor. Sanki olmayan birşeyi olmuş gibi gösteriyoruz. 

NEymiş avrupadan harikaymış , mükemmelmişiz. HAngi denyo aklına gerçeksiz, saçma sapan fikirleri sokuyor bilmiyorum da sende onun kadar cahilsiz. Bİlgisizsin. Azıcık araştır, azıcık bak bakalım neymiş. Söylenene hemen inanma.

Gördün mü ?? Bulgaristan dediğim yer, Avrupa'nın en yeşil yerlerinden biri.

Balıkçılığın bitmemesine şaşmamalı sizin gibi insanlar varken. Aynı başbakan zihniyeti. Niye ülkeyi doğru düzgün göstermiyorsunuz diye gazetecilere kızmıştı.

Ben 50 sene sonra , bunlar ahain denirken ; bokları ortaya çıkrken sizin gibi adamların yüzünün nasıl olacağını merak ediyorum. 50 sene bile sürmez bakarsın.

Ülkeyi karalamayın mış. Tabi kadına şiddet %1400 artmadı ; suçlarda patlama olmadı, terör tavan yapmadı, doğayı katletmedik. Hepsinin yanında tarım, hayvancılık, sanayi'nin içine sıçmadık. Herşey mükemmel de biz ülkeyi kötü gösteriyoruz.

Cahil herif.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

Bugün yolda seyrederken yolda radyo martıdan Akdeniz üniversitesi G blok projesi yıllar önceden hazırlanan sürekli ek poliklinik ve diğer birimlerin yapımı ile 10. kattaki hayvan laboratuvarının yapımını durdurmuşlar ve sağlık bakanlığı şu açıklamayı gerekçe görmüş;bakanlık olarak dünya standartlarında üniversitenin böyle rahatsız edici bir projeyi insanlara kabul ettirememe vebalini taşıyamayız çağdaş bakışımıza yakıştıramayız diye projeyi durdurmuşlar üzüldüm içim cız etti memleketin eğitim sisteminin içine ettiler dedim ama yükselme ve ilerleme de ülke aydınlarıyla her tarafıyla bir olmalı halk eğer aydınlanmayı beceremiyorsa aydınlar suçlu olurlarken eğer savunmada zaafiyet ortaya çıkıyorsa subaylar sorumlu olurlar.balıklar için üzgünüm onu bilmeyen vatandaşlarımız dolu bu kadar geçmişine tarihine atasına bilime karşı bir toplum varmı evet var türk milleti.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

2001 yılında 5-6 ay kaldığım yerdi beylikdüzü(adakent) her yer sivri sivri kocaman binalarla dolu burada dedim hayat olmaz o zamanlar için öyle düşünmüştüm 2-3 yıl sonra uğradım berbat iğrenç yapılarla ataköy ü kopyalamışlar yaşadığım yer olan meltem aynen dediğiniz yerler gibidir ancak buradan bile sıkılıarak kent dışında kentleşmenin olmadığı bir yerde yeniköy de yaşamaya başladık son yıllarda.türkiye deki ormanlaşma oranı 80 lerden bu yana hızlanarak ranta dönüşmüştür.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
Toplam Hit: 5767 Toplam Mesaj: 40