Türkiyede Balıkcılığın Bitişi.Resimlerle
-
zumsuk bunu yazdısivil bunu yazdızumsuk bunu yazdı
edit:
sadece buda değil.
Bugün İstanbul'a baktımda (Beylikdüzüne) ; sıfır abicim. Yeşillik yok birşey yok. Şehirler arası yollar resmen çöl. Bulgarista gibi dandik bir ülkenin bir şehirleri, bir yolları var...
Diğer Avrupa ülkelerine gidemedim ama Avrupaya son giren boktan ülkenin durumu böyleyse....
Şehirler arası yolların sağı solu hep ağaçlık. Gölge yapar yazın. Herşey mis.
Kardeşim yazıktır günahtır ya. Doğanın anasını sikiyoruz başka birşey değil.
beylikdüzünde nasıl yeşillik yok? betonarme yüksek binalar olabilir ama o kadar çamlık, yeşillik alan var. b.düzü kişi başına düşen yeşil alanda avrupa standartlarının üstünde. o avrupayı ne olarak görüyorsunuz bilmiyorum
çok daha kurak yerler var istanbulda ama bırakın artık ya her sikimde şu ülkeyi karalamayı bırakın artık. kahvehanede elinde iskambil kağıtlarıyla ülkeyi kurtaran adamlardan bir farkınız yok. o zaman birşeyler üretin bu ülkeyi siz kurtarın. hep boş laf salatası. üretemiyorsanız birşeyler yapmıyorsanız konuşmayada hakkınız yok. ne faydanız olduda arkadaş sizin bu ülkeye bu kadar çok konuşabiliyorsunuz. ben şahsen böyle konuşmaya utanırım, çünkü kahvehanedeki 70lik dede'den bir farkım kalmaz.
Ben gözüme mi inanacağım sana mı inanacağım be ? SEn saçma saçma konuşma. Bilgisiz, cahil cahil konuşup ülken için ne yaptı diyor. Bak bakalım istanbul'un orman haritasına
Beylikdüzü'nün hangi kesimde kaldığını bilyior musun ??? Belliki bilmiyorsun.
http://www.turkcebilgi.org/images/haberler/istanbul-yeni-harita.jpg
Ülkenin saçmalıkları var; hala devam ediyorsa (ki 70'lerdekiyle şimdiki orman arazisi arasında dağlar kadar fark var , yok oldu) o zaman insanlar konuşur.
Ülke büyümüş, gelişmişte ; kral olmuşta... Nereye kral oldu ? Tam yobaz zihniyeti. 3. köprü için yine orman katliamı yapacaklar. git 2B yasalarında incele.
Ormanları katlettik diyoruz ; adam devleti kötülemeyin diyor. Sanki olmayan birşeyi olmuş gibi gösteriyoruz.
NEymiş avrupadan harikaymış , mükemmelmişiz. HAngi denyo aklına gerçeksiz, saçma sapan fikirleri sokuyor bilmiyorum da sende onun kadar cahilsiz. Bİlgisizsin. Azıcık araştır, azıcık bak bakalım neymiş. Söylenene hemen inanma.
Gördün mü ?? Bulgaristan dediğim yer, Avrupa'nın en yeşil yerlerinden biri.
Balıkçılığın bitmemesine şaşmamalı sizin gibi insanlar varken. Aynı başbakan zihniyeti. Niye ülkeyi doğru düzgün göstermiyorsunuz diye gazetecilere kızmıştı.
Ben 50 sene sonra , bunlar ahain denirken ; bokları ortaya çıkrken sizin gibi adamların yüzünün nasıl olacağını merak ediyorum. 50 sene bile sürmez bakarsın.
Ülkeyi karalamayın mış. Tabi kadına şiddet %1400 artmadı ; suçlarda patlama olmadı, terör tavan yapmadı, doğayı katletmedik. Hepsinin yanında tarım, hayvancılık, sanayi'nin içine sıçmadık. Herşey mükemmel de biz ülkeyi kötü gösteriyoruz.
Cahil herif.
Adama nie hakaret ediyon bilader normal davransana.Bende senin gibi düşünüyorum ama sayıp sövmenin anlamı yok.
Beylikdüzünde doğup büyümüş o adam neyin ne olduğunu biliyor ama yanlış biliyor.Toplasan 2 km etmeyen çamlıkla gözünü boyamışlar.Seçim zamanı çıkıp "bak ağaç diktik temiz hava geldi" falan filan gibi sloganlarla ordaki halkı uyutuyor yöneticiler.
Beylikdüzü çok betonarme biyer.Zaten Anadolu tarafı Avrupaya göre daha doğal kalmış ama Beylikdüzünde artık heryer inşaat.
Bundan 12-13 sene önce Beylikdüzü dediği gibi yeşillik olmasada daha az betonarme daha az hava kirliliği olan biyerdi ama artık öle değil.
Kaldı ki sadece b.düzü değil hemen hemen İstanbulun bütün bölgeleri artık hava kirliliği ve betonlasmayla karşı karşıya.Ama yapacak bişey yok 13 milyon insanın yaşadığı bir şehirde evi,fabrikayı nereye dikeceksin.
Şuanda Pekinde tek ağaç olmamasının sebebi nüfus yoğunluğudur.
Buda başka bir istatistik.Türkiyede en ağaclık bölge suan karadeniz.
Yani ülke bizim ülke bokdan yanınıda sölicen iyi yanınıda sölicen.Güneş balçıkla sıvanmaz,oh çok iyi çok güzel demekle ülke güzel olmaz..
-
u235 bunu yazdı
Adama nie hakaret ediyon bilader normal davransana.Bende senin gibi düşünüyorum ama sayıp sövmenin anlamı yok.
Beylikdüzünde doğup büyümüş o adam neyin ne olduğunu biliyor ama yanlış biliyor.Toplasan 2 km etmeyen çamlıkla gözünü boyamışlar.Seçim zamanı çıkıp "bak ağaç diktik temiz hava geldi" falan filan gibi sloganlarla ordaki halkı uyutuyor yöneticiler.
Beylikdüzü çok betonarme biyer.Zaten Anadolu tarafı Avrupaya göre daha doğal kalmış ama Beylikdüzünde artık heryer inşaat.
Bundan 12-13 sene önce Beylikdüzü dediği gibi yeşillik olmasada daha az betonarme daha az hava kirliliği olan biyerdi ama artık öle değil.
Kaldı ki sadece b.düzü değil hemen hemen İstanbulun bütün bölgeleri artık hava kirliliği ve betonlasmayla karşı karşıya.Ama yapacak bişey yok 13 milyon insanın yaşadığı bir şehirde evi,fabrikayı nereye dikeceksin.
Şuanda Pekinde tek ağaç olmamasının sebebi nüfus yoğunluğudur.
Buda başka bir istatistik.Türkiyede en ağaclık bölge suan karadeniz.
Yani ülke bizim ülke bokdan yanınıda sölicen iyi yanınıda sölicen.Güneş balçıkla sıvanmaz,oh çok iyi çok güzel demekle ülke güzel olmaz..
Bu iş bilinç işi hocam.
Balıkçılığı nasıl ve niye öldürdülerse , Türkiye ormanları o şekilde öldürüldü. Hadi doğuda terör var dediler inandık. İstanbul da ? İstanbul'da da devlet terörü vardır.
Yerleşme, yapılaşma gibi durumlarda ne plan var ne program. Uzmanlık sıfır.
http://en.wikipedia.org/wiki/Tokyo
Kalabalık şehirlerden bahsetmişken burayıda vereyim.
http://en.wikipedia.org/wiki/New_York
NEw York'un içi olmasa da çevresi ormanlıktır. New York'un içinde kos koca central park vardır.
İşin özü kesin olan birşey var ki ;
gelişmiş milletler her zaman doğaya önem vermiştir. Geçen ekşide mi bir yerde okumuştum, avrupadaki sokak hayvanlarına şaşırmış. Bizim millette hayvan sevgisi yoktur.
Doğayı, hayvanı sevmeyen adam ; insanıda sevmez, kendinide sevemez. Ülke ve vatan sevgisinden bahsetmek mümkün bile değildir.
edit:
araya kaynamış ;
Japonya'da inanışları gereği doğaya , çevresinede mütiş saygısı vardır. Bu yüzden Japon'ya fazlasıyla yeşildir. Evet Tokyo değil belki (gidip görenler daha rahat anlatır), fakat Japonya'nın geneli yeşildir.
Ayro tarafından 05/Şub/13 14:44 tarihinde düzenlenmiştir -
sivil bunu yazdızumsuk bunu yazdı
edit:
sadece buda değil.
Bugün İstanbul'a baktımda (Beylikdüzüne) ; sıfır abicim. Yeşillik yok birşey yok. Şehirler arası yollar resmen çöl. Bulgarista gibi dandik bir ülkenin bir şehirleri, bir yolları var...
Diğer Avrupa ülkelerine gidemedim ama Avrupaya son giren boktan ülkenin durumu böyleyse....
beylikdüzünde nasıl yeşillik yok? betonarme yüksek binalar olabilir ama o kadar çamlık, yeşillik alan var. b.düzü kişi başına düşen yeşil alanda avrupa standartlarının üstünde. o avrupayı ne olarak görüyorsunuz bilmiyorum
çok daha kurak yerler var istanbulda ama bırakın artık ya her sikimde şu ülkeyi karalamayı bırakın artık. kahvehanede elinde iskambil kağıtlarıyla ülkeyi kurtaran adamlardan bir farkınız yok. o zaman birşeyler üretin bu ülkeyi siz kurtarın. hep boş laf salatası. üretemiyorsanız birşeyler yapmıyorsanız konuşmayada hakkınız yok. ne faydanız olduda arkadaş sizin bu ülkeye bu kadar çok konuşabiliyorsunuz. ben şahsen böyle konuşmaya utanırım, çünkü kahvehanedeki 70lik dede'den bir farkım kalmaz.
Herkesi belirli bir stereotip içine dahil etme hocam. Ben ve dahil olduğum ekip şimdiye kadar pek çok türün korunması için çalışmalar yaptık. Medyanın ilgisi çekildi, CNN'lere kadar çıkıldı, ama şerefsiz milletvekilinin biri dünyanın en yalan dolu, saçma bahaneleri ile ilgili fabrikayı korumaya çalışmıştı. İktidar yalakası şerefsizlerin beş para etmez çed raporları yüzünden kaç habitat yerle bir edildi haberin var mı senin?
Evet aynen söylüyorum; bu ülkeden bir bok olmaz.
krypt tarafından 05/Şub/13 15:35 tarihinde düzenlenmiştir -
zumsuk: yeşillik alan derken yaşama alanı içindeki park bahçeden bahsediyorum. kim sana ülke büyüdü kral oldu diyor? kim devleti kötülemeyin diyor? doğayı katlettikde sen bunun karşısında ne yaptın onu soruyorum?? anca burda amcık amcık yazarsın. onları herkes biliyor türkiye geneli için. en basitinden ormanlarımız gidiyor diye kıçını yırtıyorsun dimi peki sen ne bok yedin bunu önlemek için varmı bir fidanlığın felan ömründe kaç tane fidan diktin? ben hükümet müthiş yada çok süper yönetiliyoruz dediğimi hatırlamıyorum. tam tersi geriye gittiğimizinde herkes farkındadır. ama sen şu hiç bilinmeyen(!) gerçekleri yüz üstüne çıkardığın zamanın yüzde10unu birşeyler başarmaya ayırsaymışsın belki bir sike yararmışsın. ama şuan bir parazitten farkın yok. senin yaptığın şeyi kahvehanede ahmet amcada çok güzel yapıyor. benim mantalitem senin gibi malakları hiç bir zaman anlamayacak. ayrıca senin gibi adamlara gıcık kapıyorum. ne sanıyorsun sen kendini? o ettiğin hakaretleri gel o kurak beylikdüzünde yüzümede et tamam mı
-
sivil bunu yazdı
zumsuk: yeşillik alan derken yaşama alanı içindeki park bahçeden bahsediyorum. kim sana ülke büyüdü kral oldu diyor? kim devleti kötülemeyin diyor? doğayı katlettikde sen bunun karşısında ne yaptın onu soruyorum?? anca burda amcık amcık yazarsın. onları herkes biliyor türkiye geneli için. en basitinden ormanlarımız gidiyor diye kıçını yırtıyorsun dimi peki sen ne bok yedin bunu önlemek için varmı bir fidanlığın felan ömründe kaç tane fidan diktin? ben hükümet müthiş yada çok süper yönetiliyoruz dediğimi hatırlamıyorum. tam tersi geriye gittiğimizinde herkes farkındadır. ama sen şu hiç bilinmeyen(!) gerçekleri yüz üstüne çıkardığın zamanın yüzde10unu birşeyler başarmaya ayırsaymışsın belki bir sike yararmışsın. ama şuan bir parazitten farkın yok. senin yaptığın şeyi kahvehanede ahmet amcada çok güzel yapıyor. benim mantalitem senin gibi malakları hiç bir zaman anlamayacak. ayrıca senin gibi adamlara gıcık kapıyorum. ne sanıyorsun sen kendini? o ettiğin hakaretleri gel o kurak beylikdüzünde yüzümede et tamam mı
Adıma bir çok fidan dikildi. Kendimde 2 fidanı bizzat diktim. Tabi dedemin bahçesine ekilen ağaçları falan bahsemiyorum. Gidip alıp, birlikte diktik.
Hayırdır ?? Amcık amcık konuşmakmış. Cahilliğin ortaya çıkınca şimdi de kahvehanedekilere o kadar laf söyledikten sonra ;
esenyurt kahvehane delikanlısı gibi gel kapışalım mı diyorsun ???
Yani doğru olmadığın ortaya çıkınca iş şiddete kaldı yani ?
Çok merak ediyorum, sen amcık amcık konuşarak götünü yırtman haricinde ne yaptın ? Millete ne yaptın diye soruyorsun ya ; merak ettim hangi gönüllülük projelerine gittin ??
Fidanın dışında üniversitenin huzur evleri gezileri gibi bir çok projenin içinde yer aldım. Merak etme yani... Gel kapışalım, yüzüme söyle, dövüşelim diye artistlenen tiplerden değilim.
Şiddet, cahilliğin en basit belirtisidir. Hadi sana şiddet dolu amcık amcık olmayan hayatında başarılar.
-
KrypT bunu yazdısivil bunu yazdızumsuk bunu yazdı
edit:
sadece buda değil.
Herkesi belirli bir stereotip içine dahil etme hocam. Ben ve dahil olduğum ekip şimdiye kadar pek çok türün korunması için çalışmalar yaptık. Medyanın ilgisi çekildi, CNN'lere kadar çıkıldı, ama şerefsiz milletvekilinin biri dünyanın en yalan dolu, saçma bahaneleri ile ilgili fabrikayı korumaya çalışmıştı. İktidar yalakası şerefsizlerin beş para etmez çet raporları yüzünden kaç habitat yerle bir edildi haberin var mı senin?
Para ve siyasi güç her şeyi tersine çeviriyor. Sağdan soldan duyma değil direk gördüğüm iki durumu anlatayım. Yaşadığım yerdeki Aksu Çayı'na fabrika atıklarının dökülmesi, bir diğeri de daha önce de bulunduğum yerde Eğirdir Gölü'ne dökülen kanalizasyon sularını gözlerimle görmüştüm. Evet şikayet ediliyor fakat para ve siyasi güç devreye girdiğinde bizler gibi cılız insanlar gördüğümüz, şikayet ettiğimiz ve nihayetinde sövdüğümüzle kalıyoruz. Hala Aksu Çayı simsiyah akıyor, abartı değil bildiğin simsiyah zift gibi amk. Çayın kenarında otlayan hayvanlar da gelip o sudan içiyor.
Daha geçenlerde haberlere de çıkan bir başka olay da Osmaniye'den. Kuş cennetinin nasıl katledildiğinin görüntüleri var.
http://webtv.radikal.com.tr/Turkiye/2680/kus-cenneti-cop-cenneti-oldu.aspx
Konu biraz yön değiştirdi gibi görünebilir ama aynı bokun laciverti aslında bunlar. Duyarsızlık, açgözlülük ve gücün el birliğiyle doğayı ve doğal hayatı skmesi.
-
zumsuk bunu yazdısivil bunu yazdı
Adıma bir çok fidan dikildi. Kendimde 2 fidanı bizzat diktim. Tabi dedemin bahçesine ekilen ağaçları falan bahsemiyorum. Gidip alıp, birlikte diktik.
Hayırdır ?? Amcık amcık konuşmakmış. Cahilliğin ortaya çıkınca şimdi de kahvehanedekilere o kadar laf söyledikten sonra ;
esenyurt kahvehane delikanlısı gibi gel kapışalım mı diyorsun ???
Yani doğru olmadığın ortaya çıkınca iş şiddete kaldı yani ?
Çok merak ediyorum, sen amcık amcık konuşarak götünü yırtman haricinde ne yaptın ? Millete ne yaptın diye soruyorsun ya ; merak ettim hangi gönüllülük projelerine gittin ??
Fidanın dışında üniversitenin huzur evleri gezileri gibi bir çok projenin içinde yer aldım. Merak etme yani... Gel kapışalım, yüzüme söyle, dövüşelim diye artistlenen tiplerden değilim.
Şiddet, cahilliğin en basit belirtisidir. Hadi sana şiddet dolu amcık amcık olmayan hayatında başarılar.
senin hakaretin batmıyorda benim argo konuşmam mı batıyor çok kültürlü kişi
ilk mesajımı bir daha oku gel bakayım ne anlayacaksın. ben zaten senin gibi konuşmaya utanırım, konuşmam diyorum.
ayrıca çok güzel laf ebeliği yapmışsın tebrik ederim, o zaman biraz daha cahilce konuşayım ben müsadenle.
çokda sikimdeydin. hadi selametle
-
bunlar malmış istanbuldayken bir olay görmüştüm helal olsun demiştim.
adam beykoz sahiline çekti tekneyi (tam emin değilim neresi olduğundan askerliği tecil ettirmek için oradaydım)
sahile indirdi kasa kasa balığı gelene geçene dağıttı. şimdi bu mallar neden bunu yapmak yerine denize döktü kocaman bir soru işareti
Gzx tarafından 05/Şub/13 15:45 tarihinde düzenlenmiştir -
Mukavim_ bunu yazdıKrypT bunu yazdıHerkesi belirli bir stereotip içine dahil etme hocam. Ben ve dahil olduğum ekip şimdiye kadar pek çok türün korunması için çalışmalar yaptık. Medyanın ilgisi çekildi, CNN'lere kadar çıkıldı, ama şerefsiz milletvekilinin biri dünyanın en yalan dolu, saçma bahaneleri ile ilgili fabrikayı korumaya çalışmıştı. İktidar yalakası şerefsizlerin beş para etmez çet raporları yüzünden kaç habitat yerle bir edildi haberin var mı senin?
Para ve siyasi güç her şeyi tersine çeviriyor. Sağdan soldan duyma değil direk gördüğüm iki durumu anlatayım. Yaşadığım yerdeki Aksu Çayı'na fabrika atıklarının dökülmesi, bir diğeri de daha önce de bulunduğum yerde Eğirdir Gölü'ne dökülen kanalizasyon sularını gözlerimle görmüştüm. Evet şikayet ediliyor fakat para ve siyasi güç devreye girdiğinde bizler gibi cılız insanlar gördüğümüz, şikayet ettiğimiz ve nihayetinde sövdüğümüzle kalıyoruz. Hala Aksu Çayı simsiyah akıyor, abartı değil bildiğin simsiyah zift gibi amk. Çayın kenarında otlayan hayvanlar da gelip o sudan içiyor.
Daha geçenlerde haberlere de çıkan bir başka olay da Osmaniye'den. Kuş cennetinin nasıl katledildiğinin görüntüleri var.
http://webtv.radikal.com.tr/Turkiye/2680/kus-cenneti-cop-cenneti-oldu.aspx
Konu biraz yön değiştirdi gibi görünebilir ama aynı bokun laciverti aslında bunlar. Duyarsızlık, açgözlülük ve gücün el birliğiyle doğayı ve doğal hayatı skmesi.
Hatta konu ile ilgili ülkemizin bir iki bilimadamından birisi olan Ali Demirsoy'un yorumu http://www.odatv.com/n.php?n=bu-rapor-degil-maskaraliktir-1101121200
Baba tarafından Aksu'luyum bende. Yine Antalya - Isparta civarlarında mermer ocaklarının heder ettiği akbabalarla ilgili rapor sunduk, milletvekilinin "biz mermer ocaklarının öldürdüğü akbaba görmedik" demesine ne diyorsun? :D
-
sivil bunu yazdı
senin hakaretin batmıyorda benim argo konuşmam mı batıyor çok kültürlü kişi
ilk mesajımı bir daha oku gel bakayım ne anlayacaksın. ben zaten senin gibi konuşmaya utanırım, konuşmam diyorum.
ayrıca çok güzel laf ebeliği yapmışsın tebrik ederim, o zaman biraz daha cahilce konuşayım ben müsadenle.
çokda sikimdeydin. hadi selametle
İlk postumda, yobaz zihniyeti ve cahil dışında herhangi bir kişiliğine hakaret olarak algılayabileeğin kelime varsa buyur.
Amcık, götünü yırtmak, çokta sikimdeydin nerede; cahil nerede.
Öte yandan belliki cahil kelimesinin anlamınıda bilmiyorsun. E buda bi cahillik. Dur hemen gidereyim ;
http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts
Cahil : "Belli bir konuda yeterli bilgisi olmayan"
Beylikdüzü, avrupadan daha yeşil tarzı bir laf ettiğin için ; gerekli haritalarda bu konuda bilgin olmadığını yani cahil olduğunu ispatladım.
"Bu ülkeyi karalamayı bırakın"
lafını başbakanda kullanıyor, onun ayakçıları yobazlarda. Ülke günlük gülistanlık gibi aksettirmeye çalışıyorlar. Bu yüzden yobaz zihniyeti dedim. Yine aynı linkteki (TDK yani Türk Dil Kurumu Sözlüğü) kutucuktan arama yapabilirsin ;
zihniyet : Anlayış.
---
Gördüğün gibi herhangi bir hakaret yoktur. Senin yolladığın mesjaların aksine !
Şimdi, millete hesap sormanın dışında katıldığın gönüllük projelerini dahi yazmayıpda ; sorduğun sorunun cevabını verdiğimde , 'ben senin gibi konuşmaya utanırım, konuşamam' sözcüğünden de birşeylerin parçası olmadığını anlıyorum.
-----
Neyse daha bunun 3 katı yazı sırf kendimle ilgili yazım ama sildim.
Hem konuyu dağıtmayalım, hemde senin gerçek amacın ne yaptığımı öğrenmek değil.
Eğer hakaret ettiğimi düşünüyorsan buyur : destek@tahribat.com 'a mail at. Gerekeni yaparlar. He ben kuralları bildiğim ve senin bana olan bariz hakaretlerin karşısında dahi mail atmayacağım. Sıkıntı değil.
Yanlışını anladığını düşünüyorum.