folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Türknet Bağlantı 1. Gün



Türknet Bağlantı 1. Gün

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AyTurk
    AyTurk's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 05/Ocak/2016
    Erkek
    Kernel_Panic bunu yazdı
    AyTurk bunu yazdı
    Kernel_Panic bunu yazdı

    76 mbit vdsl için cat6 dış ortam kablosu nereden alabilirim? Makara ile satılan 300 m civarı buluyorum nette ama bana 15 m yeter. Bir de 24 awg, 23 awg çok fark ediyo mu snr değerlerinde?

     

    Snr değeri kalınlıktan çok kablo bakır kalitesine bağlıdır hocam. 23-24 sorun değil saf bakır kablo alırsan snr fark eder. 

    Netten saf bakır almam mümkün değil galiba hepsi 300 m üzeri satıyor.

    http://www.n11.com/bilgisayar/aksesuar-ve-yedek-parca/kablolar?q=cat+6+saf+bakır

    https://www.wirelessdestek.com/oring-u-utp-cat6-23awg-100-saf-bakir-lszh-network-kablosu.html

    ara konuş hocam site de numaraları var. İstediğin metre kadar sanırım cat 6 bu kablodan gönderiyorlar.


    Siper et klavyeni, Dursun bu hayasızca akın...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2005
    Erkek
    CanKirca bunu yazdı

    @EmiRReiS             dostum, yazdıklarına genel hatlarıyla katılıyorum elbette; ama emin ol kullanıcıyla alakası olmayan durumlar da yok değil.

    Örnek vereyim; 19 Temmuz'da nakil talebinde bulundum, bağlantı dün akşam saat 22:00 civarında sağlandı. Bu süreçte yanlış apartmana bağlantı yapıldı, bana assign ettikleri statik IP çalışmadı yenisini almak durumunda kaldım, onlarca "hizmetiniz aktif" mesajı geldi hüsrana uğradım, hızımı altyapı desteklediği halde daha minimum bir sınıra sabitlediler vs... Neler çektiğimi bir ben, bir de Allah biliyor emin ol. Bana 6 kez modem kurulumu yaptırdılar sanki anlamıyormuşum gibi, her birinden sonra da "donanım arızası" dediler. Türk Telekom ekibini kendim buldum "bölgeden sorumlu" kabloyu düzelttirdim, IP sorununu da ben saptadım. Hız sorunu için de bir arkadaşımdan destek aldım.
    Senin anlayacağın, hizmet güzel, çalışanlar iyi niyetli; ama bir yerlerde var bir şeyler...

    Dostum, %100 hiç bir zaman kullanıcı yada firma haklı olamaz. Senin sorunun tamamen telekomun sallama iş yapmasından kaynaklı olmuş. Port yanlış bağlanmış, sana destek vermek isteyen arkadaşlar, bağlantı görüldüğü için sürekli modemi yeniden kurdurup denemişler. Sonra hatlar oturmasına rağmen modeme bilgi gelmeyince doğal olarak donanımsal sorun var demişlerdir. Senin sorunun çok absürd bir olaymış : )

    Çok geçmiş olsun, genelde böyle sorunlar olduğunda ilçe telekomdan destek istemek gerekiyor. Ben genel müdürlüğü arar, birilerine ulaşır, sonrasında metüahhit firma olan iş kayayı arayıp genel müdürlükten şu yetkili yönlendirdi diyerek, adamlara baskı kurup iş yaptırırım. Eğer sorun yaşarsan bunu deneyebilirsin.


    .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Eylül/2012
    Erkek

    Bugün komple tesisatı değiştirmeden birşey deneyeyim dedim. Telefon kablosunun eve ilk giriş noktasından kestim, hiç ek/ezilme falan olmadan doğrudan oraya bir jak takıp splittere bağladım. 

    Şu an 13 mbps hız var ancak değerler daha da kötü oldu. 

    Downstream Upstream  
       
    SNR Marjı
    :
    6.5  8.3 db
       
    Hat Zayıflaması
    :
    6.0  27.1  db
       
    Data Oranı
    :
    14965  505  kbps
       
    Max Oranı
    :
    15980  511  kbps
       
    CRC
    :
    7 0  
             

    Önceki buydu;

    Downstream Upstream  
       
    SNR Marjı
    :
    10.6  13.7 db
       
    Hat Zayıflaması
    :
    0.0  3.6  db
       
    Data Oranı
    :
    16381  797  kbps
       
    Max Oranı
    :
    19996  1020  kbps
       
    CRC
    :
    0 1  
     

     

    Birkaç elektrikçiye uğradım, genelde ellerinde metresi 1 liraya ucuz-basit bir cat5 kablosu var. Bana 25 metre lazım olacak ankastreden modeme kadar, belki daha da kısa. Elektrikçiler 25 metrede kalite fark etmez, al ucuzunu dediler. Siz ne dersiniz ? 

    İnternette araştırmaya devam ederken bir yerde cat5 kablo kullanmayın, daha kalın/direnci fazla, hattınızı daha kötü yaparsınız diye yazıldığını okudum. Aynı konu başlığında 4-5 kişi aynı şeyleri paylaşmış, biri de telekom çalışanı. Normal telefon kablosu kullanın, ince daha hızlı olur diye yazmışlar. Mantıklı mı sizce ? 

     

    Bu arada türknet bugün arıza kaydını kendi kendine kapattı ama halen telefon çalışmıyor. Bu konuda sormak istedim şey de, internet varsa telefonun da olması lazım, ankastre ile alakalı bir problem yok diye düşünüyordum, yanlış mıyım ? 2 kablo var zaten, ya hep ya hiç. 

    Ağ pensesi, kepkep krone bıçağı, rj11, rj45 jak vs. birçok ürün aldım. Düzgünce baştan sonra halledeceğim. 

     

    zigor tarafından 10/Ağu/17 21:07 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esinti
    esinti's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2015
    Erkek

    Türknet'i arayıp internetimi kapatmak istediğimi söyledim ve dilekçeyi yazıp faksladım. ertesi gün aradılar kapatmayın 3 ay %50 indirim verelim dediler tamam dedim :)

    belki denemek isteyen olur 90 ₺  az değil.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    logas
    logas's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Nisan/2012
    Erkek
    zigor bunu yazdı

    Biraz daha araştırdım. Kaliteli bir cat6 kablo alıp, ankastreden doğrudan bina dışından daireye kadar kablo çeksem, sizce nasıl olur ? Zaten millet kafasına göre anten kablosu-komşulardan internet kablosu falan dolaştırıyor bina dışından, ben de yapsam kimse birşey demez. Ama kar-kış-aşırı sıcak etkiler mi kabloyu bilmiyorum ? (İstanbul) Folyolu yalıtımlıları falan varmış kabloların. 

     

    Ankastreye bağlantıyı kendi özel tornavida gibi aleti ile bastırarak yapmak gerekiyormuş ama ben kablo ucunu soyup sıkıştırarak yaptım. Yarın telekom görevlisi gelince düzeltir muhtemelen. Ancak merak ettiğim konu şu, ankastreye normal kullanımda 2 kablo mu bağlı olmalı, 4 mü ? Telekom görevlisi bana önceki takılı olan 4 kablodan 2 tanesini çıkar dedi. Çıkarınca internet kesildi, geri takınca geldi. Sorun burada. Yanlış olanları çıkarma durumu da yok, kendi işaretlemişti. 

    yıllardır pencereden saldıgım kablo ile kullandım ve cokta adi bir kabloydu kar kıs hiçbirsey etkilemedi ama sunuda belirteyim kablonun bir artısı olmuyor yada bende pek olmadı

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cevdet
    Cevdet's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ağustos/2017
    Erkek

    Hocam o değerlere çok da takılmamak lazım. Neden dersen hangi isp vaadettiği hızı kesintisiz verebiliyor?

    Gün içinde sürekli hız değişiyor bunun farklı etkenleri de var. sen kablo hub modemle uğraşırsan tabi hızın bir nebze artar ama çalışıyorsa fazla kurcalama 15 mbps iyi bir değer ayrıca

    Sorsan benimki 16 mbps. ayın 2sinde bile 16 mbps görmüyorum, yanına bile yaklaşmıyor :)

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Eylül/2012
    Erkek

    Evet müridler, açtığım konuları sonuca bağlamayı severim, sonucu da yazayım. 

    Bugün Karaköyde saatlerce kaliteli bir cat 5 kablo aradım. İyi ürün satan yerler 250 metreden az satış yapmıyor, diğerleri de dandik dandik kabloları satıyor. En sonunda bakır sağlam bir cat5 kablo buldum bir pasajın üst katından. Ve hiç eksiz ankastreden türknetin gelen kablosuna bağlayıp splitter a kadar döşedim. Şu an ki hat değerlerim;

    Downstream Upstream  
       
    SNR Marjı
    :
    29.6  15.4 db
       
    Hat Zayıflaması
    :
    0.0  3.4  db
       
    Data Oranı
    :
    8192  797  kbps
       
    Max Oranı
    :
    22908  1076  kbps
       
    CRC
    :
    0 0  

     

    Ancak şöyle bir sıkıntı/saçmalık var. Bana türk telekom çalışanı ilk türknet geldiğinde türknetin iki kablosunu birbirine bağla, krone dan da işaretlediği 2 kabloyu(eski superonline) çıkar demişti. O şekilde yaptım ve kullanmaya başladım, bugün arıza kaydı için geldiğinde sen superonline kullanıyorsun, türkneti birbirine bağlayıp şasi yaptırmışsın dedi. Kablolamaya göre söylediği mantıklı evet, ama ben önceki durumda türknet bilgilerini modeme girdiğimde gayet güzel çalışıyordu, hat değerleri kablolamadan dolayı çok kötüydü evet ama 13 mbps hız alabiliyordum. 

    Türk telekom çalışanı sabah krone a bağlı tüm kabloları çıkardı, türknet yazan 2 kabloyu eve gelen 2 kabloya bağladı, mantıklı evet ama bu aşamadan sonra hızım 6 nın üzerine hiç çıkmadı. Asıl şimdi eski superonline ın hızı var. Fakat superonline ın sitesinde hiç kullanım yok, türknetin sitesinde kullanım var. Bende yenileme yaparken bu eve gelen kablo yerine yeni döşediğim kabloyu bağladım türknet işaretli olana. 

    Şu an ev telefonum ilk defa çalışıyor sorunsuz. İnternetim de çalışıyor, hat değerleri de iyi. Ama türknete göre 16 mbps tanımlı, hız düşürülmemiş denilmesine rağmen hızım 6 nın üzerine hiç çıkmıyor. 

     

    Var mı bir fikri olan ? 100 lira masraf yaptım, belki elektrikçi de aynı fiyata hiç uğraştırmadan yapardı ama öğrenmiş oldum, ilerde bir sıkıntı çıkarsa kablolamayı kendi başıma hallederim artık. 

     

     

    zigor tarafından 11/Ağu/17 17:08 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kernel_Panic
    Kernel_Panic's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Temmuz/2015
    Erkek
    zigor bunu yazdı

    Evet müridler, açtığım konuları sonuca bağlamayı severim, sonucu da yazayım. 

    Bugün Karaköyde saatlerce kaliteli bir cat 5 kablo aradım. İyi ürün satan yerler 250 metreden az satış yapmıyor, diğerleri de dandik dandik kabloları satıyor. En sonunda bakır sağlam bir cat5 kablo buldum bir pasajın üst katından. Ve hiç eksiz ankastreden türknetin gelen kablosuna bağlayıp splitter a kadar döşedim. Şu an ki hat değerlerim;

    Downstream Upstream  
       
    SNR Marjı
    :
    29.6  15.4 db
       
    Hat Zayıflaması
    :
    0.0  3.4  db
       
    Data Oranı
    :
    8192  797  kbps
       
    Max Oranı
    :
    22908  1076  kbps
       
    CRC
    :
    0 0  

     

    Ancak şöyle bir sıkıntı/saçmalık var. Bana türk telekom çalışanı ilk türknet geldiğinde türknetin iki kablosunu birbirine bağla, krone dan da işaretlediği 2 kabloyu(eski superonline) çıkar demişti. O şekilde yaptım ve kullanmaya başladım, bugün arıza kaydı için geldiğinde sen superonline kullanıyorsun, türkneti birbirine bağlayıp şasi yaptırmışsın dedi. Kablolamaya göre söylediği mantıklı evet, ama ben önceki durumda türknet bilgilerini modeme girdiğimde gayet güzel çalışıyordu, hat değerleri kablolamadan dolayı çok kötüydü evet ama 13 mbps hız alabiliyordum. 

    Türk telekom çalışanı sabah krone a bağlı tüm kabloları çıkardı, türknet yazan 2 kabloyu eve gelen 2 kabloya bağladı, mantıklı evet ama bu aşamadan sonra hızım 6 nın üzerine hiç çıkmadı. Asıl şimdi eski superonline ın hızı var. Fakat superonline ın sitesinde hiç kullanım yok, türknetin sitesinde kullanım var. Bende yenileme yaparken bu eve gelen kablo yerine yeni döşediğim kabloyu bağladım türknet işaretli olana. 

    Şu an ev telefonum ilk defa çalışıyor sorunsuz. İnternetim de çalışıyor, hat değerleri de iyi. Ama türknete göre 16 mbps tanımlı, hız düşürülmemiş denilmesine rağmen hızım 6 nın üzerine hiç çıkmıyor. 

     

    Var mı bir fikri olan ? 100 lira masraf yaptım, belki elektrikçi de aynı fiyata hiç uğraştırmadan yapardı ama öğrenmiş oldum, ilerde bir sıkıntı çıkarsa kablolamayı kendi başıma hallederim artık. 

    Hocam snr degerlerin, hat zayiflamasi gayet iyi durumda. Bu hat degerleri ile 16 mbit porta tanimlanir rahatlikla sinyal alir. Eger santral destekliyorsa vdsl'e geçmeni öneririm daha yuksek hiz bile adsl ile ayni para. Aldigin yerin adresini ve kablo modelini paylasirmisin zahmet olmazsa bende 15 m. alicam ama dis ortamda kullanicam.


    Hvor ulvens ører er, er ulvens tenner nær...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AyTurk
    AyTurk's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 05/Ocak/2016
    Erkek
    zigor bunu yazdı

    Evet müridler, açtığım konuları sonuca bağlamayı severim, sonucu da yazayım. 

    Bugün Karaköyde saatlerce kaliteli bir cat 5 kablo aradım. İyi ürün satan yerler 250 metreden az satış yapmıyor, diğerleri de dandik dandik kabloları satıyor. En sonunda bakır sağlam bir cat5 kablo buldum bir pasajın üst katından. Ve hiç eksiz ankastreden türknetin gelen kablosuna bağlayıp splitter a kadar döşedim. Şu an ki hat değerlerim;

    Downstream Upstream  
       
    SNR Marjı
    :
    29.6  15.4 db
       
    Hat Zayıflaması
    :
    0.0  3.4  db
       
    Data Oranı
    :
    8192  797  kbps
       
    Max Oranı
    :
    22908  1076  kbps
       
    CRC
    :
    0 0  

     

    Ancak şöyle bir sıkıntı/saçmalık var. Bana türk telekom çalışanı ilk türknet geldiğinde türknetin iki kablosunu birbirine bağla, krone dan da işaretlediği 2 kabloyu(eski superonline) çıkar demişti. O şekilde yaptım ve kullanmaya başladım, bugün arıza kaydı için geldiğinde sen superonline kullanıyorsun, türkneti birbirine bağlayıp şasi yaptırmışsın dedi. Kablolamaya göre söylediği mantıklı evet, ama ben önceki durumda türknet bilgilerini modeme girdiğimde gayet güzel çalışıyordu, hat değerleri kablolamadan dolayı çok kötüydü evet ama 13 mbps hız alabiliyordum. 

    Türk telekom çalışanı sabah krone a bağlı tüm kabloları çıkardı, türknet yazan 2 kabloyu eve gelen 2 kabloya bağladı, mantıklı evet ama bu aşamadan sonra hızım 6 nın üzerine hiç çıkmadı. Asıl şimdi eski superonline ın hızı var. Fakat superonline ın sitesinde hiç kullanım yok, türknetin sitesinde kullanım var. Bende yenileme yaparken bu eve gelen kablo yerine yeni döşediğim kabloyu bağladım türknet işaretli olana. 

    Şu an ev telefonum ilk defa çalışıyor sorunsuz. İnternetim de çalışıyor, hat değerleri de iyi. Ama türknete göre 16 mbps tanımlı, hız düşürülmemiş denilmesine rağmen hızım 6 nın üzerine hiç çıkmıyor. 

     

    Var mı bir fikri olan ? 100 lira masraf yaptım, belki elektrikçi de aynı fiyata hiç uğraştırmadan yapardı ama öğrenmiş oldum, ilerde bir sıkıntı çıkarsa kablolamayı kendi başıma hallederim artık. 

     

     

    Arayıp paketinin 16 mgbit paketine yükseltilmesini hat değerlerinin 22 mgbit olduğunu belirt hallederler.


    Siper et klavyeni, Dursun bu hayasızca akın...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Eylül/2012
    Erkek
    Kernel_Panic bunu yazdı
    zigor bunu yazdı

    Evet müridler, açtığım konuları sonuca bağlamayı severim, sonucu da yazayım. 

    Bugün Karaköyde saatlerce kaliteli bir cat 5 kablo aradım. İyi ürün satan yerler 250 metreden az satış yapmıyor, diğerleri de dandik dandik kabloları satıyor. En sonunda bakır sağlam bir cat5 kablo buldum bir pasajın üst katından. Ve hiç eksiz ankastreden türknetin gelen kablosuna bağlayıp splitter a kadar döşedim. Şu an ki hat değerlerim;

    Downstream Upstream  
       
    SNR Marjı
    :
    29.6  15.4 db
       
    Hat Zayıflaması
    :
    0.0  3.4  db
       
    Data Oranı
    :
    8192  797  kbps
       
    Max Oranı
    :
    22908  1076  kbps
       
    CRC
    :
    0 0  

     

    Ancak şöyle bir sıkıntı/saçmalık var. Bana türk telekom çalışanı ilk türknet geldiğinde türknetin iki kablosunu birbirine bağla, krone dan da işaretlediği 2 kabloyu(eski superonline) çıkar demişti. O şekilde yaptım ve kullanmaya başladım, bugün arıza kaydı için geldiğinde sen superonline kullanıyorsun, türkneti birbirine bağlayıp şasi yaptırmışsın dedi. Kablolamaya göre söylediği mantıklı evet, ama ben önceki durumda türknet bilgilerini modeme girdiğimde gayet güzel çalışıyordu, hat değerleri kablolamadan dolayı çok kötüydü evet ama 13 mbps hız alabiliyordum. 

    Türk telekom çalışanı sabah krone a bağlı tüm kabloları çıkardı, türknet yazan 2 kabloyu eve gelen 2 kabloya bağladı, mantıklı evet ama bu aşamadan sonra hızım 6 nın üzerine hiç çıkmadı. Asıl şimdi eski superonline ın hızı var. Fakat superonline ın sitesinde hiç kullanım yok, türknetin sitesinde kullanım var. Bende yenileme yaparken bu eve gelen kablo yerine yeni döşediğim kabloyu bağladım türknet işaretli olana. 

    Şu an ev telefonum ilk defa çalışıyor sorunsuz. İnternetim de çalışıyor, hat değerleri de iyi. Ama türknete göre 16 mbps tanımlı, hız düşürülmemiş denilmesine rağmen hızım 6 nın üzerine hiç çıkmıyor. 

     

    Var mı bir fikri olan ? 100 lira masraf yaptım, belki elektrikçi de aynı fiyata hiç uğraştırmadan yapardı ama öğrenmiş oldum, ilerde bir sıkıntı çıkarsa kablolamayı kendi başıma hallederim artık. 

    Hocam snr degerlerin, hat zayiflamasi gayet iyi durumda. Bu hat degerleri ile 16 mbit porta tanimlanir rahatlikla sinyal alir. Eger santral destekliyorsa vdsl'e geçmeni öneririm daha yuksek hiz bile adsl ile ayni para. Aldigin yerin adresini ve kablo modelini paylasirmisin zahmet olmazsa bende 15 m. alicam ama dis ortamda kullanicam.

    Hocam şöyle şimdi, bütün karaköyü dolaştım, hiçbir yerde dış ortam için üretilmiş, kaliteli cat5/5e/6 ve 25 metre parçalı satılacak bir ürün yok. Belki 20 dükkana sormuşumdur, bir tane sadece kabloculardan oluşan cadde var, tüm dükkanlara sordum. Olan parça parça satmam toptancıyım diyor, diğerleri de dandik kabloları vermeye çalışıyor. Selanik pasajının 2. katında girişin tam karşısında kalan dükkandan aldım. Adamın söylediğine göre kendi Çinden almış getirmiş, tamamen bakır kablo dedi, baya da yardımsever biriydi, 6 yıldır satıyorum bu kablodan dedi, 5-6 dk anlattı kablolamayı falan. 30 metre halde satılıyor 35 lira. Ancak evin dışından geçeceğini söylediğimde bana dış mekan için olanlardan al, bunlar uzun süre dayanmaz diye de uyardı. Öyle birşey de bulamadığımdan mahalle elektrikçilerinde kazıklanmaktansa oradan almayı tercih ettim. 

    Vdsl modem de aldım evet, asusun dsl-n16 meşhur modemin sipariş ettim. Gelsin vdsl geçişi için arayacağım. Açıkcası bana 16 mbps hız bile yeter ama sırf akk sonrası hız için geçiyorum. Şu an akk dolunca 5 mbps düşüyor hız, vdsl de 24 diye biliyorum.

     

     

Toplam Hit: 5974 Toplam Mesaj: 53
türknet ankastre