Türk'üm Gururluyum.
-
objektif baktıktan sonra bizim ırkımızında bunlardan pek farkı yok hocam. sokağa tükürmekte sakınca görmeyen, her geçen bayanın arkasından dikkatlice bakmayı normal gören, yolun ortasında cinsel organını kaşıyabilen (baylar için), saçını sakalını uzatanı anında papaz diye nitelendiren, her türlü farklı giyim-yaşam tarzı-düşünce karşısında kararlılıkla karşı durabilen, vücudunda ki kılları yer yer bir erkeklik göstergesi olarak kabul edebilen ve dünyanın en çok ekmek tüketen ülkesi olarak bizdede yaşam tarzı olarak gurulanacak pek fazla birşey yok gibime geliyor.
-
hocam o klozete elbise tikiyormus olabilir. Bizimkilerde oyle bir siciyorki Allah belasini versin. Bir de hocam yazdiklarinin hepsini bizim millet bol bol yapiyor yani bizimkilerin neyini savunuyorsun anlamadim? Cehalet cok kotu onlarin 50 li yaslardaki insanlarina bak bir de bizimkilere hoş 50 ye de deil 16 ya bak yeter
-
enes bunu yazdı:
-----------------------------
ExpirE bunu yazdı:
MaxeL bunu yazdı:
türkiyeden 50000000000000000000000000000000 kat daha iyiler ;)
-----------------------------Diyonki para bende olsunda hödük olıyım farketmez.
-----------------------------Türkiye de Olim Kat Kat Daha İyidir. İspanyollar Fakir. Adam Otobüs Kartı Almıyor Ev İle Okul Arası 55 Dakika Yürüyerek Gidip Geliyor. Alman Desen Zaten Anlatılan Hikaye Gerçek Kafede Barda Bir Yerde Oturduğumuzda Sanki Önceden İçiceklerin Parasını Hazırlamış Gibi Çıkarıp Kuruşu Kuruşuna Veriyor.
Kalkmış Bana Diyorsunki Türkiyeden Kat Kat Daha İyidir. Oturduğun Yerden Kalk Hocam Haketmiyorsun.!
-----------------------------zaten gidicem ne yapıyım bu ülkede ? hocam bırak git kurtar kendini dönme buralara
-
:D ya bırakın Allah aşkına yaa biz mi medeniyiz temiziz yok osmanlı avrupaya tuvalet kanalizasyon sistemini getirmişte bilmemne de geçin bunları yaa siz şimdiye bakın kim demiz adamalr pis diye askerde Güzel meleketimin her şehrinden adam gördüm gerek ana vrat sövüldü gerekse hakaret edildi ama her zaman a.k tuvaletine sıçıp kaçan ne adamlar gördüm yattığı yere yediği yemek çölerini ranzasının altıan atan adamlar gördüm boklu donunu sifonun içine sıkıştıranları gördüm
Yerlere Tüküren tek millet bizizdir heralde birde ararplar genellike geri kalmış müslüman ülkelerinde gözüküyor bu tarz şeyler adam ağacın arkasına sıçıyor dönüyor öbür tarafında namaz kılıyor araplarda böyle mesela
daha geçen gün sort giydi diye dayak yiyen kızı gördük
Biz kendi adetlerime uymayan insalra saygı duymayan bir milletiz toplum saygı duymuyor kimseyeramazanda oruç tutmayan insalara pislik gibi bakıyoruz neredeyse açık sarı saçlı kadınalrı ve turist olarak ülkemize gelen her yabancıyı orospu kategorisine koymakta direk bizde var zaten
bugün biz avrupalı bir amerikalı kadar temizini bulamazsın nezaketlisini hoş görülüsünü bulamazsın kibar efendi adamlar heps havalimanında çalışıyorum hepsindende görüyorum selamsız sabahsız ,nsan göremezsin size en basit bir deney arkadaşlar
gidin orta halli bir Türk kızıyla karşılaştığınızda yüz yüze gelinde hafif tebessüm yapın geçin bakın nasıl suratı asılıyor bana asıldımı diyor durakta bekleyen herhangi bir kıza günaydın de bakalım işe giderken sırf tanımıyorsun diye nezaketen günaydın diyişini ona asılıyorsun zannedecek kadar gerizekalılaşıyorlar birde yabancının suratına bakın gülümseyin selam verin yada gülümseyin aynı samimimyeti size nasıl gösteriyor selam verirler direk
Sabah hangi biriniz işe gitmeden önce uyanıp duş alıyorsunuz anca işten gelince admalar işe gidince ve işten gelince fix olarak bunu yapıyorlar (sex le alakası yok)
git bir yabancının çocuğunu parkta gezdirikern ay ne tatlı çocuk diyip sev bakalım ne kadar kızıyor hijyenik deil bizim türkün çocuğunu hoplat zıplat öp yala sesi çıkmaz halbuki hastalıklımısın değilmisin önemsemez
yabancıların namusunu tartıyorlar ama açık gezen bir tane kadın giyinişi nedeniyle yargılanmıyor toplum tarafından doğuda mesela inslar 10 kişi 15 kişi yeri geliyor bir yerde yatıyor adamlar çocuklar 7 yaşına gelince ayrı odaya geçiriyor mesela bir kız bir erkek kardeşi enset ilişki oluşmasın veya cinsel tercihi tam gelişsin diye
görüldüğü gibi değil onlarla aramzda dağlar kadar fark var dağlar -
Bu Ülkeyi Sevmiyorsanız Zaten Bu Ülkeye Bir Faydanız Olmaz Demek Sevmiyorsanız Hepiniz Gidinde Hiç Yoktan Sevenler Bir Yerlere Gelsin O Koltukları O Evleri O Yerleri Boşa işgal Etmeyin Sevenler Faydası Olanlar Gelsinde Ülke ilerlesin..
-
Elemanın tekinin arabasının arkasında şöyle bir yazı gördüm ; "Amerikalı olmaktan gurur duyuyorum" ve düşündüm ki "bu ne demek lan şimdi? " Ulusal ve etnik gurur olayını hiç anlayamadım. Çünkü bana göre gurur ; kendi başınıza bir şeye ulaşarak ya da başararak kazanılan bir şeydir. Kazara doğarak gerçekleşen değil. İrlandalı olmak bir yetenek değil ki! Sadece boktan bir genetik kaza. Boyumun 1.80 olmasından gurur duyuyorum demezsiniz ki.Ya da kalın bağırsak kanserine yakalanma riskimin yüksek olmasından gurur duyuyorum. Öyleyse ne sikime İrlandalı,Amerikalı ya da İtalyan olmaktan gurur duyuyorsun? Ama bundan mutluysan,bu iyi,tamam.Bunu söyle, arabanın arkasına "Amerikalı olmaktan mutluyum" yazdır.Mutlu ol, ama gurur duyma, bu gereksiz bir gurur. Çöküşten önce gurur vardır, atasözlerini unutmayın tamam mı? (George Carlin)
-
2 ay avrupaya gezmeye çıkmış biri olarak konuşayım.. Türkiye sadece turistik olarak gezilecek görülecek ülke ama onun dışında bir hiçtir. Neden mi ;
- Türkiye de insan gibi yaşayacak ortam yok. Örneğin ; Türkiyede sadece bekarlar için 650,00 TL olan asgari ücret avrupada 1500 euro bazı işverenler asgari ücret değil haftalık en az 400 euro en fazla 800 euro ücret ödüyor.
- Türkiyede işsizlik parası var mı? var ama en son işyerinden çıktığında/çıkarıldığında sana en az 3 en fazla 6 ay işsizlik parası ödeniyor, sonrası ise yok.. Avrupada ise işsiz kalırsan veya hiç çalışmadığın halde devlet sana en az aylık 750 euro, en fazla 1400 euro işsizlik parası ödüyor. Evli ve bir çocuk sahibi olan işsiz erkek adamın maaşı 1400 euro gideri ise 800-900 euro. kalanı cebinde kalıyor.
- Türkiyede bir uno araba 4000 TL - 9000 TL arası değişiyor. Avrupada ise 200-300 euro. bir lüks bmw veya mercedes en az 2500 euro en fazla 30.000 euro arası değişiyor yaşına göre. Türkiyede ikinci el oto pazarı varsa avrupada öyle bir oto pazarı yok her şey internet ortamında beğendiğin arabayı seçiyorsun sonra iletişime geçip burdaki noter gibi sağa sola koşuşturmadan tek bir yere uğrayıp 20-30 euro harç masrafıyla arabayı üzerine alıyorsun.
- Tengri nickli arkadaşın dediği gibi avrupada bizim türk kızları kadar şımarık kendini beğenmiş bir yapıları yok.. Arkadaş sonuna kadar haklı avrupada öyle birşey göremedim.
- Avrupada otobüs, tramway veya tren'e biniyorsun herkes sessiz bağırıp çağırıp öyle gürültü yaptıkları yok. ingilizi, almanı, makedonu, romanı, çinlisi, afrikalısı her ülkeden vatandaş biniyor kimse kimseyi rahatsız etmiyor herkes gayet sakin ve sağına soluna birilerini süzmekle meşgul değiller. ya önüne bakıyor, ya camdan dışarı bakıyor, ya gazete okuyor yada cep telefonuyla interneti geziyor. Türkiyede ise ; kıro veya diğerleri afedersin sanki bir hanımefendi veya bir kız veyahutta şık giyinmiş bir insan otobüs, tramway veya tren'e bindiğinde böyle afedersin boydan boya süzüyor, düşünüyor acaba bu kim veya bunu nasıl tavlayabiliriz diye sanki hiç görmemiş birine saldıracak gözüyle bakıyorlar ayıptır. Avrupada öyle birşey yok insanlar çok sakin ve sessiz.
- Türkiyede biri eliyle tasmasıyla köpeğini gezdirmeye çıkarıyor çarşıda gezdiriyor veya sokakta tam yolun ortasında köpeğin tuvaleti geliyor yolun ortasına sıçıyor bu boku sahibi temizliyor mu? hayır. Avrupada köpek yolun ortasına sıçtığında sahibi eline bir poşet alıp poşeti tersiyle yerdeki boku alıyor ve poşeti bağlayıp çöpe atıyor. ordaki izide elinde su varsa suyu döküp peçeteyle siliyor. Aynı şekilde sigara içenler içinde geçerli Türkiyede sigarasını bitiren adam yolun ortasına atıyorsa, avrupada öyle bir şey yok çöp kutusunu bulana kadar söndürmüş olduğu sigarayı eliyle götürüp çöpe atıyor. Heryerde kamera olduğu için belediye öttürür :)
- Türkiyede elektrik, su, telefon, internet ıvır zıvır elle saatlerce kuyruğa geçip öyle yatırıyorsun kimisi banka online işlemlerden yatırıyor. Avrupa'da ise her şey internetten online yapılıyor öyle gidipte kuyrukta beklemiyorsun zaten elden kabul etmiyorlar herşey internetten online olarak yapılıyor. Avrupada Elektrik veya doğalgaz faturasını sana eve getirmiyorlar sana ilk eve taşındığında bir kart bırakıyorlar o kartıda istediğin zaman evden çıkana kullanıyorsun. Kartı her ay sonunda sayaca sokuyorsun sonra şu kadar kullanılmış diye sayaçta gösteriyor sonra internete giriyorsun elektrik veya doğalgaz fatura ödeme sitesi var karttaki numarayı giriyorsun sen bu kadar elektrik veya doğalgaz kullanmışsın diyor sayaçtaki ile eşit çıkarsa ücretini online olarak ödüyorsun farklı çıkarsa iletişime geçip hata var diyorsun. o tarihten sonra ödeme yapmazsan gecikme faizi işliyor. Aynı şekilde telefon, internet ve tv deki şifreli yayınlar bir arada paketle geldiği için onun aylık sabit ödemesi oda 40-50 euro civarında. telefonla aylık 500 dakika konuşma hakkın var sanırım, internet ve tv sınırsız.
- Türkiyede yemek konusunda çok israf yapıldığı için çöplerde dolup taşıyor her gün çöp arabaları gelip çöpleri topluyor. Avrupada çöpler haftada bir veya iki günde toplanıyor yol ortasında çöp kutusu yok.
- Yabancılar kısa mesafelere scooter motor, bisiklet veya şarjlı bisiklet ile gidiyorlar kız erkek farketmez. Uzak yere arabayla gidip geliyorlar. Türkiyede kız veya evli bir bayan scooter motor veya şarjlı motora binse türkler şaşkın gözüyle bakarlar sanki ilk defa bir bayan biniyor gözüyle bakarlar. Avrupada öyle bir şey yok.
- Markete alışverişe gidiyorsun yabancılar yiyeceği kadar yani haftada tüketeceği kadar yiyecek içecek alıyor mesela domates tane tane alıyorlar 3-5 tane alıyorlar. büyük bir karpuz mesela çok geleceği için yarısını veya çeyreğini alıyorlar :) Bizim türkiyede ise anlatmaya gerek yok zaten :)
- Avrupada çin ürünleri veya çakma ürünler pek yok herşey kaliteli marka. Yabancılar nerde ucuzluk varsa ordan almaya gidiyorlar mesela kapılarına hergün bisikletli genç kızlar postacı reklam dergileri falan posta kutusuna bırakıyorlar. Mesela; büyük bir markette 1 000 çeşit ürün varsa bu ürünlerden 50-60 tanesi sadece bir günlüğüne kampanyalı olarak indirim yapıyorlar onuda vatandaşa dağıttığı reklamlarla duyuruyorlar. Yabancılar o gün geldiğinde arabaya atlayıp o ürünü almaya gidiyorlar. Avrupa ülkeleri birbirine yakın olduğu diğer ülkelerede vizesiz pasaportsuz gidiyorlar. Örneğin, Almanya/gelsenkirchen'de büyük bir mağaza var bir katında gömlek/tişört, bir katında ayakkabı, bir katında süslü püslü eşyalar var. gidiyorsun gömlek veya tişörtü tane tane vermiyorlar illada 10 tane almak zorundasın tanesi ise 2-4 euro geliyor daha ucuz oluyor kaliteli kumaştan hepside. :) bir iki tane almak istersen adamlar vermiyorlar zaten :)
- Avrupada sabah 6-7 gibi herkes işine gider akşam 17-18 de evine döner ve her yer kapanır. Yabancılar saatlere mutlaka uyuyorlar mesela kalabalık bir mağazada saat 17 oldumu millete o ürünleri satmadan çıkarıyorlar kapanış saati geldi diye herkesi dışarı çıkarıyorlar :) Müşteriler isyan çıkarmadan o ürünleri yerine bırakıp gayet sakin sakin dükkanı terk ediyorlar. o saatten sonra çarşılar çok sessiz bir tane bile ne köpek ne de kedi görürsün başı boş gezen hiç bir şey yok çok sessiz :) millet ya evinde ps oyun oynuyor, yada internete giriyor yada eğlence kulüpleri var oraya gidiyorlar yada şehir dışına çıkıyorlar.
Aklıma gelenler bunlar hocam avrupada yaşam burdakinden kat kat bizden çok fazla, okulları, üniversiteler ve eğitimleri çok kaliteli diyebilirim. Türkiyede arkadaşın dediği cahil insan çok bu kafa dengiyle bu devletle veya bu devleti engellemeye çalışan diğer siyasi partilerle (chp, bdp) Türkiye ilerleyemez. (konuyu siyaset gibi algılamayın oraya çektiğim yok siyasetle işim olmaz) Yukarıdaki açıklamalarım 2 ay avrupada kalmış biri olarak sadece aklıma gelenler hocam anlatacak çok şey var ki yabancı ülkelerde yaşayan gurbetçiler Türkiyeye gezmeye gelince lüks otolarla gelip sanki zenginim havası vermeye çalışıyorlar :) Bu açıklamalar ülke ülke olarak farklılık gösterebilir o konuda bişey diyemem. -
ula avrupada yaşican valla :D imkanım olsa gider çocuğumu bi avrupa ülkesinde doğurturum oranın kimliğini çıkartırım orda okuturum ben battım o kurtulsun :)
-
Antikilller bunu yazdı:
ula avrupada yaşican valla :D imkanım olsa gider çocuğumu bi avrupa ülkesinde doğurturum oranın kimliğini çıkartırım orda okuturum ben battım o kurtulsun :)
-----------------------------hocam kuzenimin cocugu oldu 4 aylık şuan, yüzmeye başladı. Almanyada yaşıyolar, amk biz burda yüzmeye havuz bulamıyoruz. Gevur yapıyo valla.
-
Dünya Türkün Daşşanı Yesin