Türk'üm Gururluyum.
-
ershn bunu yazdı:
-----------------------------
Türk'ü söyler türküler.
Ey Türk genci;
Önce Alp, sonra Eren olasın.
-----------------------------sonrada gidip alkollü konserleri basasın :D
-
dede bunu yazdı:
Dünya Türkün Daşşanı Yesin
-----------------------------yürü bee, kim tutar seni :)
-
Bütün yorumları okudum ve bir çoğunda genelleme hatasına düşüldüğünü gördüm.
Arkadaşlar konuyu farklı yerlere çekip ırkçılık boyutuna getirmeyin lütfen.
Hiçbir milletin, hiçbir sistemin dört dörtlük olduğu görülmüş müdür. Bende bir süre yurt dışında kalmıştım. (ispanya) Konuyu açan arkadaş daha ilk ayı olduğunu söylemiş. Benzer durumları bende yaşayarak çok sıkılıyordum. Ama daha sonralarda emin ol ki daha rahat bir yaşam sürdüğünün farkına varacaksın.
Mesela, burunlarını höööörrrt diye siliyorlar demişsin. Bence bu normal bi durum bizim ülkemizde fırt fırt fırt çekip sağa sola sürmektense adamlar 1 seferde siliyor daha uğraşmıyor.
Kişisel olarak yapılan hataları bir topluma mal etmek bence çok büyük bir hata. (Klozete pantolon tepme meselesi) Bu tip hataları tüm topluma mal edecek olursak emin ol bizim ülkemizde daha beterleri var.
Bu tür örnekleri genellemeye dökmemiz için toplumsal örnekleri ele almamız gerekir. Mesela, hangimiz gece saat 1 de bom boş yolda araba sürerken yaya geçidinde bekleyen bir yaya ya yol veriyoruz?
-
be_cool bunu yazdı:
bence içine çekip hhaaaggg diye agzına getirip tükürmektense sümkürmek daha iyi ve edebi benim görüşümm hem daha saglıklı...
-----------------------------Arkadaşım git sümkür de, tuvalete git sümkür, kendi kendine sümkür. Ben senin hönkürmeni duymak zorundayım. Osurmak da gayet sağlıklı, napak, sağlıklı diye her yere osurak mı meltem gibi essin?
Alakalı diye gördüğüm durumdan bahsettim, yoksa adamların iyi yönleri gayet daha fazla bence. Gittiğin yere, gittiğin şehre, insanına göre bir çok faktör var tabi. Mesela benim kaldığım şehir, mis gibi, tertemiz bir şehirdi. Karşıdan karşıya geçmek için dur yolun kenarında, direk fren koyup sana yol veriyorlar. Bizim memlekette hiç görmediğim bir durum mesela. SIRAYA giriyon adamlar ya SIRAYA, SIRA diye bir medeniyet var resmen. Hiç bir belirteç, işaret olmasın farketmez, en uygun yerden sıra başlatıyorlar otomatikman. Dilenciye param yok deyince, "Peki, teşekkürler. İyi günler." deyip gidiyor. Ya takıldığım barda her gün, 3-5 shot viski bu da bizden diye geliyordu. Sigaran mı yok, git yoldan çevir birini iste, veriyorlar. Daha say say bitmez. Ama bazen böyle hayvanlıkları da oluyor işte.
En garibide kütüğünü bilmediğim çekik gözlü bir karı merdivenden inerken, ben çıkıyordum tam. Karı bir osurdu zort diye, sonra da öksürdü. Sonra koşarak olay mahalinden uzaklaştı. Lan ya tut osurma, ya da senkronu kaçırma anasını satayım. Aynı anda hem öksürüp, hem osurmak o kadar da zor değil yani.
-
KrypT bunu yazdı:
be_cool bunu yazdı:
bence içine çekip hhaaaggg diye agzına getirip tükürmektense sümkürmek daha iyi ve edebi benim görüşümm hem daha saglıklı...
-----------------------------Arkadaşım git sümkür de, tuvalete git sümkür, kendi kendine sümkür. Ben senin hönkürmeni duymak zorundayım. Osurmak da gayet sağlıklı, napak, sağlıklı diye her yere osurak mı meltem gibi essin?
Alakalı diye gördüğüm durumdan bahsettim, yoksa adamların iyi yönleri gayet daha fazla bence. Gittiğin yere, gittiğin şehre, insanına göre bir çok faktör var tabi. Mesela benim kaldığım şehir, mis gibi, tertemiz bir şehirdi. Karşıdan karşıya geçmek için dur yolun kenarında, direk fren koyup sana yol veriyorlar. Bizim memlekette hiç görmediğim bir durum mesela. SIRAYA giriyon adamlar ya SIRAYA, SIRA diye bir medeniyet var resmen. Hiç bir belirteç, işaret olmasın farketmez, en uygun yerden sıra başlatıyorlar otomatikman. Dilenciye param yok deyince, "Peki, teşekkürler. İyi günler." deyip gidiyor. Ya takıldığım barda her gün, 3-5 shot viski bu da bizden diye geliyordu. Sigaran mı yok, git yoldan çevir birini iste, veriyorlar. Daha say say bitmez. Ama bazen böyle hayvanlıkları da oluyor işte.
En garibide kütüğünü bilmediğim çekik gözlü bir karı merdivenden inerken, ben çıkıyordum tam. Karı bir osurdu zort diye, sonra da öksürdü. Sonra koşarak olay mahalinden uzaklaştı. Lan ya tut osurma, ya da senkronu kaçırma anasını satayım. Aynı anda hem öksürüp, hem osurmak o kadar da zor değil yani.
-----------------------------niye hadi hasta oldum nezleyim habire tuvaletmi arıcam içime çekecegime sümkürürüm temiz nane kokulu medilime sonrada gider atarım çöpüme haggg diye sokagın ortasına bırakacagıma nekadar medenice halısın bende 1 yıl ingilterede 1 yıl amsterdamda 2 yıl belçikadar vs birkaç ülkede gezmişligim var ama takıla takılada bunamı takıldın bak DEDE ne güzel anlatmış ama iyi yönlerede bakmamış herşeyi avrupalılar icat edenlerde tarihden bi haber hollandalılar dünekadar kese kagıdına sıçıp yola bırakıyordu fransızlarda tuvaleti biz götürdük holandalılarada neyse ben kaçarr :D
-
Sen anakonuyu kaçırıyorsun arkadaş, benim derdim hönkürmekle, sümkürmekle değil. Adam gibi sümkür yeşil yeşil, hatta sonra aç peçeteyi bak banane de, ayar olduğum son ses "HORRŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ", "BRVŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ" diye hönkürerek sümkürenler. Hönküreceksen git tuvalete. Tuvalet mi yok, her yer tuvalet anasını satayım. Ben bu olaya takıldım çünkü ayarım. Hollanda'da yolun ortasına koyulan pisuvarları mesela hiç ayıplamamış, aksine takdir edip kullanmıştım Amsterdam'da.
Edit: Lan mesajları okudumda, ne takılmışsınız benim sümkürdü dediğime. Abicim kişisel olarak ayar olduğum bir durum. Yoksa fırsatım olsa direk kaçarım zaten Avrupa'ya. Bir Avrupa düşmanlığım, ya da Türk faşistliğim söz konusu değil. Bence bizim koyunumuz, Avrupa'nın koyunundan farklı bakmıyor. Her memleketin barzosu, kırosu var sonuçta. Zaten burda sabah 8-9 gibi yola bir çık, adım başı ya balgam ya sümük var yolda. Onu yapacağına peçeteye hönkürsün daha iyi. Ama ben ona da ayarım işte. Sevmiyorum kardeşim.
-
hocam bende amerikadayim yaklasik 1.5 aydir bu amerikalilar dunyayi nasil yonetiyorlar anlamiyorum.bunlar yiyip icip sicmaktan baska bise yapmiyolar dunya umurlarinda degil.bu amerikan dunyayi yonetecek bi goruntusu yol ayrica bunlarda cok pislik sicip kalkiyolar klozetten ellerini bile yikamiyolar.birde tuvaletin icine yemek atiyolar sicarken incil okuyolar falan falan.ama sunuda soylemeden edemicem cok nazik ve baskasina karsi saygililar.sunuda soyliyim amerika turkleri vizeyi kaldirsa burayi eminim ele geciririz.
-
KrypT bunu yazdı:
Ben gevurların en çok sümkürme huyuna ayar oluyorum. Eline peçeteyi alan horrrşş, hurşşş her yerde sümkürüyor bilader. Hiç sevmediğim şeydir. Bir de kaldığım yerde Çinliler vardı artık yemekleri klozete döküp paso tıkıyorlardı mallar.
-----------------------------en azından peçete mendil türü şeyler kullanıyorlar ya bizim türkler yere tükürürler burnunu temizler üzerine silerler aslında baktığında bizimkilerden tiksinmemiz lazım pisliğin alasını biz yapıyoruz.
-
batuhangoksu bunu yazdı:
KrypT bunu yazdı:
Ben gevurların en çok sümkürme huyuna ayar oluyorum. Eline peçeteyi alan horrrşş, hurşşş her yerde sümkürüyor bilader. Hiç sevmediğim şeydir. Bir de kaldığım yerde Çinliler vardı artık yemekleri klozete döküp paso tıkıyorlardı mallar.
-----------------------------en azından peçete mendil türü şeyler kullanıyorlar ya bizim türkler yere tükürürler burnunu temizler üzerine silerler aslında baktığında bizimkilerden tiksinmemiz lazım pisliğin alasını biz yapıyoruz.
-----------------------------bknz:

-
ameros bunu yazdı:
hocam bende amerikadayim yaklasik 1.5 aydir bu amerikalilar dunyayi nasil yonetiyorlar anlamiyorum.bunlar yiyip icip sicmaktan baska bise yapmiyolar dunya umurlarinda degil.bu amerikan dunyayi yonetecek bi goruntusu yol ayrica bunlarda cok pislik sicip kalkiyolar klozetten ellerini bile yikamiyolar.birde tuvaletin icine yemek atiyolar sicarken incil okuyolar falan falan.ama sunuda soylemeden edemicem cok nazik ve baskasina karsi saygililar.sunuda soyliyim amerika turkleri vizeyi kaldirsa burayi eminim ele geciririz.
-----------------------------bak ne diyorum adabına mahşerine yada saygısına sözüm yok. buranın batı kısmındaki insanları görsen yerden çöpü alıp çöp kutusuna attığımda yolda durdurup teşekkür eder. bu adamlar bu sistemi yıllar önce kurmuş.
biz bize vadedilen toprakları çok geç aldık. millete ben adabdan kültürden konu açtım millet askeriye ye siyasete teknolojiye vurmuş yorumları.
Herkes Bişiyin farkında adamlar bizden kat kat daha iyi olanaklara sahip. burda adamlar idip de bir yere bağlı değil kendi evinde kendi kendine bişiler yapıyor günün 10 saatini pc başıdna geçiren türkler kalkıp biraz bişiler çabasında olsa şimdiye. arkadaşın dediği gibi;
avrupa türkün daşşağını yemişti.Saygılar