Ubuntu 10.04 (Lucid Lynx) Kararlı Sürüm Yayımlandı!
-
evet paketler icinde geliyor,
sadece yukleyince bile cd versiyonundan daha cok program yuklu oluyor. surekli yeni paketler ciktigini unutmayin yinede
-
şu an ubuntu'yu kurdum. fakat kurarken dikaktimi çeken iki şey oldu;
1) ubutu kurulum cd'sini taktıktan sonraki ilk ekranda(boot'tan sonraki ubuntu logolu ekran) çok bekledi. 5dk. gibi bir süre bana uzun geldi açıkcası sizde de öyle mi?
2) yükleme bittikten sonra son ekranda komut yazıları fln çıktı vs. en son tüm sayfa boyunca ''error_request dvc sr0'' tarzı bir şeylerin olduğu satılar yazdı, cd çıkartıldı ve sonra enter'a basarak restart attım daha sonra normal ubuntu açıldı. o error olayını anlayamdım. bilgisi olan var mı?
-
kuranlara bir sorum var açılış süresi nasıl? ona göre windows a veda edecem.
-
bir iki gün bekleyip indireceğim.Hem server düzelir, hemde buglar.
-
ben de biraz önce kurdum ilk bakışta hoşuma gitti =)
lakin bir problemim var
mint üzerine kurmuştum
kuruluşta yanyana kur demek zorunda kaldım çünkü diğer seçeneklerden ürktüm
win7 ve bir de yedek bölümü var
şimdi bakıyorum mint de gözüküyor diskte işler karıştı
ben minti tamamen kaldırmak istiyorum ve onun alanını boş alan olarak kullanmak istiyorum
nasıl yapabilirim? -
10.04 ustunden ilk mesajimi yaziyorum, gorsel olarak baya farkli geldi, yeni bi yuz guzel bir tasarim
kapatma, ve assa indirme butonlari farkli yonde oldugu icin su anda biraz garip geliyor amam zamanla alisiriz.
-
aLsanCaK bunu yazdı:
-----------------------------
kapatma, ve assa indirme butonlari farkli yonde oldugu icin su anda biraz garip geliyor amam zamanla alisiriz.
-----------------------------ben daha önceki sürümdeyken kapatma butonlarını sola almıştım (mac gibi)
1-2 gün kullanınca dehşey alışıyosun çok daha rahat geliyor
yine de beğenmezsen nasıl sağa alınacağını anlatayım ufak bir ayar yeterli oluyor
-
yalnız şu empati mi nedir mesajlaşma programına alışamadım
anlayamadım bi sürü hesap ekliyorum hepsini birden mi açıyo? nasıl ayırıcam?
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------
yalnız şu empati mi nedir mesajlaşma programına alışamadım
anlayamadım bi sürü hesap ekliyorum hepsini birden mi açıyo? nasıl ayırıcam?
-----------------------------sudo apt-get install amsn
bak keyfine :)
-
Arkadaslar ubuntu hakkında hiçbir bilgim yok.yükledim kurdum az once.bunun programlarını nereden indirecez.hiçbişey bilmiyorum ubuntu hakkında.nerden başlamak lazım bi yol gösterin yaw