folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Ubuntu 10.04 (Lucid Lynx) Kararlı Sürüm Yayımlandı!

Ubuntu 10.04 (Lucid Lynx) Kararlı Sürüm Yayımlandı!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yanak
    yanak's avatar
    Erkek

saat 19:00 itibari ile ubuntu 10.04 e geçmiş bulunmaktayım.Daha önce geçmeyi düşünüyordum ama çevreden gelen 'kod yazman gerek,programlar çalışmaz vs.vs ' gibi telkinlerden dolayı beceremem diye korkuyordum.Bugün söylentilere kulak kapatıp konulardan aldığım gazla işten gelir gelmez indirip kurdum.Gerçektende kod yazmak varmış ama öylede abartılacak bişey değil zaten nette aratırsan hazır kodlar var kopyala yapıştır.Velhasıl-ı kelam: özgürüm :)

Sene 2011 evliliğimin ilk ayları, pc başında Tahribat'da takılıyorum, açılış sayfa falan direk tahribat açılıyor. Bi gün hanım "beni mi daha çok seviyorsun Tahribatı mı?" dedi. "Hatun sen yokken Tahribat vardı." dedim, demez olaydım..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

Ubuntu'nun neden bu kadar popüler olduğunu kendim test edeyim diye ( en son ubuntu 4'ü yada 6'yı denemiştim galiba, çok zaman geçmiş )  bugün kurmaya karar verdim.

Tek satır kod yazmadan (kod yazmak ne ulean :| komut yazmak demek istedüm) tam fonksiyonel bir işletim sistemine sahip oldum. Tüm sürücüler yüklendi (Nvidia, wireless, vs), video ve müzik kodeklerini yükledi ve tanıdı, flash pluginini gayet kolay şekilde yükledim.

İşi bu kadar ilerlettiklerini gördüğümde tebrik ettim bu sefer olmuş dedim :) Her ne kadar bana hitap etmese de hiç bilgisayardan anlamayan birisi için kesinlikle windowstan daha kolay kullanımı var. Program yüklemek 2 dakikalık iş, virüs derdi yok, aylarca açık kalsın şişti bi reset atalım problemi yok :)

Youtube, metacafe gibi flash videoları tam ekran yaptığımda sistem çok fazla kasılıyor. Bir bug var sanki bir yerlerde ama pek sallamadım, zaten ubuntuda kalıcı değilim şöyle bi bakıp çıkcaktım :)

Blue Screen of Death
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    knuckleduster
    knuckleduster's avatar
    Erkek

knuckleduster bunu yazdı:
    -----------------------------

şu an ubuntu'yu kurdum. fakat kurarken dikaktimi  çeken iki şey oldu;

1) ubutu kurulum cd'sini taktıktan sonraki ilk ekranda(boot'tan sonraki ubuntu logolu ekran) çok bekledi. 5dk. gibi bir süre bana uzun geldi açıkcası sizde de öyle mi?

2) yükleme bittikten sonra son ekranda komut yazıları fln çıktı vs. en son tüm sayfa boyunca ''error_request dvc sr0'' tarzı bir şeylerin olduğu satılar yazdı, cd çıkartıldı ve sonra enter'a basarak restart attım daha sonra normal ubuntu açıldı. o error olayını anlayamdım. bilgisi olan var mı?

ubuntu'yu daha sonra çıkan 64bit dvd paketi ile tekrar sıfırdan kurdum.

1. sorun düzelmiş.

2. sorun aynen devam ediyor hatta hataların çeşitleri bile artmış bir vaziyette.

bu tip şeylerle karşılaşan oldu mu?

not: her kisi de 64bit ubuntu'dur.

yüzyıllık "knuckleduster" teriminin, türkiye`de "muşta" olarak adlandırılarak piç edilmesine dur diyenlerin sesiyim. ayrıca elleri 7/24 terleyen şahısların, efsanevi fakat malesef paslanmaz çelikten yapılmamış "knuckleduster" cisimlerini 7/24 ellerinde taşıyarak adeta "58 yıllık, tamamı gümüş renginden ve paslanmaz çelikten oluşan bir seiko saate 7/24 bok kokan(çünkü boktan) uyduruk deri kayış takılması" ifadesindeki betimleme imgesine uygun bir faaliyet içinde olmaları da hoşuma gidiyor değil.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek

yükseltmekteyim şuan bakalım nasl

Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

bekleme olmaması lazım bende olmadı

ama o error olayı bende de oldu ve yeniden başlatınca problemsiz açıldı 2 gündür kullanıyorum güzel güzel

belki sadece restart ettirmekle ilgili bi problemdir

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    knuckleduster
    knuckleduster's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

bekleme olmaması lazım bende olmadı

ama o error olayı bende de oldu ve yeniden başlatınca problemsiz açıldı 2 gündür kullanıyorum güzel güzel

belki sadece restart ettirmekle ilgili bi problemdir

evet, bekleme zaten düzeldi de, error olayı düzelmedi; ama hiç bir sıkıntı yok gayet güzel çalışıyor.

yüzyıllık "knuckleduster" teriminin, türkiye`de "muşta" olarak adlandırılarak piç edilmesine dur diyenlerin sesiyim. ayrıca elleri 7/24 terleyen şahısların, efsanevi fakat malesef paslanmaz çelikten yapılmamış "knuckleduster" cisimlerini 7/24 ellerinde taşıyarak adeta "58 yıllık, tamamı gümüş renginden ve paslanmaz çelikten oluşan bir seiko saate 7/24 bok kokan(çünkü boktan) uyduruk deri kayış takılması" ifadesindeki betimleme imgesine uygun bir faaliyet içinde olmaları da hoşuma gidiyor değil.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

vay be bu kadar güzel ve kolay olacağını hiç tahmin etmiyordum şu an aşırı derecede tatmin olmuş bulunmaktayım. bir birbuçuk yıl kadar önce ilk linux türevlerini yüklerkene bütün sistemimi folloş etmiştim açık söylemek gerekirse çok korkmuştum bunu yüklerken ama win içine kurdum çok aşırı kolay oldu ve cidden süper :/ çok pis hoşuma kaçtı bu kullanımıda kolay ama alışmak biraz zorlayacak gibi şimdiden win 7yi unuttum diyebilirim :) iki gündür boot ta seçiyorum ubuntuyu ve kullanıyorum  denemeyenlere bu hazzı almalaını tavsiye ediyorum cidden dehşet bi haz veriyo insana.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

yapimcilar oyunlari linux icinde yapsa ev kullanicilarin hepsi linux'e gecerdi sanirim, emulator var fakat her oyunu basitce calistiramiyoruz

la liberte ne meurt jamais.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

ya birde bu internet sayfalarında sayfayı mousenin topuna basınca hızlıca aşağı kaydırabiliyorduk win de ubuntuda onu bulamadım öyle bi mzellik varmı ubu da?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

chrome kullaniyorsan

https://chrome.google.com/extensions/detail/occjjkgifpmdgodlplnacmkejpdionan?hl=fr

firefox kullaniyorsan

about:config'deydi sanirim

la liberte ne meurt jamais.
Toplam Hit: 7456 Toplam Mesaj: 57