Ubuntu 10.04 (Lucid Lynx) Kararlı Sürüm Yayımlandı!
-
saat 19:00 itibari ile ubuntu 10.04 e geçmiş bulunmaktayım.Daha önce geçmeyi düşünüyordum ama çevreden gelen 'kod yazman gerek,programlar çalışmaz vs.vs ' gibi telkinlerden dolayı beceremem diye korkuyordum.Bugün söylentilere kulak kapatıp konulardan aldığım gazla işten gelir gelmez indirip kurdum.Gerçektende kod yazmak varmış ama öylede abartılacak bişey değil zaten nette aratırsan hazır kodlar var kopyala yapıştır.Velhasıl-ı kelam: özgürüm :)
-
Ubuntu'nun neden bu kadar popüler olduğunu kendim test edeyim diye ( en son ubuntu 4'ü yada 6'yı denemiştim galiba, çok zaman geçmiş ) bugün kurmaya karar verdim.
Tek satır kod yazmadan (kod yazmak ne ulean :| komut yazmak demek istedüm) tam fonksiyonel bir işletim sistemine sahip oldum. Tüm sürücüler yüklendi (Nvidia, wireless, vs), video ve müzik kodeklerini yükledi ve tanıdı, flash pluginini gayet kolay şekilde yükledim.
İşi bu kadar ilerlettiklerini gördüğümde tebrik ettim bu sefer olmuş dedim :) Her ne kadar bana hitap etmese de hiç bilgisayardan anlamayan birisi için kesinlikle windowstan daha kolay kullanımı var. Program yüklemek 2 dakikalık iş, virüs derdi yok, aylarca açık kalsın şişti bi reset atalım problemi yok :)
Youtube, metacafe gibi flash videoları tam ekran yaptığımda sistem çok fazla kasılıyor. Bir bug var sanki bir yerlerde ama pek sallamadım, zaten ubuntuda kalıcı değilim şöyle bi bakıp çıkcaktım :)
-
knuckleduster bunu yazdı:
-----------------------------
şu an ubuntu'yu kurdum. fakat kurarken dikaktimi çeken iki şey oldu;
1) ubutu kurulum cd'sini taktıktan sonraki ilk ekranda(boot'tan sonraki ubuntu logolu ekran) çok bekledi. 5dk. gibi bir süre bana uzun geldi açıkcası sizde de öyle mi?
2) yükleme bittikten sonra son ekranda komut yazıları fln çıktı vs. en son tüm sayfa boyunca ''error_request dvc sr0'' tarzı bir şeylerin olduğu satılar yazdı, cd çıkartıldı ve sonra enter'a basarak restart attım daha sonra normal ubuntu açıldı. o error olayını anlayamdım. bilgisi olan var mı?
-----------------------------ubuntu'yu daha sonra çıkan 64bit dvd paketi ile tekrar sıfırdan kurdum.
1. sorun düzelmiş.
2. sorun aynen devam ediyor hatta hataların çeşitleri bile artmış bir vaziyette.
bu tip şeylerle karşılaşan oldu mu?
not: her kisi de 64bit ubuntu'dur.
-
yükseltmekteyim şuan bakalım nasl
-
-----------------------------bekleme olmaması lazım bende olmadı
ama o error olayı bende de oldu ve yeniden başlatınca problemsiz açıldı 2 gündür kullanıyorum güzel güzel
belki sadece restart ettirmekle ilgili bi problemdir
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------bekleme olmaması lazım bende olmadı
ama o error olayı bende de oldu ve yeniden başlatınca problemsiz açıldı 2 gündür kullanıyorum güzel güzel
belki sadece restart ettirmekle ilgili bi problemdir
-----------------------------evet, bekleme zaten düzeldi de, error olayı düzelmedi; ama hiç bir sıkıntı yok gayet güzel çalışıyor.
-
vay be bu kadar güzel ve kolay olacağını hiç tahmin etmiyordum şu an aşırı derecede tatmin olmuş bulunmaktayım. bir birbuçuk yıl kadar önce ilk linux türevlerini yüklerkene bütün sistemimi folloş etmiştim açık söylemek gerekirse çok korkmuştum bunu yüklerken ama win içine kurdum çok aşırı kolay oldu ve cidden süper :/ çok pis hoşuma kaçtı bu kullanımıda kolay ama alışmak biraz zorlayacak gibi şimdiden win 7yi unuttum diyebilirim :) iki gündür boot ta seçiyorum ubuntuyu ve kullanıyorum denemeyenlere bu hazzı almalaını tavsiye ediyorum cidden dehşet bi haz veriyo insana.
-
yapimcilar oyunlari linux icinde yapsa ev kullanicilarin hepsi linux'e gecerdi sanirim, emulator var fakat her oyunu basitce calistiramiyoruz
-
ya birde bu internet sayfalarında sayfayı mousenin topuna basınca hızlıca aşağı kaydırabiliyorduk win de ubuntuda onu bulamadım öyle bi mzellik varmı ubu da?
-
chrome kullaniyorsan
https://chrome.google.com/extensions/detail/occjjkgifpmdgodlplnacmkejpdionan?hl=fr
firefox kullaniyorsan
about:config'deydi sanirim