Ülker Hk. Bilginiz Olsun

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

abi onu yeme bunu yeme ne yicez. sağlıklı satılan ne var. hepi topu 3 parça anca şey çıkar. sadece ülker vs değil ne marka olursa olsun sağlıklı üreten çok az. şahinin fabrikasına bi ark ziyarete gitmiş orda çalışan adam kendi diyormuş sadece altın seri mi ne öyle bi sucuk varmış ondan başkasından alma yenmez diye. makarna fabrikasında çalışan bi insan makarna yiyemz mesela sittin sene..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Mesajı ülker desteklemek için değil, gdo dan kaçılabildiğini sananlar için yazıyorum ülkerin a.k

ineklerin sütünden GDO lu bitki  yada yemle beslenip beslenmediği anlaşılabiliyor,süt yemi denilem olay var onu verdinmi bir inek günlük 20kg dan fazla verirken,vermedinmi 5kg ancak alabiliyorsun ve bu yem gdo suz besinlerden yapılması neredeyse imkansız.

Şuan doğal diye silajlık mısırı yediriyorlan arncak mısır gdo lu :D

e nerede bir içinde süt ürünü olan birşey yesek kesinlikle gdo ya takılıyoruz, bugün gdo dan tamamen kaçmak mümkün değil.

Şuan için yalnızca yağlar belirlenemiyor,yani bir gdo lu soyanın yağına bakılarak o soyanın gdo lu olup olmadığı anlaşılamıyor.

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackmir
    blackmir's avatar
    Erkek
    erebos bunu yazdı

Mesajı ülker desteklemek için değil, gdo dan kaçılabildiğini sananlar için yazıyorum ülkerin a.k

ineklerin sütünden GDO lu bitki  yada yemle beslenip beslenmediği anlaşılabiliyor,süt yemi denilem olay var onu verdinmi bir inek günlük 20kg dan fazla verirken,vermedinmi 5kg ancak alabiliyorsun ve bu yem gdo suz besinlerden yapılması neredeyse imkansız.

e nerede bir içinde süt ürünü olan birşey yesek kesinlikle gdo ya takılıyoruz, bugün gdo dan tamamen kaçmak mümkün değil.

Şuan için yalnızca yağlar belirlenemiyor,yani bir gdo lu soyanın yağına bakılarak o soyanın gdo lu olup olmadığı anlaşılamıyor.

Hocam o dediğin öyle değil işte türkiyede gdo yasak. gdo lu ürün yasak. Gdo zararlı diye birşey yok ama türkiye ilerde sonuçları bilmiyoruz dediği için abd avrupada serbestken biz yasak koyuyoruz.

insanlar için yasak olan birşeyi hayvana yedirmekde yasak :) o ürün bozuk hastalıklı hayvan yesin dersen suç :)

"Sevin O seni her an yaşattığı için ." "Üzül O nu bir an yaşayamadığın için."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murathan
    murathan's avatar
    Erkek

Bu gida ve tuketim konularina ne zaman denk gelsem aklima hep Levent KIRCA'nin ne halt yiyoruz skeci gelir.

Kucuklugumde seyerederdim, anlasilan ulkemizde sadece isin kilifi ve teknigi gelismis, onun disinda iyiye giden bir sey yok.

Not: Diger ulkelerin ne durumda oldugu bizi cok ilgilendirmese gerek.. Biz kendimize bakalim...

Buyrun :))

http://www.youtube.com/watch?v=451DR99u-rk 

murathan tarafından 29/Kas/14 20:35 tarihinde düzenlenmiştir

copy
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    blackmir bunu yazdı
    erebos bunu yazdı

Hocam o dediğin öyle değil işte türkiyede gdo yasak. gdo lu ürün yasak. Gdo zararlı diye birşey yok ama türkiye ilerde sonuçları bilmiyoruz dediği için abd avrupada serbestken biz yasak koyuyoruz.

insanlar için yasak olan birşeyi hayvana yedirmekde yasak :) o ürün bozuk hastalıklı hayvan yesin dersen suç :)

4 metrelik gdo lu mısırla beslediğim ineklerin sütünü sütaşa satıyorum, eminmisin?

Ki gdo zararlıda demiyorumki ,daha hala kanıtlanmış bir zararı yok

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackmir
    blackmir's avatar
    Erkek
    erebos bunu yazdı
    blackmir bunu yazdı
    erebos bunu yazdı

4 metrelik gdo lu mısırla beslediğim ineklerin sütünü sütaşa satıyorum, eminmisin?

Yasak hocam yetiştirmende yasak . yasak olması yapamayacağıN anlamına gelmiyor yakalanırsan hapis cezası var.

yaptığıN gdo lu ürün yetiştirmenin senin etrafındaki ürünlere etkileri bilinmiyor. 

Bak bende zararlı demiyorum ama sonıcunu bilmediğin birşey için riske atıyorsun. Yakalanırsan 10 yıla kadar hapis cezan var ama.

ithalde sadece izinli soya ve mısır çeşidi var 4 mü 14 mü ne hatırlamıyorum. 

Ama yetiştiremezsin

blackmir tarafından 29/Kas/14 20:45 tarihinde düzenlenmiştir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
    blackmir bunu yazdı
    erebos bunu yazdı
    blackmir bunu yazdı
    erebos bunu yazdı

Yasak hocam yetiştirmende yasak . yasak olması yapamayacağıN anlamına gelmiyor yakalanırsan hapis cezası var.

yaptığıN gdo lu ürün yetiştirmenin senin etrafındaki ürünlere etkileri bilinmiyor. 

Bak bende zararlı demiyorum ama sonıcunu bilmediğin birşey için riske atıyorsun. Yakalanırsan 10 yıla kadar hapis cezan var ama.

ithalde sadece izinli soya ve mısır çeşidi var 4 mü 14 mü ne hatırlamıyorum. 

Ama yetiştiremezsin

Yassağ mı ? Hocam devlet ofislerinden tohumlarını alıyon sen bunların neresi yassağğ? 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackmir
    blackmir's avatar
    Erkek

Yassağğ he nerden alıyon sen tohumu hangi tohum o ?

Kanunla yasak arkadş kanunen yasak. Yetiştiremezsin. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    Haymatlos bunu yazdı
    DadasAdam bunu yazdı

Ya hayır zaten kitlen var, reklamın gırla, satış rakamalrın iyi.

Niye gdo katıyosun yiyeceğe şerefsiz herifler ya, gdo olmasa satışlar yarı yarıya düşecek sanki. Bunların amacı millete zarar vermek amk başka birşey değil.

Hocam gdo dışardan katabileceğin bir şey değil ki. Hani ne bileyim gidip de bir kimya laboratuvarından alıp da az katayım diyebileceğin bir şey değil yani. Zaten açılımı da genetiği değiştirilmiş organizma... Adam bisküvi yapmak için tahıl kullanıyor. Bu tahıl buğdaydan elde ediliyor. Buğday da zararlı böceklere karşı dayanıklı olsun diye genetiği değiştirilmiş oluyor. Sonuç itibariyle buradaki denetimin faturasını bisküvi üreticisine değil, bu tohumu sağlayanlara kesmek daha mantıklı ve makul. 

Ha benim ülkere karşı bir sempatim falan yok ama olan bu. Bu tarz herhangi bir şirket senelik binlerce ton buğday, mısır vb ürünler alıyor. Peki burada suçlu olan üretici olan firmalar mı çiftçiler mi bu ikisi arasında aracı olanlar mı yoksa bu tohumu üretenler mi?

İşe yüzeysel olarak bakmayı bırakın lütfen. Yerli tohum üreticisinin parmak sayısını geçmediği ülkede gdo da bulursun başka şeyler de bulursun. 

Hocam bu işler biraz da arz talep meselesi değil mi ?

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    Slothere bunu yazdı
    DadasAdam bunu yazdı

Ya hayır zaten kitlen var, reklamın gırla, satış rakamalrın iyi.

Niye gdo katıyosun yiyeceğe şerefsiz herifler ya, gdo olmasa satışlar yarı yarıya düşecek sanki. Bunların amacı millete zarar vermek amk başka birşey değil.

Dünyanın nüfusu 8 milyara vurmak üzere. Bu kadar insana keyfi tarım uygulamalarıyla sen ne tahıl yetiştirirsin ne de et yetiştirirsin. Dünya bir noktadan sonra kıtlıktan kırılacak. GDO'nun esas araştırılma amacı gelecekteki bu kıtlığı yavaşlatmak ya da ortadan kaldırmak. Üçüncü sınıf haber köşelerine sahip haber sitelerinin eklerinden bilimsel konuları takip ederseniz "bizi kısır yapacaklar, öldürecekler, kanser yaptırıp ilaç sattıracaklar" diye sızlanırsınız. Hem üremede serbestlik istiyorsunuz hem de her şeyin en doğalını en ucuza almak istiyorsunuz. 

http://www.psrast.org/jflabel.htm

Bu yazıyı ulusal sağlık enstitüsünde çalışan bir profesör yazıyor.

Gerçek hayatta karşılaştığın iki üç eşşek insanın eylemini çoğullaştırarak burada tanımadığın adamlara arzetmeme erdemine ulaşman dileğiyle :)

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
Toplam Hit: 5673 Toplam Mesaj: 47