Ülker Hk. Bilginiz Olsun
-
DJ_Alper bunu yazdı
milupa dada çıktı hocam ama nedense bukadar çok olay olmadı
Ülker son zaman atağa kalktı ya amk neyse
Müslüman hocam onlar hocam ondandır :) sahibi bir çuval sakallı adam kesin iftiradır belki paralel parmağıda olabilir
zaten bir müslümanın ne yanlışı olsa üstüne gidiyorlar değilmi :):)
adamlar aleni insan sağlığıyla oynuyor kafayı yorduğunuz şeye bakın milupada yapmış bu kadar olay olmamış nedne ülker olay oldu
kim yaptıysa Allah .... versin hoca bu mu dert yani -
SeRDaR bunu yazdıDJ_Alper bunu yazdı
milupa dada çıktı hocam ama nedense bukadar çok olay olmadı
Ülker son zaman atağa kalktı ya amk neyse
Müslüman hocam onlar hocam ondandır :) sahibi bir çuval sakallı adam kesin iftiradır belki paralel parmağıda olabilir
zaten bir müslümanın ne yanlışı olsa üstüne gidiyorlar değilmi :):)
adamlar aleni insan sağlığıyla oynuyor kafayı yorduğunuz şeye bakın milupada yapmış bu kadar olay olmamış nedne ülker olay oldu
kim yaptıysa Allah .... versin hoca bu mu dert yanikurumsal firmalar bu tarz işlere girmiyor. çünkü marka değeri düşüyor onu toparlayamıyorlar. ülkerin fabrikaları denetliyoruz iyi yer ceza oranı düşük. şuan yediğiniz bir çok marka üründe et tavuk sucuk çoğunda kanatlı karıştırılmasından ceza yiyor.
oda dediğim gibi bakanlığın elindeki cihazların kalitesinden kaynaklı. üretim yerlerinde önce tavuk ürünlerni işliyorlar sonra et oda milyonda bir olsa bile makineler yakalıyor. bu ceza belgesinide siz görünce aa kanatlı karıştırıyor diyebiliyorsunuz.
Gıda konusunda asıl sıkıntı merdiven altı üretim dediğimiz yerler.
GDO konusundada dediğim gibi en katı ülke biziz diğer herkes ılımlı yaklaşırken biz ilerde sonuçları ne olur bilmediğimiz için yasakladık. sadece 14 tane hayvan yemi olarak mısır ve soyaya izin vermişiz. üretimi kesinlikle yasak.
Ben üretip yediriyorum diyen arkadaşada bu ülkede afyonda yetiştirebilirsin ama yakalanırsan cezasını çekersin.
-
Torkudan şaşmam. Ne alırsam önce torkunun varmı diye araştırırım
-
blackmir bunu yazdıSeRDaR bunu yazdıDJ_Alper bunu yazdı
GDO konusundada dediğim gibi en katı ülke biziz diğer herkes ılımlı yaklaşırken biz ilerde sonuçları ne olur bilmediğimiz için yasakladık.
hocam güldürme insanı bu hükümet bizim sağlığımızı düşündüğü içinmi yasakladı yani bunu mu diyosun
-
Yaşı kurtaranlar bilir sanırım 92-93 civarında bu islami oluşum ilk sinyallerini verdiğinde fısıltı gazetesi tarzında sana yağı ve benzeri birçok markayı kötüleyip, domuz yağı vs. kullanıldığı yayılıp, yerine alternatif markalar oluşturuluyordu belli başlı firmalar tarafından. Ülker bu firmaların başında yer alıyordu o zaman ve bu duruma tepki olarak taa o dönemden beri Ülker' e ve ürünlerine karşı ambargo oluşturan bir kitle vardı. Kaldı ki o zamandan beri bu vatandaşların en büyük sermayedarı ve destekçisiydi Ülker.
Sonuç ortada ama asıl söylemek istediğim taa o yıllardan beri Ülker markalı her ürüne karşı ambargomu kişisel olarak sürdürüyorum buna çevremden birçok kişiyide dahil ettim. Benim bulunduğum yerde Ülker markalı ürün olmamasına özen gösteriliyor:)
Diyeceksiniz ki ne takıntı, fare dağa küsmüş vs. vs. ama durum öyle değil en azından vicdanen huzurluyum bazı şeyleri erken görmüşüm ve 3 kuruş 5 kuruşta olsa destek vermemişim. Şu anda her şey bu adamların elinde afedersiniz sıçtığımız bo.u paketleyip markalarını koysalar ve bu yakalansa dahi onlara hiçbirşey olmaz. Bunu bile bile hala bu adamlara güvenipte alıyorsanız söyleyecek sözüm yok.
Bugün % 50 lere ulaşmış bu büyük güç, zaman içerisinde katlana katlana büyürken, bu işi oldurmak için gerekli pek çok ayak mevcuttu ve sanayide yer alan iştirakçiler en önemli ayaklardan biridir. Ülker ise söylemeye bile gerek yok ama bunların her zaman en tepesinde yer aldı, tabii o zamanlar Erbakan' cıydı. Bugün tepe noktasında kim varsa doksanlı yıllara kadar uzanan ve desteğini esirgemeyen kişilerdir. Doksanlardan beri söylenen odur ki Tayyep Bey' in Ülker' de gizli hissesi varmış, bana sorarsanız buna inanırım....
-
Tnrsk bunu yazdıblackmir bunu yazdıSeRDaR bunu yazdıDJ_Alper bunu yazdı
GDO konusundada dediğim gibi en katı ülke biziz diğer herkes ılımlı yaklaşırken biz ilerde sonuçları ne olur bilmediğimiz için yasakladık.
hocam güldürme insanı bu hükümet bizim sağlığımızı düşündüğü içinmi yasakladı yani bunu mu diyosun
yok. ama senin fikrini merak ettim?
-
yaşayıp göreceğiz ne olacak bakalım bunlarla beslenen çocuklar, gdo dan kaçış yok artık devlet yasaklasada bir yerden sonra mecbur kalınacak bunlara, iki ucu boklu değnek ama işte yapacak birşey yok doğal beslenme falan deniyor uht süte giydiren bile olmuşta evlerimize en yakın inek en az 90-100 km. uzakta durum buyken taze süt içmek istiyorum ben kutulardan içmem demek komik
-
joe_black bunu yazdı
abi onu yeme bunu yeme ne yicez. sağlıklı satılan ne var. hepi topu 3 parça anca şey çıkar. sadece ülker vs değil ne marka olursa olsun sağlıklı üreten çok az. şahinin fabrikasına bi ark ziyarete gitmiş orda çalışan adam kendi diyormuş sadece altın seri mi ne öyle bi sucuk varmış ondan başkasından alma yenmez diye. makarna fabrikasında çalışan bi insan makarna yiyemz mesela sittin sene..
evde yapılan doğal şeyleri yiyeceksin.
gidekceksin süt yeni sağılmış köylüden yada fabrikadan yeni sıkılmış süt alacaksın eve getirip yoğurt ayran yapınıp yiyeceksin.
canın şekerli birşey istiyor ise
gidip susamdan tahin yapan dükkanlardan el yapımı tahin alacaksın. hemde aynı gün sıkılmış oluyor.
sonrada hazır olmayan el sıkması pekmez alıp karıştırıp yiyeceksin.
tahin pekmez kadar lezzetli güçlü sağlıklı çikolata yokur. tahin pekmez dünyanın en güçlü afrodizyak patlaması yapan yiyeceklerdendir.
köyden gelen un hamur şeker ve fıstıktan baklava yapıp yiyeceksin. künefe yiyeceksin.
köy yapımı helva yyiyeceksin tabak tabak.
gerçek zeytinayğı getirticeksin ordan burdan onu kullanacaksın.
köy peyniri yiyeceksin. bulacaksın alacaksın.
taşlanmış köy zeytini yiyeceksin.
tandır ekmeğinin dibine vuracaksın.değirmende öğütülmüş mısır ekmeğine saldıracaksın kahvaltıda.
yumurtayı kaynatarak tüketeceksin.
tahribatta konu açıp el yapımı kaşar peyniri isteyeceksin .
Dj_alper den kutu kutu doğal mesir macunu isteyeceksin.
odun ateşinde börek yaptıracaksın .
birdahada hazır yiyeceklerin yüzüne bile bakmazsın.
hazır çikolata gördüğünde '' bu ne lan yıllardır bunlarımı tüketiyormuşum ben ? '' diyeceksin kendi kendine.
roy jones gibi sağlam olursun. kışın üşümezsin. yaşlandığında sağlıklı kalırsın.
-
blackmir bunu yazdıTnrsk bunu yazdıblackmir bunu yazdıSeRDaR bunu yazdıDJ_Alper bunu yazdı
yok. ama senin fikrini merak ettim?
biz sonuçları ne olur bilmediğimiz için yasakladık derken bunu dayandırabileceğin bi kaynak varmı
-
Tnrsk bunu yazdıbiz sonuçları ne olur bilmediğimiz için yasakladık derken bunu dayandırabileceğin bi kaynak varmı
direk sonuçları ne olur bilmediğimiz için yasaklıyoruz diye bir cümle geçermi sence? Yasaklamanınn sebebi ne olabilir diye düşünyorsunuz?
ekonomik açıdan dünyada pay sagibi GDO mısır ve soyada. Genetiği değiştirilmiş hayvanlar da mevcut artık 40 lt süt verimi varken 60 a çıkarmışlar.
http://www.tbbdm.gov.tr/Libraries/Regulations/BiyoguvenlikKanunu.sflb.ashx
Bak bu KANUN diyorki bu ürünü aykırı olarak ithal edersen veya üretirsen 5 yıldan 10 yıla hapis cezası
Ceza hükümleri MADDE 15 – (1) GDO ve ürünlerini bu Kanun hükümlerine aykırı olarak ithal eden, üreten veya çevreye serbest bırakan kişi, beş yıldan on iki yıla kadar hapis ve on bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.