Uygun Linux Sunucu - Fiyat Performans

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Merhaba,

Bir kaç girişimde bulunmak istiyorum. Projelerin geliştirmesi tamamlandı artık bir sunucu vs kiralayıp yayınlama aşamasına geldim. Uygulama son kullanıcıya hitap eden bir uygulama ve ilk aşamada çok fazla trafik olacağını düşünmüyorum. İlk aşamayı da kendi cebimden karşılayacağım için olabildiğince maliyeti düşürmek istiyorum basitçe sistem içerisinde kullanılan kütüphane vs aşağıdaki gibidir.

Dockerize
    - Nest.js (Typescript nodejs)
    - Redis
    - RabbitMQ
    - gRPC (Client tarafı ile haberleşiyor mikro servis mimarisi yok back-end de. Mono repo)
    - MongoDB

Front-end tarafında Next.JS kullandım bu da sunucuya biraz yük bindirecek istekler server-side atılıyor client-side değil. HTTP server olarak nginx kullandım.

Sunucu üzerinde ki yükler bu şekilde olacak. DB tarafında çok fazla iş yükü var ve sıkça reading işlemleri yapılacak.

Kaba taslak bu şekilde. Biraz araştırma yaptığımda MongoDB'yi sunucudan ayırıp Mongodb ATLAS kullansam çok fazla kar ederim gibi (https://www.mongodb.com/pricing) duruyor. DevOPS tarafında bilgim çok çok az olduğundan en düşük maliyette bu sistemi nerede barındırsam diye destek olabilirseniz çok iyi olur benim adıma. Sistemin RAM kullanımı çok yüksek olacaktır bunu anti parantez belirtebilirim. İlk aşamalarda Uptime benim için çooook kritik olmayacaktır. 

Ortalama 10-12 GB RAM, 8-10 Thread işimi görebilecek gibi duruyor...

Ek olarak SecOPS konusunda da dikkat etmem gereken konuları (niş olmayan) da tavsiye niteliğinde dinleyebilirim. 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manglerman
    manglerman's avatar
    Erkek

contabo her zaman tavsiyemdir.

türk kızlarından sabun yapalım, rus kızları elini yıkasın.:)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MagaraAdami
    MagaraAdami's avatar
    Erkek

Contabo veya Hetzner haricinde bakma.

Bir cloud vps işini fazlasıyla görür. 

~tıp doktoru
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antichrist
    antichrist's avatar
    Erkek

https://vercel.com/frameworks/nextjs

Next.js projesini doğrudan ve çok kolay şekilde buradan barındırabilirsin. Tam uyumlu bir deployment süreci sağlar sana. Fiyatlarını kontrol edersin.

Kalan server side kısımlar için de mesela Oracle Cloud'un free tier'ında kalacak ücretsiz bir makine ayarlayabilirsin. Configler free tier düzeyinde kaldığı sürece ömürlük sınırsız kullanım hakkı sağlıyor. En azından başlangıç aşamasında işini görür.

|~_~|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realist
    Realist's avatar
    Erkek

bu tarz işler için scaleway vps kullanıyordum contabo'ya geçtim.

..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mugen
    mugen's avatar
    Erkek

Oracle ARM tabanlı sunucular fiyat performanstır, docker kullanıyorsan zaten deploy etmek çok sıkıntı olmayacaktır, aylık 4cpu 24gbram 200GB depolama kullanımı ücretsiz.

O mahiler ki derya içredir deryayı bilmezler.. .
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Homo

maliyet sıkıntıysa: 

mongodb atlasın kodları dolaşıyor internette, onları kovala, sana baya free kredi veriyor. ben 1 sene falan bu şekil kullanmıştım.

rabbitmq yerine aws sqs kullan, kodunu aws lambdaya at.

çok trafik gelmezse para ödemezsin zaten.

redisi de aws nin verdiği beleş 1gb ramli makinaya kurarsın. yeter  zaten redis için.

sadece trafik pahalı aws de, bedava trafik limitini geçmezsen sorun yok.

aws lambda zor gelirse: 

google cloud run a at kodunu, dbyi aynı şekilde atlasta tutarsın. rabbitmq yerine cloud pubsub kullanırsın. yine bedava limitleri yüksek.

projen trafik alıp para kazanana kadar beleş olur.

baktın büyüdü hetzner.com/sb 

şurdan 30-40 euroya ryzenli bi makina çöz. server auction da kurulum ücreti de yok.  çalıştırırsın burda.

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JpnTr
    JpnTr's avatar
    Erkek

https://www.teknodc.net/virtualprivateserver

buraya da bakabilirsin. Kişisel projelerim için TR VDS - 4 aldım. İşini görecekse bunu da değerlendirebilirsin, 1 yıl olacak sorun yaşamadım 

İşlemci

6 Core E5 - 2699v3  

Ram

16 GB DDR4 RAM  

Disk

180 GB NVME SSD  

Bir cinayet işleniyorsa tek suçlu katil değildir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Homo
    JpnTr bunu yazdı

https://www.teknodc.net/virtualprivateserver

buraya da bakabilirsin. Kişisel projelerim için TR VDS - 4 aldım. İşini görecekse bunu da değerlendirebilirsin, 1 yıl olacak sorun yaşamadım 

İşlemci

6 Core E5 - 2699v3  

Ram

16 GB DDR4 RAM  

Disk

180 GB NVME SSD  

pahalı bence

haftaya CPU 11 senelik olacak  :D

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ccaglayan
    Ccaglayan's avatar
    Erkek

Ankara'da bulunan verimerkezinde kendi kabinimiz ve kendi donanımlarımızla hizmet veriyoruz hocam dilersen paket bakabilirsin. Fiyat ve paket konusunda da yardımcı olabilirim. https://www.enkitech.com.tr/sunucu/vds müşteri porföyümüz genelde e-ticaret ve kurumsal siteler şeklindedir.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Kubernetes yerine k3s kullanıyorsun 4gb ram 2 cpu bile yetiyor sana. 130 tlye bulursun 6gb 178tl aylık. Çerez parası

iyibu! yeniden..
Toplam Hit: 1732 Toplam Mesaj: 37
sunucu sunucu devops