Uygun Linux Sunucu - Fiyat Performans

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JpnTr
    JpnTr's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı
    JpnTr bunu yazdı

https://www.teknodc.net/virtualprivateserver

buraya da bakabilirsin. Kişisel projelerim için TR VDS - 4 aldım. İşini görecekse bunu da değerlendirebilirsin, 1 yıl olacak sorun yaşamadım 

İşlemci

6 Core E5 - 2699v3  

Ram

16 GB DDR4 RAM  

Disk

180 GB NVME SSD  

pahalı bence

haftaya CPU 11 senelik olacak  :D

Türkiye'de sunucu kiralaması gerekenler için ucuz, 11 senelik de olsa sunucu için geliştirilen işlemci :) Açıkçası performans sıkıntısı yaşatmadığı sürece kaç yıllık olduğunun pek bir önemi yok benim için. Bir de proje için gider gösterilecekse yurt dışından alınan hizmete ek KDV geliyor, o yüzden genelde Türk firması tercih ediyorum

Bir cinayet işleniyorsa tek suçlu katil değildir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    JpnTr bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı
    JpnTr bunu yazdı

buraya da bakabilirsin. Kişisel projelerim için TR VDS - 4 aldım. İşini görecekse bunu da değerlendirebilirsin, 1 yıl olacak sorun yaşamadım 

İşlemci

6 Core E5 - 2699v3  

Ram

16 GB DDR4 RAM  

Disk

180 GB NVME SSD  

pahalı bence

Türkiye'de sunucu kiralaması gerekenler için ucuz, 11 senelik de olsa sunucu için geliştirilen işlemci :) Açıkçası performans sıkıntısı yaşatmadığı sürece kaç yıllık olduğunun pek bir önemi yok benim için. Bir de proje için gider gösterilecekse yurt dışından alınan hizmete ek KDV geliyor, o yüzden genelde Türk firması tercih ediyorum

abi o kdv yi sonra ödeyeceğin diğer kdv den düşüyorsun zaten. bi zararın olmuyor.

10 yıllık işlemcinin fark yaratmayacağın tek bir senaryo hayal edebiliyorum: kağıtlar uçmasın diye masada ağırlık olarak kullanmak. :D başka nerde farketmesin? al aliexpressten 10 dolara kullan bakalım evde o cpuyu. 

ucuz olsa tamam diycem, elin gavuru çok yakın fiyata max 1 senelik cpu lu makina veriyor sana, 10gbit bw veriyor. (hetzner)

istediği kadar sunucu işlemcisi olsun (ki sunucu işlemcisi olunca performans daha düşük oluyor) 11 senelik cpunun kullanılabilir olma şansı yok.

bu baya kalleşlik bence. aliexpress te 10 dolara satılan cpunun 2 çekirdeğini aylık 100 liraya insanlara satıyolar. :D 

türkiyede doğdu diye bi insana bu kadar eziyet edilmez. neyseki az buz ingilizcem var da çakal türkolara sikilmiyorum. bunu bu fiyata satana sorsan akp kötüdür, almanya iyidir falan der :D alman öbür almana 10 senelik cpu satmaya çalışmıyo

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

MongoDB Atlas, Contabo şeklinde ilerlemeye karar verdim teşekkür ederim herkese. Contabo'yu daha önce hiç duymamıştım... SSL için ne önerirsiniz? Let's encrypt scriptlerini kullanmayı düşünüyorum ama ne kadar sağlıklı olur bir fikrim yok.

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    MhmdAlmz bunu yazdı

MongoDB Atlas, Contabo şeklinde ilerlemeye karar verdim teşekkür ederim herkese. Contabo'yu daha önce hiç duymamıştım... SSL için ne önerirsiniz? Let's encrypt scriptlerini kullanmayı düşünüyorum ama ne kadar sağlıklı olur bir fikrim yok.

niye sağlıksız olsun 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

niye sağlıksız olsun 

Yenileme süreçleri vs. vs. ya da bana sorun yaratır mı bilemiyorum. Yenileme periyotları vs çok düşüktü yanlış hatırlamıyorsam. Bir de kontrol etmem gerekecek sık sık uptimerobot vs bir ürün ile. Sistemde pos vb. ödeme işlemleri yok.

MhmdAlmz tarafından 27/Ara/24 08:34 tarihinde düzenlenmiştir

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanane
    sanane's avatar
    Erkek

https://www.youtube.com/watch?v=Sfdja51GJWs

contabo ile ilgili video çekmiş. sizi etkilermi bilemem.

sanane tarafından 27/Ara/24 08:41 tarihinde düzenlenmiştir

Naber la?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manglerman
    manglerman's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

niye sağlıksız olsun 

Yenileme süreçleri vs. vs. ya da bana sorun yaratır mı bilemiyorum. Yenileme periyotları vs çok düşüktü yanlış hatırlamıyorsam. Bir de kontrol etmem gerekecek sık sık uptimerobot vs bir ürün ile. Sistemde pos vb. ödeme işlemleri yok.

ubuntuda letsencrypt servisi var. isterse yenileme periyodu günde 1 olsun farketmez :)

herşeyi servis otomatik yapıyor.

https://devanswe.rs/lets-encrypt-ssl-cert-nginx-ubuntu-18-04/

türk kızlarından sabun yapalım, rus kızları elini yıkasın.:)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JpnTr
    JpnTr's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı
    JpnTr bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı
    JpnTr bunu yazdı

İşlemci

6 Core E5 - 2699v3  

Ram

16 GB DDR4 RAM  

Disk

180 GB NVME SSD  

pahalı bence

abi o kdv yi sonra ödeyeceğin diğer kdv den düşüyorsun zaten. bi zararın olmuyor.

10 yıllık işlemcinin fark yaratmayacağın tek bir senaryo hayal edebiliyorum: kağıtlar uçmasın diye masada ağırlık olarak kullanmak. :D başka nerde farketmesin? al aliexpressten 10 dolara kullan bakalım evde o cpuyu. 

ucuz olsa tamam diycem, elin gavuru çok yakın fiyata max 1 senelik cpu lu makina veriyor sana, 10gbit bw veriyor. (hetzner)

istediği kadar sunucu işlemcisi olsun (ki sunucu işlemcisi olunca performans daha düşük oluyor) 11 senelik cpunun kullanılabilir olma şansı yok.

bu baya kalleşlik bence. aliexpress te 10 dolara satılan cpunun 2 çekirdeğini aylık 100 liraya insanlara satıyolar. :D 

türkiyede doğdu diye bi insana bu kadar eziyet edilmez. neyseki az buz ingilizcem var da çakal türkolara sikilmiyorum. bunu bu fiyata satana sorsan akp kötüdür, almanya iyidir falan der :D alman öbür almana 10 senelik cpu satmaya çalışmıyo

Öyle desene, ben de İngilizce bilmiyorsun zannettim :) Nasıl öğreniriz İngilizceyi, nasıl yerli firmalara sikilmeden yaşarız var mı bir önerin? Bende hiç İngilizce yok o yüzden demek ki sikiliyoruz :( Sende şirket var mı? Yurt dışı alışverişlerde KDV olayından da bayağı anlıyorsun gibi baksana sonrakinde ödüyormuşuz haberim yok. İngilizce olmayınca böyle oluyor, İngilizce olsaydı sikilmezdik de işte cahillik kötü. Microsoft, Amazon, Google vs de aptal, boş yere sunucu işlemcisi alıyorlar aq ne gerek var ki Ryzenli işlemciler satılıyorken. Keşke az biraz İngilizcem olsa da e-posta göndersem ne sikime sunucu işlemcileri kullanıyorsunuz gelin yolbulucu size yol yordam göstersin diyebilsem. Ama İngilizcem yok dostum, sen halledersin be :D

Bir cinayet işleniyorsa tek suçlu katil değildir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    JpnTr bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı
    JpnTr bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı
    JpnTr bunu yazdı

İşlemci

6 Core E5 - 2699v3  

Ram

16 GB DDR4 RAM  

Disk

180 GB NVME SSD  

pahalı bence

Öyle desene, ben de İngilizce bilmiyorsun zannettim :) Nasıl öğreniriz İngilizceyi, nasıl yerli firmalara sikilmeden yaşarız var mı bir önerin? Bende hiç İngilizce yok o yüzden demek ki sikiliyoruz :( Sende şirket var mı? Yurt dışı alışverişlerde KDV olayından da bayağı anlıyorsun gibi baksana sonrakinde ödüyormuşuz haberim yok. İngilizce olmayınca böyle oluyor, İngilizce olsaydı sikilmezdik de işte cahillik kötü. Microsoft, Amazon, Google vs de aptal, boş yere sunucu işlemcisi alıyorlar aq ne gerek var ki Ryzenli işlemciler satılıyorken. Keşke az biraz İngilizcem olsa da e-posta göndersem ne sikime sunucu işlemcileri kullanıyorsunuz gelin yolbulucu size yol yordam göstersin diyebilsem. Ama İngilizcem yok dostum, sen halledersin be :D

abi niye böyle bi moda girdin anlamadım :D 

insanın insana eziyetine karşığım başka da bişey demedim zaten. ingilizcen yok vs de demedim.

sen kendin demişsin "11 senelik de olsa sunucu için geliştirilen işlemci " diye, lakin sunucu işlemcileri daha kötü performans veriyor genelde. aynı dönem çıkan i7 nin performansı daha iyi oluyor genelde.

kdv yi de sen dedin , çözümü kolay işte. ben gayet masraf yazıyorum yurt dışından aldığım hizmetleri.

mutluluklar dilerim sana hacı abi başka ne diyeyim :D git benim 5950x aldığım paraya 2699v3 al.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheErne
    TheErne's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

Merhaba,

Bir kaç girişimde bulunmak istiyorum. Projelerin geliştirmesi tamamlandı artık bir sunucu vs kiralayıp yayınlama aşamasına geldim. Uygulama son kullanıcıya hitap eden bir uygulama ve ilk aşamada çok fazla trafik olacağını düşünmüyorum. İlk aşamayı da kendi cebimden karşılayacağım için olabildiğince maliyeti düşürmek istiyorum basitçe sistem içerisinde kullanılan kütüphane vs aşağıdaki gibidir.

Dockerize
    - Nest.js (Typescript nodejs)
    - Redis
    - RabbitMQ
    - gRPC (Client tarafı ile haberleşiyor mikro servis mimarisi yok back-end de. Mono repo)
    - MongoDB

Front-end tarafında Next.JS kullandım bu da sunucuya biraz yük bindirecek istekler server-side atılıyor client-side değil. HTTP server olarak nginx kullandım.

Sunucu üzerinde ki yükler bu şekilde olacak. DB tarafında çok fazla iş yükü var ve sıkça reading işlemleri yapılacak.

Kaba taslak bu şekilde. Biraz araştırma yaptığımda MongoDB'yi sunucudan ayırıp Mongodb ATLAS kullansam çok fazla kar ederim gibi (https://www.mongodb.com/pricing) duruyor. DevOPS tarafında bilgim çok çok az olduğundan en düşük maliyette bu sistemi nerede barındırsam diye destek olabilirseniz çok iyi olur benim adıma. Sistemin RAM kullanımı çok yüksek olacaktır bunu anti parantez belirtebilirim. İlk aşamalarda Uptime benim için çooook kritik olmayacaktır. 

Ortalama 10-12 GB RAM, 8-10 Thread işimi görebilecek gibi duruyor...

Ek olarak SecOPS konusunda da dikkat etmem gereken konuları (niş olmayan) da tavsiye niteliğinde dinleyebilirim. 

Contabo baba

Renegadealien
Toplam Hit: 2541 Toplam Mesaj: 38
sunucu sunucu devops