Uygun Linux Sunucu - Fiyat Performans
-
MhmdAlmz bunu yazdıCcaglayan bunu yazdı
Hocam bu anlattıklarının farkındayım mesele zaten bu piyasadan en uygun firma ile çalışmak. Bu site de yüzlerce adam binlerce sunucu kiralamış, firmalar ile çalışmış. Özetle ben piyasanın sorunundan vs bahsetmiyorum bahsettiğim 100k-200k'nın peşi gelecek. Sunucuyu kurdun barınma ücreti vs. vs. Overengineering yapmak istemiyorum. Sırf Beşiktaştan Kadıköye geçeceğim diye vapur kullanmak yerine gidip ışınlanmayı icat etmeme gerek yok. Şimdilik maliyetten kısıp kötü olmasa da orta düzey bir hizmet vermek istiyorum. Pastadan pay aldıkça elbette dediğin şeyler için 2. bir aksiyon alınacaktır. Daha ortada fol yok yumurta yok bu sebeple ihtiyacım olan şey en iyi durum değil. trade-off yapıp ben yerinde olsam şu firmayı seçerdim sebebi şu diye dönüş yapmanıza sevinirim. Fiyat olarak @JpnTr müridin sistemi de uygun gibi duruyor contabo'dan ziyade nazımın geçeceği bir mürit daha iyi gibi.
EDİT: Pardon sunucu hizmeti veren zaten sen mişsin :D
Yanlış anlaşılma olmasın diye düzeltmek istiyorum, Teknodc ile benim herhangi bir bağım yok. Geçtiğimiz yıl sunucu aldım aktif olarak projelerimde kullanıyorum sadece. TBT müridi ile çalışmak fiyattan ziyade muhatap bulmak için daha avantajlı olabilir, hatta cevap attığı gün üye oldum sitesine ileride kiralarım diye :) @Ccaglayan
Bir hizmet veya ürün alırken şunu unutmayın, hobide kullanılan teknolojiler ile endüstride kullanılan teknolojiler aynı gibi görünse de dağlar kadar fark var. Ben IoT teknolojileriyle de uğraştım, 3 boyutlu yazıcı da ürettim zamanında. Kişisel işleriniz için kullanacağınız 1.000 dolarlık ürün ile endüstriyel işler için kullanılacak 15.000 dolarlık ürün aynı değil. Birinde sen istediğin zaman çalıştırıyorsun, diğerinde 7/24 çalıştırma imkanı sunuluyor. Ben bilgisayarımı 2 aydır, 5 aydır kapatmıyorum bu da çalışır demeyin, o işler de öyle olmuyor :) Rack kasadan bahsetme nedenim oydu, sistem ile ilgili yaşanacak tüm sorunları minimuma indiriyorlar
-
@Ccaglayan hocamdan hizmet almaya karar verdim sunucu için. SSL için ubuntu let's encrypt ssl script kuracağım ubuntu sunucuya. Zaten nginx kullanıyorum http server olarak. Şimdilik dağıtık bir yapıya gitmeyi doğru bulmadım karmaşıklığı arttırarak iş yükümü arttırabilirim debug esnasında.
-
@MhmdAlmz teşekkürler hocam. Kendisiyle görüştük sunucu teslim ettim umarım memnun kalırsın uzun süre çalışırız birlikte.
-
@Ccaglayan hocam ile çalışmaya başladım. Kendisi çok ilgili f/p olarak da uygun olduğunu düşünüyorum. Sunucu değerlerinde anormal bir şey ile karşılaşmadım zaten TBT müridi olması büyük avantajdı uzun süreli anlaşma yaptık tavsiye ederim.
-
https://hostingdunyam.com/ fiyatlari uygun biseyler denemek icin kullanilabilir. tek sikintisi sozlesmenin iyi okunmasini tavsiye ederim. yok sunucuya metin2 knight pvp server kuramazsin, yok proxy sunucusu kullanamazsin yok cpu kullanimi cok yukselirse suspend ederim falan filan gibi sacma mevzulari var ama fiyati uygun :D bir site barindirilacaksa makul gelebilir.
bir de sey yazmislar, sagda solda bizi kotuleyen bisey yazdigini tespit edersem sorgusuz sualsiz sunucunu silerim :D
-
MhmdAlmz bunu yazdı
@Ccaglayan hocam ile çalışmaya başladım. Kendisi çok ilgili f/p olarak da uygun olduğunu düşünüyorum. Sunucu değerlerinde anormal bir şey ile karşılaşmadım zaten TBT müridi olması büyük avantajdı uzun süreli anlaşma yaptık tavsiye ederim.
Güzel yorumun için teşekkür ederim hocam umarım uzun süre birlikte çalışırız
-
https://hetzner.cloud/?ref=8Xqgh3wWS0s9
Hetzner. Ucretsiz 20 euro krediside cok iyi cloud makinalarda kullanabilirsiniz.