Uzayda İlk Kez Oksijene Rastlandı
-
sürekli olarak uzayla ilk kez başlıklı yazılarla karşılaşıyoruz ama hepsi yalan kanımca.
-
Duke nukem forover da baloncukların içinde durunca adam oksijini alıp suyun içinde yaşıyordu oraya giden astronotlarda buna benzer bir uygulamayaparsa hava sorununu çözmüş olurlar brain free,
-
Dünyadan bak bak nereye kadar ? Gidip yerinde görmek lazım.
-
lordvader89 bunu yazdı:
-----------------------------
Peki şimdi neler bekliyor bizi?
Ben pek anlamam ama meraklıyımdır uzaktan.
Evrim?
Var oluş?
Uzaylılar?
bu üçünü oksijenin varlığı sayesinde kanıtlayabilir miyiz?
-----------------------------sorular güzel, şimdi dünyadaki canlıların aynı kökenden geliyor oldugu iddasını güçlendiren bir etken, bütün varlıkların canlılıklarını devam ettirmek için yaptıkları en temel işlemlerin aynı olmasıdır, elektron taşıma sistemleri falan girmiyorum dileyen araştırabilir.
devam edecek olursak bütün canlıların oksiyene ihtiyac duymaması ancak vucud bulan her varlıgın suya muhtac oldugu bir gerçek, yakın zamana kadar biz (insanoglu) yasamın var olabilmesi için suyun şart oldugu görüşündeydik, tabi bu bazı bilim adamları tarafından kabul edilmiyordu, canlılar başka bir sistemde başka bir gazı veya sıvıyı kullanarak bir sistem geliştirebilirler, örneği var mı bilmiyorum ama marsta bulunan ilkel yaşam izleri örnek teşkil etmiyor. Konu evrime gelecek olursa bir yerde bir canlı olusmussa o degisecektir. Bildigim kadariyla su an gökyüzünün 1/400'ünde taranan gezegenlerde 1600 tane dünya bulunmuş, yani uzayda güneşe sahip olan günesıne uzaklıgı bizim gibi olan suyu olan gibi 400x1600 adet gezegen var, dolayısıyla uzaylılar da kesin var. %100
-
glaurung bunu yazdı:
lordvader89 bunu yazdı:
Peki şimdi neler bekliyor bizi?
Ben pek anlamam ama meraklıyımdır uzaktan.
Evrim?
Var oluş?
Uzaylılar?
bu üçünü oksijenin varlığı sayesinde kanıtlayabilir miyiz?
-----------------------------sorular güzel, şimdi dünyadaki canlıların aynı kökenden geliyor oldugu iddasını güçlendiren bir etken, bütün varlıkların canlılıklarını devam ettirmek için yaptıkları en temel işlemlerin aynı olmasıdır, elektron taşıma sistemleri falan girmiyorum dileyen araştırabilir.
devam edecek olursak bütün canlıların oksiyene ihtiyac duymaması ancak vucud bulan her varlıgın suya muhtac oldugu bir gerçek, yakın zamana kadar biz (insanoglu) yasamın var olabilmesi için suyun şart oldugu görüşündeydik, tabi bu bazı bilim adamları tarafından kabul edilmiyordu, canlılar başka bir sistemde başka bir gazı veya sıvıyı kullanarak bir sistem geliştirebilirler, örneği var mı bilmiyorum ama marsta bulunan ilkel yaşam izleri örnek teşkil etmiyor. Konu evrime gelecek olursa bir yerde bir canlı olusmussa o degisecektir. Bildigim kadariyla su an gökyüzünün 1/400'ünde taranan gezegenlerde 1600 tane dünya bulunmuş, yani uzayda güneşe sahip olan günesıne uzaklıgı bizim gibi olan suyu olan gibi 400x1600 adet gezegen var, dolayısıyla uzaylılar da kesin var. %100
Son cümlene kaynak gösterebilirmisin?
-
Kaynak marstan kopup dünyaya gelen bir göktasında bulunan fosil, her ne kadar ilkel bir uzaylı olsa da, bulunan bu fosil ortamın daha musait oldugu yerlerde mutlaka yasamın oldugunu gösteriyor, zaten proteinin olusması yeterli zaman ve sartların uygunlugunda cok rahat gerceklesebilen bisi, dilersen söz konusu haberin linkini bulurum
-
astronotun teki uzayda yanlışlıkla okşijen kaçırmıştır kendi tüpünden
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
fakat aslında böyle değildir. atomik düzeyde yapılan araştırmalarda dünya üzerinde bulunan suların analizinde görülmüştür ki hidrojenin ağırlığı bazı yerlerde cetveldekinden az bazı yerlerde fazladır.
bunun sebebi nedir ??
-----------------------------izotoplar :S
-
bi çakmağa bakar .mq.. :D hep aydınlığın ne kadar aydınlık olabileceğini merak etmişimdir ahahah :D
-
Icımde bu haberınde kolpa olduguna daır bı hıs var :D 2 ayda bı duzenlı olarak uzayda hayat var vs gıbı haber yapmaya basladılar :S