Uzayda İlk Kez Oksijene Rastlandı
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
fakat aslında böyle değildir. atomik düzeyde yapılan araştırmalarda dünya üzerinde bulunan suların analizinde görülmüştür ki hidrojenin ağırlığı bazı yerlerde cetveldekinden az bazı yerlerde fazladır.
bunun sebebi nedir ??
-----------------------------izotoplar :S
-----------------------------hayır değil su molekülü içerisindeki farklı sulardan alınmış aynı aktif oksijen atomu :)
onun araştırma metninide koyarım hazırlayıp daha iyi anlayacaksın.
aynı şekilde bunun belgeselide var okyanus ve dünya suları diye national geographic belgeseli ordada açıklıyor aklınızda olsun
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
-----------------------------hocam çalışmayı bekliyorum çünkü bişey anlamadım :S
-
o değilde kankalar, bu hanginiz ya çıkaramadım :D ahahah ->
http://www.yenieksen.com/haber/dunya/evde-atom-parcalamaya-calisti/22611.html
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
Avrupa Teleskobu Herschel uzayda "Oksijen" molekülünün varlığını teyit etti.
-----------------------------Oha nasıl bi teleskopdur ki o moleküle kadar inceleme yapabiliyor
-
Nasa / Esa gibi kuruluşlar Ödeneği kesilmesin diye belli aralıklarla uyduruyor bence bu tarz haberleri uzayda karbon bulduk organizma gördük su kütlesi bulduk vs.
-
Cupofcoffee bunu yazdı:
Nasa / Esa gibi kuruluşlar Ödeneği kesilmesin diye belli aralıklarla uyduruyor bence bu tarz haberleri uzayda karbon bulduk organizma gördük su kütlesi bulduk vs.
Mars Reconnaissance Orbiter Photos Suggest Water Flowing on Mars
:-D
meal: MARS'TA SU MU BULUNDU?
-
Daha yeni mi bulmuşlar ? Bana sorsalardı söylerdim onlara var olduğunu. Kuran ı açıp baksalardı görürlerdi. Böylece yerini tespit etmede işler kolaylaşırdı =)
-
oksijen, yaşanabilir dünyalar, bunlar boş şeyler...asıl önemli olan uzaylı bulmak bence :))
-
opusdei bunu yazdı:
Daha yeni mi bulmuşlar ? Bana sorsalardı söylerdim onlara var olduğunu. Kuran ı açıp baksalardı görürlerdi. Böylece yerini tespit etmede işler kolaylaşırdı =)
-----------------------------Açar mısın birazcık ? neresinde geçiyormuş, açtım baktım hamdolsun andolsunlarla dolu
-
opusdei bunu yazdı:
-----------------------------tamam sen bu müthiş bulgularınla nasa'ya iş başvurusu yap sonra sonucu bize de söyle bakalım ne diyecekler.yazık adamlar bi oksijen bulacam diye kendilerini yırtıyor halbuki bilmiyorlar ki tbt'de bu işi beş dakkada yapacak adamlar var.